Дискова херния - 14

• 194 965
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Марчева, успех с възстановяването! Вижда се, че настроението е добро, което е най-важният показател. Относно дипрофоса, аз пуснах тук един линк http://www.credoweb.bg/v-medlayn-spasyavat-ot-bolki-v-garba-i-kr … ontent-91397.html - там лекарите твърдят, че слагат минимално количество от лекарството на точното място под рентгенов контрол с цел точно да се избегнат тежките нежелателни странични ефекти на кортикостероида. Но за жалост само в Пловдив съм видяла, че се прави такава процедура. Ако ми се наложи такава манипулация, бих предпочела да е по този начин.

# 496
  • София
milittana, аз го разгледах, но защо имам някакъв спомен, че назад в темата това се коментираше, преди моята операция и нещо нямаше чак толкова положителни мнения. Дали беше тук или другаде....Но за мен щом е под лекарско наблюдение няма нищо страшно.
добре съм, мила, добре съм, но има още какво да се желае. Мускули ми трябват още. Вероятно ще пътувам и за Севтополис. Сега разглеждам и уточнявам дати. Нямам сили да се занимавам с НОИ , а и е толкова трудно приемането, че направо се отказах, категорично..

# 497
  • гр. София
Не ви ли притесняват стероидите? Особено пък при "криза" - когато по-често кризата е нещо временно и само или с по-леки лекарства само се успокоява. Знам, че при кратък прием страничните ефекти са минимални, но пак ме притеснява. За взималите ги - имали ли сте странични ефекти и какви бяха?
Не съм привърженик на кортикостероидите. За съжаление понякога се налага. На мен ми слагаха интензивно преди и след операцията по настояване на неврохирурга. Понякога слагам еднократно, когато ми се възпали силно някой нерв. Помага ми, но винаги ми се изписва от лекар. При мен продължителното слагане на дексаметазон (около 1 месец) доведе до окосмяване, раздразнен стомах и силна тревожност. С времето това се оправи, но минаха няколко месеца. С тези препарати трябва много да се внимава и да не се самоназначават. Препоръчва се при по-дълъг прием да се пият и лекарства за гастрит. За Дипрофоса бях писала преди, че се слага минимум през 20 дни. Един невролог ми изнесе цяла лекция по този въпрос. Показа ми листовка на друг препарат със същото съдържание на активно вещество. Там ясно пишеше какви рискове крие по-честия прием. Производителят на Дипрофоса ни е спестил тази информация.

# 498
Не ви ли притесняват стероидите? Особено пък при "криза" - когато по-често кризата е нещо временно и само или с по-леки лекарства само се успокоява. Знам, че при кратък прием страничните ефекти са минимални, но пак ме притеснява. За взималите ги - имали ли сте странични ефекти и какви бяха?
Естествено ,че е кофти  да слагаш  дълго Diprophos  , но на мен  ми изписаха  само  2 ампули  и то през 5 дни . Преди това  за ужасно силните болки  пих Паратрамол , но от него  направих  хипертонична криза и щях да пукна , защото поначало  кръвното ми е ниско и не се сетих да го премеря .
От  всякакви кортикостероидни препарати   бързо напълнявам , а после  отигравам  тези килограми  5-6 месеца  ooooh! Друг неблагоприятен ефект  не съм  наблюдавала , а това с костите  не се забелязва веднага  newsm78

# 499
  • гр. София
А, да, и аз напълнях. Даже лицето ми се поду. Кофти работа...

# 500
Уф, кортикостероидите са гадна работа... Аз бях на Дексаметазон преди операцията - не спря да ме боли, но напълнях, опъпчих се, цикълът ми се разбърка и имах проблеми с нервите... После дълго време приемах калций и чай от бял трън, дано да съм си помогнала...

На последното схващане преди няколко седмици пак ми удариха един Дипрофос... Ми по-добре да го бях пропуснала. Лекувам депресия и ме върна сто крачки назад... Ама не помислих, толкова се панирах, че съм се схванала, че директно отидох...

# 501
Гледахте ли днес д-р Илиян Стоев от Гръбначния център при Гала? Това май е голяма реклама...А някой пробвал ли е това лазерно изпаряване на хернията? И от дисколизата май няма много доволни,повечето са недоволни от резултата?
Относно Дипрофоса той е противопоказан при хипофункция на щитовидната жлеза,каквато имам /автоимунен тиреоидит на Хашимото/.Намалява мастната обмяна.След него ми спря цикъла за 6 месеца и като ми дойде не можеше да спре.След приложението му получих липоми. Може и да е съвпадение,но не ми се вярва. Внимавайте много с кортикостероидите и ги прилагайте само в краен случай.

# 502
Марчева, успех с възстановяването! Вижда се, че настроението е добро, което е най-важният показател. Относно дипрофоса, аз пуснах тук един линк http://www.credoweb.bg/v-medlayn-spasyavat-ot-bolki-v-garba-i-kr … ontent-91397.html - там лекарите твърдят, че слагат минимално количество от лекарството на точното място под рентгенов контрол с цел точно да се избегнат тежките нежелателни странични ефекти на кортикостероида. Но за жалост само в Пловдив съм видяла, че се прави такава процедура. Ако ми се наложи такава манипулация, бих предпочела да е по този начин.
В Гръбначен център(София) го правят това. Ефект 80-20% в полза на неуспеха

# 503
Сигурен ли си че в Гръбнначен център го практикуват? Това би било много добре. А относно големия неуспех - по-добре да се възползваш от тези 20% шанс, отколкото от....ефектите, които тук се споделиха от кортизона.
П.П. Някой да има отзиви от хранителната добавка Сириус Д?

# 504
Но тези процедури могат да са много рисковани.Рентгеновият контрол не е достатъчен.Добре е да е под образен контрол както в чужбина,но е много скъп,както каза д-р Стоев.

# 505
  • Варна
От 6-ти Ноември ще бъда в клиника Гечеви, ще споделя после мнение. В ПРО-то са вдигнали цените, а условията са кофти. В Дианамар и Севтополис излиза много скъпо ... Ние ще ходим 3-ма човека, плащаме си всичко, та за това се спряхме на Гечеви. Дано имаме положителен резултат ...

# 506
Успех ти желая, дано се върнеш възстановена. За цените - аз прецених, че са сходни с тези в Севтополис и Диана мар, но пък може би греша.

# 507
Сигурен ли си че в Гръбнначен център го практикуват? Това би било много добре. А относно големия неуспех - по-добре да се възползваш от тези 20% шанс, отколкото от....ефектите, които тук се споделиха от кортизона.
П.П. Някой да има отзиви от  хранителната добавка Сириус Д?
Аз бях в тия 80% , майка в тия 20 % спряха да я болят и тръпнат краката.

# 508
  • София
Успех ти желая, дано се върнеш възстановена. За цените - аз прецених, че са сходни с тези в Севтополис и Диана мар, но пък може би греша.
Ми... не е така. В к-ка Гечеви е още по-скъпо.  Днес направих резервация в "Севтополис" за 7 дни с преглед от доктор, басейн,  процедури с закуска и вечеря излиза около 1000 лв. Може и аз да нямам добър спомен за "Гечеви"....  Трябва да споделя и това, че едва си направих резервация, първо тези телефони не се вдигат изобщо или  при звънене от моя страна от там ми се затваря моментално....това пък на нищо не прилича. Едва съм се свързала...и за мой късмет имаше една единствена стая, беше отказана. Всичко е пълно и препълнено. Това, да се уредиш по НОИ е кауза пердута. Там се чака чак за м. юни следващата година. Абсурд!

# 509
  • Варна
Аз, съпруга ми и баща ми, отиваме за 10 дни. Ще наемем апартамент, на собствени разноски ще бъдем. Нощувки, прегледи, процедури, закуска и вечеря ... Дори и още 500-600лв. освен пакета да изхарчим за обяди и др. неща пак излиза по-евтино, отколкото да отидем другаде, като изключим ПРО-то.

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 00:08 от Arven_89

Общи условия

Активация на акаунт