Търся брат си/сестра си

• 12 753
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Ключът е баба ти. Изманипулирай я да ти каже какво знае.

# 16
И аз имах идея  за манипулиране и беше ,че  и  без това  има закон да се   разкрива всичко по осиновяване,та  все тая  и да пази тайната.Но  ако близки са взели детето ,пази тях.
Идва ми на ум друго- личните картони ,болнични престои  и гинекологични прегледи,питат бременности и раждания ,както и при твоето раждане ,ако  си   втората.Манипулирай  баба си ,че  има съмнение  за генетичен проблеми  трябва да се провери  дори кръвно изследване на майка ти ,да каже лекари   някаква информация. Ако имаш късмет ,и  като се либерализира законът,не се преследват издадените тайни ,може да научиш   истината ,дати за нататъшно търсене.Поне да си сигурна,че има такова дете.
Всичко е допустимо в името на нещо добро. Разбира се ,не значи да  разпердушиниш  живота на хората евентуално...

# 17
Щом имаш егн-то на майка си и знаеш, че баща ти не знае, то да предположим, че майка ти е била бременна в периода преди да се омъжи. Пресметни от 15 годишна до годините когато се е омъжила кой години се падат/например 1955-1970/ и пусни едно писмено запитване до болниците, които са били централни в града където е живеела по него време. Не е лошо да попиташ баба си дали е по-малко или по-голямо от теб. Дори я попитай само това.
Ако въобще ти върнат отговор за раждания на майка ти през този период, поне ще разбереш рожденната му дата.
Колкото повече информация се появява, макар и малка, толкова по-лесно ще се снабдиш със следващата.

Правилно те ориентират да разпиташ роднини, тактично и завоалирано. Ако познаваш някоя приятелка или колежка на майка ти от онзи период, и ако имаш късмета жената да не си затваря устата, можеш да разбереш много неща.

# 18
Преди години се заприказвахме с колеги на тема осиновявания.Един колега сподели,че е осиновен.Живели са в малък град и "доброжелатели" го осведомили още като е бил малък.Осиновителите му били хора на възраст и след като си отишли от този свят той решил да издири биологичните си родители.Наел адвокат за тази работа ама не знам подробности около тази част.Към момента в който коментирахме това чакаше отговор от адвоката дали тези хора искат да се срещнат с него.
 Та мисълта ми е ,че има начин да се издири от хора които имат понятие от къде да тръгнат и какво да търсят и не на последно място -това не е било евтино за моят колега.Каза ,че доста пари му взел адвоката-може и рушвети да е бутал по разни канцеларии и администрации.
 Сега се сещам и за нещо друго-малко в страни от темата ,но може да ти послужи.Преди време сестра ми която не живее в страната ме помоли да отида до общината за да взема удостоверение за сключен граждански брак от отдел ГРАО.Отказаха ми с мотива ,че само пълнолетните деца могат да изискват документи относно родителите си.Та какъв документ може да изискаш от тях?Ако следвам логиката ако си изгубиш или унищожиш акта за раждане от тях си вадиш дубликат.А ако майка ти е родила друго дете значи те трябва да знаят и да имат в архивите нещо.Само си размишлявам де.

# 19
http://www.plovdiv.bg/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D0%B … B3%D0%B8/service/
Ето какво намерих сега т.11 и т.12
Щом пише,че срока на издаване е три дни може и по стари и прашни папки в мазето да търсят.

# 20
И как става това на практика-слиза някой в мазето и се рови в папките за 15 години,защото някой пита нещо? Да не забравяме,че авторката не е осиновената ,а пита за майка си,все пак това не е ли лекарска тайна.В момента все още не е влязъл новият закон.
От друга страна,ако случаят се възложи на частен детектив,сигурна съм,че папките ще бъдат преровени.

# 21
  • София
Първото, което можеш да направиш е да провериш дали детето наистина е осиновено, защото то може и да не е осиновено - отиваш при първия нотариус и си вадиш справка от национална база население - там ще излезе детето като твой брат или сестра, ако не е осиновено. Същата справка можеш да направиш и в общината, но не знам, как се нарича.
Документ на майка ти при осиновяването (ако детето е осиновено) не са й дали, така че търсиш нещо, което няма.

ПП Всъщност сега се сетих, че майка ти е починала - ако не е осиновено, то ще присъства в удостоверението за наследници.

# 22
  • София
Не знам дали това може да помогне, но тук Бижу разказва как е намерила рожденното си семейство чрез ФБ платформа:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=104824.msg33664138#msg33664138

# 23
  • Deutschland
От общината може да се иска Удостоверение за родените от майката деца Peace

# 24
Аз се разплаках от историята на Бижу,живи и здрави да са

# 25
Ако решиш сама да търсиш, най-добре се информирай от баба си в непринуден разговор къде е живяла майка ти през годините.
Обиколи адресите, съседите са най-услужливи с информацията, особено възрастните. А като им кажеш, че майка ти е починала, още по-лесно ще се раздрънкат.

# 26
От общината може да се иска Удостоверение за родените от майката деца Peace

Точно! Много добра идея!
И това може да пробва.
А ако му открие егн-то може да разбере дали е живо през справката за здравен статус, дали се осигурява.
Дори може да провери дали има имоти на негово име в ИКАр, а ако се окаже, че има, може да види адреса и да разбере евнтуално къде живее.
Може и нищо да не открие, но нека опита.

# 27
Момичета, сега се сещам за една подробност, която не знам дали ще ми бъде от полза.  Преди години открих профил в сайт за запознанства на майка ми. Скоро пак се натъкнах случайно на него. Убедена съм, че е нейн, защото имаше снимка, име и други лични нейни данни.  Значи в профила й пишеше, че местоположението й е в една чужда държава, а аз до колкото знам дори не я е посещавала та камо ли да е живяла там. Преди да почине от работата й постоянно я пращаха на командировки, може би за по седмици, често. Тя самата почина в чужбина, а аз си бях в България. Даже не съм виждала тялото й (не знам колко общо има това, просто споделям. Мисля, че всяко едно нещо може да ми бъде от полза. Извинявам се, ако става дълъг поста ми). Та се питах какво по дяволите е правила в тази държава. Ако беше ходила по командировка надали щеше да пише, че живее там. Може и да става въпрос за грешка, но и аз нямам представа. Може би се филмирам. newsm78

# 28
Ако има как да се увериш, че е пътувала служебно в чужбина...
Иначе много хора във фейса пишат, че живеят на места, които дори не са посещавали. Не знам защо го правят.
Дали пък не се е срещала там с някого?
Първо трябва да разбереш къде е пътувала и дали е свързано с работата й.
Може изобщо да не е напускала границата ни.

# 29
Ако има как да се увериш, че е пътувала служебно в чужбина...
Иначе много хора във фейса пишат, че живеят на места, които дори не са посещавали. Не знам защо го правят.
Дали пък не се е срещала там с някого?
Първо трябва да разбереш къде е пътувала и дали е свързано с работата й.
Може изобщо да не е напускала границата ни.

Не беше във фейсбук. А и не пишеше просто за няколкодневно пътуване до тази страна. Понеже това не би ме учудило. Пишеше местоживеене и профила е бил поддържан около 4 години. Не мисля, че майка ми е измисляла.  Няма и причина.

Общи условия

Активация на акаунт