10 годишно дете повръща само стомашни сокове - Какво да давам

• 8 885
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Как свещичка при разстройство?

# 16
Аййй, тогава спирай със свещичките. Няма смисъл, щом има разстройство.
Давай през устата.

# 17
+1 за капките Вомитусхийл и чай от джоджен  Peace

# 18
Според мен започни да даваш Изопринозин, поне аз бих дала. Повдига имунитета да се бори и вируса изчезва по-бързо.

# 19
Как се дава лекарство на повръщащо дете?
Мислете малко, преди да пишете. В случая се пита как да се спре повръщането, после вече ще борят вируса с лекарства...

# 20
Наистина всичко, което влезе през устата излиза доста бързо.  Rolling Eyes

Имаме сякаш подобрение. Поне вече час и половина не е повръщала.

Благодаря Ви за съветите и съпричастността! За всички, които ще минат през този летен вирус се надявам съветите да помогнат.

Тъкмо се зарадвах и щерката пак грабна кошчето ...

# 21
  • София
Нишесте с вода.
Спрайт.

# 22
Кола. В нея може да се разтвори вомитусхил или друго лекарство за повръщане.
Никаква вода, обаче.

# 23
Детето повръща и има разстройство от 12 часа. Водете го в болницата за системи, без значение дали ви се иска или не! Обезводняването при децата настъпва бързо и не е съвсем безобидно.

# 24
  • sofia
Глюкоза с лъжичка през 10-15мин.

# 25
Детето е по-добре. След свещичките спря да повръща, но и бе лошо. Намерих все пак и капки вомитусхил и казва, че стомахът и е минал. Пие течности, електролити, даже малко кола ви послушах и дадох.

Не се храни, но мисля че това не е тревожно в момента.

Благодаря за съпричастността и съветите на всички  Peace

# 26
Чудесни новини, Дорис. Наистина не е страшно, ако днес не иска да се храни. Утре я захрани полека : макарони със сирене(обезсолено), препечена филийка (ненамазана), картофи ( варени, задушени, без мазнина), фрикасе. Можеш да вземеш кутийка "Ре комфорт" и да даваш по една таблетка дневно или друг пробиотик. Чайчета, сокчета, бутилирана вода, внимавай да не поема много течности наведнъж ( дори една чаша товари стомаха и предизвиква гадене), можеш да даваш да смуче и обикновени ментови лукчета - те също успокояват стомаха, но днес нека почива. Спокойна нощ и дано от утре сте здрави.

# 27
the Дорис радвам се, че детето е по добре. Дано да започне и да се храни нормално ти пожелавам.
Много полезна информация може да се научи от тази тема за подобни случаи.. Благодаря

# 28
Относно захранването - аз съм в курорт на 500 км. от дома и без кола. Разполагам с хотелска стая, чаша и бързовар /днес си ги купих/ и малко се притеснявам с какво да я храня следващите дни.
Опитах да поръчам варени картофи в ресторанта, но бяха варени отдавна и не ставаха.
Купих бебешки пюрета, сухари, бисквити и солети. Имам изкиснато козе сирене /нося си навсякъде тъй като дъщеря ми е алергична към крави мелчни продукти/.

Не е удачно сега да тръгвам към дома - пътя е около 8-9 часа с автобуси и смени. А мъжа ми се прибира в края на седмицата и идва да ни вземе.

Утре ще търся безмлечни бебешки каши. Приемам други идеи какво да сготвя в хотелска стая за дете алергично към млечни, моркови и цитруси.

# 29
  • Варна
Купи картофено пюре на прах. Става без варене,  би трябвало да  го има  във всеки хранителен магазин

Общи условия

Активация на акаунт