14 г. ромка от Сливен роди сиамски близнаци след кръвосмешение!

• 12 383
  • 144
  •   1
Отговори
# 120
Вайсбиър, ами кой е виновен? не са ли виновни разни държавни институции, чиято работа е да се грижат това да не става? Детето в случай е жертва даже и по закон, а държавата носи отговорност.  
Държавата не може да се справи с гетата защото те вече са прекалено големи.
Държавата се издържа с нашите данъци, а ние пари вече нямаме. Фалирахме. Опоскаха ни.
 Паразитът изяде гостоприемника си.
 И в Германия ще го видиш-много скоро. То всъщност вече става и там.
И до теб ще стигнат. И твоят личен стандартец и сигурност ще намалеят покрай тази вакханалия с безконтролното размножаване...
Гаранция ти давам. Ако си живаи още 10-на години ще го видиш с очите си Ще видиш как си заминава кварталът ти, как престъпността расте, как ще бягаш от квартал в квартал търсейки нас, идиотите и сганта....защото с нас само ще можеш да живееш, Аманче...

Покажи ми как лъжа, аз ще ти покажа, че ти лъжеш. Има си статистика.
Ходя често в Германия, имам много познати там и знам, че проблемите им с циганите са същите като нашите. Не си ти единствения източник по въпросите какво се случва в Германия.

Като е такава блажена българки що не раждат всяка година, или поне три-четири. Има жени, които искат толкова деца, но няма как да ги издържат. От такива сметки излиза, че с помощи ще щракат с пръсти.
Българките не раждат три четири, защото целите им в живота не са само да се разможат и нахранят. Културни особености...

# 121
Знам, защото го виждам как става в Германия.
Престани да лъжеш за Германия. Гетата, тези по-големичките, в Германия вече са същите като тук. И германците отдавна са дигнали ръце и изобщо не могат да решат нищо.

Точно пък Германия в момента не е най-добрия пример. И те си патят от прекалената толерантност и търпимост към .... гостите.

# 122
Жал ми е за бебетата и тяхното бъдеще и до там. В случая трагедията са само те. Всичко останало е напълно нормално за циганите и те не страдат от това - нямам образование, малка съм, този ми е роднина и риска за поколението ми е голям, насилие /?!/. Това са наши догадки, но нещата не стоят така при тях. Позволявам си да го твърдя поради това, че работя в държавна администрация и имам ежедневен досег с тях. При тях светът е толкова ограничен, че наистина повече клонят, към животни, отколкото, към разумни същества. Техните потребности се свеждат до - кИчек, музика, ядене. Няма драми, сълзи, безкрайна любов. Могат да плачат от болка, могат да плачат и от артистизъм за постигане на едно или друго нещо. Задавала съм много въпроси и съм срещала учудване. Те са израснали с такова възпитание и за тях е нормално, не е драма. Много, много тесен и ограничен светоглед. Естествено има и изключения, но масовката е такава. Повече ме притеснява увеличаването на броя им и безхаберието на институциите, отколкото горния случай. Не съм безсърдечна, реалист съм.

# 123
  • Насред хаоса

Не в смисъл  помощи и даване на пари. Има начини тези ДЕЦА да бъдат водени на училище, родителите им да бъдат задължени да го правят. Знам, защото го виждам как става в Германия. Просто при нас не е изгодно и се оставят тези хора да тънат в неграмотност. Това е. Ние с тези хора, наши съграждани, така или иначе ще трябва да живеем. Трябва да се подсигури ходенето на училище иначе и вбъдеще ще си е така.  Поне две поколения хора има, които името си не могат да напишат.
Никой не ги държи насила неграмотни. Правят си каквото искат, защото знаят, че разни организации ги  защитават. Това не позволява към тях да се прилага строгостта на законите, както към нас. Например някое от моите деца ако не ходи на училище известно време, ще ми бъдат създадени проблеми. Също ще ми бъдат създадени проблеми, ако оставя малката сама за известно време, защото няма 14. А какво ще стане, ако ние като родители допуснем някое от децата да забременее и ражда, ненавършило 16? Къде са органите, създаващи тия проблеми на нас, когато трябва да се задействат при тях? Пълно е с просещи циганета, пълно е с безпризорно шляещи се такива, пълно е с тях из града в учебно време през учебната година.

# 124
Ама пак не е по темата, защото ви дадох 2  примера за сиамски близнаци, родени от чистокръвни българи. Едните не са се появили за детето си седмици наред, нищо, че са българи.

Те и циганите в България са българи по лична карта. Имаш ли доказателства, че са били "чистокръвни българи" тези родители, които не са си потърсили оцелелия сиамски близнак толкова дълго време, защото в коментарите към статията се споменаваше от хора, които явно ги познават или познават случая, че са цигани?
Значи за единия случай съм сгрешила, сори. Нямах време и коментарите към статията да чета, заета съм да 'изхранвам' циганетата... Приеми извиненията ми. Може и всичките 3 случаи, документирани в България, да са циганета, хайде, проучете вие и ще приема каквото кажете. Мир.

# 125
  • Варна
Близо до работата ми е районното Социално подпомагане. Седмица не минава без да минат през всички офиси наоколо цигани с наръч документи за различни видове помощи и да искат някой да им ги попълни. Даже и пари предлагат. Неграмотни са, не са си направили труда да се научат даже имената си да пишат, но са много добре осведомени какви пари им се полагат.

# 126
  • София
И попълват ли им ги?

# 127
  • Варна
Не, никой не ги съжалява. Всички колеги ги отпращат, а явно и служителките в социалното отказват да го правят. Което не им е и работа определено.

# 128
Понеже има някакво доста тенденциозно внушение, че "чистокръвните" българи спрямо циганите раждали досега 2 пъти по-често сиамски близнаци, че и на всичко отгоре си ги зарязвали в болницата, това изобщо не е вярно. Действително има връзка между проследяването на бременността, условията на живот, кръвосмешенията и пр. за допускането на подобни аномалии и е очевидно, че те се случват по-често при хора, които не получават необходимото проследяване на бременността. Ако наистина беше само естествената поява на подобни аномалии, щеше да има грубо 1 раждане на сиамски близнаци на около 100 хиляди раждания и при чистокръвните българи, и при българските турци, и при циганите, и при останалите етноси в България. Циганите не са (все още) на брой колкото българите, все още повечето родени българчета са чистокръвни, а за толкова голям период като разглеждания, може да се каже, че ражданията от българи са били доста повече от тези на циганите. Значи би било нормално всъщност при чистокръвните българи да се появяват по-често случаи на сиамски близнаци, отколкото при циганите, защото са повече дори не 2:1, а над 3:1 би трябвало да е честотата. Да, обаче се оказва, че от 3 известни случая на раждане на сиамски близнаци, два са се случили с роми:

http://www.blitz.bg/article/36478

Цитат
Родителите не са ли знаели предварително, че има такава аномалия с близнаците?
- Бременността е при майка от малцинствата, социално слаба, която не може да си позволи пренатална 3D и 4D еходиагностика. Издирихме родителите. Близнаците ни ги изпратиха от Луковит, където са родени. Живото момченце - Веско се казва - е добре, изписано е вече. Родителите не се появиха, но има начин чрез социалните служби да бъдат издирени.

# 129
Вайсбиър, ами кой е виновен? не са ли виновни разни държавни институции, чиято работа е да се грижат това да не става? Детето в случай е жертва даже и по закон, а държавата носи отговорност.  
Държавата не може да се справи с гетата защото те вече са прекалено големи.
Държавата се издържа с нашите данъци, а ние пари вече нямаме. Фалирахме. Опоскаха ни.
 Паразитът изяде гостоприемника си.
 И в Германия ще го видиш-много скоро. То всъщност вече става и там.
И до теб ще стигнат. И твоят личен стандартец и сигурност ще намалеят покрай тази вакханалия с безконтролното размножаване...
Гаранция ти давам. Ако си живаи още 10-на години ще го видиш с очите си Ще видиш как си заминава кварталът ти, как престъпността расте, как ще бягаш от квартал в квартал търсейки нас, идиотите и сганта....защото с нас само ще можеш да живееш, Аманче...

Покажи ми как лъжа, аз ще ти покажа, че ти лъжеш. Има си статистика.
Ходя често в Германия, имам много познати там и знам, че проблемите им с циганите са същите като нашите. Не си ти единствения източник по въпросите какво се случва в Германия.

Като е такава блажена българки що не раждат всяка година, или поне три-четири. Има жени, които искат толкова деца, но няма как да ги издържат. От такива сметки излиза, че с помощи ще щракат с пръсти.
Българките не раждат три четири, защото целите им в живота не са само да се разможат и нахранят. Културни особености...

Гери, ами едно са единични мнения на хора, друго са статистики. Има бежанци роми от балканите и масово децата им ходят на училище, задължително. Никой не би допуснал да не ходят.  Това го виждам с очите си, но го и чета. И на сирийските и всякакви бежанци децата им са на училище.

С нашите и румънските цигани не знам как стоят точно нещата, тъй като не съм чела, но те надали са различна порода от циганите ор Косово и Сърбия и тн. Та щом онези ходят на училище, когато им го наложат, значи и нашите ще.

Престъпността расте, това е факт, заради това съм аз за задълително ходене на училище. ако това го няма, човекът и да иска, няма как да живее нормален некриминален живот.

# 130
  • Варна
Именно... Аз искам доста повече за детето си от това да ходи да проси по улиците, да ходи гладно и босо и да тъне в невежество и мизерия. Обаче на тях явно им е все тая за децата им.

# 131
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И нашите цигани ходеха на училище, в онзи така ужасяващ период отпреди 89-та. Та не е нужно да се позовавате на косовските примери, даже е нелепо.

# 132
  • Насред хаоса
И нашите цигани ходеха на училище, в онзи така ужасяващ период отпреди 89-та. Та не е нужно да се позовавате на косовските примери, даже е нелепо.
Ходеха и никой не ги питаше искат ли, не искат ли. Нито пък на родителите им са били предлагани разни облаги, за да пуснат децата си на училище. Беше ясно, че това е задължение и мърдане няма и се спазваше. Сега това задължение си остана за нас само със съответните санкции.

# 133
и кое му е нелепото? След като в Германия циганите ходят на училище, значи и при нас може. Още повече, че е задължително. Просто не се полагат усилия в тази насока. Или като са ходили преди 89та значи е непременно зле да ходят и сега?

В моя софийски квартал си има "стари" софийски цигани, които си имат и занаят и са свестни. Ето до нас почина един циганин стъклар. Всякакви хора си има, но наистина сред придошлите е кофти и масово не ходят на училище/

# 134
Не, не, грешно ме разбрахте. Издирих такива случаи в България, останах с грешно впечатление, че са на българи без ромско потекло. Не било така, ок. И изобщо не твърдя, че няма връзка с пренаталната диагностика.
Въпросът е конструктивно някак да се погледне, какво да се направи. Лекарите ясно, ще си направят експеримента.
Искате да ми кажете, че умишлено не ходят по лекари, че като родят болно дете ще взимат повече пари. Ми да ви кажа, има логика. Както ги раждат, за да ги пратят да просят.
Хич не ги защитавам, но не съм и толкова едностранчиво гледаща. Защо 14 годишната циганка не е отишла на лекар и не ходи на училище мога само да гадая, нямаме представа, всъщност и вие. Средата има значение, всички около нея живеят така, и тя живее така, друго нямам какво да кажа. Държавна политика, която никой не е измислил обаче, бедност, мизерия и необразованост има навсякъде по света.

Общи условия

Активация на акаунт