Дискова херния - 14

• 199 114
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Detroncho...познавам хора след операция 5-6 месеца болки ама болки след това си живеят нормално.Друга колежка с пареза и огромна дх оперирана от Каракостов 3 месеца болки на 4-тия взела да щъка из апартамента на 5-тия на работа.Ще се оправиш явно вереме трябва...

# 91
И аз съм чувала Денчо,но не знам къде има.Аз тук не помня някой да е писал.Ти сигурен ли си че някъде другаде не си го чел?
Определено беше другаде. Мисля, че човекът беше след катастрофа, нещо такова, но не помня къде и как попаднах на него.

# 92
Detroncho...познавам хора след операция 5-6 месеца болки ама болки след това си живеят нормално.Друга колежка с пареза и огромна дх оперирана от Каракостов 3 месеца болки на 4-тия взела да щъка из апартамента на 5-тия на работа.Ще се оправиш явно вереме трябва...
Ох, дано да е така. Днес, когато ме преглежда доц. Тодоров, при леко притискане на ставаичката, точно на ниво Л5-С1, където ми е операцията изпитах много силна болка. Има я и вдясно на същото място, но е по-слаба болката. Надявам се всичко да е вследствие оперативната травма, отока и т.н. Ще направя всичко възможно да се измъкна без следващи операции, дано Господ ми помогне да се случи така, че всичко да отмине. И майка ми има колежка, която 6 месеца е била със зверски болки и едва е ходела с бастун през това време, след операцията, а сега си е добре жената. Както казах, аз съм по натура много динамичен тип. Лятото със сина ми с колелата редовно ходехме я хвърчила да пускаме, я за риба, я на пикник, разходки... А това лято съм тотално прикован и това ме съсипва. През тези дълги месеци сякаш търпението ми се изчерпа. Може би и затова ми е така тежко да приема развоя на събитията след операцията. Много разчитах на бърз успех. Но, както някой беше казал, Бог не ни дава повече от това, което можем да понесем...
Дано и с болката и страданието да е така.
Благодаря на всички ви за успокоителните думи, състраданието и полезните постове.

# 93
Detroncho, освен всичко, което вече обсъдихме, май не говорихме за Павел баня? Мислиш ли да пробваш? Аз след моята операция не съм ходила, защото се чувствах добре и ми беше писнало да вися по болници. Но баща ми го оперираха преди 20-тина години. Разказвала съм как го объркаха и му правиха 5 операции, докато го оправят (по-скоро некадърен лекар, отколкото сложен случай). След като раната от последното рязане се затвори ходи на Павел баня и се върна момченце. Нямам представа дали в твоя случай е подходящо, просто се сетих да споделя.
Алечка,
Търсих, но не намерих да прочета за баща ти. Би ли казала няколко думи как се стигна до тази фрапираща бройка от 5 !!! операции?
А колко време след последната ходи баща ти на Павел баня. Аз бих отишъл веднага, само да знам, че ще помогне (както вече казах, съм много доволен от предишното си посещение там), но честно казано, нито физическото, нито финансовото ми състояние го позволяват сега Sad Затова трябва да се задоволя с това, което се предлага във Варна.

# 94
  • София
Ще ми повярвате ли ако ви кажа, че след като цяла нощ ме боля ръката и врата от дясно  (където основно ми е проблема) в момента ме боли кръста в дясно и по крака и врата от ляво  #Crazy

# 95
Detroncho, ами то беше преди 22-23 години. Аз бях малка и вече съм забравила подробностите, но в общи линии го оперира един некадърник тук, в нашия град. Обърка го, пак го ряза, после го прати с отворена операция на Павел баня, той беше в насипно състояние... После пак го ряза, защото береше и не зарастваше и накрая друг лекар прави още две операции, за да го събере... Много беше страшно, спомням си го как се гърчеше от болка и лежеше по земята, защото не може да си намери място... Ама преди толкова години нямаше информяция, никой нищо не ти обяснява... Даже го рязаха след цветна снимка май, няма скенер, ЯМР... И да е имало не са му правили де... Не знам защо не са отишли тогава до София... Но в крайна сметка се оправи. На Павел баня ходи след като се затвори операцията, ще го питам, ако помни, след колко време. Сега е добре, шофира постоянно, вдига тежко... От време на време се схваща, ама няма пълно щастие. Веднъж се бяхме строили пред личната аз, той и дядо - и тримата изкривени на щ - семейна черта Simple Smile

Преди аз да се оперирам се оперира и мой познат - и той във ВМА. После ходи в Павел баня - май след 40-тия ден.

# 96
Аууу  Алечка,
Като чета почва да ме боли още повече...
Дано никой не изпада в положението на баща ти!
То сега с ямр че се оплескват нещата, а тогава само с рентген... не знам. То и затова тогава са отстранявали целия диск и каквото стане. Моя шеф е така. Махнали са диска и няма гелове против срастване, няма нищо. Ако имаш късмет - добре. В интерес на истината и на мен ми предложиха такава операция с цялостно премахване на диска, но като четох после какво става с биомеханиката на гръбнака, а както имам и два бълджинга на горните две нива, почти е гарантирано, че ще се превърнат в хернии. Затова предпочетох тази при която премахват само херниралата част.  Днес цялостно премахване май се препоръчва само ако се поставя силиконов диск.
А по отношение на фамилната обремененост, наистина съществува. И това мен много ме притеснява, понеже аз съм висок, сина ми също и дано не съм му предал и тези слабости в гръбнака.

# 97
  • София
Момичета и момчета, не съм се включвала отдавна и съжалявам да видя още хора, които са писали за страданията си Sad дълъг път има да се извърви, дано всички да вървим към подобрение!
Izabela, честито за бебчето! Пожелавам ти много лека и безпроблемна бременност!  Hug
А какво ще кажете за времето - обострят ли ви се проблемите, когато стане дъждовно както е сега ?
На някой препоръчано ли му/й е да кара велоергометър, защото на мен ми казаха, че е доста добре, само дето аз съм малко с наднормено тегло и не съм сигурна, че е редно да си стоварвам цялата тежест на д...то точно сега. Най-накрая успях да запиша час за ямр на 19ти да видим какво ще излезне.
Бъдете здрави!  bouquet

# 98
  • гр. София
Vencho82, според доц. Каракостов това била най-добрата рехабилитация - велоергометър по 15 минути всеки ден. Питах го за упражнения, отговори ми, че велоергометърът е напълно достатъчен. Случайно се запознах с жена, която е оперирана в престижна частна клиника в Германия. Казали са й същото нещо.

Относно времето и болките, спокойно могат да ме назначат на работа към Националния институт по метеорология и хидрология. Един ден преди да се развали времето се сковавам цялата, няма грешка Simple Smile .

Успех на изследването! Вярвам, че няма да има сериозни проблеми!

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 16:34 от Jenist

# 99
  • София
Vencho82, според доц. Каракостов това била най-добрата рехабилитация - велоергометър по 15 минути всеки ден. Питах го за упражнения, отговори ми, че велоергометърът е напълно достатъчен. Случайно се запознах с жена, която е оперирана в престижна частна клиника в Германия. Казали са й същото нещо.

Относно времето и болките, спокойно могат да ме назначат на работа към Националния институт по метеорология и хидрология. Един ден преди да се развали времето се сковавам цялата, няма грешка Simple Smile .

Jenist, успя да ме разсмееш Grinning благодаря за инфото и подкрепата!

# 100

Сигурно има значение  къде е хернията . Моята L4-L5 не ми позволяваше  да въртя велоергометъра , продадох го и си купих пътечка , когато  не съм излизала на истинско ходене и  не ме мързи , се "разхождам" пред телевизора  Simple Smile

# 101
  • гр. София
Ели-фен, как така не можеш? Мисля, че не зависи от мястото, това било универсално упражнение за укрепване на мускулите на кръста. Сигурно има значение дали има дразнене на нервните коренчета, знам ли...

# 102
И на мен пътечка ми препоръчаха след операцията. Т.е препоръчаха ми ходене, аз си купих пътечка.
Аз не успях да се схвана. 2 вечери упражнения и днес вече разгъвам добре. Има лека болка, но мога да се наведа. Странното е, че ме боли по нерва, не кръста. Отсавам го определено на промяната на времето.

# 103
Ели-фен, как така не можеш? Мисля, че не зависи от мястото, това било универсално упражнение за укрепване на мускулите на кръста. Сигурно има значение дали има дразнене на нервните коренчета, знам ли...
Аз дори не мога да седя повече от 1-2 часа и то облегната назад .Споделяла съм тук ,че  вися права на стационарния компютър , а почивам като работя на лаптопа  върху специална масичка за леглото - нямам  опция със седене  Wink

# 104

. Точно един ден преди да се развали и аз се сковавам,не че иначе съм добре ,но поне 3-4 часа си излизах навън...развалили се времето ЗОР.Трети месец борба с хроничната вече болка от хернията...На някой ако му е останало търпение и психика да даде насам.Тоя велоергометър дали ще е подходящ за мен със средни болки.

Общи условия

Активация на акаунт