НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 082
  • 700
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета, и не мен ми е притеснено с кърменето - дали ще имам кърма, как да се храня и тн.

Почнах да търся педиатър, който ще помага за това,  но не намирам. Хем искам да е близо до нас (живея на Сточна гара), хем да е добър.  Sad

Вие ориентирали ли сте се към педиатър?

# 556
Момичета, имаме си нови бебчета в групата, само че не знам никовете на мамите, само за AMAEBG мога да спомена. Днес е родила двете принцеси, но не е дала подробности за тях или раждането.

# 557
Здравейте, момичета, и не мен ми е притеснено с кърменето - дали ще имам кърма, как да се храня и тн.

Почнах да търся педиатър, който ще помага за това,  но не намирам. Хем искам да е близо до нас (живея на Сточна гара), хем да е добър.  Sad

Ние намерихме - препоръчаха ни горещно д-р Михнева, чийто кабинет е не къде да е .. в съседния блок Grinning Голям късмет Grinning Миналата седмица ходих да се видя и запозная с нея, първите ми впечатления са много позитивни, много мила и любезна ми се стори, има доста опит, отговори подробно на всичките ми въпроси, кабинетът е слънчев, цветен и уютен. Аз живея в Хаджи Димитър, което мисля, че е сравнително близо до сточна гара Simple Smile Ако ти се струва разумно разстоянието, мога да ти изпратя контакти : )

# 558

Почнах да търся педиатър, който ще помага за това,  но не намирам. Хем искам да е близо до нас (живея на Сточна гара), хем да е добър.  Sad

Не се притеснявай, всичко ще е наред. В началото кърмата е малко, защото и стомахчето на бебето е колкото орех, но с времето и кърмата се увеличава и стомахчето. Мисълта ми е, мамите не трябва да се шашкат толкова, ако нямат много кърма в началото. За храненето по време на кърмене, не знаех, че трябва да се ограничаваме толкова много  newsm78 , може би съвсем в началото да, но после...ако мога да кърмя, ще кърмя едни 9 месеца и не мисля, че бих могла да се ограничавам толкова дълго време.  Thinking

# 559
За кърменето да се опитам да ви успокоя-дори при секциото,което направихме преди буболечката сама да беше решила да излиза,пак ми слезе кърмата и кърмих до 8-мия месец. Simple Smile Трябва да сте спокойни,защото се отразява,както знаем всички.А пък като има желание,мисля,че ще се получат нещата.  Hug Повече стимулиране с помпичката,по-често слагане на гърда и така. И тук,и в цялото нет-пространство е пълно с информация и помагащи. И да-трябва да се пие много вода. Колкото до диетата,аз и до сега си хапвах всичко каквото и колкото ми се яде,и по чашка вино си пиех понякога,и по малко кафе с мляко. Все пак съм бременна,а не болна. Blush Така е и при кърменето.С времето ще видим кое как им действа на бебоците и ще се нагласяме. Но чак да карам само на картофи и ориз няма как да стане.  Blush Това ще е убийство за чревоугодник като мен. Риба,месо,плодове (банани,ябълки и т.н.) мисля,че няма да са проблем. А и до колкото имам спомен и сух хляб да ям,пак си имаха колики.  Rolling Eyes Просто за тях всичко е ново и трябва да им свикнат коремчетата. В тази връзка какво смятате да вземете за коликите?
Много дълго стана,извинявам се.  Blush

# 560

Не се притеснявай, всичко ще е наред. В началото кърмата е малко, защото и стомахчето на бебето е колкото орех, но с времето и кърмата се увеличава и стомахчето. Мисълта ми е, мамите не трябва да се шашкат толкова, ако нямат много кърма в началото. За храненето по време на кърмене, не знаех, че трябва да се ограничаваме толкова много  newsm78 , може би съвсем в началото да, но после...ако мога да кърмя, ще кърмя едни 9 месеца и не мисля, че бих могла да се ограничавам толкова дълго време.  Thinking

И на мен ми се струва много ограничен режима, а й като се замисля, не много здравословен нито за майката, нито за бебчетата.. Чувала съм за разни чайове за кърмачки, в които има билки, които през кърмата помагат на мъничетата и намаляват колите. Ако има някой по-запознат от мен, ще се радвам да сподели Simple Smile

# 561
За кърменето да се опитам да ви успокоя-дори при секциото,което направихме преди буболечката сама да беше решила да излиза,пак ми слезе кърмата и кърмих до 8-мия месец. Simple Smile Трябва да сте спокойни,защото се отразява,както знаем всички.А пък като има желание,мисля,че ще се получат нещата.  Hug Повече стимулиране с помпичката,по-често слагане на гърда и така. И тук,и в цялото нет-пространство е пълно с информация и помагащи. И да-трябва да се пие много вода. Колкото до диетата,аз и до сега си хапвах всичко каквото и колкото ми се яде,и по чашка вино си пиех понякога,и по малко кафе с мляко. Все пак съм бременна,а не болна. Blush Така е и при кърменето.С времето ще видим кое как им действа на бебоците и ще се нагласяме. Но чак да карам само на картофи и ориз няма как да стане.  Blush Това ще е убийство за чревоугодник като мен. Риба,месо,плодове (банани,ябълки и т.н.) мисля,че няма да са проблем. А и до колкото имам спомен и сух хляб да ям,пак си имаха колики.  Rolling Eyes Просто за тях всичко е ново и трябва да им свикнат коремчетата. В тази връзка какво смятате да вземете за коликите?

