Голямата разлика във възрастта и проблемите които идват с нея

• 28 629
  • 229
  •   1
Отговори
# 45
  • София
От това, което разбрах - имаш уникален човек до теб. Баща ти те подкрепя, не кой да е!
Я си гледайте детенцето и хич, ама хич да не ви пука! Все пак не живеем в осемдесетте на миналия век!?
нали сме много демократични, отворени...

Всичко ще е наред!

# 46
Стига бе, точно 80-те на миналия век бяха много яко и отворено десетилетие в цял свят- сега светът е много по-задръстен.

# 47
Като казваш "бяха", Сирен, имаш предвид, че имаш детски спомени ли?

# 48
Не, имам предвид множество разкази и на възрастни, не само от България. Общо взето порядките през 80-те и сега са  почти еднакви, само че сега се дава публичност на доста извратени неща и си мислим, че е по-отворено десетилетие. А всъщност е по-затворено, връзките са по-трудни, по-пресметливо се случват и всеки гледа да не се мине, но ако може да получи внимание и секс.

# 49
  • София
Сирен, задръстен е, защото видя обратната страна на прекалената свобода.
Разказите тип "ние едно време какви бяхме" винаги са интересни и забавни, защото хората жалят за младостта и дори си измислят ситуации или поне преекспонират
И майка ми да ти говори за своите 20+ години - звучи много яко, а всъщност в исторически план са били доста гадни, съдейки по разкази на препатили

Тук пишещите защо не споменават, че контактите с хора извън семейството са не по-малко важни и са несериозни приказките: "Майната им на приятелите и роднините, важен е Мъжът"
За мен връзването към мъжа с корабни въжета е много сериозна грешка, която ще се осъзнае след 10-15 години, когато ще си поомръзнат

# 50
Задръстен е, щото самите индивиди са емоционално- а дори и физически- осакатени и не изпитват същите чувства, не мислят същите неща.

Иначе към мъжа- хубаво е да е такъв, че и да се привържеш с корабни въжета, пак да е безопасно.

Но като бивша съпруга на доста по-голям мъж...дори когато никой нищо уж не говори открито...има едно такова отношение, дето натежава.

# 51
Защо пък да си поомръзнат след 10-15 години? Може и да не си, всякакви истории има, затова няма нужда от прогнози. И да си омръзнат, авторката ще е достатъчно млада, че да си намери нов партньор ако иска, за разнообразие може тоя път да е по-млад, да види как е. Примерно ако тя е на 40, може да си хване мъж на 35, стига да е готина.

# 52
и на 50 може да си хване 35 годишен  Whistling

# 53
Баща ми и майка ми имаха 15 години разлика. Не си спомням да е коментирано, като че ли се е считало за нормално мъжът да е по-голям. Майка ми съжаляваше, че се е оенила на 20,  но като че ли и това е било по скоро в реда на нещата.

Общо взето бяха по еталон - мъжът по-голям и две деца през три години.

Чудя се, защо пък толкова са против и се намесват и семейство, че и приятели - на тях пък какво им пречи, в случая на авторката. На практика и възрастта на мъжа не е кой знае каква? Подобни драми изискват да се хване с някой 60 годишен, тогава вече разбирам.
Може би родителите на авторката са млади  и кандидат зетя им е връстник...

# 54
Аз пък не разбирам как е възможно всички да са ЧАК толкова против. Малко прекалено е някак. Струва ми се, че или е пързалка темата или нещата не са толкова розови, колкото ги описва авторката. Нормално е в началото да не са съвсем във възторг, но това нещо да продължава с години ми се струва абсурдно.

За бебето не знам какво да кажа. И двамата не сте малки, не знаете как да се пазите ли ooooh! А ако все пак не е толкова случайно какво има да му мислите изобщо.

# 55
  • София
Защо пък да си поомръзнат след 10-15 години? Може и да не си, всякакви истории има, затова няма нужда от прогнози.
Под омръзване нямам предвид задължително развод или изневяра, а просто вече се познават и все по-малко има с какво да се изненадат. Мисля, че така се случва с повечето двойки, независимо от разликата във възрастта. Но от друга страна - децата и грижите около тях достатъчно разнообразяват живота, дори прекалено. Laughing
Възрастта на мъжа не е основното, а разликата между двамата.
И за мен, честно казано, би било ако не драма - поне сериозен проблем, имам дъщеря на възрастта на авторката. Определено не е все едно, ако годините са 22-43 и 40-61

# 56
Аз също съм на мнение, че детето по-скоро ще смекчи реакциите на роднините, отколкото да ги подсили. Мисля, че особено майка ти, пее, защото все още има надежда тази връзка да приключи. С детето имаш възможност да сложиш точка на тези нейни надежди.

Колкото до разликата във възрастта - обикновено повечето отрицателни мнения се основават на всички факти, които ти си отхвърлила в поста си - финансова зависимост, предишни бракове, манипулиране, ревност. Ако сте успели да изградите здрава и хармонична връзка, то значи, че възрастта няма никакво значение.

И, накрая - само Господ определя началото и края на живота. Кой, колко щял да живее, пък колко годишен щял да бъде, пък детето, пък ние, вие, са абсолютно празни приказки. И не мисля, че е добре да бъдеш убиец на дете, създадено с любов. При това собственото ти дете.

Успех, каквото и да решиш.

# 57
И за мен, честно казано, би било ако не драма - поне сериозен проблем, имам дъщеря на възрастта на авторката. Определено не е все едно, ако годините са 22-43 и 40-61

А, ако съм на мястото на майката на авторката, ще побеснея и място няма да си намеря от яд, може и шамар да й обърша, като ми каже, че е бременна, а после още един. Но се опитвам да коментирам проблема без да си представям какво би било ако участвах и аз. Никога няма да разбера 20-годишните, които намират за привлекателно да спят с дърти пръчове, 43-годишен и за мен е стар и мисълта да легна с такъв ми се вижда крайно противна, какво остава за жена на 25...Но такива винаги е имало, така че приемам за нормално част от жените да си падат по дедовци.

# 58
Не виждам защо родителите ще се бъркат. Все пак става дума за 26 годишно момиче. Аз пък намирам голям чар в по-големите. Привличат ме изключително мъже на над 40-45 години дори към 50. Моят мъж е доста по-малък от мен. Но като любовници и гаджета много пъти съм имала именно на над 45-46 и е било страхотно най-малкото в сексуално отношение, а е и било интересно в интелектуално отношение. Вече понататък какво би станало, не знам, когато аз съм на 40 а те на 60+. Но в крайна сметка....нищо не е вечно на този свят. Но мъжът на 47 дърт ?!?! Сбръчкан?!?! Хм...

# 59
Да ти е минало през ум, че той си е изживял младежките и неангажиращи любови, и че жена на неговата възраст просто не може да му роди дете?
В постовете ти се прокрадва едно чувство за малоценност- дали си му интересна, дали ще му пречиш, дали ще го обречеш на тотално отхвърляне, което е учудващо при положение, че той е облагодетелствания от връзката ви.
От друга страна, имам чувството, че ти не си готова да останеш с него " докато смъртта ви раздели" и да му родиш дете.
Бих те посъветвала да решиш какво точно ти искаш, ама честно.

И аз съм на същото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт