Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) (15)

• 32 942
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
Ще. Насъсках мъжо Grinning Защото тяхната фирма им направи застраховки с Уника и предложиха на половинките преференциални условия. Като имам информация, ще пиша.

# 256
  • София
За уника е така - 100%
Като си направиш застраховката, първите 2м не е валидна, освен за счупвания.
След това влиза в сила.
За бременност: Ако си забременяла 9м след сключване на застраховката, то ще можеш да си следиш бременността с картата, а ако раждането ти е минимум 9м след сключването ще ти го покрие.
Принципно така е направено, че да подновиш застраховката си след 1г, за да ти поеме всичко.

Моята струваше 600лв и покриваше 2500 за раждане и 600 за проследяване, но заради това, че ми отказаха да ми върнат някакви пари за лапарото, а ми гарантираха че ще ми върнат, аз приключих с тях.

Иначе от застраховката към тях на детето ми съм доволна, всичко е на ред и си я ползваме вече 3-та година.
Както при АГ-тата, така и при педиатрите - читавите са повече частни Sad

# 257
Преди години го бях проучвала понеже ММ имаше от тогавашната работа, но беше невъзможно, когато фирмата ти няма договор или ако си отделно физическо лице. Сега не знам как е. Но пък ситуацията е още по-сложна и няма как да се възползвам. Ще си плащам всичко като поп здраве да е. За всичките години изхарчихме пари за 3-4 опита пък насреща една кръгла 0. Не искам да смятам вече ooooh!
Да имаше и някакви преференции за членове на семействата сега като каза Кристи. Но нещо пак не ставаше номерът. Не помня вече то беше преди 6 години. Нали обичам да планирам всичко предварително тогава проучвах още в зората на опитите Sunglasses

# 258
Ами все пак го накарах да провери, пък да видим. А за детето какво включва? Че сме се замислили за него със сигурност.

# 259
  • От Луната
Кристи, безумно далече ми е, иначе звучи добре Simple Smile Аз живея на другия край на София, само за гориво до там ще изплатя пакета  Joy, по-бързо стигам до Пловдив. Зимата в студовете няма как ... пари ще намеря за такъв пакет, но тези за жалост не са такива.  Confused
Ще проверя Софиямед и Вита, понеже са наблизо.
Скрит текст:
Сигурно звучи все едно ще пътувам София-Варна, но то е почти така, наше село-Овча Купел, е като планински преход с камили.  Joy Случвало ми се е да пътувам в София по два часа в посока, а сега с новото метро не знаеш къде ще попаднеш в някоя тапа. Освен това не съм най-добрия шофьор, няма кой да ангажирам да виси с мен ... абе искам поне ЖК да ми е наблизо, че да не тормозя цялата рода.

Верче, всичките ни познати са раждали там последно време и всички до една, дори без връзки са много доволни. Някои даже не са плащали... това е болницата с най-добри отзиви за раждане ... другите отделеня няма да ги коментирам, но родилното е чисто ново и екипа им е много добър.

За пакетите проучвах, но доста съм закъсняла Sad, яд ме е че не се сетих по-рано. Или да си призная сетих се, но мислех, че имам време, или септември или фонда, такъв беше плана. Като стартирах процедурата вече не беше на дневен ред ...

# 260
  • София
cristi - за детето включва доста неща, има си лимити - болнично, извънболничнои т.н.т.
Но на нас ни стига за 1г боледуване до дупка и то ходим само в Сити клиник, където прегледа е 60лв първичния, рентгеновата снимка е 100лв и т.н.т.
застраховката струва 560лв и първата година си я избихме за 2-3 месеца, втората за малко повече, но е много удобно като нямаш ограничение да го водиш на какъвто искаш специалист - очен, ортопед, нефролог, педиатър, гастро и т.н.т. и то на частни, без да чакам за направления и т.н.т.
Ние освен това на всяко боледуване пускаме кръв и црп, отделно урини, отделно микробиологии на носен, гърлен секрет и т.н.т. и така преценяваме как да се лекува, а не на сляпо с АБ както правят повечето педиатри.
В 1дкк примерно минаваме безкасово за всичко, в Сити клиник предаваме документите и чакаме парите.

Заслужава си определено.

Тя и моята си заслужаваше, но много коварно изнамериха някакъв стар документ от преглед при АГ, на който съм се подписала (естествено без да гледам какво подписвам) и пише на него пълни измишльотини, свободни съчинения от лекарката... А аз бях отишла само за една цитонамазка, дори не планирахме 2-ро дете, а тя написала - желание за дете, първо заченато с инвитро опит, Хашимото и т.н.т. и те решиха, че диагнозата ми е поставена още преди повече от 2г и имам заболяване, за което не съм казала при сключване на застраховката. (аз не планирах второ дете, първото не съм го заченала така, нямам хашимото, а и дума не съм обелила по моите проблеми като цяло пред тази АГ)

Т.е. като става дума за много пари, изнамират под вола теле, за да не ти дадат никакви пари.
Бях чула, че са отказали да платят за второ секцио на една жена, защото секциото било назначено заради предишното 1-во секцио, а нямало друга медицинска причина. И първото секцио е било от преди и не знам си какво... И аз тотално реших да не се занимавам повече с тях и моето "раждане" и проблеми.

# 261
Ясно е, че ще спестят каквото могат. А за детето покрива всичко, без въпроси и мрънкане, така ли?

# 262
  • София
Стандартното - не покрива профилактични прегледи, но винаги можеш да си измислиш причина, за което да си посетил специалист. Ето примерно за последния ехограф на бъбреците, който си беше чиста профилактика, аз казах, че детето ми много е боледувало зимата, изпило е много антибиотици, което беше вярно и се притеснявам за бъбреците и нямаше проблем.
Следващия път не беше пишкала 12 часа, аз се притесних и отидохме, пуснахме урини, направиха ехограф - нямаше никакъв проблем.
Когато изследванията са назначени от лекар, си ги покриват без проблем, ние ходим или в сити клиник или в 1дкк, където на място взимат кръв и всичко и не се разхождаме по лабораториите. Резултатите стават за 15мин и след това имаме ясна представа от какво е болно - вирос или бактериална инфекция.

Мисля за прегледи лимита е 5хил, за болнично 10-15хил (такива суми).

Покриват и мисля беше 80% от стойността на рецептите, но без хранителните добавки.
Не правят проблеми да, аз нямам проблеми. Тъй като сити клиник не е в техния списък с болници ми покриват 80% от разходите там, което пак ме устройва, тъй като не бих си сменила педиатърката.

Ние първата година преди да почне ясла си ходихме само за нормалните имунизации при личната педиатърка, но тогава децата рядко боледуват, особено ако е първо дете и няма досег до кака или батко, който да носи вируси. Вече като почне ясла/градина се почва екшъна.

# 263
Ясно, много благодаря  bouquet

# 264
  • От Луната
И аз благодаря, ще проуча подробно, понеже ми се иска да минем и през фирмата, но ще говоря със счети за това!  bouquet bouquet bouquet

# 265
Момичета, едвам се прибрахме от Гърция... През нощта вторник срещу сряда тиня заля цялото градче, около 60 см е достигнало нивото. Първия ден въобще не можеше да се мине с кола по нашата улица, чак вчера по обяд успях да изкарам колата... Която е пълна с тиня, има доста проблеми, но бавно успяхме да стигнем до София (с 3-часов престой на бензиностанция, защото колата не можеше да запали). Бяхме без вода, за щастие имахме някакви запаси от храна за детето.. то и за нас имаше нещичко, но от сряда на обяд просто не можехме да хапнем... В наводнения магазин поне продаваха бутилирана вода... Вчера към 23.00  бяхме вкъщи... Аз изживях истински ужас. На никой не го пожелавам

# 266
Охх Елинце Hug А, аз си мислех, че блажено почивате и затова зачезна.

# 267
Аууу, страшно Sad

# 268
Елииии,  Hug Hug Hug добре, че сте успели да се приберете  Hug Praynig

# 269
Елии, добре, че сте се прибрали живи и здрави!
Момичета, а какво можем да ползваме по ЗК за проследяване на бременност? Четири УЗ е ужасно недостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт