НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 043
  • 700
  •   1
Отговори
# 660
Аз тези неща ги координирам след раждане. Не ми е късно. Тесен семеен кръг, снимки, на които много държа впрочем, и това е...Този път обаче, не ми се иска никой вкъщи след изписването. Най-малкото ще бъде доста шумно, за мен, за бебето, а и не знам дали ще съм в кондиция въобще за посрещане на гости. От друга страна пък, ако тогава не почерпя, кога?   newsm78

# 661
На мен и 6 човека са ми много, но поне вкъщи се прибираме само ние на спокойствие, никакви питки, торти  и пилета Laughing

# 662
Ооо, за черпенето... Казала съм на моичкия, че има 5 дни (докато съм в болница) да почерпи който иска и сам да получи алкохолно натравяне. Да ги събира, да ги храни, да ги пои някъде на ресторант. След болничен екшън ще ми е само до ухилени роднини, които ще са в засада вкъщи... Мерси! 5 дни за мъжо да пие и черпи за наше здраве, 5 дни за майка ми да изчисти и наготви за пристигането ми.
Тея нашенски традиции, които са превърнали всеки семеен празник в сватба ми идват вповече. Та изписване, та посрещане, та 40ти ден, та кръщене, та рожденни дни, именни дни, и като добавиш, че в календара почти всеки ден е празник и...  #Cussing out

# 663
Ооо, за черпенето... Казала съм на моичкия, че има 5 дни (докато съм в болница) да почерпи който иска и сам да получи алкохолно натравяне. Да ги събира, да ги храни, да ги пои някъде на ресторант. След болничен екшън ще ми е само до ухилени роднини, които ще са в засада вкъщи... Мерси! 5 дни за мъжо да пие и черпи за наше здраве, 5 дни за майка ми да изчисти и наготви за пристигането ми.
Тея нашенски традиции, които са превърнали всеки семеен празник в сватба ми идват вповече. Та изписване, та посрещане, та 40ти ден, та кръщене, та рожденни дни, именни дни, и като добавиш, че в календара почти всеки ден е празник и...  #Cussing out

Абсолютно!
При нас също съм казала, черпенето да се състои докато съм в болницата и това да е.

# 664
И аз планирам за изписването неговите и моите родители и сестрите ни. Бих викнала и 2-3 приятелки, но ако се падне работен ден, те няма да дойдат. А почерпки, не! Мъжът ми ще си черпи в работата, нашите може би също в техните работи, но аз да черпя някой...  newsm78 Ще помисля кога да оставя почерпка в болницата, че съм там от 2012 г. и на доки, помогнала ни да имаме бебка! Ние нямаме кола, така че ако моите родители ни карат, ще се качат до нас, но те са досетливи и няма да се задържат много със сигурност Simple Smile
И без това съм стресирана от питката, защото жилището ни е малко Sad А декември, януари няма как да я правим навън...

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 20:19 от helios13

# 665
То каква беше процедурата с питката? За 40тия ден ли?

# 666
Да, питката е за 40 ден, а през зимата с всички вируси... Thinking

# 667
Нищо не е на всяка цена! Много набързо мога да го модернизирам и тоз ритуал. Естествено, стига всички да сме живи и здрави, и в кондиция, ще викна момите вкъщи Simple Smile

# 668
Както сме на темата за почерпки да попитам аз един, два глупави въпроса. Чудя се какво и колко се черпи персонала в болницата при изписването-бонбони, сладки и сок ли да е, алкохол ли вместо сок? Цветя на докторът, израждал ме или на акушерката дето ще слезе за изписване не ми изглежда ок, айде ако ще ме изражда жена е друго, ама букет на мъж... Досега не съм била на изписване на бебче затуй се чудя. Вие как ще процедирате за изписването? Иначе при нас за изписването ще дойдат само най-близките и кумовете, ако могат.
За погачата вече ще се съберем поне 15 жени по мое виждане, та се чудя къде ще я организирам като у нас място няма.
По принцип съм с избор на екип-знаете ли дали плащам тази сума ако в деня на раждане доктора ми е на работа в болницата и реално не го викам специално.

# 669
  • Казанлък
Охх сега и аз се замислих кой ще се изсипе на изписването, кой ще се досети и няма да цъфне и в къщи... Confused
Момичета...моля, простете ми невежеството -каква питка за 40 ден и задължително ли е? Embarassed Какви 10-15 човека? Embarassed

# 670
Ох и ние с ММ хич не сме по тези шумните неща, май затова и още не сме се подписали и нямаме брак - колкото и да искаш да мине по тихата процедура - все си мисля че няма как Grinning За изписването се надявам само неговите родители и брат ми да дойдат. За черпенето - идеята с първите дни, в които аз съм още в болницата доста ми допада... Когато ми остане време докато ММ е в 15 дни по бащинство може да отскочим и до моята работа да занеса разни неща на колегите ми, гледаха ме като писано яйце откакто разбраха, че съм бременна, вълнуваха се много с мен, мислиха имена, не мога да ги подмина, страхотни са! : ) А за персонала в болницата да ви кажа съм в размисли и колебания, сигурно им крайно втръснало от бонбони, сокове, торти и уискита Grinning пък и с тези пари, които им изсипваме за избор на екип и 1000 други неща мисля, че достатъчно се отплащаме.. Grinning не ме разбирайте погрешно, мисля, че лекарската професия трябва да си е много добре платена и не ми се свидят парите, които ще дадем за раждането на бебка и за всички прегледи по време на бременността, просто констатирам, че според мен достатъчно се плаща (поне там където аз се следя и ще раждам), даже малко като соц отживелица ми изглежда понякога - за всяко нещо "ей тука така малко да се почерпите.." Grinning

*Tsveti* не съм на 100% сигурна, но според мен дори и лекарят ти да си е по график на работа, мисля че няма да се размине таксата. В някои болници, дори и да отидеш в последния момент, "инцидентно", дори и да не познаваш нито един лекар от болницата, във фактурата ти го начисляват като част от общата такса.. В Токуда и Софиямед доколкото знам е така.

# 671
Ani909, аз ще съм в Майчин дом и се замислих изведнъж одеве....давам ли ги тез 900 лв, ако когато отида да раждам доктора ми си е на работа? И знаете ли дали ако отида отделно да видят дали всичко с бебо е ок, ако нещо ме притеснява-болка или ако не е бил активен 2-3-4 ч. примерно, плащам ли си преглед или не? Все пак съм на финала и все повече всякакви мисли ме спохождат. Аз принципно също съм против специалните почерпки, ама знам ли как е редно, затуй проучвам и при вас останалите как смятате, че трябва да е или ако сте били на други изписвания, защото аз не съм.
viki gudi относно питката, доколкото аз знам на 40 ден се канят само жени, черпи се предимно със сладки неща да е сладък живота на бебето и се разчупва сладка пита от две жени с живи родители над главите на майката и бебето. За задължително...не мога да кажа, но си е останало като традиция, която на мен специално ми харесва. А относно броя на жените, тук вече зависи изцяло от това колко искаш да поканиш-при мен като дойдат жените от родата, близките ми приятелки и няк. колежки и си ставаме около 15 от раз. Simple Smile

# 672
  • Казанлък
Благодаря Цвети! А аз до колкото знам парите ги даваш така, или иначе щом си говорила с доктор, че имаш желание да раждаш с него. Дали е на смяна, или идава за теб - даваш.

# 673
Има един виц, че сестри и доктори "цветя не пият" и е така. При първото ми раждане не бяха торта и кола за целия персонал на смяна, "бонус" за доктора, букет и почерпка за сестрата, която предаде бебето на таткото ...ЗАЩО??? Сега мисля да мина скромно, при все, че почерпките са пожелание, не задължително. При мен се получи, например, че почерпих сестра, която не присъстваше на израждането ми, а на изписването, и сестра, която беше адски, ама адски груба и два шамара зад врата щяха да са и малко... Сега си избрах лекар, не екип, (моля, не ме съдете  Naughty ), но в малките градчета все още вирее бесния социализъм, и иначе няма как да ти обърнат внимание. За сестрата, която ще даде "вързопа" на съпруга ми, букет за мен е безсмислен, освен един Линдт от големите за друго не се сещам, ако не и харедва, спокойно може да ми го върне...  Laughing Пък как един не каза "благодаря, но ми омръзнаха тия шоколади - нека остане за Вас"  Stop

# 674
При мен акушерките са все младички и готини. Аз смятам да изстискам каквото мога от тях като отношение, съвети и внимание. Отсега съм ги предупредила, че ще имат 5 дни за да ме направят професионална крава Милка, и да ми покажат как да изстискам и последната капка мляко. Мисля да ги питам направо какво им се хапва и им се пийва. Иначе една кошница пълна с плодове, шоколади и шампанско ми е резервния вариант. А за док...там е сложно. На клиниката сме платили 5 цифрена сума, тъй като направих 2 процедури инвитро, а тепърва имам да плащам и за самото раждане. Той док няма да е в родилното в деня на изписването, а ще трябва лично да го издиря. Колебая се да му взимам ли нещо, и какво точно да е. Ще питам акушерките, те го знаят какъв специален чешит е, може да ме посъветват.
Иначе съм ЗА почерпката на акушеркита и доктора, въпреки че доста пари им плащам. Но пък е за здраве. Не раждам всеки ден, по дяволите. Като помисля как мъжа ми с хилядите му приятели ще черпи куцо и сакато, пък аз ще се ослушвам пред хората, които са допринесли най-много. Ще мисля варианти.

Общи условия

Активация на акаунт