Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 104 454
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Понякога е по-добре да се преглътне по-високата цена, за сметка на по-добрият краен резултат.
Така е. Но да не се получи, че плащаме по-скъпо за едно и също Simple Smile

djulaana, можеш ли да кажеш при кой ортодонт ходиш и доволна ли си засега?
Отпечатъците при нас са трицифрена сума, 20 лв. ми звучи без пари  Simple Smile

Искам да попитам и след вадене на зъб, колкото време трябва да мине до поставянето на брекетите, в смисъл чака ли се да заздравее мястото?
Скрит текст:
Нашата история - Дъщеря ми пострада при инцидент в училище и счупи 2 зъба, предния и съседния до него резец. Предният беше лесен, само счупен наполовина, доизградиха го и приключихме. Но другият, за който даже не подозирахме, че е ударен, се оказа пукнат в основата, мястото се покриваше от венеца и не личеше, чак на снимка се видя, зъболекарката ни се опита да го спаси като извади нерва и сложи винт, но продължаваше да се клати и минахме на вариант коронка, при изпилването обаче се оказа, че пукнатината продължава и в единия корен, в крайна сметка не успяхме да го спасим и сега е само с един корен вътре. Ортодонтът прецени, че няма смисъл от повече опити за спасяване, още повече, че дъщеря ми е с 1 зъб повече, и то точно там има 2 броя страничен резец вместо един, така че пак ще си е с пълния комплект зъби, засега Laughing Че като гледам скоростта, с която ги троши  ooooh!

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 16:28 от Не се сърди, човече

# 601
  • Варна
Човече, с гази история и пожелавам завинаги да си остане с комплекта зъби  които има! Simple Smile
Щом има два зъба единия предпологам е ретинирал и не могат ри да го изкарат на мястото на първия, който явно искат да извадят или и той е излязъл? Ако е е по-добрия вариянт и следва само наместване.
Чувала съм за ортодонти, които вадят зъб и веднага слагат брекети. Аз лично не бих била спокойта така да ми работят в устата. Не че е кой знае какво след вадене, но си е травма, а и всеки организъм е различен.
Моята лично иска 2-3 седмици за заздравяване и тогава поставя.

# 602
Щом има два зъба единия предпологам е ретинирал и не могат ри да го изкарат на мястото на първия, който явно искат да извадят или и той е излязъл?
Не е ритинирал. Той си беше съвсем като нормален зъб излязъл. Просто с един повече на горния ред.
Това е снимка след инцидента, с червени точки съм отбелязала двата зъба м/у предните и кучешкия, там трябва да е един, не два. Криви са, така или иначе планирахме брекети, така че ще е 2 в 1.
Скрит текст:
Левият вече го няма, десният ще приближаваме към предните.

И аз ще настоявам мястото да се успокои след ваденето и чак тогава да се слагат. Все пак е травма и не е нужно да се бърза.

# 603
  • Варна
Поне това, че е излязъл е +. Ще се наместят тъкмо и готово. Поне има и резервен зъб е нямо да се налага от сега да слага импланти.
Не знам защо оставам с впечатление, че ортодонта, който сте посетили не е разяснил всичко по метода на работа и така няма кяк да сте спокойни, което за едно лечение е много важно. Трябва да знаеш кога и какво ще си се случва, да имаш доверие на този човек и да си спокоен какво прави.
Не знам къде сте ходили, но специално за София има прекрасни отзиви за проф. Мутафчиев. Познат от Пловдив с тежък случай се довери на него.
Не знам тук има ли негови пациенти. Нямам спомен някой да е писал.

# 604
Обясненията бяха ок, само за това с ваденето не се сетих да питам Simple Smile

# 605
Здравейте,
носих брекети 2 и половина години. Накрая ортодонтката ми сложи т.нар. ритейнър на долната челюст, а горе едно пластмасово , където го слагам всяка нощ докато спя. Въпроса ми е докога трябва да слагам тази пластмаса на горната челюст? Ортодонтката малко не ми отговори красноречиво на въпроса.

# 606
Здравейте,
носих брекети 2 и половина години. Накрая ортодонтката ми сложи т.нар. ритейнър на долната челюст, а горе едно пластмасово , където го слагам всяка нощ докато спя. Въпроса ми е докога трябва да слагам тази пластмаса на горната челюст? Ортодонтката малко не ми отговори красноречиво на въпроса.
Ако не искаш да ти се разместят зъбите, до живот.

# 607
Здравейте отново!
Ще слагам брекети при д-р Моллова.
Преди да се спра на нея изчетох всички теми тук,събирах много мнения както от приятели и познати които носят брекети,така и от хора в този форум.Посетих няколко ортодонта,включително имена които тук се споменават често.В крайна сметка д-р Моллова ми предложи различни варианти за лечение,усетих някак и лично отношение спрямо пациентите й,освен това много подробно обяснява процеса на лечение и с това също ме спечели.
Ще споделя мнение и относно ваденето на зъби.Аз извадих два горни мъдреци,единия от които ретиниран.По нейна препоръка изчакахме около месец ,за да заздравее добре раната,тъй като беше наистина голяма и чак тогава ми взе отливки/отпечатъци.В крайна сметка при положение,че лечението е над година не мисля,че един месец е толкова дълго време,за да бързаме с поставянето и да се чувствам дискомфортно от раната.
Надявам се да съм полезна,ако има въпроси съм насреща:)

# 608
  • Карлово
Здравейте,
Ако не искаш да ти се разместят зъбите, до живот.
Според случая. На дъщеря ми казаха до 20-тата година ще го слага. На 3 до 6 месеца контъролен преглед.

# 609
Факт е, че цените са много различни и особено между градовете. В малките такива е направо без пари спрямо големите. Отделно различни неща са включени в тази пакетна цена, за които трябва да питаш всеки ортодонт.
При моята цените са 3500лв на метални, 4500лв да керамични и 5000лв деймън естетични. За вътрешни не съм и питала. В тази цена примерно влизат брекетите, прегледите, предвидени са и по 2-3 отлепвания, чупене на брекет, чупене на дъга. Не са включени алайнери в края на лечението като зависи от вида им цените са по 50лв, а другите 250лв.
На първия преглед платих 20лв, при вземане на отпечатък 70лв, при консултация за уточняване на плана нищо и 50лв за нужните снимки.

Това е за Варна.
Да се ориентираш за цени първо пиши за кой град става въпрос.

Имай предвид, че някой дават пакетна цена, която е по-ниска, но и по-малко нещо са включени, т.ч. и това сметни.

П.с. нямам обучение по орална хигиена като допълнителен разход.
Плащам сега 5000лв(това е пакетната цена на избраните) и освен алаънепите в края вариянта да плащам още е ако всеки месец започна да ходя със счупени и разлепени брекети или дъги.

Аз бях на 24г. , когато ми сложиха брекети. Ползвах услугите на д-р Керанова от Шумен. Брекетите ми бяха естетични /сапфирени/. Горна челюст - 1000лв, долна - 1000лв + сменяем ретейнър на горните зъби и постоянен на долните /след сваляне на брекетите/. Носих ги 2.5г като имах около 4-5 пъти отлепени брекети за които не ми е вземала пари.Нито за дъги, ежемесечни смени на лигатури, ластици и т.н. Всичко ми излезе точно 2000 лв.

# 610
Здравейте,

Здравей! И аз като теб носих брекети 2,5г. И аз отгоре съм с  пластмасово апартаче, а отдолу с потоянен ретейнър с разликата, че на мен ми каза да нося пластмасовото постянно и през деня... да го махам само когато се храня. На последния преглед разпитах по-настоятелно и ми обясни, че ще го нося постоянно около 6 месеца /вече минаха 3/ и след това само през деня. Та бъди по настоятелна и задай направо конкретен въпрос. Все пак при всеки пациент е различно ,а и различни ортодонти имат различни мнения по въпроса и процедират по различен начин. Simple Smile

# 611
Здравейте! Какво ще кажете за това /зъбен душ/ http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=56491 ?

# 612
Здравейте! Какво ще кажете за това /зъбен душ/ http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=56491 ?

Доста евтин е. Simple Smile

# 613
И мен това ме спира в момента, и факта, че преди време си взех една ел.четка за зъби, която работи и спира 50 на 50 ooooh!

# 614

Доста евтин е. Simple Smile

Искам да ви кажа,че аз ползвам зъбен душ откакто сложих брекетите и направо не знам как съм била без такъв досега.Преди постоянно ми кървяха венците,понеже явно не съм почиствала добре.Сега няма такова нещо и съм много благодарна на ОД,че ми го препоръча.Моят е на Филипс към 180лв струва,но си струва всяка стотинка.Който има възможност да си вземе,голяма работа е ! Особено ако имате проблеми с венците  Peace Peace Peace

Ето този е : http://www.altech.bg/bg/product/64723/zyben-dush-philips-hx83310 … ltra-pink-edition

Общи условия

Активация на акаунт