Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) (15)

• 32 946
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Брайда, на мен доцента ми е казвал, че АП се спира по време на менструация и ако забележа кръв в носа, също да спра АП за няколко дни. Описа точно ситуацията, която е при теб. Така се проследяваш известно време и разбираш дали тази кръв се дължи на АП или е съвпадение. Освен това доцента препоръчва вит. К, но си говори с него.
Аз също очаквах, че ще ми тече кръв от носа, защото като дете ми течеше мн. често, но нямам такъв проблем за сега.

# 286
  • София
Блинг -  bouquet

Скрит текст:
това, че пиша тук, не означава, че не се радвам на детето си Simple Smile
Мислиш така сега, защото предполагаш, че като вече имаш едно дете, второто няма да ти е такава "тръпка", но не е така. Колкото силно съм искала първото, толкова силно искам и второто. Когато бях в очакване да се получи първото дете и се "образовах" във форума и аз много се чудех на жени, които вече имат едно дете и отчаяно правят всичко за второ. Казвах си, че това е абсолютна изгъзица, при положение че първото трудно е станало, хиляди проблеми и да искаш второ и да се бориш отново за него, не ги разбирах  newsm78
Ето, сега съм в това положение и аз.
В същност преди да се разбере за нк клетките ми, аз бях по-друга. Все пак знаейки за моите проблеми с О се оставих по течението и пробвахме близо 2г преди да посетя лекар и да се открият проблемите с тръбите. Това си е живо спокойствие от моя страна. Сега като знам, колко е било наивно да вярвам, малко съжалявам че съм чакала толкова, но пък времето което мина за мен беше хубаво все пак.

След операцията аз бях пак на върха на вълната, че ще си чакам още 5 месеца и ако не стане вече ще направя стимулация.

Имунологичните ме накара да почна да пиша въобще в темите за проблемното забременяване, иначе преди това дори не съм мислила, че аз съм за тук. Всичко беше доста по-розово в моите очи.

А и аз съм човек, който разнищтва всичко до край. Знам толкова много информация, не само за репродуктивното здраве, но и за всичко, въпреки че не съм се сблъсквала с 95% от проблемите, за които знам много информация. Аз съм човека енциклопедия, интересно ми е всичко свързано с медицината (сигурно е щяло да излезе добър лекар от мен). Както се изрази нашата педиатърка - на равнището на студент 3-ти курс медицина съм. - знания, но без опит  Sunglasses

Това, че пиша тук и нищя проблеми, чуденки и споделям, не означава че толкова се натоварвам. Дори напротив, но май няма как да ме разбереш Simple Smile Форума мноого отдавна за мен не е критерий, не като повечето, които като прочетат тук, че дадено нещо се е оказало при друг рак примерно и вече да почнат да си въобразяват. Щастлива съм да срещна по-информирани хора от мен в дадено направление и искам да извлека максимума от всичко.

Друг вече е въпроса, ако натоварвам с моите въпроси и писане някой, за което съжалявам.

Poly84 - ще следя пак и ако видя, този път ще спра, мерси много

# 287
  • Бургас
При мен пък винаги преди цикъл забелязвам някакъв вид кръвотечение от носа. Мислех, че е нормално и е свързно с пика на прогестерона. Ето сега съм на ОК и от самото начало на цикъла си я има кръвта в носа, а нали ОК съдържат прогестини някакви ... при мен не се усилва или намаля кръвотечението в зависимост от приема на АП.

На 14ти съм в клиниката за да си стартирам опита по фонда и колкото наближава толкова повече шубе ме хваща. Винаги съм била ултра спокойна през 2те ни години на опити, но започва да ме е страх от следващ неуспех.

Дали някоя от вас е правила стимулация по дълъг протокол там. Как процедират? С ЕЦ беше лесно 1-2 пъти преглед после пункция и трансфер ... сега дали ще ме викат по-начесто, все пак пътувам от Бургас и пътуването през ден не ми е опция.

# 288
Brayda
Скрит текст:
Никой не натоварваш. Просто отстрани изглежда сякаш почваш прекалено много да се взираш в нещата и да се презастраховаш. И аз съм такава, но изхождам от собствения си опит, който е много по-различен и до някъде оправдава това. Ако нещата седяха по друг начин бих си спестила доста. Дори в момента си поставям някакви граници, защото човек все пак трябва да се запази някак.
И именно изхождайки от дългогодишното търсене на диагноза, те съветвам да се концентрираш върху най-важните установени проблеми при теб. Защото ти поне имаш такива. Операцията и проблемната овулация. Всичко друго е просто една допълнителна терапия, която е с не толкова доказан ефект. Може да помогне при една конкретна бременност и да няма никакво отношение към друга. Възползвай се от следващите "силни месеци", ако трябва стимулирайте малко и нещата вярвам ще се получат Wink
Темата относно второто дете не искам да я зачеквам отново. Нямам такова, нямам надежди и да имам. Познавайки себе си, човешката природа, това как се променя и забравя за това какво е било преди, просто "спорът" е неравностоен и безмислен.
Solace, успех Hug Не мисля, че ще се разминеш с малко ходения, макар всичко да е по-точно планирано при дълъг протокол. Нека момичета с опит се включат Wink

# 289
Solace, в началото ще имаш около една спокойна седмица, в която само ще биеш инжекции. Но после според мен, се опитай да вземеш отпуск и да си стоиш в София. Аз съм била на дълъг протокол (не в Малинов) и помня, че беше много разкарване.

# 290
  • От Луната
Solace, със сигурност няма да е като при ец, аз бях по къс протокол и плътно цяла седмица ходих всеки ден. Няма мърдане Sad, а по дълъг протокол още повече. Аз лично бих си наела стая или хостел наблизо ... просто с пътуване няма да ти е удобно, защото повечето прегледи и инжекции са сутрин в 8, пускаш хормони, чакаш два часа и влизаш за УЗ. Общо взето най-добре е да си наемеш нещо наблизо от 6-7ден  до трансфер.
Стискам всички палцииии! Време е да напускаш този подфорум и да се местиш в друг  Praynig Hug Heart Eyes

Брайда, аз мисля, че е нормално, обнадеждена си след лапарото и добре да си изживееш емоцията. Аз бих опитала със стимулацията по-рано... но без инсеминация, не знам дали док би бил ОК с подобен план? Питай, нищо не губиш  Hug
Аз се опитвам да не се сравнявам с никой, много тежко ми става понякога ... и за себе си гледам да мисля за бъдещето. Много неизвестни, много несигурно е, но трябва да се преборим, по-леко няма да стане Sad
По принцип много се радвам за хора които се стараят да минат без процедури, леко завиждам, понеже аз нямах този шанс ... затова оценявам високо усилията ти, това не са малко пари, нито нерви ... за мен почти няма разлика от един такъв проследен МЦ и от ИНСЕ. Просто опитай със стимулация, за да се увеличи шанса  Praynig ... помисли и действай, няма време за губене ... този "матрак" си е направо дормео  Mr. Green

АП действал 3 дни, а НМХ 24 часа, обаче аз така се бях разредила, че две седмици изследванията ми не мръднаха почти Sad .

# 291
  • София
Плана ми е доста сериозно да се опитам да убедя док за стимулация, следвам си го, чувствам, че трябва да пробвам с една стимулацийка и то много скоро, без инсе, в инсетата не вярвам грам Simple Smile

Просто понякога залитам към неизвестните за мен  Crazy

Скрит текст:
Да не говоря какви мисли ми минаха през главата. Днес бях на преглед 3-ти ден от МЦ и кисти нямам. Е стоя стоя и само ми минават "грешни мисли" да си взема клостила и да го почна от 5ти до 9-ти ден и да отида да ме види калчев след това.
Ама въпреки, че адски много ме блазни, не смея преди да ме е видял "на чисто" след лапарото. Надявам се др месец да го направим и всички да са съгласни Simple Smile

# 292
  • Бургас
Благодаря за инфото, момичета!  Hug Със сигурност ще поседя известно време в София, хикс ми е момента преди стартирането на стимулацията. Викат ме на 14ти, което ще е 17ти ден и се чудех до началото на новият МЦ, колко ли пъти ще ме викнат. Но ... ще поживеем, пък ще видим Simple Smile

# 293
Solace, за хотел мога да помогна с инфо. Ако ти потрябва само пиши Wink

# 294
Благодаря за инфото, момичета!  Hug Със сигурност ще поседя известно време в София, хикс ми е момента преди стартирането на стимулацията. Викат ме на 14ти, което ще е 17ти ден и се чудех до началото на новият МЦ, колко ли пъти ще ме викнат. Но ... ще поживеем, пък ще видим Simple Smile
Не би трябвало да те викат. Само ще искат хормони, за да видят дали си се блокирала.

# 295
  • Бургас
Блингче,

Скрит текст:
Предният път отседнах в един, който е буквално на 5мин. пеша от клиниката. Една от акушерките ми го препоръча. Dalis или нещо такова се казваше, трябва да погледна визитката.

# 296
  • София
Solace, стискам ти палци и това да е твоят опит. Как бързо дойде септември. Heart Eyes

Ели, голям кошмар сте изживели. РЕадвам се, че сте добре и дано бързо го забравиш.  Hug

Подкрепах Кристи за пакетите и проследяването на бременност чрез тях. Моя приятелка следи тонове сега и преносва с 5 дни. Само те са й излезнаха златни. Ще ражда в надежда, но не се следеше там.

Йоли, стискам палци да намериш добът лекар за ЖК да ти се напаснат нещата.

Кой на 12-ти е в клиниката? Аз имам час птри Сигридов. Първа съм, което означава, че като дойде към 11 и малко към 12 и малко ще съм готова с него. Дано всичко е наред и после отивам на вливка.  Flutter После Калчев ще прецени дали ще се видим и после Русев ме иска. Ще е забабен понделеник. Може да се засечем с някоя от вас.  Crazy

# 297
Solace
Скрит текст:
Да и ние бяхме там. Много е удобен, макар и не особено евтин. Но като кажеш, че си пациент на клиниката правят отстъпка, както и при повече нощувки. Иначе намерихме и по-евтини предложения, но далече. За момента мислим да останем пак в него, макар че ще се наложи по-дълъг престой следващия път. Но ММ ще трябва да ходи на работа докато сме там, а аз сама да отскачам до клиниката и така ще е по-удобно.

# 298
За дълъг протокол не знам, как е, но за къс и ЕЦ не съм ходила всеки ден, а през два дена   Peace А в началото отивам на 3ти ден и после чак на 10ти и от там през два дни  Rolling Eyes

На мен за ИР не ми пуснаха допълнителен преглед - имам 4, които са за рискова  ooooh! Да са живи и здрави всички, от които зависи това да изкараш рискова с 4 УЗВ  Crossing Arms

Блингче, бързо оправяне  Hug

Аз ще ходя в клиниката 27-28,09 така че ако някой има да свирка. Като разбера точен ден ще пиша, надявам се този път да видя док поне за минутка  Heart Eyes

# 299
Магнетик Hug Днес съм по-човек Rolling Eyes
Да свиркаш като знаеш точен ден. Може да спретнем най-после една по-пълна срещичка, макар че може да имаме и нови мами до тогава Rolling Eyes То и аз не знам още кога ще ходя, че всичко се забатачи...

Общи условия

Активация на акаунт