Дискова херния - 14

• 194 782
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Марчева, бързаш наистина Simple Smile Знам, че си нетърпелива, но няма как място, което е страдало толкова дълго време да стане ново от раз. Знаеш, механиката на гръбнака е сложна работа - кокали, мускули, нерви, които са били тормозени. Още повече, че сега е човъркано хирургически. Ще придърпва, ще опъва, ще го чувстваш кекаво, ще понаболява, като претовариш... Нормално е. Спри да се фокусираш във всяко усещане, пази се, прави си упражненията и си карай живота. И, без да искам да те разочаровам, никога няма да го почувстваш като ново... ....................................... Та така...

Бързам....нямам време. Изтича като пясък, а толкова задачи ме чакат, мен само ме чакат. По телефон тази работа не става всеки ден. Ще тръгна на работа, няма повече вкъщи да стоя, сега, януари. Не мога. Затъпях. Вярно, вглеждам се в себе си и все си казвам, .. "ами, аз цимент никога не съм носила, защо се случи..?? В интерес на истината аз по глезена жена от себе си не познавам, тогава защо ми се случи...
Благодаря, Алечка!
Tamanu, това за вит. В го зная, е само рак не ме е треснал, аз излязох прекалено кекава жена, ама така са повечето градски жени, все се пазят, все не могат това и онова и накрая ...бум та пляс.
 Удар под кръста. Все още не мога да го преглътна. Такава съм си, трудно приемам и трудно отдавам.
Този колаген, който го започнах от днес е много приятен на вкус - портокалче.
Отивам да приготвям коледните бисквитки, колкото  - толкова, права, седнала, приклекнала, ама ще ги приготвя. Всяка вечер по един модел, до когато мога.  Simple Smile Ако се гътна ще разберете.  Wink

# 646
Само да кажа, че 2013 пих 3 месеца хиалурген ( преди да направят бонген). Нищо....никакъв резултат

# 647
Само да кажа, че 2013 пих 3 месеца хиалурген ( преди да направят бонген). Нищо....никакъв резултат
Колко дълго се пие Бонген и колко пъти годишно ?
Какъв е този колаген ,който взимате ? От аптеки ли ?  Embarassed задавам май неграмотни въпроси за човек с над 10 г. ДХ.

# 648
  • София
Колко дълго се пие Бонген и колко пъти годишно ?
Какъв е този колаген ,който взимате ? От аптеки ли ?  Embarassed задавам май неграмотни въпроси за човек с над 10 г. ДХ.
Не е неграмотен въпрос, защото всеки ден излизат все повече неща, дето се казва. Този колаген, Бонген ,  го продават и в аптеките - хидролизиран Колаген тип ll - 1000 мг, Силиций - 500 мл, Хиалуронова к-на - 50 мл, Вит. - В 3,  - 16 мг Вит. - D - 10мл . По една ампула дневно - на гладно и за оптимален ефект  се препоръчва от 3-6 месеца. Цената му е изключително прилична за опаковка е около 25-26 лв, - в опаковка са 10 ампули. Пише още: специално разработена комбинирана формула, съдържаща хиалуронова к-на и вит. С, който допринася за образуването на колаген за нормално функциониране на костите и хрущяла, както и за нормалната функция на кожата.

# 649
Скрит текст:
Марчева, бързаш наистина Simple Smile Знам, че си нетърпелива, но няма как място, което е страдало толкова дълго време да стане ново от раз. Знаеш, механиката на гръбнака е сложна работа - кокали, мускули, нерви, които са били тормозени. Още повече, че сега е човъркано хирургически. Ще придърпва, ще опъва, ще го чувстваш кекаво, ще понаболява, като претовариш... Нормално е. Спри да се фокусираш във всяко усещане, пази се, прави си упражненията и си карай живота. И, без да искам да те разочаровам, никога няма да го почувстваш като ново... ....................................... Та така...

Бързам....нямам време. Изтича като пясък, а толкова задачи ме чакат, мен само ме чакат. По телефон тази работа не става всеки ден. Ще тръгна на работа, няма повече вкъщи да стоя, сега, януари. Не мога. Затъпях. Вярно, вглеждам се в себе си и все си казвам, .. "ами, аз цимент никога не съм носила, защо се случи..?? В интерес на истината аз по глезена жена от себе си не познавам, тогава защо ми се случи...
Благодаря, Алечка!
Tamanu, това за вит. В го зная, е само рак не ме е треснал, аз излязох прекалено кекава жена, ама така са повечето градски жени, все се пазят, все не могат това и онова и накрая ...бум та пляс.
 Удар под кръста. Все още не мога да го преглътна. Такава съм си, трудно приемам и трудно отдавам.
Този колаген, който го започнах от днес е много приятен на вкус - портокалче.
Отивам да приготвям коледните бисквитки, колкото  - толкова, права, седнала, приклекнала, ама ще ги приготвя. Всяка вечер по един модел, до когато мога.  Simple Smile Ако се гътна ще разберете.  Wink
Марчева, както ми е депресирано и отчаяно напоследък, от моя проблем с кръста, поста ти ме усмихна и разведри. Simple Smile

# 650

....Този колаген, Бонген ,  го продават и в аптеките - хидролизиран Колаген тип ll - 1000 мг, Силиций - 500 мл, Хиалуронова к-на - 50 мл, Вит. - В 3,  - 16 мг Вит. - D - 10мл . По една ампула дневно - на гладно и за оптимален ефект  се препоръчва от 3-6 месеца. Цената му е изключително прилична за опаковка е около 25-26 лв, - в опаковка са 10 ампули. Пише още: специално разработена комбинирана формула, съдържаща хиалуронова к-на и вит. С, който допринася за образуването на колаген за нормално функциониране на костите и хрущяла, както и за нормалната функция на кожата.
bouquet bouquet

# 651
Здравейте!
Да споделя и аз впечатления от Павел баня. Бях за една седмица в ПРО по някакъв пакет 55лв. на ден, който включва лекарски преглед, 4 процедури, спане и храна. Пакетът е 6 нощувки и 6 дни с процедури, аз си доплатих процедурите за 7-я ден плюс индивидуална гимнастика за да ми направят комплекс с подходящи за мен упражнения. Имам листеза и не всичко от упражненията за ДХ е подходящо за мен. Освен това си направих преглед и при д-р Минев в Маркони.
Относно престоя в ПРО: много приятно съм изненадана от персоналa. Хората са много натоварени, обслужват 600 човека, но всички са много отзивчиви. Съобразяват се с нашето мнение, процедурите могат да се сменят, ако нещо не ни понася. Аз имах подводна гимнастика, перлена вана/предложиха ми хидрогалванична, но малко се притесних от съчетанието ток и вода  Crazy/, електростимулация на крака и СМТ на кръста.
В зимния сезон е минус това, че много се върви по топлите връзки от мястото, където се провеждат процедурите до стаите, а по коридорите не е чак толкова топло. Стаите са съвсем нормални, чистят се редовно, там е много топло. Ние бяхме в апартамент, тъй като бяхме 3-ма души.
Храната като количество е много, има и постно меню, но не винаги беше качествена. За мен това не е чак такава драма, защото не съм отишла да се окръглям Simple Smile
Много се надявам на добри резултати, казаха, че е нужно да мине време. Ето и малко снимки
Скрит текст:

перлена вана

тангентор

Едновременно работят 16 перлени вани, освен тях предлагат джакузи, тангентор и хидрогалванична вана.

Постоянно подменят оборудването. Това е нов тип магнит /аз поне не бях виждала такъв досега/, създава усещане за вибрация и затопляне. Но помещенията, в които се правят процедурите имат нужда от ремонт. В една от стаите, докато бях там е паднала мазилката на тавана.

Басейнът е много интересен, всеки коридор е с различна дълбочина и позволява едновременно да се правят два различни типа гимнастики с двама инструктори.

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 18:21 от lucky duck

# 652
о , определено е ремонтирано и премебелирано  Peace
Всъщност  там  базата е  най-стабилна , голям басейн  и т.н.
На мен още ми киселее от лоши спомени отпреди  7-8 години...
Явно като се е появила конкуренция  , нещата и тук са се пооправили .

# 653
Не съм била в ПРО, само отвън съм гледала, но колко трябва да е голям басейнът за 600 човека. В другите хотели са по-малки басейните, но пък и хората са десетки пъти по-малко.

# 654
Не съм била в ПРО, само отвън съм гледала, но колко трябва да е голям басейнът за 600 човека. В другите хотели са по-малки басейните, но пък и хората са десетки пъти по-малко.
В басейна в ПРО (последно бях септември 2015) по време на подводна гимнастика си на по малко от метър от човека до теб. И естествено се подритвате Simple Smile След обяд има свободен достъп, толкова хора не съм виждала накуп в басейн! Няма да къде да се хванеш...Може би е по-спокойно, когато няма програма НОИ.
По мръсно място от съблекалните не съм виждала-стари шкафчета пълни с хлебарки, косми по земята, препълнени кошчета, липса на тоал.хартия в тоалетната до душовете. На влизане в басейна стъпалата са черни в ъглите...
Само като се сетих и ми стана неприятно...
И относно коридорите-не е хладно, а е откровено студено. Просто не се отопляват. И ако си в А корпус, басейна е във В...вървиш поне 10 минути, разстоянията са големи, в студа. Ходихме заради ММ ноември 2011, слагала съм яке и шапка, за да се прибера до стаята. Но процедурите бяха добри и той имаше огромно подобрение после. Това ни накара да отидем миналия септември отново. За съжаление обаче по-добрия персонал се е преместил в хотелите, претупваха процедурите, а и този компромис с хигиената мисля, че ми е за последно.

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 21:20 от bubkab

# 655
  • Торонто/Сливен
Здравейте!

Имам нужда от помощ. Вчера се събудих с ужасна болка ниско в кръста, по-скоро отляво, отколкото по средата. Не знам дали имам дискова херния там, никой не е проверявал, но ми се е случвало нещо подобно преди няколко години. Тогава лекарят каза , че било мускулен спазъм и щяло да отмине. И наистина мина, за няколко дни. Но оттогава периодично получавам болки и съм решила да отида да ми направят снимка или ЯМР, поне да знам с какво си имам работа.
Молбата ми е ако можете да ме насочите към упражнения, които облекчават тази болка. Вчера и днес не отидох на работа, но утре трябва да отида, и ми се иска да взема някакви мерки. Досега само съм се мазала с Волтарен. Не мога да пия лекарства, защото имам колит.
Всякакви съвети са добре дошли.

Благодаря от сърце!  bouquet

# 656
В първия пост на темата има линкове с упражнения.
Отделно в темата сме споделяли също, прочетете назад.

# 657
Здравейте!

Имам нужда от помощ. Вчера се събудих с ужасна болка ниско в кръста, по-скоро отляво, отколкото по средата. Не знам дали имам дискова херния там, никой не е проверявал, но ми се е случвало нещо подобно преди няколко години. Тогава лекарят каза , че било мускулен спазъм и щяло да отмине. И наистина мина, за няколко дни. Но оттогава периодично получавам болки и съм решила да отида да ми направят снимка или ЯМР, поне да знам с какво си имам работа.
Молбата ми е ако можете да ме насочите към упражнения, които облекчават тази болка. Вчера и днес не отидох на работа, но утре трябва да отида, и ми се иска да взема някакви мерки. Досега само съм се мазала с Волтарен. Не мога да пия лекарства, защото имам колит.
Всякакви съвети са добре дошли.

Благодаря от сърце!  bouquet
Вземи си магнезий, примерно магнерич. Много помага при мускулни спазми. Има упътване как се пие-обикновено в началото 3 по 2, после 2 по 2, 3 по 1, 2 по 1. Освен това си вземи милгама ен, 2 по 1 поне месец. И двете не вредят на стомаха и колита.
Волтарен е добре, но с по високия %.

# 658
Милгама Н може ли да се пие в по-холеми дози? Аз имам някакви спомени, че са ми я изписвали 3х2.

# 659
Милгама Н може ли да се пие в по-холеми дози? Аз имам някакви спомени, че са ми я изписвали 3х2.
4х1 или 3x1 е при силно увреден нерв. Но не всички хора понасят добре високи дози. Затова оптимално е 2х1. И се пие продължително време.

Общи условия

Активация на акаунт