Same here Party Не мисля, че трябва да се стига до крайност и малко кафе, и малко вино, разнообразна храна, движение и вода.Според мен през бременността е по-тегавата част, то е гадене, киселини, подпиране в ребрата.
За колики, и аз се колебая, http://www.boots.com/en/Colief-Infant-Drops-15ml_1549000/
http://www.boots.com/en/Infacol-50ml_1820/

# 562
привет, маминки bouquet

подмиването с отвара от смрадлика ми помогна и след двете ми раждания и пак така ще процедирам сега, живот и здраве. не става дума за промивка, а просто за обливане. и двете бяха естествени, а предварително не съм правила никакви прочиствания с каквото и да било..

колкото до кърменето.. чета тук за някакви крайни ограничения в храненето - откровено казано, те имат смисъл само за няколкото седмици на коликите, не си го слагайте толкова на сърце! и двете дечица си ги кърмих дълго и единственото, което наистина трайно ограничих, беше кафето.

дааа, има много нови бебенца, но помолихме обебилите се мами като се почувстват в кондиция, да попълнят едно списъче във фб групата, може би тогава да можем да пренесем инфото и тук.. Hug

хайде, леко на всичко на финалната права!

# 563
  • по пътя
Честито за новите бебчета, не разбрах кои са, но така е като не си падам по социални мрежи Grinning За кърменето и храната се прекалява с притесненията, нищо не помага срещу колики и няма научно доказана връзка между нашето хранене и колките при бебето, така че не се тревожете. Аз пиех чай на Хип, за кърмачки, помагаше ми за повече кърма, трябва и сега да си купя.Иначе може да се хапвате, важно е течности да има достатъчно и най-вече сън и почивка, кърмата намалява при умора и силен стрес, зависи повече от съня и спокойствието, отколкото от храната, това е най-малкото.

# 564
  • София
Обожавам портокали и около Коледа ще ми е трудно да не ям. Мисля, обаче че детето само ще покаже.
И аз съм в чуденка за педиатъра. Има една близо до нас, за която отзивите са добри, но тя не работи след 7 вечерта и не си вдига телефона след това. Мисля да я ползвам като педиатър по ЗК, а да мисля за частни кабинети в близо до нас при нужда през нощта.

Шошии,  секциото ми е близо до твоя термин 🤗

# 565
Добре дошли на новите бебчета Simple Smile

И все пак си мисля, че можете да приемете още някоя мама като мен във ФБ групата, ще се радвам Simple Smile

# 566
  • София
Добре дошли на новите бебчета Simple Smile

И все пак си мисля, че можете да приемете още някоя мама като мен във ФБ групата, ще се радвам Simple Smile

Това решение не се взема индивидуално. Става само ако се получи одобрение на повече мами или някоя мама познава лично човека. Сега да не си мислиш, бе сме някакава тайна масонска група  Joy  Просто момичетата споделят там много лични неща, не само свързани с бременността и редовно има снимки на кореми по гащи само и затова е така.  Пиши ми на лични и ми прати фейсбук профил.  bouquet

# 567
Благодаря много за подкрепата и информацията на всички.  bouquet и честито на всички родили мами!

Ани, ще се радвам да ми пуснеш контакт за педиатъра, благодаря предварително Simple Smile

# 568
  • Някъде в Матрицата
Аз на този етап възнамерявам да раждам естествено. В тази връзка ми предписаха Цикатридина с хиалуронова киселина, за да улесним преминаването на Беболина и евентуално да бъдат намалени разкъсванията. Било добре, глобулките да започнат да се поставят от 37ма седм. Е, аз съм 36+, което си е навреме. Що се отнася до кърменето- ами при предишните ми бебета, едното ме засмукваше като водовъртеж. Много ме болеше. А другият, нищо не изсмукваше. Затова в един момент преминах на изцеждане и хранене с шишенца. Хем знаех по колко са изяли, хем си спестявах големия рев на чакащото за храна бебе.  Crazy Не помня, какво съм яла преди, но така и не разбрах кога са започнали и кога свършили коликите. Затова сега се надявам, че и Беболинка ще мине по тънката лайсна.  Laughing И моята захар скочи над 5. Ако понасяте канела, може да ръсите тук-там. Казват, че помага.  Peace

# 569
Хайде и от мен коментарчета (споделен личен опит Simple Smile) по актуалните въпроси:

Относно промивките, след раждането за по-бързо възстановяване на разкъсвания, ако има такива, моят личен опит от преди 14 г. е - смрадлика, разбира се външно! Аз бях с епизиотомия (2-3 шева) и по препоръка на екипа, който води раждането в Майчин дом, правих тези външни промивки. Сигурна съм, че помага и скъсява периода на възстановяване. Разбира се, ако сега има по съвременен вариант, стига да е безвреден както билките ще го предпочета, ако ми се налага.

Относно прочистване на влагалището, не мога да кажа, защото микробиологията ми е чиста и не се наложи доки да ми изписва нещо. Но за сметка на това ми изписа вече споменатата на 2 пъти Цикатридина - глобули за овлажняване и еластичност на тъканите, с оглед подпомагане излизането на бебо и намаляване риска от разкъсвания.  Praynig Дано ...

Относно кърменето, не съм спазвала никаква диета и ограничителен хранителен режим! Просто се хранех разнообразно. Кърмих сина си до 7 месец, а съмнения, че го мъчат колики, се появиха мисля около 4 месец? Давах 1 седмица, не повече, от най-разпространените капки против колики и драмата изчезна. Но пак казвам, дори не съм сигурна дали бяха колики или просто ревлив период.  Laughing

Та, мнението ми е мами, по-малко втелясване - повече душевен комфорт!  Wink А нашия душевен комфорт със сигурност се отразява на бебчовците добре, сега докато са в пупито и после, когато сме край тях.

Спокойствие, късмет и успех на финалната права, момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт