Страсти в Тоскана - 2 част

• 88 502
  • 495
  •   1
Отговори
# 285
Снощният епизод ми беше скучен. В предишните сезони много пъти се е случвало да нямам търпение да минат почивните дни и пак да гледам сериала, но сега не ме интригува чак толкова. Дано по-нататък да стане по-интересно. Макар че не знам какво изненадващо би могло да стане. Връзката между Аурора и Алесандро винаги е била на приливи и отливи, винаги е имало някаква загадка, в центъра на която в крайна сметка се оказва Аурора (е, този път за разнообразие може да е Алесандро с онази "луда фенка" с белите одежди). И през цялото време почти всички допускат все същите грешки. Като че ли Руджеро е единственият персонаж, който наистина търпи развитите от началото на сериала до настоящия момент. В първи сезон се показваше най-вече като властен и безскрупулен, после се разкриха неприятните събития от миналото му, които са го накарали да затвори сърцето си за всички. Постепенно отношенията му с Аурора се нормализираха и той се показа като грижовен баща. Сега вече е по-скоро един уравновесен, стабилен, надежден човек, способен да мисли трезво и да не действа импулсивно, така че разликата в сравнение с първите епизоди е осезаема. Всичко това си е мое лично мнение, разбира се.

# 286

Благодаря!

# 287
ще се връщам да гледам пак 3 сезон, изобщо не вдявам половината герои - кой, кой е? ooooh!

# 288
Те някои са нови и този сезон подхванаха съвсем различна история, така че е нормално да вкарат нови герои => актьори.
Питай за някои,  ще обясним. Kissing Face

# 289
Гледам, че няма коментари по последните 2-3 епизода. Дане се отказахте да гледате? Аз лично все повече имам чувството, че сме се върнали във втори сезон. Алесандро много обича Аурора, но има паралелна връзка с друга жена (тогава беше Вероника, сега е Теса), намесена е любовна история от миналото на Руджеро (тогава беше с майката на Аурора, сега е с майката на Фабио), предстои да се разкрие тайната на една къща (тогава беше домът на Роза Гори, сега са руините на "къщата с върбата") и Руджеро е сред малкото хора, които са запознати с въпросната тайна.
Като споменах втори сезон, тогава останах с впечатлението, че лекарят, който е спасил Аурора като бебе и я е дал на Ева да я отгледа, е баща на сестрите Тавиани. Сега се оказва, че всъщност е Астори (военният). А той пък дали е наясно коя е майката на Аурора? Може би си мисли, че тя е дъщеря на Руджеро и Ева, затова е толкова негативно настроен към Руджеро. Няма да се учудя. В много случаи, когато съм очаквала по-дълбок смисъл и по-различна причина за случващото се в този сериал, накрая се оказва, че зад всичко стои някаква изгубена, несподелена или неизживяна докрай любов/страст.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 13:54 от bell_87

# 290
Ами да, аз се  отказах, защото предпочитам да съм навън в това хубаво време и ще чакам да ги качат в интернет да гледам сериите накуп.

# 291
Аз гледам, но сякаш няма какво да коментирам. Много повтарящ се сценарий. Ето и това на реката се повтори и то май е същото помещение, където беше затворена Аурора в преден сезон. Не очаквах, че Теса толкова бързо ще изгуби бебето - все си мислех, че ще стигне до раждане на бебче. Не ми стана много ясно защо Руджеро е отблъснал Теса - с какво по този начин я е предпазил и от какво?!? Не очаквах разбира се и Теса да го прободе с нож за отмъщение - чак пък убийство... защо?!? Е, той няма да умре, но посоката, която ни дават, че Теса е склонна към убийство не ми харесва.

# 292
Теса трябваше да изгуби бебето от Алесандро, иначе нямаше да има шанс да се събере отново с Руджеро. Мисля, че така ще стане накрая. Авторите на сериала послушаха италианските зрители и върнаха Аурора в новия сезон. Може би са изпълнили и другото им искане и на финала Теса и Руджеро ще са пак заедно. Но дотогава ще трябва да преживеят разни перипетии. Поне така предполагам, ще видим.

И да се допълня сега, защото не бях у дома, пишех от телефона и гледах да съм по-кратка. Теса би трябвало да познава Руджеро и да знае, че той е човек, който е свикнал сам да решава проблемите си. Тя явно си мислеше, че след като се оженят, ще го промени и всичко ще споделят. Обаче когато Аурора беше простреляна, той се затвори в себе си да си изживее мъката. Според мен Руджеро не я отблъсна, но Теса не можа да приеме уединението му, почувства се пренебрегната, изневери му и го напусна. С това не обвинявам Теса, просто тя е друг тип човек и е съвсем нормално да мисли и действа различно от Руджеро. Относно това, че я е предпазил, Леа Астори много добре обясни на Аурора защо Руджеро е пазил тайната за нея през тези две години. Не е искал да дава напразни надежди на никого. Измъчвал се е, защото не е било сигурно какво ще стане с Аурора, и не е искал и другите да страдат като него. Понесъл е товарът сам. Това би било невъзможно, ако с Теса не бяха разделени. Според мен той не би могъл да пази от нея подобна тайна, а ако накрая Аурора не беше оцеляла, Теса щеше пак да я загуби, и то завинаги. С мълчанието си Руджеро е искал да предпази Теса (и не само нея) от болката от евентуална необратима загуба.

Ще се разпростра още малко. Надявам се, че никого не отегчавам (или поне не много) с размишленията си. Не мисля, че Теса е склонна към убийство. Най-вероятно ще свържат някак постъпката й с думите на Аурора, че зад гнева се крие любов (с което аз лично не съм много съгласна). Пък и в момента Теса заради Алесандро е изпаднала в такова състояние, че сигурно е готова да мрази всеки мъж, който й се изпречи пред очите.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 14:44 от bell_87

# 293
Може би си мисли, че тя е дъщеря на Руджеро и Ева, затова е толкова негативно настроен към Руджеро.
Не. Или в последната, или в предпоследната серия той каза, че знае, че Аурора не е дъщеря на Ева.
П.П. Бел, харесва ми да те чета. И в други теми съм чела твоите разсъждения.

# 294
Скрит текст:
Може би си мисли, че тя е дъщеря на Руджеро и Ева, затова е толкова негативно настроен към Руджеро.
Не. Или в последната, или в предпоследната серия той каза, че знае, че Аурора не е дъщеря на Ева.
П.П. Бел, харесва ми да те чета. И в други теми съм чела твоите разсъждения.
Да, снощи, но преди това не беше ясно. А като познавам вече сценаристите, предполагам какво могат да измислят. В този сезон ми се струва, че вече са се изчерпали, но в същото време все се надявам в даден момент да ме изненадат приятно.
П.П. Благодаря, но лошото е, че, започна ли да пиша, нали се досещаш, "децата нямат спирачки" Smirk !

Относно снощния епизод. Теса явно ще се остави Астори да я манипулира. Тя не е виновна, но той ако е истински загрижен за нея, а не само да си играе на баща, трябва да си дава сметка за емоционалното й състояние в момента и да я щади.
Стана ми интересно кой ли е кандидатът да се бие с Фабио. Ако е Алесандро, представяте ли си какъв цирк ще стане?

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 14:26 от bell_87

# 295
Те някои са нови и този сезон подхванаха съвсем различна история, така че е нормално да вкарат нови герои => актьори.
Питай за някои,  ще обясним. Kissing Face
кои са младежът, когото убиха в началото на 1 серия, брат му и майка им?

# 296
За Астори май става въпрос. Те са основните антагонисти този сезон, в частност брата на убития-Фабио. Майка им е имала някога връзка с Руджеро. Тя се грижеше за Аурора (по молба на Руджеро) през тези 2 години,  когато всички я мислеха за мъртва.

# 297
Всъщност на мен не ми стана ясно дали Леа е имала връзка с Руджеро, или е била влюбена в него, но той не е споделял чувствата й. Тя каза на Фабио, че той някога й е спасил живота, че без Руджеро днес нея нямало да я има, нямало тя да има съпруг и деца, нещо такова. Затова мисля, че историята между двамата трябва да е била по времето преди тя да стане Астори. От цялото това семейство засега само нея харесвам, мисли трезво и действа адекватно.
А снощи стана голяма мелодрама между Антонио и Елена. Наистина тя го излъга, че не е била с друг през двете години, в които са били разделени, но начинът, по който той реагира, ми се стори твърде нетипичен за него. Не ми се вярва чак толкова да се е променил, сценаристите май леко се изложиха с това.
Не знам кой причини катастрофата със сестрата на Фабио (то това ще е явно мистерията в следващите епизоди), но ако наистина се окаже Алесандро, съвсем ще ми падне в очите. Обаче аз си мисля, че може и снахата на Астори да е замесена някак, съмнителна ми е от самото начало.

# 298
Моля за жокер-къде да гледам 3 сезон? всичко съм изпозабравила!!!:disappointed:

# 299
Виж втория коментар на тази страница и ще разбереш.
Ама защо изобщо не четете предните коментари, просто да им хвърлите едно око дали случайно не съдържат отговор на въпросите ви, а направо пишете?!

Общи условия

Активация на акаунт