Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 103 036
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • No Line On The Horizon
За мен без отливка е непрофесионално. Лично мнение, естествено.

# 706
  • Варна
Абсолютно, но хората като не правят план явно им е излишна.
Моятя ОД днес ми обясни с всеки зъб какво трябва да се случи, кого ще сложим на горна челюст и защо и съответно защо ще изчакаме месеците, които е решила и какво трябва да се случи и с нея.  Не знам без план как знаят, но явно и така може и има пациенти, които това ги устройва.

За сега де чувствам страхотно. Нямам никакво напрежение или дискомфорт. Дано утре да се събудя така. Имам чувство, че не съм от днес с брекети и съм свикнала с тях. Само това хранене ме притеснява и дори банан не смея да отхапя, но с това сигурно се свиква с времето, а и като се подредят сигурно е по-лесно.

# 707
  • Пловдив
Пак да помоля:
Здравейте, моля за отзиви и мнения за следните двама ортодонти в Пловдив - д-р Шеткова и доц. Стоилов. Направихме консултация и с двамата, но разликата в цените за пълния курс лечение е съществена. Ще съм благодарна за всички мнения, изразени тук, като се надявам да ни помогнат да вземем адекватно решение.
Междувременно направихме още две консултации с други ортодонти в Пловдив и почти бяхме взели решение да се доверим на д-р Юлия Пеева /горещо препоръчана от неин колега/, но нещо се разколебахме - направо ще слага брекетите, без отливка - само по инфо от рентгеновите снимки, а чета тук в темата други неща ... Та - ако може и за нея отзиви - доволни, недоволни пациенти, всичко ще ни е от полза. Може и на ЛС. Благодаря!

# 708
Абсолютно, но хората като не правят план явно им е излишна.
Моятя ОД днес ми обясни с всеки зъб какво трябва да се случи, кого ще сложим на горна челюст и защо и съответно защо ще изчакаме месеците, които е решила и какво трябва да се случи и с нея.  Не знам без план как знаят, но явно и така може и има пациенти, които това ги устройва.

За сега де чувствам страхотно. Нямам никакво напрежение или дискомфорт. Дано утре да се събудя така. Имам чувство, че не съм от днес с брекети и съм свикнала с тях. Само това хранене ме притеснява и дори банан не смея да отхапя, но с това сигурно се свиква с времето, а и като се подредят сигурно е по-лесно.

Помня, когато носих скоби, нищо не отхапвах и отчупвах със зъби, дори и филия хляб. Така и свикнах и до ден-днешен да се храня по подобен начин - филия хляб, ябълка я режа на парченца, по-твърди неща и т.н.

# 709
Пак да помоля:
Здравейте, моля за отзиви и мнения за следните двама ортодонти в Пловдив - д-р Шеткова и доц. Стоилов. Направихме консултация и с двамата, но разликата в цените за пълния курс лечение е съществена. Ще съм благодарна за всички мнения, изразени тук, като се надявам да ни помогнат да вземем адекватно решение.
Междувременно направихме още две консултации с други ортодонти в Пловдив и почти бяхме взели решение да се доверим на д-р Юлия Пеева /горещо препоръчана от неин колега/, но нещо се разколебахме - направо ще слага брекетите, без отливка - само по инфо от рентгеновите снимки, а чета тук в темата други неща ... Та - ако може и за нея отзиви - доволни, недоволни пациенти, всичко ще ни е от полза. Може и на ЛС. Благодаря!

Познавам хора, на които им сложиха брекети (при други ортодонти) без отливка или план и сега се радват на отличен резултат. Не мисля, че това е кой знае какъв критерий.

# 710
  • Пловдив
Благодаря, Aum.
Явно аз днес ще окупирам темата.
Синът ми също се е ровил из нет-а за мнения и си поиска консултация с д-р Йозгюр /Пловдив/. Явно ще запиша час и при нея, а сега пак моля за отзиви от пациенти. Може и на ЛС. Отново благодаря на всички дали мнение.

# 711
  • Карлово
Благодаря, Aum.
Явно аз днес ще окупирам темата.
Синът ми също се е ровил из нет-а за мнения и си поиска консултация с д-р Йозгюр /Пловдив/. Явно ще запиша час и при нея, а сега пак моля за отзиви от пациенти. Може и на ЛС. Отново благодаря на всички дали мнение.
Отлични впечатления. Дъщеря ми си я хареса от пръв поглед, имаше страх от зъболекари, и лечението си мина по план.
От близо година е без брекети. Наближава пак да ходи на контролен преглед.
А чух за нея от тази тема. Peace

# 712
  • Пловдив
Благодаря, Дама Трефа, за окуражаването Simple Smile писах ви и ЛС.

# 713
  • Варна
Jennifer_w, сигурно наистина е въпрос на свикване, а и аз не съм такъв фен всичко да гриза, но поне банан и такива меки нека не ти режа. Лошото е и при началото, че не ме болят зъбите, но като дъвча ме дразнят и избягвам да го правя. За какво да си причинявам сама дискомфорт като иначе нямам и мога да си го спестя. Ще видим след заветната първа седмица, с която всички ме плашат как ще е. Трябва да отшуми това. Факт е и че всичко вш е разрешено да ям, даже и дъвки да дъвча, но за някои неща има изисквания, които като спазваш всичко е ок.  Щом е така явно това поизтръпване при дъвчене минава наистина.

# 714
Jennifer_w, сигурно наистина е въпрос на свикване, а и аз не съм такъв фен всичко да гриза, но поне банан и такива меки нека не ти режа. Лошото е и при началото, че не ме болят зъбите, но като дъвча ме дразнят и избягвам да го правя. За какво да си причинявам сама дискомфорт като иначе нямам и мога да си го спестя. Ще видим след заветната първа седмица, с която всички ме плашат как ще е. Трябва да отшуми това. Факт е и че всичко вш е разрешено да ям, даже и дъвки да дъвча, но за някои неща има изисквания, които като спазваш всичко е ок.  Щом е така явно това поизтръпване при дъвчене минава наистина.

Меки неща не режа изобщо. Желая ви бързо да свикнете с брекетите и да споделите после.

# 715
  • Варна
Мерси! Днес трети ден се чувствам добре! Не очаквах да е така. Нямам болки и дразнене в устата, но те тези брекети няма и какво да дерат. Единствено при стисване на зъбите усещам странно чувство все едно влизат навътре във венеца, но пак не е болка. Щом първата седмица е най-трудна не е трудно. Чела съм за мнения с доста болка и дискомфорт, но явно е индивидуално, а не задължително при брекетите.

# 716
Здравейте,
Искам да попитам някой има ли впечатления от д-р. Владимир Вълов? Какви са цените на естетичните брекети при д-р. Хунджев?

# 717
  • София
Здравейте,
Прочетох темите, но никъде не видях отзиви за д-р Вътова(ортодонт).Работи с д-р Кънев, за когото има отлични отзиви. На сина ми,17 год. му предстои слагане на брекети. Мнението на хирурга е да се извадят и четирите кътника, но още сме на начален етап и не знам дали да се довера на д-р Вътова. Моля,ако някой е слагал брекети при нея да даде инфо. Става въпрос за София.

# 718
  • Варна
Някой може ли да ми каже от какво може дъгата ми да се е показала повече зад посредния брекет(то май не е брекет). Просто стърчи малко повече от него отколкото вчера. Нищо не изглежда да не е наред.
С деймън съм, ако има значение, но едва ли е от самолигирането.

# 719
Това е нормално. Получава се от това, че дъгата като се е нагряла, е започнала да се опъва и да възвръща първоначалната си форма и с нея мърдат и зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт