Дискова херния - 14

• 194 866
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Вижте на какво попаднах. Какво мислите, има ли светлина в тунела? http://pia-news.com/nova-miniinvazivna-interventsiya-za-lechenie … bal-uni-hospital/

# 586
И аз слагам  колан с ребра , когато  предстои пътуване , домакинстване с прахосмукачката /пердета  Close /или по-дълго седене .
Вчера  сложих един съвсем обикновен /т.нар. ластичен/, не  много стегнат  колан , защото  от плитките дънки   ми беше хладничко на кръста . Мисля ,че като излизам  ми е по-добре с него .

# 587
И аз слагам  колан с ребра , когато  предстои пътуване , домакинстване с прахосмукачката /пердета  Close /или по-дълго седене .

Ами аз 80% от времето ми съм така - или седнала и работя, или с прахосмукачката и мопа. Да не говорим, че и като ходя си го слагам, защото явно ми намества чарковете и по-малко ме боли. Иначе се стремя да правя упражнения де. Я кажете ластичните колани, които носите вълнени ли са?

# 588
  • гр. София
Моят е вълнен, стягането е дотолкова, че да не изглеждам като мечка с него. Имам и обикновен вълнен колан, но дрехите не ми стават с него  Laughing

# 589
Благодаря. Ще взема да се оборудвам с такъв и аз.

# 590
  • гр. София
Вижте на какво попаднах. Какво мислите, има ли светлина в тунела? http://pia-news.com/nova-miniinvazivna-interventsiya-za-lechenie … bal-uni-hospital/
Тази статия ми напомни на една процедура, на която се подложи наскоро моя позната в САЩ. Методът е друг, но пак се блокират периферни нерви, само че с лазер. След това се вкарвало някакво вещество, което да е преграда между прешлените и нервите. Така се намалява болката, а процедурата се прави веднъж годишно. Било разпространен метод там и засега е доволна. В никакъв случай не става въпрос за лечение, обаче, а само за намаляване на болковия синдром. Обясних го много лаишки, но и на мен така ми го казаха.  newsm78

# 591
Да, точно така. И аз съм чувала за такъв метод, който се прави в Германия, тук не се практикува. Добре е, че се появяват и алтернативи на класическата хирургия. Дори и да е веднъж в годината, нали пише, че процедурата може да се прави многократно и без риск за пациента. Останалото е въпрос на финанси за съжаление....

# 592
И аз си имам колан - френски ортопедичен оребрен (мисля че Марчева показва модела по - напред). В началото се чувствах толкова спокойна с него, че го носех почти постоянно, освен когато си лягам. Обаче, след 6 месеца имах чувство, че без него неизбежно ще се счупя... Не смеех да се наведа да си измия зъбите дори без колан. Доста време ми отне да отвикна от него.  Сега го използвам само, когато ми предстои някаво по - сериозно физическо натоварване (разместване на мебели, основно почистване и т.н.).

# 593
  • гр. София
Да, точно така. И аз съм чувала за такъв метод, който се прави в Германия, тук не се практикува. Добре е, че се появяват и алтернативи на класическата хирургия. Дори и да е веднъж в годината, нали пише, че процедурата може да се прави многократно и без риск за пациента. Останалото е въпрос на финанси за съжаление....
milittana, когато става въпрос за България, риск винаги има. Много внимателно с тези нови методи.

# 594
Зная, че трябва да се внимава. Мястото, където се манипулира е деликатно така или иначе. Просто се зарадвах, че нови неинвазивни методи навлизат и са все пак някакла алтернатива пред класическата операция.

# 595
... Я кажете ластичните колани, които носите вълнени ли са?
Аз имам няколко  от  ластичните . Тези  , дето се водат вълнени /отвътре има някаква вата , но едва ли е вълнена/ , много ме дразнят , имам чувството  че  получавам  алергична реакция от тях .
Слагам си един  по-тъничък  , като материята на едни бели наколенки , достатъчно  е да ти е по-закрит кръста , не чак да  завриш , нали и без това е противопоказно  за  претопляме "манджата" Wink

# 596
 Здравейте! Някой консултирал ли се е или оперирал при доц. Марин Генчев? Работил е в Германия. Моля ако има такива да споделят мнение. Благодаря!

# 597
здравейте,от години получавам доста информация и хубави съвети от бг мама,но съм пред важно решение и
най накрая с регистрация от тази вечер се надявам с ваша помощ да взема правилното.От година и половина съм с дискова херния,л4-л5,установена със скенер,за операция,единодушно мнение на невролози и неврохирург.Много инжекции,хапове,физиотерапия,мануална терапия,просто моментно облекчение.Засегнат ми е нерва на десния крак и съм с постоянни болки ,а зимата са си доста силнични.В Плевен неврохирург Овчаров прегледа скенера и мнението му беше че е малка ДХ.,но крачето си ме боли постоянно.Без осигуровки бях до сега,смятам да ги платя декември месец и да предриема мерки.Интересувам се от гръбначен център и доктор Стоев,освен консултацията при него,дали има някакво допълнително заплащане евентуално ако ме оперира той,насочила съм се там,понеже дават бързо възтановяване след процедурата и се надявам да мога да работя,по цял ден съм изправена на крака и понякога се налага да вдигам и тежко.Питам ,защото доста болници вземат допълнително пари във вид на дарения,а аз нямам финансовата възможност.Хубава спокойна вечер от мен без болки. bouquet

# 598
...Интересувам се от гръбначен център и доктор Стоев,освен консултацията при него,дали има някакво допълнително заплащане евентуално ако ме оперира той,насочила съм се там,понеже дават бързо възтановяване след процедурата и се надявам да мога да работя,по цял ден съм изправена на крака и понякога се налага да вдигам и тежко.Питам ,защото доста болници вземат допълнително пари във вид на дарения,а аз нямам финансовата възможност.Хубава спокойна вечер от мен без болки. bouquet
Моя колежка  ходи там , сложиха и някакви инжекции през малък разрез на гърба , но  не спира да я боли и няма подобрение  newsm78 Аз тъкмо се бях навила  да  ходя   там , но се отказах .
Сега ще започвам  вторите 10 инжекции на Дискуса .

# 599
VAL505, според мен, най-добре е първо да си платиш осигуровките. След това да отидеш до невролог, който да прати молба до здравната каса, за да ти бъде отпуснато направление за ЯМР. Едва тогава да търсиш консултации с когото и да било.

Общи условия

Активация на акаунт