Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 677
  • 700
  •   1
Отговори
# 300
  • Добрич
Мотива ми да правя генерални заключения, е за дамите, които искат, но не могат да си позволят Нарцисо. За тези, които свързат чувството на лукс, с мускуса, розата - допълнени с други красоти, ходят по парфюмните щандове да го измечтаят един парфюм на Нарцисо и им е трудно да вземат решение да изхарчат толкова средства, въпреки влюбеността си.
Да, вярно рафинирани са добре, при пръскането върху себе си усещаш лукс, до входа на блока усещаш лукс, при вървене усещаш лукс и се самовлюбваш /за всичко това около 10 пшика/....
Но...мускуса било и то химичен обича простор, чистота, лека хладина, големи помещения, невървене по обгазени улици, ...не обича затворени помещения по цял работен ден или среща с някой, който е с много силен парфюм. Риска твоя парфюм да е задушен още преди да си подал ръка за поздрав е много голям.
За тези, които им е трудно да заделят стойност за НР розовия /например/, или за Хлоетата, могат да си намерят на добра цена /напр.тестера/ на Идола на Герлен ЕДП и да заобичат разходката със себе си в почивен ден.

# 301
Маги, тази тема показва, доколко всичко е въпрос на вкус, а формирането на вкуса зависи от много фактори, понякога се включват и среда, обща култура, възпитание.
Ти,като че ли пишеш, доколкото разбирам, за случаите, в които човек се опитва да излезе извън „чергата си”.
За мен мускусът не е символ на лукс, не го обичам в парфюмите, така и не станах почитател на дизайнера с кубински произход. Но нямам драма от това.
Понякога не е и нужно да търсиш заместител в по-евтини варианти, някои от тях също имат своята красота без непременно да се опитват да приличат на по-скъпите парфюми.

# 302
Densi,  в блога си ли ще публикуваш ревю на vert d'encense? 

Чета за някаква сладост, а си фантазирах борови иглички и смоли.. . Любопитен ми е много.

# 303
  • на терасата
Сколасах да пробвам новата орхидея на Том Форд. Тръгнах без предубеждения към нея. Но наистина мирише на варена царевица, по-точно на кочана на варената царевица. Даже си помислих дали не ми се е загнездил аромата от казана в близост до БЗ в МОЛ-а на Стамболийски, покрай който преминах. След известно време пак влязох да го помириша, този път от другата страна минах. Пак на същото ми мирише. Том Форд не е за мен, зная си го.

Пробвах и пудреното Нарцисо. Считам, че който има бялото, няма смисъл да има и това. Усещането при мен е подобно, пудреното е малко по-меко, както са писали и другите преди мен.

Не зная що за маркетингова политика (пълен лаик съм в тази област) е създаването на толкова фланкъри. Исках да пробвам някоя Modern Muse EL, без първообраза, който познавам и не харесвам. Изобилието на еднотипни шишенца ме отказа да пробвам точно днес. Ще трябва да ида на специално проучване за тези фланкъри. Заинтригува ме Gloss версията от вашите отзиви и ще ѝ обърна специално внимание.

Най-интересното парфюмно преживяване от днес е реакцията на сина ми на Boise Fruite Montale. Полях се с пробичката на излизане и той каза, че ухая невероятно на някакви плодове. Добави, че може да си душка този аромат цял ден без да му омръзне. Съгласихме се, че ухае на нещо, което съм имала, но все още не мога да се сетя на какво и това ме подлудява. Boise Fruite Montale не е моят аромат. Не мога да различа конкретната нотка, която ме дразни в него, обаче.  Подозирам ветиверът в комбинация със сандалово дърво. При всички положения ще си остана само с пробичката.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 19:52 от рак-щрак

# 304
Тотално офтопик искам да споделя едно свое откритие, което може да заинтригува някого. От известно време си купувам от ароматизаторите за кола с аромат на известни парфюми. С две думи Рефан на автомобилните ароматизатори. Пробвала съм Идилията и Шалимар в моята кола и Тер д'Ермес в колата на ММ. Сходството е повече от прилично. На Caribi VIP са. Няма голямо разнообразие...

# 305
  • София
Манифестото също добре са го докарали Mr. Green

# 306
След кратък размисъл поръчах едно 50 мл . смокиново ферари , нали съм лековерна-насляпо Party Laughing
Като не ми хареса, някой ще се уреди с Ферари Joy И без това останах без смокинов аромат. Толкова от мен по темата за унисекса Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 20:29 от raznejena*

# 307
Densi,  в блога си ли ще публикуваш ревю на vert d'encense? 

Чета за някаква сладост, а си фантазирах борови иглички и смоли.. . Любопитен ми е много.
Не, тук. Знам, че ти се интересуваше от него. Hug
Парфюмът на моята кожа е типичен унисекс и да, започва с много силни, борови зеленини и смоли, подкрепени от влажна, невидяла слънце зеленина, растяща под боровите гори. Има мъхове и наистина много смоли. Кората от дърветата също се усеща. В началото ми е направо студено зелен на мен. Тази зеленина не е зеления, нито тревна такава. Шоколади и сладости при мен не избиха на това пробване. Има лека сладост, но като цяло парфюмът не е за мен и не бих могла да го нося често, т.е не бих си го купила. Интересно ми е да го усетя на мъжа ми. Ще го пробвам пак, но те съветвам никога да не поръчваш този парфюм насляпо. Труден е според мен. Аз искам да видя шоколадите и сладостите за които се пише и се надявам да ми се разкрият на следващо пробване.

