Есента настъпва вече, гука ЮНСКОТО човече

• 37 917
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Тези ревливи нощи при нас са ежефневие и еженощие. Единствените тихи и спящи мигове са навън в количката. Даже сега нова ще купуваме и сегашната я продаваме .
Той реве силно истерично и продължително. Много ми тежи че немога да му помогна , но явно просто си е такъв и трябва да се примиря. Не е от тези бебета дето ги оставяш в кошарата и заспиват, иска и люлеене , а на мен вече китката ми отказва... В момента се дере, но дори да го взема ме ритка и бута и става по зле..... вече само дето не заспивам по площадките и парковете.... никой вкъщи не спи и си е наорежение... дано след някой друг медец спре с тези истерии...Немога да изчистя и като бял човек да вляза в банята без да прибягвам през 5 мин или да бързам на 3тата мин. да изляза...Да са ни живи и здрави само , пък и най кривите и ревливи да са...

# 136
  • София
Тук:
https://benefits.nssi.bg/EGN/
по ЕГН и ПИК номер
Аз имам преведено на 1 септември за Август.

... един път една сума, друг път друга , като разликата не е малка.  newsm78
Плащат се работните дни в месеца. За Август сумата е доста прилична, но Септември с тези 1000 празника и неработни дни ... ужас.  Mr. Green

Изчисляване на майчинство:
http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/
И аз тук проверявам, но не разбирам- Юни имам два превода, юли също имам два- като разликата е около 250лв и след това нямам и лев. При проверка на подаден болничен ми пише още се обработва, а е от 21.07 , а уж има 15 дневен срок.

Първите 135 дни се изплащат въз основа на издадените болнични листи. Но 1 болничен лист може да обхваща 3 месеца дори - напр. за юли да имаш 8 раб.дни, за август- 23, за септемрви-4. И този болничен НОИ го плаща месец за месец. След края на юли изплащат в 15-дневен срок и то станало вече средата на август:-) .  Парите за август ще ги изплатят в септември и така.
А иначе размера на майчинството зависи от сумите, върху които сте осигурявани последните 24 месеца. Изчислява се средно дневно обезщетение, което се умножава по броя на работните дни в месеца и така се получава сумата за майчинство за текущия месец. Затова всеки месец сумите са различни. Дано съм успяла да обясня ясно нещата.
Само първата част от болничния се изплаща след 15 дни. Всички останали дни до 5 работни дни. На мен за август ми го преведоха на 01.09.

# 137

Плащат се работните дни в месеца. За Август сумата е доста прилична, но Септември с тези 1000 празника и неработни дни ... ужас.  Mr. Green

То реално само 2 дни почивни има, другите като се отработват за тях ще вземем ли пари? newsm78

# 138
  • София
Средно дневното обещетение нали включва и клас прослужено време?

# 139
  • София
Тези ревливи нощи при нас са ежефневие и еженощие. Единствените тихи и спящи мигове са навън в количката. Даже сега нова ще купуваме и сегашната я продаваме .
Той реве силно истерично и продължително. Много ми тежи че немога да му помогна , но явно просто си е такъв и трябва да се примиря. Не е от тези бебета дето ги оставяш в кошарата и заспиват, иска и люлеене , а на мен вече китката ми отказва... В момента се дере, но дори да го взема ме ритка и бута и става по зле..... вече само дето не заспивам по площадките и парковете.... никой вкъщи не спи и си е наорежение... дано след някой друг медец спре с тези истерии...Немога да изчистя и като бял човек да вляза в банята без да прибягвам през 5 мин или да бързам на 3тата мин. да изляза...Да са ни живи и здрави само , пък и най кривите и ревливи да са...
Горката. Като чета какви бебета има започвам да се радвам, че моето е толкова кротко. Simple Smile И тя има моменти в които реве без да знам какво и е (а ми е трето) Simple Smile Ще мине и този период, после ще почнат зъбите, след това ще е бебешкия пубертет Simple Smile

# 140
  • София

Плащат се работните дни в месеца. За Август сумата е доста прилична, но Септември с тези 1000 празника и неработни дни ... ужас.  Mr. Green

То реално само 2 дни почивни има, другите като се отработват за тях ще вземем ли пари? newsm78
https://www.kik-info.com/spravochnik/calendar/2016/ Тук може да видиш всеки месец колко работни дни има. Simple Smile

# 141
  • София
Средно дневното обещетение нали включва и клас прослужено време?
Средно дневното обезщетение зависи от това на какво те осигуряват. Пример: Ако те осигуряват на 2000лв и месеца има 21 работни дни  то излиза по 95,24лв на ден. Simple Smile

# 142
Пробвай шезлонга на Кангороо. Ние нашия го взехме от Хиполенд.На ток е и се управлява с дистанционно. Има към 10мелодии и още толкова звуци от природата,отделно няколко скорости на люлеене и въртелешка с животинки и цветна лампа.моята когато плаче я слагам там и спира и гледа слисана докато се успокой и се унесе.после я пренасям в кошчето й разбира се.освен това можеш да зададеш и време на люляне.измислили са го китайците Simple Smile

# 143
__Magi Права е Sorenta. И ние имаме шезлонг люлка, но на Чиполино. Върши чудесна работа. В началото не го признаваха много, но сега момата го е окупирала, а тя си е ревливичка. Слагам я на люлката и й бутам биберона - в началото го придържам докато спре да реве и захапе, после започва да го суче и се унася. Имай предвид, че бебетата много често реват, защото им се спи. Не могат да осъзнаят, че просто трябва да си лежат и да изчакат да се унесат - стават кисели и започват да се тръшкат. Опитай да му създадеш някакъв режим, макар и плаващ. Стискам палци !  Hug

# 144
Милички шезлонг на Fisher price взехме на 10тия ден, в началото имаше ефект пускам силната вибрация и се люлее и заспиваше иши поне се успокояваше на 5тата мин. най много. Сега и това не действа. Само количката признава , но трябва да е в движение иначе се събужда и мрънка Grinning . Голям ми е лигльо но какво да го правяю Всяка сутрин , като отвори очички ми се усмихва и с всеки ден имам чувство , че се променя и пораства. Първите дни беше толкова спокоен и спящ, чак питах майка ми приреснена дали е нормално. Е показа си характера още на 2рата седмица и съм се примирила.  baby_neutral Grinning Зор си е като е такова кривотийчв , защото няма угодия , но нищо, успокоявам се с мисълта , че ще мине...все някой ден Mr. Green . След двучасово мрънкане и проплакване наааай сетне заспа ( Алелуя Mr. Green) Майчета на спокойни бебета - РАДВАЙТЕ СЕЕЕ!! Не искате да знаете за какво иде реч.  И 2 броя изникващи зъбчета имаме и картинката е пълна .. Grinning

# 145
Вибрацията не върши работа. Аз изобщо не я ползвам. Люлеене му е майката.  Mr. Green

# 146
  • България
Момичета много ме замислите с тези шезлонги люлки.Може ли да ми ги покажете какви са вашите и колко струват? Дали ще свършат работа.Моите девойки напоследък са решили да ме побъркват-мрънкат,почти не спят през деня, ако сме в къщи.или ако заспят от най-малкото се събуждат.Навън в количката спят обаче, но не трябва да се спира.Дори 2 пъти успях да седна на кафе, но с нон стоп люшкане,иначе веднага се будят.

# 147
Нашата е на Чиполино електрическа люлка-шезлонг Парадайз, май беше 190лв. В момента е сглобена за люлка, но първоначално й харесваше и заспиваше, след това изобщо не й харесваше вече и два месеца не съм я ползвала. Онзи ден пак я сложих и седи, разглежда, люля се. Най-добре , ако има кой да ти услужи, за да видиш дали ще им хареса.

# 148
Нашата е на Чиполино електрическа люлка-шезлонг Парадайз, май беше 190лв. В момента е сглобена за люлка, но първоначално й харесваше и заспиваше, след това изобщо не й харесваше вече и два месеца не съм я ползвала. Онзи ден пак я сложих и седи, разглежда, люля се. Най-добре , ако има кой да ти услужи, за да видиш дали ще им хареса.

И нашата е същата: http://www.patilanci.bg/product/elektricheska-lulka-shezlong-chi … no-paradise-beige

Ирен, вземи си я втора ръка от продавалника. Няма смисъл да я купуваш сега, защото е за бебе до 9 кг. Ето тук можеш да разгледаш оферти: http://www.olx.bg/za-bebeto-i-deteto/aksesoari/shezlongi-lyulki/ … 0%BB%D0%BA%D0%B0/

Моите бебета, като започнат да мрънкат ги взимам в спалнята при нас и ги гушвам (в смисъл, едно по едно, а не двете едновременно). Заспиват почти веднага, защото се успокояват и после ги връщам в леглото. Ако искаш, опитай. Тази нощ имахме подобен проблем след ваксината, защото им биха едновременно две инжекции на двете крачета. Вдигнаха малко температура (38.2) и посред нощ им лепих лепенки куул пач. Не пропуснаха храна тази нощ и се събудиха гладни и топли. След като ги нахраних, им сложих лепенките. Първо момата спа при мен, после младежа го взех и сме откъртили до сутринта заедно. Не знам как но лепенката куул пач се беше прехвърлила на моята ръка и се събудих като махмурлия - още ме цепи тиквата.  Mr. Green Сега са добре и двамата.

# 149
  • България
Благодаря,момичета!
Това ли е?
http://www.olx.bg/i2/ad/lyulka-chipolino-ID6ghS4.html#:5f424d96e2

Последна редакция: нд, 11 сеп 2016, 13:18 от ирен22

Общи условия

Активация на акаунт