Голямата разлика във възрастта и проблемите които идват с нея

• 28 604
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
Голямата разлика ще доведе до проблеми от друго естество- Сирен правилно е написала. Един мъж на 60 плюс няма да може да импонира на младата си жена в нормалните дейности, колкото и да е динамичен и здрав. Появява си се отегчение , забавя се ритъмът му на живот, термодинамиката му. Ще трябва да се пази от слънце , а тя ще иска да е по цял ден на плажа , да се пази от топли минерални води , а тя ще иска да е на спа , ще се пази от дълго катерене по планините , а тя ще иска природа. Какво правим със съвместните дейности ? За любовта и детето -ясно. Живи и здрави да са. Но този период при него ще настъпи ,айде да не е веднага след 60 , и ще става все по-зле.

# 121
Сирен, грешиш.
Колкото повече остарявам, толкова по- с ентусиазъм се будя.
Гледам, че и ММ също. Laughing

# 122
Говорите са много ранна възраст, аз посочих кога ме притеснява, тя 49, той 70. Ами не познавам масово хора от двете групи, които да имат еднакво темпо на живот. Не говоря за изключения.
Разлика някъде до 18 г., с много зор ми е приемлива, но над нея вече е цял живот отгоре.

# 123
  • София
Съвсем не е ранна- по себе си съдя, цял живот съм спортувала, купонджийка и катунарка, но с годините съм си все по- самодостатъчна, просто не ми е интересно всичкото това, цялата динамика и шумотевица на събиранията и веселбите.
Представяш ли си каква ще е обстановката още след 10 години при тях?
Тя на 35, той на 56!?
Тя, готова и с бънджи да скочи, и второ дете да роди, сексуално в силата си, а той- понесъл се с бърза стъпка към спокойните води на пенсионерството.

# 124
Недоумявам какви 50+ мъже познавате.
Край мен всички са силно спортни, активни, някои млади татковци и въобще - наслаждаеащи се на живота с пълна сила.

# 125
50+ да. Но 70+ не. А тя ще е още много, много млада тогава.

# 126
  • София
Край мен всички са силно спортни, активни, някои млади татковци и въобще - наслаждаеащи се на живота с пълна сила.
Нормални, спортни и активни, ама на 50+ и доста се поизпотяват, за да го докарат на активност като 25 годишните.
Да не говорим, че навлизат в онази опасна възраст, в която ако го дават много спортни и активни, могат да се сдобият с я инфарктче, я инсултче.

# 127
Едно нещо, разбрах в този живот е и то е; да слушам сърцето и разума си, но никога хората. Никой по -добре от теб, не би могъл да знае как се чувстваш, какви мисли бушуват в ума ти, щастлива ли си или не. Понякога приятелите и близките ни виждат неща, които ние не успяваме да доловим, заради някакво заслепение, НО съвсем различно е, когато вашите близки приятели и роднини, разсъждават от гледна точка на предразсъдъците.  Абсурдно е! Възрастта не винаги е от значение, нито индикатор за щастие. ТИ си тази, която избира личния си живот- не хората и техните мнения.

# 128
Нормални, спортни и активни, ама на 50+ и доста се поизпотяват, за да го докарат на активност като 25 годишните.
Да не говорим, че навлизат в онази опасна възраст, в която ако го дават много спортни и активни, могат да се сдобият с я инфарктче, я инсултче.

Инфаркчета, инсултчета - стават от хапки, пиене и стрес, а не от активности.
И на 20+ има вероятност.

# 129
Аз на 70+ познавам такива, дето са по-активни от на 30, ама те са били цял живот планинари и алпинисти и са си башка луди. И пак не могат да се сравнят с алпинист на 30, само с обикновени на 30.

# 130
Не виждам защо е тоя зор да се доказва, че с възрастта човек не остарява, това не е вярно. Както стареем отвън, така е и отвътре, инфаркти има и при млади хора, но при старите са много повече, не само заради вредните навици, ами защото кръвоносните съдове не са вече толкова еластични и здрави.
От друга страна, щом до тия години е докретал без някое хронично заболяване или високо кръвно, без хапчета по график, значи е здрав човекът, на 20 като си избираш, стреляш в тъмното.

# 131

От друга страна, щом до тия години е докретал без някое хронично заболяване или високо кръвно, без хапчета по график, значи е здрав човекът, на 20 като си избираш, стреляш в тъмното.

И аз това имах предвид, а не че са млади..))

# 132
  • София
До авторката на темата: Честито две чертички и си раждай със здраве, сега ти е момента. Когато бях на 15 и умря майка ми, разбрах, че няма роднини, няма бащи, в твоя живот си само ти и отговорността ти за решенията, които вземаш. Помощ и съвети от роднини не чакай. Наслаждавай се на любовта и момента. Нито едно от тях не се връща. А за възрастта - аз съм по-стара от твоя мъж, с много по-млад съпруг съм, и грам не се притеснявам какво щяло било да стане, като стана аз на 60, той на 47. Ако се обичаме, а ние се обичаме вече повече от 10 години, очевидно знаем как, няма възрастови разлики, които да ни пречат. Щастието на такива (влюбени) като нас пречи на другите.

# 133
  • София

Инфаркчета, инсултчета - стават от хапки, пиене и стрес, а не от активности.
И на 20+ има вероятност.

Е, кой не е изложен на стрес през активните си години?
Кой не се е забавлявал, не е хапвал и пийвал?
Ако има такъв, то трябва да го търсим в някоя пещера на отшелници, ама едва ли някоя ще си направи труда.
Активностите помагат, ама не и при ежедневно съревнование с човек, на когото можеш да бъдеш баща.
ПП. Знаеш ли, че " бащата" на бягането за здраве, здрав и прав, е починал от инфаркт докато си е правил кроса, на 52 години?
Ето ти нещо интересно
https://
http://www.blitz.bg/news/article/433092 Peace

# 134
Е това наистина ми беше интересно, макар че не е по темата. Но пък касае пряко модата по спорта.

Общи условия

Активация на акаунт