# 308
  • София
Тотално офтопик искам да споделя едно свое откритие, което може да заинтригува някого. От известно време си купувам от ароматизаторите за кола с аромат на известни парфюми. С две думи Рефан на автомобилните ароматизатори. Пробвала съм Идилията и Шалимар в моята кола и Тер д'Ермес в колата на ММ. Сходството е повече от прилично. На Caribi VIP са. Няма голямо разнообразие...
Аз имам Шалимар, ама хич не ми прилича на Шалимар  Mr. Green и все забравям да го закача.
Скрит текст:
Искам ароматизатор/ за колата/, като тези в някои магазини. Шипри са, само до там ги разконспирирах. Не ми дават покой като ги усетя.

# 309
Като говорите за смокиня, аз чак сега (след срамно закъснение предвид това откога се говори във форума) успях да тествам Ninfeo Mio. Добре, че не поръчах на сляпо, както по едно време ми идваше: твърде зелен ми се стори този парфюм; с много осезаема, млечна, натурална смокиня (друго освен смокиня почти не усетих), но натуралността в случая не ми се видя плюс, защото беше рязка, остра, прекалено автентична. Инак оценявам спецификата, цялата тази необичайна зеленост, дори самата аз си мисля, че мога да я понеса, но се колебая за околните - струва ми се, че масово няма да се хареса. Това е първо впечатление, пак ще тествам, защото не ми се иска отведнъж категорично да отхвърля даден парфюм.

Добро впечатление, пак на Annick Goutal, ми направи Petite Cherie: много приятна круша; не толкова ексцентричен, по-носим и възприемаем от околните - поне така си мисля. Но и него ще трябва да пробвам пак, защото консултантката ми каза, че по случайност е бил затворен с капачка от друг парфюм - има смесване на аромати най-вероятно, та може хубавото ми впечатление да е било и поради това.

С добри впечатления съм и от малкото неща, които тествах от Histoires De Parfums - малко, защото марката се спирала; поради това и парфюмите бяха намалени в "Тhe Circle", бяха останали 4-5 броя. Всички туберози ми харесаха (а тук чета, че за мнозина са непоносими), много ми хареса и Blanc Violette: пудрен по много изискан начин; постоянно го мисля оттогава този парфюм, иска ми се да го купя, но ще го душа пак, защото на първо впечатление може и да съм го надценила.

# 310
Ааааа, Аглая аз имам изпръскани няколко бутилки от Нинфео Мио и е обратното - масово се харесва около мен. Колко хора съм зарибила с него, колко колежки и приятелки го носят?! Хубава, наистина много зелена смокиня.

Разнежена, дано ти хареса Ферари смокиня, ако не много бързо ще му намериш нов собственик, сигурна съм.

# 311
densi, ама твоите приятелки са сигурно все с парфюмни компетентности; струва ми се, че масово тази зелена острота не би се понесла. Но може и да греша, ще тествам пак, първото впечатление понякога не е решаващо.

А какво ще кажеш за Blanc Violette, уместно ли съм запленена или нищо особено не е? В този ден толкова проби направих, че накрая всичко ми се смеси, а Acqua di Parma Gelsomino Nobile надделя над всичко пробвано и в крайна сметка с него впоследствие се сдобих. Обаче все я мисля тази Blanc Violette.

# 312
densi, ама твоите приятелки са сигурно все с парфюмни компетентности; струва ми се, че масово тази зелена острота не би се понесла. Но може и да греша, ще тествам пак, първото впечатление понякога не е решаващо.

А какво ще кажеш за Blanc Violette, уместно ли съм запленена или нищо особено не е? В този ден толкова проби направих, че накрая всичко ми се смеси, а Acqua di Parma Gelsomino Nobile надделя над всичко пробвано и в крайна сметка с него впоследствие се сдобих. Обаче все я мисля тази Blanc Violette.
А не, не никой около мен не се интересува от парфюми почти въобще и аз никога не разговарям, и не коментирам тази тема. Сега с блога имаше доста изненадани. Grinning Mr. Green

Аз също харесвам Blanc Violette. Интересен парфюм е. Но от бранда най- любим ми е Мулен Руж.
За Туберозите писа, те са хубяви наистина, но са доста силни и две от тях са и доста страшни. Тях специално малко хора ги харесват.

Пробвай отново самостоятелно Виолетката. Hug bouquet

# 313
Ще пробвам, благодаря ти!  bouquet
А "Мулен руж" го нямаше за проба, за съжаление, бяха останали само 4-5 парфюма, както писах, и повече този бранд няма да се внася. Та ако някой си харесва туберозите, бялата виолетка и, мисля, някоя от годините беше останала (но на мен специално тази не ми хареса и не запомних коя е) сега е моментът да купи, на сериозно намалена цена, ако, разбира се, не са се изчерпали тези дни.

# 314
  • Добрич
Според мен всеки парфюм е ценен, , независимо на кого е!, а това, че искам да направя подсказка на дами, които обичат даден стил ароматно усещане, но не могат да си позволят разхода е лично мое чувство на солид....ст.
От известно време започнах да си променям много подхода към парфюмите. Считам, че правим компромиси с хората около нас, които обичаме и после отиваме и си го изкарваме на парфюмите, на любимите си парфюми или търсим непознати да си го изкарваме, и които можем  да не щадим. Понякога ги насилваме, искаме много повече от тях..., а те са просто красиви за себе си, едни красиви илюзии, и в повечето случаи не са правени за нас. Ние все повече си говорим "Да намерим Парфюма", а напоследък си мисля, че трябва да дадем шанс на Парфюма той да ни открие.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 00:54 от magi_pet8899

Общи условия

Активация на акаунт