Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 103 051
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Процедурата се нарича стрипинг, но аз лично не я харесвам, не я разбирам

Аз също бих предпочел да мина без нея ,но явно няма как.Според мен е по-добрият вариант пред изваждането на здрав зъб ,за да се отвори място особено когато става дума за 2-3мм.

# 631
От днес съм в групата на брекетоносците😆

# 632
Честито! Как се чувстваш? Hug

Ние утре сме на ортодонт за още една консултация.

# 633
Честито! Как се чувстваш? Hug

Ние утре сме на ортодонт за още една консултация.
Чувствам се така, сякаш че докато не ги махна, няма да ям навън Grinning Засега няма болка, само чувството за чуждо тяло в устата, предполагам, ще престана да ги усещам изобщо по нататък, или се надявам  Crazy При всички случаи, каузата си заслужава Hug Успех на вас Praynig

# 634
Дано свикнеш скоро  Hug
Аз се шашкам, понеже дъщеря ми хич не търпи дискомфорт. Но пък е модерно, на това разчтам да я стимулира, няма търпение да ги слага вече  Laughing

# 635
  • Варна
Към тези, които сте със соникеър четки: кой глави използвате?

# 636
И аз вече 2 дни съм с брекети Деймън. Не ми пречат. Нормално ли е да нямам никаква болка? Имаше леко изтръпване, но много малко и вече не. Странно ми е.

# 637
Здравейте, Брекетчета!!!
Отдавна отлагам да споделя за моето ''преживяване'' с брекетите.
 С тях съм близо 10 месеца, като има 2 седмици време от поставяването на горна и долна челюст.
Избрах си белите керамични брекети, ортодонта ми поставя и бели лигатури, които се сливат със самите брекети и по- малко се оцветяват.
Цени - 1800лв на челюст.
Клиника- Нуридент в кв. Лоценец.
Начин на плащане половина сума при поставяне и остатъка се договорих изплащане за 9 месеца.
Поставих си ги от здравословна гледна точка, не съм тежък случай. Захапката ми.
След поставянето имах силни болки, наистина силни - абсолютно нищо не можех да хапна 6-7 дни, ( така и на двете дъги) само течност с Нутрибулет  разбито.От един месец съм с последните дъги, които са доста дебели и предизвикаха силна болка, чак ми се разлепиха крайните метални от напрежението.
Единствено има застъпване м/у 2 и 3 горен зъб, което още на втория месец се разместиха и сега имам нещо като дупка и венеца не иска да падне между тях.Прави им стрипинг , но не помогна напълно достатъчно.
Това малко ме притеснява понеже мина доста време и не се оправя.
Почиствам и аз с орален душ- много доволна.
Това е от мен .
Поздрави Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 638
Вчера бяхме на ортодонт. Д-р Румяна Маринова остава нашият избор, нямам думи да опиша какъв прекрасен човек е (и невероятно красива наистина Simple Smile) виждала съм и резултатите от работата й, което също наклони везните. Освен това се оказа, че долната челюст е под въпрос, според нея не е наложително (другият ортодонт явно си гледаше печалбата).
1200 лв. ще излезе за една челюст.
В четвъртък имаме част за вадене на корените и след 1 месец ще се слагат брекетите.

# 639
  • Варна
За пръв път чувам да поставят само на една челюст.

# 640
Обикновено се слагат брекети и на двете челюсти. Дори проблемите да са съсредоточени само на едната, разместване по нея влияе и на другата. Това, че другият ортодонт е предложил и на двете не го прави алчен, аз бих се притеснила повече ако ми предложат само на едната, дори и да е по-евтино.

Все пак, успех ви желая!

# 641
И аз вече 2 дни съм с брекети Деймън. Не ми пречат. Нормално ли е да нямам никаква болка? Имаше леко изтръпване, но много малко и вече не. Странно ми е.
И мен не ме боли, 3ти ден.

# 642
И аз нямах кой знае каква болка в началото. Сега на моменти имам леки болки в определени зъби за по 2-3 дена и после отшумяват. Peace

# 643
Обикновено се слагат брекети и на двете челюсти. Дори проблемите да са съсредоточени само на едната, разместване по нея влияе и на другата. Това, че другият ортодонт е предложил и на двете не го прави алчен, аз бих се притеснила повече ако ми предложат само на едната, дори и да е по-евтино.
Зависи от случая.
Виждам, че и по сайтовете на клиниките е обяснени това, което на нас ни казаха.
Ето случаен от гугъл.
В процеса на лечението се включват и едни гумени шини за спане нощем, които са едновременно за двете челюсти. В някои случаи не са достатъчни, но в нашия онова, което целим като изместване на горната би трябвало напълно да съвпадне с тази долу.

С мъжа ми така или иначе казахме, че ще сложим и долната, за всеки случай, но въпросът е, че на другото място ни спестиха тази подробност.

# 644
Абсолютно вярно е това, че се слагат ина двете

Общи условия

Активация на акаунт