Есента настъпва вече, гука ЮНСКОТО човече

• 37 929
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Във Варна има много бебе борси , оттам купувам в момента само млякото памперсите и кърпички. Козметиката само от аптека , а дрешки засега съм купувала от HM , тези детските в моловете които са , и мадара , там всичко е българско производство а в ХМ са много мекички и след пране не се прецакват. Майка ми ми праща от Германия на TopoMini страхотни са , имат и сайт. Много по добре качество от нещата в БГ.

# 166
Доволна съм от качеството на материята на "Сали". Това е проводител. Купувала съм от Пакостник. От Джъмбо също съм купувала кочествени материи за бебока,за баткото нещата винаги се оказват отврат. Явно за бебетата по някакъв начин има контрол за качеството.

# 167
Аз пазарувам само от mothercare uk. Можете да си поръчате дрешки, памперси, шишета, всичко е по-евтино от в bg и да ви ги доставят от габко за 2.20лв на килограм. Дрешките са с отлично качество. Например, купих 9 бодита с дълъг ръкав и дълги крачоли (като пижамки) за 80лв с включена доставка. Мисля, че напълно си заслужава и смятам да продължавам да купувам от там. А и нямам от кой да взема вече ползвани дрешки. Какви са тези бебе борси между другото?
Да,бебе борсите са ни във Варна. Предлагат страхотни дрешки бг производство на Сали. Излизат ми доста изгодни новички а и качеството е добро според мен. Например купувах гащеризони с дълъг ръкав за от 7лв за брой до 11 лв за по дебеличките ватиранки леко за по-хладното.шапчиците са от 1лв до 4лв в зависимост от дебелината и т.н.

# 168
  • Стара Загора
Алекс вчера се изака след три дена застой.Обаче акото му приличаше на кафява блажна боя.Никога досега не е било такова.Преди няколко дена слагахме ваксина и се чудя дали не е в резултат от нея.

# 169
Алекс вчера се изака след три дена застой.Обаче акото му приличаше на кафява блажна боя.Никога досега не е било такова.Преди няколко дена слагахме ваксина и се чудя дали не е в резултат от нея.
Възможно е.При нас от ваксината стана много зелено. А и като е преседяло в червата,съвсем.

# 170
Здравейте, мами, и аз се записвам за тази тема. Много се радвам, че ще имам и други майки, с които да споделям радостите и неволите на моята бебка.
Искам да попитам само аз ли слагам беба да спи рано рано в 8-8:30, понеже преди се опитвах да я къпем по късно с идеята като заспи да спи по-дълго, но уви, тя не желае късно къпане. Към 7:30 вече почва да се кисели да спинка и като заспи в 8:30 я вдигам към 10:30 за малко храна, даже давам около 60 мл., тя отказва повече, спи и яде и после просто стиска уста и не дава. Към 3 почва да се размърдва, но не се събужда а само рита с крачета и пъхам биба да я успокоя и така през 30-40 мин докато стане 6 и я вдигам за закуска. И после пак заспива до към 8:30 9:00. Сега още спи, но защото тази нощ нещо не й беше ОК и се събуди с рев към 6 и след това трудно заспа, буди се и преди малко пак капитулира. През деня има доста кисели моменти, а напоследък и в количката не издържа много иска да я разнасям да гледа дръвчетата, ама аз без кръст и ръце останах да я разнасям.
Божееее, извинявайте за дългите словоизлияния, но явно имам нужда да споделям с други мами, които споделят същата съдба  Joy

# 171
Aз също съм "ЗА" бебето да се храни тогава, когато е гладно.

Лично при нас бебка сама се нагласи да яде 5 пъти през деня и после удря един дълъг нощен сън.
А тези 5 пъти през деня горе-долу ги е разделила на 3 часа, но понякога яде на 2 или 5 часа, съответно следващото хранене уравновесява така, че пак да станат 5 хранения. Явно от толкова има нужда.
Обикновено се събужда гладна към 7 сутринта. Днес се разрева в 5:00ч, съответно тогава я нахраних.
Не й давам да яде, когато играе и е видимо съсредоточена в собствените си работи, също така не я будя, когато спи.

# 172
Здравейте, мами, и аз се записвам за тази тема. Много се радвам, че ще имам и други майки, с които да споделям радостите и неволите на моята бебка.
Искам да попитам само аз ли слагам беба да спи рано рано в 8-8:30, понеже преди се опитвах да я къпем по късно с идеята като заспи да спи по-дълго, но уви, тя не желае късно къпане. Към 7:30 вече почва да се кисели да спинка и като заспи в 8:30 я вдигам към 10:30 за малко храна, даже давам около 60 мл., тя отказва повече, спи и яде и после просто стиска уста и не дава. Към 3 почва да се размърдва, но не се събужда а само рита с крачета и пъхам биба да я успокоя и така през 30-40 мин докато стане 6 и я вдигам за закуска. И после пак заспива до към 8:30 9:00. Сега още спи, но защото тази нощ нещо не й беше ОК и се събуди с рев към 6 и след това трудно заспа, буди се и преди малко пак капитулира. През деня има доста кисели моменти, а напоследък и в количката не издържа много иска да я разнасям да гледа дръвчетата, ама аз без кръст и ръце останах да я разнасям.
Божееее, извинявайте за дългите словоизлияния, но явно имам нужда да споделям с други мами, които споделят същата съдба  Joy
Опитваш се да въведеш ред,но от това страда само бебчо,защото твоето разбиране за точния режим не е и нейн. Моят сладкиш например реши,че иска да се храни до 18:30 най-късно и с едно събуждане към 2:30-3:00 да си започва деня. От начало и мен ми се искаше да разредим тези нощни яденета и залъгвах с бибата, но детето стана неспокойна и в крайна сметка към 5:00ч вече заспиваше от изтощение да накара бибата да пусне мляко:),а после през деня беше кисела. За това сега се водя по нейна програма и си яде добре,и си спинка,а когато се събуди ми се буди с една усмивка и си яде по 5 или 6 пъти ,но задължително над 500мл. А ти защо искаш да откяжеш нощното хранене?то е най-лесното-храня я и още на шишето заспива.остава само да я оставя в кошчето или леглото и заспивам и аз.вярвяй ако я оставиш тя да си реши кога и по колко бебка само ще ти се усмихва и говори:) а иначе и ние се носим на ръце из морската и оглеждаме всяко листенце дето мърда...добре,че и баща й е с мен,че сме на смени:) иначе как мислите - дали това,че свикваме детето на ръце е грешка?аз мисля,въпреки мненията,че е важно за детето щам тя иска да изучава света.

# 173
Ами не я храня нощем по съвет на педиатърката, да и почива коремчето от ензимите, които разграждат храната. Иначе тя си спинка нощем сами леко се рязмърдва от време на време и сутрин като се събуди е много весела и усмихната. Носенето на ръце според мен е период докато се науат да сяда и да ги возим вече в летен кош и да гледат напред, поне така успокоявам себе си, защото мъжът ми е на работа по цял ден и аз съм самичка и голямо носене пада.

# 174
  • София
Носенето на ръце не е лошо, освен за гърба на мама Simple Smile  Така разучават света, а след 2-3 месеца ще сядат сами и няма да са ни на ръцете. След няколко години ще искаме да ги гушнем, а те ще се дърпат. Така че гушкайте, носете и целувайте докато можем Simple Smile

# 175
  • София
Ами не я храня нощем по съвет на педиатърката, да и почива коремчето от ензимите, които разграждат храната. Иначе тя си спинка нощем сами леко се рязмърдва от време на време и сутрин като се събуди е много весела и усмихната. Носенето на ръце според мен е период докато се науат да сяда и да ги возим вече в летен кош и да гледат напред, поне така успокоявам себе си, защото мъжът ми е на работа по цял ден и аз съм самичка и голямо носене пада.
Добре дошла Simple Smile
Бебето само ще се откаже от нощното хранене когато е готово за това Simple Smile Поне при нас така стана.
А относно носенето на ръце - носи го, сега ти е шанса да го гушкаш, целуваш и носиш Simple Smile Нали затова са бебета Simple Smile

# 176
Никога не будя децата за ядене, нито им бутам шишето с храна, само защото по моя преценка трябва да са гладни. Те ми показаха, че моите принципи не ги устройват и сами ме научиха на своите. Понякога заспиват на шишето и ги оставям да подремнат, а дохранвам, като се събудят след около 20-30 минути примерно и само в случай, че поискат. През деня, където заспят, там ги оставям - на гимнастиката, на дивана, на спалнята - местя, само ако се налага. Според мен този подход ги кара да се чувстват спокойни - спят добре нощем, усмихват се, играят си, наддават и мама също е спокойна.  Hug

# 177
Ние вчера бяхме на консултация и вече сме 6250 и 62см(на 15 ставаме на 3м) Педи каза да се опитам да спра нощното хранене и да предлагам водичка, но категорично и казах, че вода дори през деня не иска да пие.Сложихме 2те ваксини и сега е много неспокойна и раздразнителна. Цяла нощ се въртя наляво и надясно а днес през деня освен на ръчички и то в изправено положение нищо не помага. Нямаме температура но ми каза да да давам превантивно панадол. Мамчета вие по колко капки за рахит давате? На нас доки ни беше изписала по 1 вигантол та вчера се позамисли дали да ги ивеличи на 2 но каза за сега да остане 1 капка на ден.

# 178
Аз давам по 2 капки от самото начало по предписа уе на педиатърката. А след ваксините дадох панадолче превантивно, освен, че рева докато ги биха и малко след това, скед като се наспа беше спокойна, даже два дена след това поспа повече от обичайното, което много ме зарадва  Laughing

# 179
Здравейте мами, ние на 15 правим 3м. и сме на консултация , но не си спомням казаха ли, че пак ще бият ваксини??
И също да ви питам как е задната фонтанела на бебчетата ви? Защото ми се струва , че на Митко се е затворила , или е почти затворена( малката) давам му от 30тия ден по 1 капка вигантол и днес когато го галех по главичката ми се стори че е затворена......Мн съм притеснена , защото знам , че до 4 5 м. се затваря малката а ние сме кажи речи на 3.. и друго, има крусти, мажа ги с Колийф олиото но заради косичката ни която е мнооого гъста падат по бавно, и забелязах че по чаршафчето има корички с косъмчета, направо кичури, това нормално ли е? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт