Голямата разлика във възрастта и проблемите които идват с нея

• 28 609
  • 229
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Съпругът ми е със 17 години по-възрастен от мен. Имаме прекрасни син и дъщеря - на 8 и на 5 години. Разликата в годините е без значение, поне в нашия случай.

# 151
Имам колега на 68 с жена на 40, колкото и да се опитва, личат си му годинките .Отделно луда ревност го тресе да не го остави младата жена, а някои  наливат масло в огъня и той се връзва.
2 състудентки навремето се ожениха за по възрастни мъже, към оня момент ние студентки, те някъде около 40 г и двете са разведени вече, а едната е с втори брака - това е около мен.
Много ярко си спомням майката на едната, дойде при нас да ни моли да я разубедим тъй като зетя е по-голям и от нея и от  бащата.

# 152
  • София
Скрит текст:
Недоумявам какви 50+ мъже познавате.
Край мен всички са силно спортни, активни, някои млади татковци и въобще - наслаждаеащи се на живота с пълна сила.
Нормални, спортни и активни, ама на 50+ и доста се поизпотяват, за да го докарат на активност като 25 годишните.
Да не говорим, че навлизат в онази опасна възраст, в която ако го дават много спортни и активни, могат да се сдобият с я инфарктче, я инсултче.
Инфаркчета, инсултчета - стават от хапки, пиене и стрес, а не от активности.
И на 20+ има вероятност.
Точно от какво? Доскоро мама те е хранила, вероятно не си пушил и пил поне до 15, какви стресове си имал?
Проблемът е в натрупването на тези неща, на 20 стомахът мели камъни, на 50 вече личи дали и с какво си го тормозил

# 153
  • София
Съпругът ми е със 17 години по-възрастен от мен. Имаме прекрасни син и дъщеря - на 8 и на 5 години. Разликата в годините е без значение, поне в нашия случай.
Засега.
След 10 години няма да е същото, за съжаление. Peace

# 154
Втората жена на дядо ми беше с 20 години по-млада от него - тя е била млада вдовица на 32, той вдовец от дълги години (баба ми починала при раждане) на 52. Определено тази му жена беше неговата голяма любов. По мое време разликата помежду им вече не личеше, но моят род е с много дълголетници, които до късно са в добро здраве. Дядо до последно беше на крак, почина за един ден от жлъчна криза на почти 90. Няколко години по-късно си отиде и жена му.

# 155
Момичета, присъединявам се и аз към темата.
С приятеля ми имаме 15г разлика. Вярна съм му,той на мен също ,обича ме,подкрепя ме,всичко е чудесно ,до момента в който не започнем да спорим,за най-незначителните неща,за най-маловажното...На всяка моя най-дребна забележка отвръща с крясъци и тежки думи. Страх ме е момичета... вменява ми вина ,че може да получи инсулт,инфаркт,как ще живея аз с чувството ,че съм го уморила. Толкова много го обичам ,той е всичко за мен , нямам друг освен него... Нямам миг душевно спокойствие, живея в постоянен страх да не се случи нещо лошо. Не се радвам дори на най-щастливите моменти,защото съм обедена,че ще ни са последни. Съжалявам за объркания пост...не мога да си събера мислите.
П.П: На 20 съм .

# 156
  • София
Има за какво да се притесняваш, 35-годишните са грохнали старци пред умирачка.
И най-лекото вълнение може да им докара някой инфаркт или инсулт. Да не говорим за многото хронични заболявания, които си влачат. На тая преклонна възраст може да го загубиш във всеки един момент.  Mr. Green

# 157
  • София
С приятеля ми имаме 15г разлика. Вярна съм му,той на мен също ,обича ме,подкрепя ме,всичко е чудесно ,до момента в който не започнем да спорим,за най-незначителните неща,за най-маловажното...На всяка моя най-дребна забележка отвръща с крясъци и тежки думи. Страх ме е момичета... вменява ми вина ,че може да получи инсулт,инфаркт,как ще живея аз с чувството ,че съм го уморила. Толкова много го обичам ,той е всичко за мен , нямам друг освен него... Нямам миг душевно спокойствие, живея в постоянен страх да не се случи нещо лошо. Не се радвам дори на най-щастливите моменти,защото съм обедена,че ще ни са последни. Съжалявам за объркания пост...не мога да си събера мислите.
Ех, момиченце, какво търсиш при чиковиците?
Те вече са минали по пътя, по който вървиш, изживели са и първата любов, и следващата, а твоят приятел не е могъл да задържи връзка с жена на неговата възраст, защото е манипулатор и нечестен човек!
Използва любовта ти и страха да не го изгубиш, за да те подчини.
Нищо му няма, но ти ще се поболееш, защо си го причиняваш?
Има една българска поговорка за такива случаи:
" На болния мъж жена му почина".

