Есента настъпва вече, гука ЮНСКОТО човече

• 37 918
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Аз не разбрах, при замрязяването, преди това зеленчуците трябва да се бланшират или?
Да,трябва да се бланшират. Бланширани са и замразените зеленчуци от магазина,затова стават бързо.Целта на бланширането е да се запазят вкусовите качества и витамините.С бланширането те се "капсуловат". Освен това заемат по-малко място във фризера Wink

# 121
Момичета, да ви се оплача.. Две вечери по ред малкия човек яко се дере - все едно е обладан от зли духове. Пищи, почервенява - без видима причина. Днес бяхме на ваксини, че ги бях отложила заради морето, и педи каза "късни колики". Вероятно за повечето от вас това е нищо, но за мен е нещо ново. Той никога не е имал колики и никога не е плакал така и бях потресена  Shocked Днес на ваксините не плака толкова, колкото снощи.. Слава на Бога тази вечер нещата са спокойни. Току що напълни мега яко един памперс и сега се гледат с баща му. Simple Smile Надявам се да не вдигне температура и да си е спокоен през нощта. Лека от нас Simple Smile

# 122
Тази вечер беше бая истерична при нас.Яки колики без никаква поза за успокояване. Вчера след ваксината беше толкова спокоен. Днес ака зелено и с различна миризма. Утре ще питам сестрата (при нас тя е спеца по бебетата) дали е от ваксината. Изобщо този път такъв як фитнес му удрям за крака и ръце,че не е истина.
Вие в тези моменти,в които пада здраво носене на ръце,танцувате ли с бебето? Мисля,че Огнян вече е овладял почти всички основни стъпки Grinning И нищо да не ги боли,дай Боже, танцувайте с тях. Страхотно е за изграждането на доверие и близост... да не говорим за ритъм и т.н. Една приятелка хореограф в София като роди даже направи група на мами с бебета да танцуват заедно. Ако си бях в София,нямаше да пропускам среща. Така или иначе танцуваме сами твърде често Simple Smile, щеше да е супер да е в компания.

# 123
Благодаря за отговора, Хипо  bouquet
Аз вече едвам държа бебонка, пък за танци... Уж съм млада, а кръста така ме боли, а колко носене ме чака, не знам...

# 124
Аз вече едвам държа бебонка, пък за танци... Уж съм млада, а кръста така ме боли, а колко носене ме чака, не знам...
Огнян не може просто така на ръце да го държиш и да си стоиш,трябва да се движиш. Така започнахме с танците,защото ми писва да правя тигели по къщата. Между другото с танците кръстът почна по-малко да ме боли,защото все пак малко раздвижваш тялото по различен начин. Често го слагам в кенгуруто и така е по-лесно и не толкова умжрително. Ваденето от кенгуруто на заспало бебе е цяло изкуство,но вече ставам все по-добра. Баткото никога не съм го разнасяла така. Сигурно,защото нямаше такива колики и така и не се научи,ама сега... Работи детето за хубавата ми фигура Simple Smile Като почнат и игрите на Иди си-Ела си,ще работим за корем Grinning

# 125
Огнян не може просто така на ръце да го държиш и да си стоиш,трябва да се движиш. Така започнахме с танците,защото ми писва да правя тигели по къщата. Между другото с танците кръстът почна по-малко да ме боли,защото все пак малко раздвижваш тялото по различен начин. Често го слагам в кенгуруто и така е по-лесно и не толкова умжрително. Ваденето от кенгуруто на заспало бебе е цяло изкуство,но вече ставам все по-добра. Баткото никога не съм го разнасяла така. Сигурно,защото нямаше такива колики и така и не се научи,ама сега... Работи детето за хубавата ми фигура Simple Smile Като почнат и игрите на Иди си-Ела си,ще работим за корем Grinning
И Софи е същата, баща й я научи да се разхождат. В момента , в който седнеш и се ядосва. Но тя все по-малко иска да се гушка, започва да рита, да вика.
Днес сутринта се събуждам, поглеждам към кошарата и какво да видя, обърнала се е надолу с главата  #Crazy вчера пък й намерих чорапа на земята, как го е сънища, че и да си го метне!? Всеки ден нещо ново, много са сладки.

