Търся брат си/сестра си

• 12 741
  • 54
  •   1
Отговори
Отдавна знам, че имам брат/сестра. Така и не разбрах. Знам само, че майка ми е имала друго дете, което е дала за осиновяване преди аз да се родя. Не знам дали това дете е и на моя баща. Майка ми почина още като бях малка, а това което искам да знам вероятно тя е знаела най-добре. Имам основания да смятам, че баща ми няма представа за това дете. Когато съм повдигала темата той винаги е казвал, че не знае абсолютно нищо по въпроса. Баба ми, която ме е отгледала и от която разбрах за въпросното първородно дете на майка ми, така и не успя да ми помогне с търсенето. Каза ми, че е дала обещание на майка ми, че никога няма да ми кажа и, че никога няма да търси детето. Разбрах случайно и след като попитах баба си, тя призна, че е така. Но никакви подробности не ми даде. Нищо не знам за това дете, дори пола му. Искам да го открия, но нямам никаква представа как. Моля да ми помогнете с нещо! Ще ви бъда много благодарна! 

# 1
  • Тра-ла-ла
Пробвала ли си в тази ФБ страница:
Скрит текст:

# 2
Подготвят се промени  в тази насока ,дори има идеи  да се задължат осиновителите да казват произхода ,ще има комисия  или звено някакво,което да свързва и  при съгласие  на  биологичните родители  да ги посочва  и свързва с децата им.Така че,скоро ще има напредък в това отношение ,до за сега е идеи,проектозакон. Докато не се приеме ,не е  нищо.Страницата  във Фейсбук свърза доста  търсещи се.Също така може да въздейства някой  на бабата да си каже какво знае.Пък  ако разбере,че и  без нея  е възможно,каквато и да е тайната ,ти по-добре би  я пазила,другото  е да я  изплаши скандал  и да се реши да ти сподели.Може да е   младежка грешка и да  я крият ,да знаят дори къде  е детето ,може  и нищо да не  е.

# 3
Баба ти може да си промени мнението ,ако настояваш по-вече.
Опитай да говориш с други близки на семейството,предимно жени имам предвид.Също и някоя приятелка на майка ти.Опитай да разбереш поне кога е родено детето.Възможно е майка ти да е отишла в друг град при някой роднина да постои ,за да прикрие бременността.Горе -долу кога е било ?

# 4
  • Deutschland
На твое място бих се разровила из документите на нашите. Все нещо ще има, което да ти даде тласък в търсенето. А ако баба ми мълчи за такова важно нещо, ще забравя че съществува. Каквито и причини да е имала майка ти да изостави това дете, баба ти трябва да ти каже това, което знае.

# 5
Баща ти също знае. Не е възможно да не са говорили с майка ти по тази тема. Поне със сигурност знае дали е негово детето. Просто темата е много деликатна и се притеснява да сподели.

# 6
Сещам се за няколко варианта, но шанса за успеваемост е минимален. Това обаче не пречи да опиташ, защото никога не се знае.

1. Подпитай баба си за година, месец, ден на раждане на това дете, града в който е родено и пола. От там можеш да откриеш вероятните ЕГН-та и по тях да отсееш през НАП услугата за здравен статус кой е жив и кой не.

2. Ако успееш да подпиташ баба си, можеш да питаш чрез молба в съответните болници с родилни отделения. Можеш да питаш за родилка, която е дала за осиновяване детето си.

Шансовете ти са малки, защото принципно не се дават лични данни, но не пречи да опиташ поне.
При всички случаи ти трябва информация, каквато и да е, за да ти даде насока къде и какво да търсиш. Без информация е невъзможно.

А щом баща ти не знае, вариантите са три на пръв поглед.
- или го е срам да признае
- или не знае, защото майка ти не е искала да му каже
- или детето е било от друг човек, при което е много вероятно майка ти още да не е познавала баща ти.

Също така се замисли какъв човек е майка ти и какъв баща ти. Възможно ли е майка ти да е била изнасилена /извинявай за това предположение, но все пак нищо не знаеш, което означава, че не трябва да изключваш вероятности/ и поради тази причина да не е искала детето. Подпитай баба си, измъкни й възможно най-много информация от всякакво естество - ще ти е полезна.

Общо взето търси информация от всякакво естество и от всеки от когото се сетиш. Ако наистина искаш да откриеш детето на майка си, изрови земята колкото можеш. Никой не е казал, че ще е лесно, напротив - трудно ще е и ще отнеме много време. Зависи колко ти си готова не само да се нагърбиш с такова издирване, а и дали наистина искаш да откриеш този човек. Защото дори и да намериш това дете, не знаеш какъв човек е и дали това, което ще намериш ще ти хареса.

# 7
Отговорът може да е много по-близо до теб, от колкото си мислиш. Търси внимателно. Една позната така разбра, че преди да се роди родителите ѝ са имали предни бракове. Тя все се чудеше защо толкова се карат, докато не разбра, че първата жена на баща ѝ живее в същия блок.

# 8
Започнах да подпитвам по-често баба си, отдавна не сме засягали тази тема, и тя започна да отрича за детето. Явно й е писнало "да се ровя в миналото " , както тя казва винаги. Но този въпрос ме човърка постоянно и не ми дава мира, въпреки че се опитвам да забравя за това. Мъжа ми ме е подкрепял през цялото време, но при всякаква липса на информация и той е безсилен и не знае как да ми помогне. Даде ми идея да се срещнем с най-близките приятелки на майка ми, които би трябвало да знаят нещо. Всъщност дори не зная дали въпросния брат/сестра е в България. Дали е жив/а. Това много ме измъчва. Имам единствено ЕГН-тата на майка и татко, но това не виждам как ще ми помогне в търсенето. Днес баба ми беше излязла и понеже й бях на гости реших да се поразровя в документите (колкото и незряло да е, беше наложително). Не открих абсолютно нищо. Ако е имало нещо, което да доказва за съществуването на това дете, то вече е безследно изчезнало.  Колко години подред съм се ровила и нищо! Баба ми нея си я знам-обещае ли веднъж нещо няма как да го наруши. Тайни крие изключително добре. Не мога да изкопча нищо. Баща ми помня, че като разбрах бях още ученичка, той беше стъписан и не вярваше, че имам брат или сестра. Каза ми, че пак си измислям. Сега вече знае, че е истина, но се кълне че не знае нищо по въпроса. Те с майка ми са били заедно дълги години наред още в студентските години та нямам представа, вероятно е детето да е от него, защото татко дълго време е бил по чужбина.  Не знам, момичета. Прекалено много се разписах по темата. Благодаря все пак, че се отзовахте!  bouquet Heart Eyes

# 9
Попитай роднините-леля,чичо,братовчеди.Аз имах съмнения относно миналото на майка ми.След дълго ровене и подпитване разбрах,че сестра ми не е дъщеря на баща ми,а е плод на предишен брак.Обърни се към всевъзможни роднини,познати,съседи.Понякога не знаеш от къде какво ще излезе.

# 10
Така, значи знаеш периода, през който е забременяла - докато баща ти е бил в чужбина. Детето явно не е от него и затова той е бил така сащисан, като си му казала - той не е знаел, а той не е знаел, понеже майка ти му е 'изневерила'. Явно са се разбрали да са си верни, докато е в чужбина, но тя не е удържала на думата си, което е съвсем разбираемо. Забременява, бащата на детето не желае да поеме отговорност и тя решава да го роди и даде за осиновяване /или нещо друго, знаеш ли...- може да е някоя твоя братовчедка, която си мислиш, че ти е братовчедка, а всъщност вуйчото осиновява детето на майка ти или нещо такова, това се прави по принцип/, за да запази връзката си с баща ти. Вероятно е подозирала, че той няма да иска да е с нея, ако се върне и я завари с дете от друг мъж. От всичко, което пишеш, си правя такива изводи.
Та, започнах оттам, че знаеш периода и приблизителната година/години на раждане на брата/сестра си. Ако е толкова тайно, да не се окаже сина на стрина ти Пена...? Ако беше дадено за осиновяване детето, е много просто да се каже това и точка. Щом толкова се крие, има нещо гнило.... newsm78
Това са моите догадки, иначе за търсене се сещам за частен детектив, но не знам дали би могло да свърши някаква работа. Те си имат контакти по инстанции и така могат да изровят нещо /да ти дадат информация за нещо срещу пари/, което ти няма как да намериш.

# 11
Не, не знам периода на забременяване. Това бяха само предположения. Предполагам, че е била млада още-иначе защо ще го дава за осиновяване? Не съм сигурна дали е от баща ми. Те са се оженили на около 30. Много неща може да са се случили преди това.

Чудя се дали са й дали някакъв документ за въпросното осиновяване и дали са го запазили?

# 12
  • Deutschland
Със сигурност има документи, но е възможно да са унищожени от нея или баба ти. Разпитай приятелките на майка ти,съседки също... Не знам къде живеете, но в малките населени места всичко се знае.

# 13
В Бургас живеем, а и постоянно сме сменяли жилищата. Какви съседи да разпитам?

# 14
  • Най-красивата страна
Опитай чрез детективска агенция.
Моя приятелка така успя да открие двете си сестри.

Общи условия

Активация на акаунт