НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 078
  • 700
  •   1
Отговори
# 570
  • Рим
Привет, мами!

Честити новородени бебчета на всички мами, които и да са те!  bouquet Да са им живи и здрави, а на самите мами - бързо възстановяване от раждането!  Hug

Прочетох, че обсъждате храненето по време на кърмене... Аз нямам спомен да ми се е налагало да ограничавам нещо, или да спазвам определен режим...  newsm78  Кафе, естествено, не пиех - бях си купила една напитка на базата на ечемик, която си пиех на закуска с млякото. А, ето, млякото и млечните продукти не съм ги никога ограничавала или елиминирала (и слава Богу, че много ги обичам!  Heart Eyes ) Споменавам ги, защото съм чувала, че някои ги избягват, докато кърмят - не съм се задълбочавала да търся информация, обаче.

Има го и това, че си е до дете! Нашият батко имаше някакъв "намек" за колики в началото, и докато се усетим и се зачудим как да ги борим, те минаха.  Laughing  Помня, че около седмица му давахме едно сиропче на базата на копър и други подобни билки, но не е търговско - беше му го приготвил един роднина, билков аптекар. Обаче не съм убедена, че в крайна сметка не са затихнали от само себе си.  baby_neutral

Не мога да се включа в дискусията за промивки и подготовка на влагалището... Не съм правила специални процедури в тази посока. Със смрадлика съм си правила външни обливания след раждането, но заради хемороиди от напъването  Embarassed

И аз се глася за естествено раждане, пък да видим! Утре съм на първо слушане на тонове, пък днес ходих да ме дупчат за кръвните изследвания и да давам урина. Ей, нямам търпение да приключа с тези анализи - едно, че са пари след пари, ами и разкарването, моткането....  Днес съм чакала поне час, след като ми бяха взели кръв, защото нямали под ръка колбички за урината!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Ами пригответе се, бе! Аз като работя, не чакам някой да ми подготви материалите и прочие, сама си го върша! Направо бях бясна... и гладна - аз като не закуся, ставам дзвер!  Twisted Evil  С няколко думи, добре, че му се види краят!

Да няма още родилки, докато си пишем тука?  Wink

Пожелавам на всички лека седмица!  Hug

# 571
  • София
Да кажа, че днес се родиха 5 бебенца в групата. Ноемврийчета, които си изчакаха скорпиончето за да се появят. Две момченца, едно момиченце и две момиченца близначета. Да са ни живи и здрави  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Не знам никовете на мамите и затова не съм ги казвала.

Аз се надявам на обилна кърма и лесно кърмене. От това ме е страх - да не се мъча с кърменето, защото искам да кърмя много.

# 572
  • Рим
Нека са живи и здрави новодошлите бебенца!

Много се радвам за многото щастливи финали вече, ама едновременно с това признавам, че ми е и мъчно, че не им се споделя и във форума такова прекрасно събитие  Cry Вижте само колко е дълъг списъкът на чакащите мами на първата страница, пък сега накрая... Абе, малко е тъжничко!  Sad

Аз напълно разбирам мотивите на липсващите мами, но исках просто да споделя мисли...  Hug Peace

# 573
Аз мисля, че в суматохата на емоциите от един от най - щастливите моменти в живота на човек, надали им е точно до писане и споделяне в този ранен етап. Нека не ги ограбваме от емоцията сами да споделят за радостите си. Аз например искам сама да споделя с всички вас прекрасната новина било то и 10 дни след самото раждане, а не да глашатайстват за мен. Сигурна съм, че момичетата ще се включат и тук, когато са в кондиция и имат желание, така че нека ги оставим да говорят от първо лице, а не да ги изпреварваме.

# 574
Привет и от мен, мами! Simple Smile
Аз да се похваля, че термина ми е на 1.11., а с моя Бобчо удържахме фронта дотук. Grinning Днес бях на последни прегледи-около 3,200 сме ориентировъчно, записа на тонове е мн. добър, бебо е с главичката надолу, но си е подвижен още и ме подритва над пъпа. Микробиологията от мин. седмица е добра, само дето хемоглобина ми е още нисичък 103 (мин. месец беше 98, та все пак има подобрение де с ампулите Тотема) и краката са ми много подути. Сега сме на финалната права и тръпна кога ли ще ме изненада. Дано всичко мине нормално и по-безболезнено. Praynig
Желая леко раждане на всички и здрави бебчета, които много да ни радват. Simple Smile
На вече родилите мами честита радост и като се възстановят може да споделят как е минало раждането при всяка, ако желаят.  bouquet

# 575
  • Някъде в Матрицата
Днес бях на тонове - ами добре сме. Както каза докторката - намирам се в златната среда, тоновете били брилянтни.  Crazy Grinning Grinning Grinning Grinning Ако не възникне нещо екстремно - на 3-ти отново сме на преглед. Simple Smile Предадох цялата документация, която имам. Попита ме за МБ, а аз нямах. На ЖК ми направиха микробиология, излязоха резултати и ми казаха, че всичко е ОК, но го нямам черно на бяло. Ще им звънна и ще поискам поне копие.
Иначе малко се бях притеснила. В събота имах неприятна случка - клошар запалил огън на една от площадките на входа и това доста ме уплаши и разтрои. Тъй като живея на последният етаж до мен стигна само задушливият дим, заради който се обадих на 112 и съответно те предадоха сигнала към пожарната. Днес пък някакъв съсед ми се цупи, че съм викнала пожарната, а той бил гасял. Ами да звънне на звънците и да каже, че има ситуация под контрол. Аз от къде да знам - намирисвам дим, отварям вратата към стълбището и там нищо не се вижда от пушеци... как да реагирам? Та както и да е - след случката като че ли и бебата се беше "уплашила" защото два дена почти не мръдна. Определено ритничетата бяха по-малко. Е, от вчера постепенно навлезе в ритъм и днес все едно нищо не се е случвало.  Heart Eyes Grinning

п.п Това за Цикатридината май аз го споменах и двата пъти. Не ѝ правя реклама  Peace  Laughing, просто понякога май забравям кога какво пиша.  Embarassed Crazy Blush

# 576
  • Рим
Аз мисля, че в суматохата на емоциите от един от най - щастливите моменти в живота на човек, надали им е точно до писане и споделяне в този ранен етап. Нека не ги ограбваме от емоцията сами да споделят за радостите си. Аз например искам сама да споделя с всички вас прекрасната новина било то и 10 дни след самото раждане, а не да глашатайстват за мен. Сигурна съм, че момичетата ще се включат и тук, когато са в кондиция и имат желание, така че нека ги оставим да говорят от първо лице, а не да ги изпреварваме.

Напълно съм съгласна с теб! Ама то май не съм се изразила добре....  Embarassed

Разбира се, че не си представям как току-що родила някоя ще се втурне да го съобщава по форуми и социални мрежи  Laughing Имах предвид в по-широк смисъл, че драстично намаляхме пишещите тук, а в началото беше толкова вълнуващо как ставахме все повече в тази ноемврийска група - аз лично се вълнувах за всеки новоприсъединил се!  Hug

Но хайде стига съм мелила като някаква черна станция! Crazy Много се радвам, че все пак има списващи и тук!

*Tsveti*, Ph0enix, , само така! Нека вървят гладко нещата около вас до самия финал!  Praynig

Ph0enix, добре, че неприятното е минало! А твоят термин кога беше?...

*Tsveti*, понижен е хемоглобинът, ама не е чак толкова страшен!  Hug Давай, то не е останало!

# 577
  • Някъде в Матрицата
Алегрия, на 21.11 (според лекарите) или на 20.11 (според мен, защото сме високосна година  Joy Joy)

# 578
  • Казанлък
Ехоо аз съм тук. Чета си редовно и от време на време се включвам. Честито и от мен на всички мами!
Така и така се обаждам да попитам някой има ли като моя случай...боли си ме стабилно отдолу...и в опит да се обръсна какво виждам... #Crazy разширени вени там...на големите срамни устни до влагалището...и болят. Дали ще  ми създадат проблем при нормално раждане според вас? Sad

# 579
  • Рим
Ph0enix, опасна си!  Flutter Разби ме с тази високосна година! Да видим кога ще се появи човечето ти накрая, хахаха!

viki gudi, моят доктор беше споменал преди време беше споменал, че не е необичайно да има разширени вени по гениталиите по време на бременността - точно, както го описваш. То беше поне преди 2 месеца, когато го спомена... Имам спомен, че, ако се появят, обикновено е към 5 месец и най-вече при втора (или във всеки случай, не при първа!) бременност. Изчезват, де, ти не се тревожи - обикновено доста скоро след раждането - и не се предприемат лечебни мерки по време на самата бременност! Дано не ти е много некомфортно...  Confused

Забравих: не пречат на раждането!

# 580
И аз забелязах, че терминът ми е с ден напред и го отдадох на високосната. Не че ще го чакам, де, ще съм с планово секцио според плановете ми  hahaha
Дано всички родили мами и бебчета да са здравички, пък когато и ако решат, да споделят  bouquet

# 581
  • Казанлък
Алегрия, благодаря за успокоението. Какво да ти кажа - боли си. Най-вече в края на деня, което е логично. Мен ме е страх като напъвам да не се окаже проблем. Майка ми вчера беше много смешна  Grinning. Ако знаете как ме гледаше като й споделих. На мен ми е втора бременност а тя ни е родила 3 броя и не й се е случвало явно. Така съм се разписала, в неделя съм на тонове за първи път. С предишната ми бременност никой не ми е спомемавал за такава процедура.

# 582
Алегрия, на 21.11 (според лекарите) или на 20.11 (според мен, защото сме високосна година  Joy Joy)

И моят термин попринцип е на 21.11 Simple Smile Къде мислиш да разждаш?  Rolling Eyes

# 583
Честито на новите мами, радвам се, че стават все повече ноемврийски бебчета от групата  bouquet аз днес пусках изследвания и микробиология и сега като си ги проверих ЖСК при реф. стойности 44.8-71.6 ми е 75.1, което си е над нормата. Хемоглобина се е вдигнал малко ама пак си ми е нисък 105 . Мислите ли, че е притеснително, изобщо не знам аз и само се панирам сама  newsm78

# 584
  • по пътя
Нинка, не се тревожи, моята лекарка се моли да успея до раждането да вдигна до поне 100 хемоглобин,така че си отвъд опасната граница. От вчера си пия желязото и съм малко по-добре, не съм такъв парцал както беше. Като чета всички ли сте с планово секцио или аз нещо не съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт