Добре дошли МАЙ'2017

• 55 316
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, за ФМ прочетах и чух хиляди мнения и доктори, аз се записах на 01.11 при Д-р Славкова във Фемина в София. Какво Ви е мнението за докторката??

# 481
Здравейте!  Аз съм с термин 27 май,  имам два прегледа и при втория се установи сърдечна дейност и бебчо, който върви 4-5 дни напред. Другата седмица ще чуем сърцето. Началото на ноември ще правя БХС в св. Петка. Днес си запазих час по телефона и ме уведомиха,  че цената е 140 лв., но включват изследване освен стандартния риск от синдром на Даун и други - прееклампсия,  риск от преждевременно раждане,  уточняване срока на бременността,  риск от структурни дефекти( причина за мъртво раждане в напреднала бременност).Поздрави и успех на всички!

# 482
Здравейте!

Аз вчера пак бях на преглед и тоя път ми казаха че няма сърдечна дейност. Бебето иначе е порастнало в нормите 3.35 см. Както сами разбирате не мога да се подлагам повече на това има бебе - няма бебе, живо е- не е. Затова искам да попитам някой запознат ли е със смяната на АГ по ЗК? Знам че се взима направление от личната за тази смяна, но при новото АГ ли се носи или? Имам един кръвен тест при "старата", сама ли да си го взема и нося при "новата" или друг ги прави тези неща? Ще си питам и личната ама днес е следобед и не ми се чака...

Zoyi93 , Organza кои седмици сте? Аз съм 10 и ми казаха че още било рано за БХС и ФМ ... Някой по напред беше казал че БХС по здравна каса е 45лв, 140 не са ли много?

# 483
  • Варна
Здравейте!

Аз вчера пак бях на преглед и тоя път ми казаха че няма сърдечна дейност. Бебето иначе е порастнало в нормите 3.35 см. Както сами разбирате не мога да се подлагам повече на това има бебе - няма бебе, живо е- не е. Затова искам да попитам някой запознат ли е със смяната на АГ по ЗК? Знам че се взима направление от личната за тази смяна, но при новото АГ ли се носи или? Имам един кръвен тест при "старата", сама ли да си го взема и нося при "новата" или друг ги прави тези неща? Ще си питам и личната ама днес е следобед и не ми се чака...

Zoyi93 , Organza кои седмици сте? Аз съм 10 и ми казаха че още било рано за БХС и ФМ ... Някой по напред беше казал че БХС по здравна каса е 45лв, 140 не са ли много?

В понеделник взех направление за първа ЖК и говорих с ЛЛ за смяната, ако се наложи. Тя каза, че се взима направление тип 11, от старото АГ се взимат всички резултати от изследвания (оригинални, не копия) и с всичките хартийки се отива при новото АГ.

И понеже не съм писала много, много... Кажи-речи през седмица ходех на частни прегледи, че имахме някой дребни усложнения, чухме сърчице  Kissing Heart и засега всичко е наред. Пия утрогестан в по-големи дози заедно с ношпа за болките. И понеже съм доста слаба, корема ми започна да стърчи напред и не спирам да се гледам пред огледалото и да си мечтая някакви работи  Embarassed Вече съм 10та седмица и ми предстои първата ЖК другата седмица. Лекарката съм си я харесала от частните прегледи, но вчера се запознах с акушерката ѝ и май няма да се разберем с нея, защото явно имаме различни виждания за това в колко лоши условия може да работи една бременна.

За изследванията, доки миналата седмица ми каза, че ще ги пускаме след 10-та г.с. Тъй като си подпитах за изследванията за синдрома на Даун и други подобни (които май се оказа, че няма да са ми през ЗК, защото съм под 30?) и тя каза, че е рано. Изледванията започвали след 10та седмица, като най-добре било към 11-12та.

Между другото, същата акушерка спомена, че се подготвял закон за болничните на бременните - обмисляли да намалят общия брой болнични за бременни до максимум 3 месеца, а не обичайните 180 за цяла календарна година, защото имало много злоупотреби. Та, питам, някой чувал ли е за такъв проектозакон?

# 484
Аз в момента съм в 8 г.с+ 4 дни,  а часът ми е запазен за началото на ноември,  когато ще съм 11 г. с и няколко дни. Като се обадих по телефона жената сама сметна кога да отида. В горният пост написах каква е разликата между станадартния БХС,който включва риск от синдром на Даун (хромозомни аномалии) и този с допълнителни рискове,  който правят в св.Петка.Това е причината за разликата в цената.Аз съм от Благоевград и моето АГ ме посъветва да отида там заради апаратурата,проф. Николаидес и взаимовръзката с Лондон.Всеки сам преценява къде да отиде. Поздрави!

# 485
В Св. Петка е много уютно. Учтиви са, много добра апаратура. Наистина е скъпичко, но резултатите от кръвния тест и всичко останало излизат до вечерта. Ако не можете на място, пращат ги по мейл.
Аз съм доволна.

# 486
  • София
Пак да уточня - в Св. Петка освен БХС се прави и Фетална морфология за 140 лв, т.е. оглежда се плода за всякакви аномалии, всичко, което е видимо за 11-13 г.с. Затова цената е такава.
Стандартният БХС за 45 лв напр. в Майчин Дом е само вероятност, дали бебето е здраво - взима се кръв от бременната жена, мери се нухална транслуценция и се изчислява някакъв риск от рода на 1: нещо.
За мен тази интервенция е пълна загуба на време и пари, това БХС не е притеснило една или две майки със здрави бебета, а резултатът е лош. Разбира се, това е мое мнение, всеки трябва да си слуша гинеколога по ЖК.
Аз също ще ходя утре в Св. Петка за ФМ.

# 487
Organza , denizara - Явно емоциите са ми в повече като стане дума за пари и не зачитам както трябва. Благодаря за повторните обяснения. Определено си струва човек да се замисли.

bouquet

# 488
  • София
Да, парите са много наистина, но, като видиш, каква е апаратурата и кави неща мерят и гледат, просто е изумително.  Grinning Hug

# 489
здравейте,аз съм 12 седмица ,термина ми е на 2 май ,втора бременност и мнооого желана Simple Smile

# 490
Здравей те и аз най-накрая да се запиша с термин 05.05.2017 до сега ви четях само защото мислех че е много рано да се записвам.Втора бременност ми е първото ми дете е на 7год. Утре ще ходя да си вземам направление за ЖК  АГ-то съм го избрала отдавна  записах си и час за БХС и ФМ в МЦ МАРКОВС препоръчан ми от моето АГ-то на 28.10.2016 при д-р Павлова за нея имаше час но аз прочетох в Интернет и пише хубави неща за нея.Пожелавам пухкави бебета на всички майки на финала.

# 491
Момичета, за ФМ прочетах и чух хиляди мнения и доктори, аз се записах на 01.11 при Д-р Славкова във Фемина в София. Какво Ви е мнението за докторката??
За мен тази Славкова трябва да си скъса дипломата и да й се забрани да практикува😈 преди години ме изкара едва ли не с рак,заради раничка на шийката....ходих дори в онкологията,раничката я изгориха и се оказа напълно безобидна,но що нерви изтърпях аз си знам.....за мен Славкова не е лекар

# 492
Здравейте, момичета  Heart Eyes Присъединявам се към Вас  Sunglasses С първа бременност, термин 14-ти Май и океан от бушуващи и неконтролируеми емоции  Simple Smile

# 493
Здравейте, днес бях на втория си преглед. Видяхме и чухме сърчице. Ноември съм на БХС. Мен мисля, че ме подмина повръщането, освен, ако не ме изненада този месец. Единственото ми неразположение е адската болка в гърдите. Надявам се всички да сте добре!

# 494
Добре дошли , на новите мами  Grinning
Момичета,както в неделя бях зле и си повръщах,така от понеделник съм с една идея по- добре и хапчетата за гаденето намалих на половина.Минах в 10 седмица и нещата осезаемо се промениха,апетит и тнн..Нямаме голяма активност тук ,априлските са вече на 5.6 тема,дано с времето да си станем по близки и да пишем по-често.Спокойна вечер  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт