Романтична вечеря за нея

  • 7 673
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 255
Спагети с риба тон приготвям по различен начин и мога да ти споделя моята рецепта,която няма да ти отнеме повече от 20мин. а ти сам да решиш коя точно да ползваш.
Сварявам спагетите в подсолена вода (внимавай с варенето, пастата не бива да не е преварена нито пък недосварена). Най-добре спазвай указания на опаковката. След това измивам със студена вода. Нарязвам на ситно 3-4 скилидки чесън и заедно с кората на един лимон запържвам леко в зехтин, след което добавям сока на лимона и заливам спагетите. Към рибата от консерва добавям наситнен копър и малко черен пипер и разбърквам с пастата.Воала!

# 16
  • Мнения: 14
Съществува и вариант да сменя червеното вино с бяло.

# 17
  • Мнения: 14
Спагети с риба тон приготвям по различен начин и мога да ти споделя моята рецепта,която няма да ти отнеме повече от 20мин. а ти сам да решиш коя точно да ползваш.
Сварявам спагетите в подсолена вода (внимавай с варенето, пастата не бива да не е преварена нито пък недосварена). Най-добре спазвай указания на опаковката. След това измивам със студена вода. Нарязвам на ситно 3-4 скилидки чесън и заедно с кората на един лимон запържвам леко в зехтин, след което добавям сока на лимона и заливам спагетите. Към рибата от консерва добавям наситнен копър и малко черен пипер и разбърквам с пастата.Воала!
Благодаря, добре е да имам избор.

# 18
  • Мнения: 3 031
Айсбергът върви добре с чери домати и маслини. Може и босилек да сложиш.

И аз съм за бяло вино или розе.

Спагетите не се мият. Може да сложиш зехтин още докато се варят. И гледай да са ал денте, да не ги превариш.

# 19
  • Мнения: 14
Айсбергът върви добре с чери домати и маслини. Може и босилек да сложиш.

И аз съм за бяло вино или розе.

Спагетите не се мият. Може да сложиш зехтин още докато се варят. И гледай да са ал денте, да не ги превариш.
Реших да сменя червеното вино с бяло.

# 20
  • В сърцето на любимия човек
  • Мнения: 13 414
Айсбергът върви добре с чери домати и маслини. Може и босилек да сложиш.

И аз съм за бяло вино или розе.

Спагетите не се мият. Може да сложиш зехтин още докато се варят. И гледай да са ал денте, да не ги превариш.
Реших да сменя червеното вино с бяло.
По-добре  Peace
Към риба и морски дарове се препоръчва бяло вино.

За десерта - сега е лято и щом годеницата ти обича шоколад, шоколадов сладолед с плодове е чудесен вариант. Напитката към него е според личните предпочитания - аз лично бих предложила нещо на винена основа (за да не се смесват видовете алкохол) с плодов вкус като коктейл "Мимоза" или малиново вино.

# 21
  • Мнения: 22 036
Щом обича сирена, бих предложила Фондю с препечен хляб за ордьовр смокини с прошуто. След тази комбинация от основно няма да има нужда. Десерта да е подходящ за сервиране в леглото.

Белите вина са по-подходящи за морски храни  Peace

# 22
  • Мнения: 413
Здравей! Първо - поздравления за жеста, сигурна съм че каквото и да спретнеш ще й хареса, щом си има толкова старателен мъж!

Не веднъж съм подготвяла такива вечери за гости и за любимия. Ето някои от моите съвети:

Салата: заложи на капрезе или на нещо друго, което да може лесно да се "бодва" /за това по-добре не прави зелени салати или айсберг/. Също така капрезето може да се аранжира красиво и е лесно и свежо за сезона. Аз го правя с песто, може да добавиш и някоя друга подправка.



Предястие: тъй като ще пиете вино, най-добрата комбинация за него е сиренето. Препоръчвам ти да направиш топено сирене с корнфлейкс и сладко от боровинки. Много е вкусно и става лесно! Малко е като порция, лесно за ядене и върви прекрасно с виното! Ако не искаш да панираш нищо, може и просто едно плато от сирена със сушени плодове или плато сирена/сухи мезета.


Основно: аз не бих заложила на спагетите по две причини:
- първо, пастата е тежка храна и вече сте консумирали салата и предястие, напълно възможно е да се сте се наяли. Целта е да не й става тежко, все пак после има и десерт, а след десерта..... по-голям десерт Wink А ако й стане много тежко... лошо.
- второ, спагетите не са много секси, като яде човек може да се оплеска, изцапа... по-добре нещо по-леко, пример едно хубаво пилешко филе на скара или на фурна със зеленчуци по желание. Аз лично залагам на пилешко руло със спанак - не е трудно за приготвяне и не е тежка храна. Но това са личните ми предпочитания, извинявам се ако не са по темата.



Вино - бяло или розе, сега не е сезона на червените вина. Аз лично купувам Mezzek, хубаво е и не е скъпо.

Десерт: нещо шоколадово, което се топи в устата, което ще й докара страхотно настроение. Идеите за суфле или брауни са добри, аз лично не съм правила такъв десерт, ако знаеш някоя добра сладкарница може и нещо готово. Заложи на шоколада и няма да сбъркаш!

# 23
  • Мнения: 96
Здравей,

Не е нужно да избухваш с кулинарни ястия, защото често се случва да не прилича на картинката, нито пък да има вкуса като от ресторант.

Важно и оформлението на масата, използваните чаши, и най-вече елемента на изненадата.

Гледай да не е уморена, че като се нахрани ще заспи.

Използвай афродизиак-храни, по-свежи неща, без панировки.

Един тип алкохол, не смесвай. Приготви си и лед.

И не го мисли...ще получиш заслуженото си дори ако изгориш рибата Simple Smile

# 24
  • Мнения: 14
Благодаря на всички за съветите ! Вечерята е планирана за утре. Решил съм основното да е спагети с риба тон по тази рецепта http://kulinar.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1 … 8_l.r_i.4452.html , взел съм и продуктите. Незнам точно колко сол и черен пипер да сложа. Надявам се да се справя.

# 25
  • Мнения: 14


Използвай афродизиак-храни, по-свежи неща, без панировки.


като например ?  Grinning

# 26
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Ако се спреш на плодове с разтопен шоколад за десерт, съветвам те да разтопиш шоколада на водна баня. Прави се по следния начин - в голяма купа слагаш вода на котлона съвсем леко да къкри. В нея потапяш друга по-малка купа, най-добре стъклена или порцеланова, с начупения на парчета шоколад. Гледаш водата в голямата купа да е под нивото на ръба на малката, за да не влезе при шоколада. Като се разтопи напълно шоколада, аз добавям около 1/4 кутийка малка готварска течна сметана /животинска/ и около 1 супена лъжица масло. Свалям от котлона и бъркам енергично, докато се хомогенизира. Сместа става на пръв поглед редичка, като прясна боза. По принцип тази смес ползвам за глазура за торта, но като се изстуди в хладилник, става супер като топинг - хем е мазничко и гладко, хем не се стяга съвсем, като изстине и може да се топят в него плодове.
А ако ти се занимава, можеш само да разтопиш шоколада на водна баня и да топнеш плодовете предварително в него. После охлади и готово.
Ако искаш леко предястие, можеш да заложиш на хапки от франзела, намазани с чисто, неовкусено крем-сирене и гарнирани с парченца пушена сьомга. Става много вкусно, леко и ефектно. И върви супер с бяло вино или розе.
Успех!

# 27
  • Мнения: 14
Ако се спреш на плодове с разтопен шоколад за десерт, съветвам те да разтопиш шоколада на водна баня. Прави се по следния начин - в голяма купа слагаш вода на котлона съвсем леко да къкри. В нея потапяш друга по-малка купа, най-добре стъклена или порцеланова, с начупения на парчета шоколад. Гледаш водата в голямата купа да е под нивото на ръба на малката, за да не влезе при шоколада. Като се разтопи напълно шоколада, аз добавям около 1/4 кутийка малка готварска течна сметана /животинска/ и около 1 супена лъжица масло. Свалям от котлона и бъркам енергично, докато се хомогенизира. Сместа става на пръв поглед редичка, като прясна боза. По принцип тази смес ползвам за глазура за торта, но като се изстуди в хладилник, става супер като топинг - хем е мазничко и гладко, хем не се стяга съвсем, като изстине и може да се топят в него плодове.
А ако ти се занимава, можеш само да разтопиш шоколада на водна баня и да топнеш плодовете предварително в него. После охлади и готово.
Ако искаш леко предястие, можеш да заложиш на хапки от франзела, намазани с чисто, неовкусено крем-сирене и гарнирани с парченца пушена сьомга. Става много вкусно, леко и ефектно. И върви супер с бяло вино или розе.
Успех!
Благодаря! А колко шоколад ще ми е необходим и какъв да бъде той ?

# 28
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Забравих да кажа, тези количества са за 100 гр. шоколад. Аз харесвам черен, но съм правила и с млечен - Милка, примерно. Също и с готварски от Лидл - той е 200 гр и според нуждите ползвам или половината, или удвоявам количеството на другите продукти. Но е пак тип черен и горчи леко. Аз го харесвам такъв, но не е по вкуса на всеки. 

# 29
  • Мнения: 1 243
Шоколад обезателно разтапяй на водна баня, преди мен са ти описали как. Да не кипва!. Не видях дали ти препоръчаха, направи го пред/с годеницата разтапянето(ще е по-секси да те видиш да приготвяш нещо любимо), а и предварително не знам колко ще стои течен. Салата Капрезе с две ръце гласувам. Правила съм романтична вечер в тази насока - резенчета домат(а сега са прекрасни и свежи), застъпваш с резен моцарела и босилково песто тук там, лекичко сол едва едва на цялата салатка. Миди бях приготвила(идеята ми е, че морска тема си подхожда със салатата). И бяло вино охладено. Няма да сбъркаш с комбинацията. Спагетите звучат готино, бих ги пробвала. Десерта сладолед някой по-разкошен шоколадов с парченца и пресни плодове е най-лесното и сигурно. Ако разтапяш, препоръчвам в Лидл готварския жълта опаковка, черен е - ако и допада си е класика плод и шоколад. Ако намериш и ягоди...А и аз предлагам един вид алкохол, все пак ако пиете чаша - две вино, да не смесвате с друго, ако не сте пробвали преди де Laughing Успех и творческо настроение!

Общи условия

Активация на акаунт