# 158
Ех, момиченце, какво търсиш при чиковиците?
Те вече са минали по пътя, по който вървиш, изживели са и първата любов, и следващата, а твоят приятел не е могъл да задържи връзка с жена на неговата възраст, защото е манипулатор и нечестен човек!
Използва любовта ти и страха да не го изгубиш, за да те подчини.
Нищо му няма, но ти ще се поболееш, защо си го причиняваш?
Има една българска поговорка за такива случаи:
" На болния мъж жена му почина".

И аз проглеждам понякога,осъзнавам ,че е егоист. Търся вината първо в мен ,после в него . Той се определя за безгрешен. Въпреки всичко не си представям следващия ден без него.Той е първата ми тръпка ...моята любов.
Нямам сила да тегля чертата,опитвала съм толкова пъти...

# 159
  • София

И аз проглеждам понякога,осъзнавам ,че е егоист. Търся вината първо в мен ,после в него . Той се определя за безгрешен. Въпреки всичко не си представям следващия ден без него.Той е първата ми тръпка ...моята любов.
Нямам сила да тегля чертата,опитвала съм толкова пъти..

Ясно, още си на етапа " влюбена- загубена" и трябва да си изживееш заблудата, но само внимавай да не забременееш.
Ще те обвини отново, но тежестта ще падне отгоре ти и ще станете две нещастни деца.
Помни, че ти не си по- грешна и по- лоша от когото и да било друг- от него, също!
Напомняй си ти какво му даваш в тази връзка и си дай сметка какво получаваш и дали си представяш целия си живот прекаран така?
Защото, никой не се променя, особено когато вече е на възраст.
Няма да го промениш, затова си направи сметка дали би била щастлива с това, което ти дава. Hug

# 160
Не би се оплакал,ако забременея,упреква ме ,че не успявам за сега. Може би не е подходящ момента ,а и аз не съм сигурна дали ще се справя сама с отговорностите свързани с отглеждането на дете. Говорили сме по темата и двамата сме против аборта и като цяло не би ме оставил сама да се спасявам. Всъщност много съм объркана , не се пазим от месеци ,може да стане всеки момент.

# 161
  • София
Е,не...Това е прекалено вече.Ако се появи и детенце кой знае за какво ще се намери да те упреква.Имам чувството,че ще съжаляваш,ако останеш с този човек.Предполагам те е страх как ще живееш без него какво ще правиш и т.н,но отношението му е отвратително,а и появи ли се бебе нещата ще се усложнят още повече.
А ти иначе финансово зависима ли си от него?

# 162
  • В сърцето на любимия човек
Мъж, който обвинява жената до него, че не може да забременее не е никакъв мъж  ooooh!
Да не говорим, че проблема може да е в него, ама Бай Ганьо как ще се излага да отиде сам да си направи спермограма. Нали жената може да се мъчи и мачка с години така.
Момиче - любов или не, проблема не е в разликата в годините, а в пространството между ушите на този човек. Махай се, докато е време, преди да си забременяла, че после ще те четем по други теми.

# 163
  • София
Не би се оплакал,ако забременея,упреква ме ,че не успявам за сега. Може би не е подходящ момента ,а и аз не съм сигурна дали ще се справя сама с отговорностите свързани с отглеждането на дете. Говорили сме по темата и двамата сме против аборта и като цяло не би ме оставил сама да се спасявам. Всъщност много съм объркана , не се пазим от месеци ,може да стане всеки момент.
Послушай нас поне, ако не искаш да чуеш родителите си- почни да пиеш противозачатъчни, поне 2- 3 години, за да си запазиш възможността за решение.
Даваш ли си сметка, че дори и за това те обвинява, въпреки че е много по- вероятно в него да е проблема, за да не можеш да забременееш?

# 164
  • София
Момиче - любов или не, проблема не е в разликата в годините, а в пространството между ушите на този човек.

И аз така си мисля. Peace

Общи условия

Активация на акаунт