# 126
...вчера пък й намерих чорапа на земята...

Моята беба спи в спалнята, а аз правя нещо в хола. По едно време чувам "туп-туп-туп". Поглеждам - нашта си хвърлила бибата през решетката на леглото и я метнала горе долу на 2м разстояние.  Crazy

# 127
Мами, имате ли преведено майчинство за август? И можете ли да ми кажете къде си проверява колко всъщност е майчинството. Взех си пик код и не мога да разбера нищо, от банката взех извлечение един път една сума, друг път друга , като разликата не е малка.  newsm78

# 128
  • България
Аз до вчера бях в болнични.От днес вече съм в майчинство и в интерес на истината не знам колко ще е.Не е ли 90% от заплатата  newsm78

# 129
Тук:
https://benefits.nssi.bg/EGN/
по ЕГН и ПИК номер
Аз имам преведено на 1 септември за Август.

... един път една сума, друг път друга , като разликата не е малка.  newsm78
Плащат се работните дни в месеца. За Август сумата е доста прилична, но Септември с тези 1000 празника и неработни дни ... ужас.  Mr. Green

Изчисляване на майчинство:
http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 19:55 от Ice Queen

# 130
Тук:
по ЕГН и ПИК номер

Плащат се работните дни в месеца. За Август сумата е доста прилична, но Септември с тези 1000 празника и неработни дни ... ужас.  Mr. Green

И аз тук проверявам, но не разбирам- Юни имам два превода, юли също имам два- като разликата е около 250лв и след това нямам и лев. При проверка на подаден болничен ми пише още се обработва, а е от 21.07 , а уж има 15 дневен срок.

# 131
Аз до вчера бях в болнични.От днес вече съм в майчинство и в интерес на истината не знам колко ще е.Не е ли 90% от заплатата  newsm78
Да, първата година е 90%, но ако си от "късметлийките", като мен, които напуснаха работа и след това разбраха, че си бременна ( сещаш се, дали след това съм започнала работа ) ще ти е трудно да сметнеш 90%, тъй като то се гледа май 2 години назад.

# 132
maginka,звънни на работодателя си и питай него.Има разни приложения,които той трябва да подаде со НОИ и ако той се мотка,няма как да ти преведат парите. Между другото майчинството тепърва започва. Досега се восят болнични.Аз също получих парите за Август накуп.Преди това на два пъти ми ги превеждаха.

# 133
Тук:
по ЕГН и ПИК номер

Плащат се работните дни в месеца. За Август сумата е доста прилична, но Септември с тези 1000 празника и неработни дни ... ужас.  Mr. Green

И аз тук проверявам, но не разбирам- Юни имам два превода, юли също имам два- като разликата е около 250лв и след това нямам и лев. При проверка на подаден болничен ми пише още се обработва, а е от 21.07 , а уж има 15 дневен срок.

Първите 135 дни се изплащат въз основа на издадените болнични листи. Но 1 болничен лист може да обхваща 3 месеца дори - напр. за юли да имаш 8 раб.дни, за август- 23, за септемрви-4. И този болничен НОИ го плаща месец за месец. След края на юли изплащат в 15-дневен срок и то станало вече средата на август:-) .  Парите за август ще ги изплатят в септември и така.
А иначе размера на майчинството зависи от сумите, върху които сте осигурявани последните 24 месеца. Изчислява се средно дневно обезщетение, което се умножава по броя на работните дни в месеца и така се получава сумата за майчинство за текущия месец. Затова всеки месец сумите са различни. Дано съм успяла да обясня ясно нещата.

# 134
Екстра, всичко разбрах Simple Smile Значи и аз като учениците ще чакам 15 септември  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт