Есента настъпва вече, гука ЮНСКОТО човече

• 37 903
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Зелените четох , че се получавам от претопляне. В началото бяха жълти с белички топченца, но сега са си точно като пюре от тиква Grinning

# 106
Нашите акита са, като разкашкана горчица. Понякога консистенцията е по-редичка.

# 107
Аз да ви се оплача. От 2 дни нощния съм , кийто беше единствения здрав сън на бебо не е това което беше... тъкмо от 2 седмици някуде започна вечер да спи по дълго и....заспива към 10 -11 и след час 2 се буди с плач..и така през час до сутринта...не знам на какво се дължи..че е ревлив , ревлив е ,но е спокойно и тихо с приглушена светлина( по този начин наистина спеше спокойно)  и изведнъж едни писъци и ревове... #Crazy
Споко и ние сме от скоро така-будим се с рев не винаги но го има.после забелязах с езичето как си чеше долното венче и погледнах в устичката -леко накъдренко и с малко беличко в основата...започва се...

# 108
Огнян днес навърши 3 месеца. Тежи 6200 (800гр е качил) и е пораснал с 3 см - 65 см. Биха му двете ваксини,но този път ги понесе по-спокойно. Стряскаше се насън,но не като предния път и не вдигна висока температура. Даже като поспа и му дръпнахме един дълъг разговор Simple Smile Надявам се,че и нощта ще мине спокойно. Днес направи и целенасочени опити да погали любимия жираф. Та така. Растат хлапетата Simple Smile

# 109
Да се похваля направих вече направих повечето пюрета лично производство от градината на мама:)само така съм сигурна,че са био:)само,че искам да питам какво да правя с пипера?някой правил ли е и от кога се захранва с пипер и в комбинация с какво се дава?аз мисля да замразявам пипера суров и цял, а зимата когато ще ни дойде времето за захранване, да вадя чистя готвя на пара,беля и пасирам.вие как го приготвяте и с какво се комбинира? А краставица и домат кога се дава?

# 110
Да се похваля направих вече направих повечето пюрета лично производство от градината на мама:)само така съм сигурна,че са био:)само,че искам да питам какво да правя с пипера?някой правил ли е и от кога се захранва с пипер и в комбинация с какво се дава?аз мисля да замразявам пипера суров и цял, а зимата когато ще ни дойде времето за захранване, да вадя чистя готвя на пара,беля и пасирам.вие как го приготвяте и с какво се комбинира? А краставица и домат кога се дава?
Нямам вече спомен кое кога се дава,а още не съм стигнала до припомняне за захранването. Можеш да четеш на воля в темата за захранване Simple Smile. Всичко,което можеш да съхраниш сурово замразено е по-добре от сготвно и замразено.Аз пипера бих го замразшла суров.Само го почисти от семките. Краставици и домати ще има пресни,докато стигнем до тях,а и няма как краставицата да замразиш. Доматът е силен алержен ивлиза в менюто доста късно. Освен това е и киселина и предизвиква колики.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 10:25 от Hipo

# 111
Момичета, не се ли губят качествата на зеленчуците и плодовете при замразяване ? Колкото и да са био, няма смисъл от тях, ако ще се затрият полезните съставки.  newsm78 Възнамерявам да се захранваме според сезона с пресни плодове и зеленчуци, а през зимата предимно с пюрета от аптеката.

# 112
Момичета, не се ли губят качествата на зеленчуците и плодовете при замразяване ? Колкото и да са био, няма смисъл от тях, ако ще се затрият полезните съставки.  newsm78 Възнамерявам да се захранваме според сезона с пресни плодове и зеленчуци, а през зимата предимно с пюрета от аптеката.
Не се губят,най-добре пресни,но ако са домашни,си заслужава. Има си правила при замразяването,за да се запазят полезните вещества. Както и при размразяването.

# 113
Може ли подробности за тези правила, защото и ние имаме градински плодове и зеленчуци - ако трябва и аз да замразявам.

# 114
Може ли подробности за тези правила, защото и ние имаме градински плодове и зеленчуци - ако трябва и аз да замразявам.
Аз не замразявам и не знам точно за кой зеленчук как. Различно е. Потърси в нета. Цяло предаване гледах по този въпрос. Но вече не помня кое се бланшира задължително,кое не. Принципно и като се готви зеленчуците трябва да се задушават не със студена,а вряла вода,за да им се запазят качествата. По същия начин действа и бланширането. Потапяш,например морковите изчистени и нарязани, в кипяща вода и вадиш (не помня колко седят във водата,но малко). След това ги оставяш да се изцедят и слагаш в пликчета за фризер. Има и такива с вакуумиране,което е най-добре. Колкото по-малко въздух,толкова повече се запазва продуктът. Готова храна замразявам изключително за кратко време.Променя си вкуса и качествата. Така че аз ако имах домашни зеленчуци,бих замразила несготвени.

# 115
Като има къде да садите,засадете червено цвекло,но задължителн салатно и пащърнак. Simple Smile Ще имате точно за зимата.

# 116
Няма нищо по-хубаво от домашното.мама гледа зеленчука без пестициди, а с вредителите се справя с еко техники. За това искам точно тези продукти за малкото си съкровище.замразяването е техниката, която запазва в най голяма степен витамините и полезните вещества.има си спецификация-правилото е твърд зеленчук се бланшира за 3 до 10 мин в зависимост от вида на зеленчука.но плодовете пасирах до готовност сурови и замразих на дозички.само с пипера не се сещам как да процедирам.до сега винаги съм си замразявала печен пипер или за пълнене. Колкото до водните плодове и зеленчуци и те стават за замръзяване , но се слагат в собствен сок или вода.

# 117
Четох че някои групи тук са си направили и затворена фейсбук група.ние имаме ли?

# 118
До кога ще се хранят бебетата с био продукти ? Нали трябва в някакъв момент да минат на обикновени от плод зеленчука. С това замразяване май няма да се справя. За две деца ми трябва голям фризер и много свободно време  Crazy

# 119
Аз не разбрах, при замрязяването, преди това зеленчуците трябва да се бланшират или?

Общи условия

Активация на акаунт