Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 624
  • 700
  •   1
Отговори
# 390

Не съм Олеандър, но понеже го имам, ще кажа моето усещане. Ако другите са по-скоро зелени и свежи, този го възприемам като узряла, сладка и разпукала се смокиня. Сладостта е осезаема. Доста траен и аз обичам да го нося и зимно време, за горещо лято ми е една идея по-тежък, но само една идея  Laughing Моят е купуван от Ензо, ако не се лъжа, но съм го виждала в дрогерии/аптеки в Италия.

Благодаря  Hug Ето такъв ми липсва, значи  Laughing

Walther също отбеляза, че само тревисти смокини обсъждаме в последните постове, но от неговите за Fico di Amalfi имам впечатления, и не ми седи, за съжаление, или изчезва, или спирам да го усещам за минути Sad

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 23:17 от cayenne

# 391
Oleander, добре дошла  Hug  bouquet
И един въпрос веднага - би ли казала нещо за Fleur de Figuer на Roger & Gallet? Как се държи в сравнение с другите смокини?
Не съм Олеандър, но понеже го имам, ще кажа моето усещане. Ако другите са по-скоро зелени и свежи, този го възприемам като узряла, сладка и разпукала се смокиня. Сладостта е осезаема. Доста траен и аз обичам да го нося и зимно време, за горещо лято ми е една идея по-тежък, но само една идея  Laughing Моят е купуван от Ензо, ако не се лъжа, но съм го виждала в дрогерии/аптеки в Италия.

За ЕДП или за ЕДТ става въпрос?

При мен Fico di Amalfi има бръснарска нотка и никак не ми харесва. Филасикос ми е най- любимата зелена смокиня и после Нинфео Мио и Premier Figuier Extreme L`Artisan.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 23:21 от densi

# 392
А, вярно, че има две концентрации. Денси, добре че се сещаш веднага  bouquet

# 393
Благодаря за посрещането, дами!  Cayenne, не ме бива в описанията, но ето какъв е за мен Fleur de Figuer на R&G (edt): плодов, захарен и леко цитрусов. Няма никакви смокинови кора, листа, сок - нищо зелено и млечно, има добре узрели, дори презрели плодове, сварени на сладко с добавени корички от цитрус (не мога да преценя какъв точно). Простичък аромат, без развитие, но звънлив, лъчезарен  и жизнерадостен, а и най-женствен сред моите смокини. Тази му природа вероятно обяснява защо е смокиновият аромат, най-много отбелязван и харесван от хората около мен. Няма допирна точка никаква със Средиземноморските градини, а Л' Артизанските не помня ясно, за съжаление, въпреки че имах пробички от техните две смокини. Фрагонарската смокиня е най-близка до тази на R&G, но е по-спокойна, по-балансирана, по-млечна, по-малко сладка и по-малко звънлива от тази на R&G.  Моята е от един UK сайт, нямам представа предлага ли се в БГ марката. Ако ти е любопитна, с удоволствие ще ти изпратя пробичка.

# 394
  • София
Oleander, добре дошла  Hug  bouquet
И един въпрос веднага - би ли казала нещо за Fleur de Figuer на Roger & Gallet? Как се държи в сравнение с другите смокини?

За ЕДП или за ЕДТ става въпрос?

При мен Fico di Amalfi има бръснарска нотка и никак не ми харесва. Филасикос ми е най- любимата зелена смокиня и после Нинфео Мио и Premier Figuier Extreme L`Artisan.
ЕДП, Денси. И нищо бръснарско. Наистина няма развитие, но винаги прави впечатление на околните, абсолютно съм съгласна с Олеандър.

# 395
Аз също харесвам  Fico di Amalfi, но е много нетраен при мен и така и не си го купих, прецених, че няма смисъл..дезодорантите ми траят повече...

Уолтър, станала съм почти на 100 години и продължавам да си купувам Доктор Мартенс... Sunglasses

Бижу, ти какви оди писа за Лартизана, а сега го гледаш още с целофана. През целофана няма да ти замирише, засилвай го вече, чувам, че в София е по-хладничко, така, че давай:))))

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 00:10 от Zozina

# 396
  • Чукарландия

Благодаря  Hug Ето такъв ми липсва, значи  Laughing

Walther също отбеляза, че само тревисти смокини обсъждаме в последните постове, но от неговите за Fico di Amalfi имам впечатления, и не ми седи, за съжаление, или изчезва, или спирам да го усещам за минути Sad

Всички смокинови аромати, които познавам ми са прекалено зелено - горчиви, точно като листата. Може би парфюм със смокиня, но самия плод ще ми хареса повече. Hug

# 397
  • София
Бел, потърси за тест With Love - Hillary Duff. Зряла смокиня, сладка, захарна, направена на сладко, вкусна до самоизяждане и въпреки това не е гурме в общия смисъл на думата.

# 398
На R&G смокинята в enzo я има, а разликата в цената за Едт и Едп е към 4 пъти  newsm78  Предлагат и пробичка, но само на ЕДП...

Днес поръчах оттам едно Cavalli Gold, и можех и тази пробичка да добавя...
Но пък сложих една пробичка на Bentley for Men Intense, понеже тук доста добри думи за него писахте  Grinning, а и висока оценка във Фрагрантика има 4.23 - доста добре  Flutter
Cavalli Gold го бях харесала зимата, сега го потърсих за повторна проба - ми никъде не го намерих. И поръчах по спомен. И по описанието на Ковачева  Grinning Heart Eyes Пък да видим.

А, докато съм писала още едно смокиново предложение  Grinning Атти, има ли го за проба лесно?

# 399
  • София
А, грешка. Моето било ЕДТ.

# 400
  • София
От мен също едно смокиново предложение  http://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/Flagrant-Delice-16054.html с хубава, зряла, сладка смокиня, което открих пролетта.Много ми харесва, но на моята кожа не е много трайно, трябва си подновяване през около 3 часа.През лятото изчезваше още по-бързо,но пък и такава сладост не ми е любим аромат в топли дни.

# 401
Това звучи интересно, трябва да го проверя. Друго пробвала ли си на Terry de Gunzburg?

# 402
  • София
Това звучи интересно, трябва да го проверя. Друго пробвала ли си на Terry de Gunzburg?
Ти ме пита и преди, но тогава бях тествала някакъв уд и ми хареса  Shocked, а от този ми дадоха виал и него по-късно пробвах, но не съм споделяла в темата.Днес като четох за смокиновите страсти се сетих.Пробвай го, на мен бутилките ми харесват много - бих искала поне една за разкош  Flutter.

# 403
Влизам да споделя нещо за смокините и какво да видя - тук се носи мощна смокинова вълнА.  Laughing
На морето съм в момента, тук, знаете, смокините растат навсякъде в изобилие. Снощи, прибирайки се от ресторант с мъжа ми, имах чувството, че някой е напръскал мощно с Нинфео целият град  Heart Eyes
Такъв разкошен смокинов аромат...  Heart Eyes Божествен!
И един въпрос - преди седмица правих сладко от праскови. Подправих го с ванилия, истинска, от шушулка и накрая добавих съвсем малко ром. Е, такъв аромат се получи, че ми се прииска да си мазна зад ушите с него  Laughing Има ли подобен аромат?

# 404
  • Чукарландия
Бел, потърси за тест With Love - Hillary Duff. Зряла смокиня, сладка, захарна, направена на сладко, вкусна до самоизяждане и въпреки това не е гурме в общия смисъл на думата.

Благодаря, Атти! bouquet

Сега ми предстои едно гостуване при ММ, където могат да се пробват разни нещица, каквото докопам - ще го пробвам! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт