Дискова херния - 14

• 194 952
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за отзивите за стероидите. Разбира се, че с лекарско предписание, но дори така ме притеснява - предложиха ми го преди няколко месеца или по-точно ми предложиха, ако не се подобри състоянието ми. Закрепявам се в момента с нестероидни противовъзпалителни, които и те си имат своите странични ефекти, но се чудя, ако нещата се влошат и пак ми препоръчат кортикостероиди какво да правя  Thinking

За инжекцията кортизон директно в гръбнака - то 20% шанс за успех не са лоши, но проблемът е, че ако вземат и ръчнат не където трябва, малка грешка да направят и могат да увредят нещо допълнително. Би било интересно да има истинска статистика, а не само рекламни статии...
(това да не се приема като критика към milittana - благодаря за споделения линк  Hug)

# 511
Успех ти желая, дано се върнеш възстановена. За цените - аз прецених, че са сходни с тези в Севтополис и Диана мар, но пък може би греша.
Ми... не е така. В к-ка Гечеви е още по-скъпо.  Днес направих резервация в "Севтополис" за 7 дни с преглед от доктор, басейн,  процедури с закуска и вечеря излиза около 1000 лв. Може и аз да нямам добър спомен за "Гечеви"....  Трябва да споделя и това, че едва си направих резервация, първо тези телефони не се вдигат изобщо или  при звънене от моя страна от там ми се затваря моментално....това пък на нищо не прилича. Едва съм се свързала...и за мой късмет имаше една единствена стая, беше отказана. Всичко е пълно и препълнено. Това, да се уредиш по НОИ е кауза пердута. Там се чака чак за м. юни следващата година. Абсурд!
Марчева, не съжалявай че не си отишла по НОИ. Наистина е кауза пердута, а в Севтополис е прекрасно, вече съм писала за това. Четох, че в ПРО претупват процедури, претоварено е и уредите са старички. Гечев работи по ЗК обаче, не по НОИ. Всичко това го няма в Севтополис, ще видиш, че ще си много доволна. Аз въобще не съм правила опити да се моля на НОИ или пък при Гечев по ЗК да нося някакви бланки от личен лекар, като в крайна сметка доплащането е такова, че е по-добре да си платя свободно и да отида когато ми е удобно, не след девет-десет месеца.

# 512
  • гр. София
Благодаря за отзивите за стероидите. Разбира се, че с лекарско предписание, но дори така ме притеснява - предложиха ми го преди няколко месеца или по-точно ми предложиха, ако не се подобри състоянието ми. Закрепявам се в момента с нестероидни противовъзпалителни, които и те си имат своите странични ефекти, но се чудя, ако нещата се влошат и пак ми препоръчат кортикостероиди какво да правя  Thinking
Без да съм голям експерт считам, че кортикостероидите не лекуват нашите проблеми, а само облегчават болката. Когато има постоянно дразнение ефектът от тях е временен, т.е. намаляват възпалението с всички допълнителни "екстри", но скоро се озоваваш на изходна позиция.

# 513
  • София
...........................
Марчева, не съжалявай че не си отишла по НОИ. Наистина е кауза пердута, а в Севтополис е прекрасно, вече съм писала за това. Четох, че в ПРО претупват процедури, претоварено е и уредите са старички. Гечев работи по ЗК обаче, не по НОИ. Всичко това го няма в Севтополис, ще видиш, че ще си много доволна. ........................
Не,не,не изобщо не съм недоволна, напротив защото с теб съм споделяла едни неща. Единствената ми мисъл беше, че в ПРО може би са още по-добре специалисти ,нали точно с това се занимават от много години. Само разбрах ,че в ПРО условията не са добри ,като старо скъсано скъсано бельо, мръсно е, но ако са по-добри и това щях да отметна и нямаше да ме интересува нищо. Но пък и разбрах, че и страшно ги мързяло да работят. Събирах само информация, нищо друго. Само това.  Много съм си и доволна от избора. Храната, която тук се споделяше, също не ме интересува, като не ми хареса, кръчми - бол, на мен това ми е най-малкия проблем, храна... Чакам си заминаването и това е. На края на месеца заминавам.

# 514
...Без да съм голям експерт считам, че кортикостероидите не лекуват нашите проблеми, а само облегчават болката. Когато има постоянно дразнение ефектът от тях е временен, т.е. намаляват възпалението с всички допълнителни "екстри", но скоро се озоваваш на изходна позиция.
Точно така , това е и целта - с две  инжекции през 5 дни да блокираш нетърпимата болка , а през това време да за почне да си действа противовъзпалителното .Аз последния път опитах с паратрамол да се обезболя , но направих хипертонична криза  #Crazy .
А в клиниката на Гечеви това лято ходи моя колежка и е много доволна , правила е и подводни екстензии .Там са и дали и рецепта за Дискус . По спомен  било по 60 лв. на човек /в двойна стая/ - закуска и вечеря с процедурите , като  са си носили Направление №3 от личната .Имало и разни закачки , които се заплащат допълнително  - масажчета и т.н.

# 515
Рецепта за дискус? Той нали не се внася официално, откъде да си го вземат с рецепта? Стана ми интересно просто. А и е хомеопатично средство, ако го има по аптеките - би трябвало без рецепта да се продава. Да не би да е пуснат вече в БГ?

# 516
http://www.img-share.eu/f/images/306/receptay7p28uW.bmp    това е за Дискус-а , има схема за поставяне от , предложена от доктора .
Моя позната  си ги е поръчала от Германия  по  сниманата рецепта  на GSM .
Преди време в кабинет УНГ  ми предписаха две хомеопатични  лекарства  и пак ми издадоха рецепта  , за да си ги купя и да си следя  схемата за приемане .

# 517
Марчева, като човек който ходи от толкова време в Павел баня - най-добрия невролог от ПРО беше д-р Минев. Първо го поканиха от Севтополис. После собственика на Маркони го покани като лекар и управител първо в Маркони, а от една година и в Дианамар. Повечето лекари в ПРО работят и в хотелите-на смени....Физиотерапевтите също. По добрите ги поканиха в хотелите. Така, че в момента ходя при същите, но при по-добри условия! На времето, когато 2004 започнах да ходя избора беше между ПРО, стария санаториум и Милениум.  После направиха Калифорния, Маркони, Севтополис, Дианамар, Гечеви. В ПРО остана персонала, който не бе поканен от хотелите...включително рецепционистките. Например в Дианамар двете са бивши от ПРО. Не се притеснявай, апаратурата в хотелите е добра, имаш поставена диагноза. Просто ти трябва минералната вода и правилно подбрани процедури. Хубаво е да кажеш на доктора, че скоро си правила физиотерапия в Токуда, за да прецени какво да ти включи. УСПЕХ!

# 518
  • София
........................ Не се притеснявай, апаратурата в хотелите е добра, имаш поставена диагноза. Просто ти трябва минералната вода и правилно подбрани процедури. Хубаво е да кажеш на доктора, че скоро си правила физиотерапия в Токуда, за да прецени какво да ти включи. УСПЕХ!
Не се  притеснявам . Нямам никакъв проблем. На доктора ще занеса и един зелен талон в който ще му бъде всичко написа от лекар от "Токуда". За да му е ясно какво са ми правили , на какво не отговарям, и какво ми действа добре.  Това си е задължително. Но този доктор с който говорих по телефона ми направи изключително лошо впечатление, защото през цялото време ми гореше та "Ти", все едно сме си първи приятели... newsm78 , а не сме и няма и да станем. Ако така продължава аз ще започна да му говоря и на малко име. ...страшно се дразня от такава близост неискана..лошо впечатление  остави в мен. Трудно ще си променя и мнението. Такава съм си. Само споделих.
В края на месеца пътувам. Лошото е, че ме предупреди лекаря от "Токуда" да не карам аз колата си или на всеки един час да правя почивки... хм...Има защо да ми го казва, усещам, че от карането на колата продължително време нещо повече започва да ме придърпва... мда. Не карам ли няколко дни, нищо ми няма. Усетих го.

# 519
......В края на месеца пътувам. Лошото е, че ме предупреди лекаря от "Токуда" да не карам аз колата си или на всеки един час да правя почивки... хм...Има защо да ми го казва, усещам, че от карането на колата продължително време нещо повече започва да ме придърпва... мда. Не карам ли няколко дни, нищо ми няма. Усетих го.
В това село  Павел баня  направиха  хотел до хотел , а не осигуриха  смислен транспорт от някоя по-голяма автогара  Whistling
Аз като пътувам с автобус  по-не ме боли кръста - по-широчко е , а и не седиш толкова сгънат .
Успех с процедурите и хубаво прекарване  /ако си носиш книжки Laughing /. Като сме ходили , единственото  по близко
забавление беше в Казанлък .

# 520
Уф, и мен ме боли като карам повече време. Единия път се прибрах от П баня без да спирам и вечерта спах с възглавница под седалището и опашка във въздуха....
Колкото и да е смешно-резервирах догодина море в Албена и вече съм купила и самолетните билети от страх да не се наложи да пътувам с кола Simple Smile

# 521
Мисля, че седенето в колата е кофти, защото самите седалки са с особено разположение, не може удобно да застане човек, да изпъне тяло и крака в нормално положение  и за това се появява болката... Аз бях станала като радар за неудобни седалки след операцията. Малко коли ми бяха удобни, хем само се возя, не шофирам. Май само един два джипа, защото има повече място и седалките са някак по на високо... Още помня като ме изписваха как се бях настроила да се возя седнала от София до Търново ... Едвам се сгънах да седна, седях като струна 10 минути и помолих да ми разпънат задната седалка и се возих по гръб като бей  Laughing Може да опитате с възглавничка на кръста. Мяркала съм и едни допълнителни подложки, които се слагат на седалката... Първото по-дълго пътуване след операцията осъществих с колан и възглавничка...

# 522
Прави сте, че пътуването с кола е кофти при болки в кръста. Може би е от вибрациите, не толкова от седалките. Когато аз бях в Павел баня, видях, че няколко пъти на ден заминава автобус за София от там, а имаше хора, които са пристигнали в 18,00 часа пак от София с директен автобус. Дали има пристигащ в по-ранен час не можах да разбера, но смятам да се поинтересувам. Аз шофирам, но ме е страх да пътувам сама на толкова дълъг път, а последния път моят мъж трябваше да ме транспортира до там и обратно, което от София си е 6 часа път наведнъж.

# 523
Аз отивам в ПРО в Павел баня другата седмица и като ви чета ме отчаяхте.
За колата и за в офиса си взех една поддържаща възглавница от мемори пяна, но когато имам болки и снея не ми е удобно, някак ме натиска и ме боли повече. На мен ми е най-кофти, когато се налага да седя повече, а се чувствам най-добре, когато вървя.

# 524
Аз отивам в ПРО в Павел баня другата седмица и като ви чета ме отчаяхте.
За колата и за в офиса си взех една поддържаща възглавница от мемори пяна, но когато имам болки и снея не ми е удобно, някак ме натиска и ме боли повече. На мен ми е най-кофти, когато се налага да седя повече, а се чувствам най-добре, когато вървя.
До болка познато чувство  ooooh!
Работя на компютъра  или права /на стационарния/ с  бар-столче  за леко подпиране  или  на  специална масичка за лаптопа в леглото  , но аз съм на частна практика и мога да си го позволя .През офиса преминавам за срещи и кратки  присядания , за дълги кафета и банкетчета  направо вече съм забравила .
Дано  да  е полезна физиотерапията , ако се абстрахираш от битовизмите , може и да се получи   Peace

Общи условия

Активация на акаунт