Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

• 237 579
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
МОмичета, как почиствате кошницата? . Имам уреда от пролетта, и се ползва основно за картофи, тиквички, пил.крилца - мия го след всяко ползване първо с мелио, после веро...но въпреки това остава един нагар който ме дразни. Вашите в какво състояние са...след толково разнообразно готвене?
След като поизстине кошницата, изваждам я заедно с долната купа и напълвам вода, още по-добре докато е топла, да налееш гореща вода. Оставям така да постои 2-3 часа, понякога и повече. После - в миялната и кошницата, и купата, защото обикновено в нея е текло от печенето и е позагоряло след това, така че си иска стабилно измиване. За сега ми е в добро състояние кошницата.

# 91
  • варна
Ava_67 мерси за отговора....аз не смея да я сложа в миялната заради покритието..освен да пробвам пък каквото стане

# 92
  • София
Пише си в книжката, че може в миялна. Аз там го мия, а ако бързам - само с гъба и почистващ препарат, а мрежичката с мека четка.

# 93
  • Бургас
и аз мия в миялната машина, пълня с вода и накисвам няколко часа и после в машината

# 94
  • София
Аз изобщо не накисвам, само изплаквам под силна струя, ако има някакъв по-сериозен нагар. Той пада лесно, защото покритието е доста добро и нищо не залепва здраво.

# 95
Аз също мия само в миялна. Когато пека патладжани, чушки и други зеленчуци наливам съвсем малко водичка на дъното. Така не загаря сокът, който изтича при печене, не се карамелизира. После лесно се мие. Бях чела в руските форуми, че слагат влажна кърпа на дъното, но не съм опитвала така.

Водата, която сипвам е съвсем малко и не пречи на работата на уреда. Така или иначе изтича някаква течност при печене.

# 96
  • Бургас
Взех вчера готова кайма с подправки за кюфтета. Направих си бройките и директно в кошничката. Почна нормално и в един момент отзад започна такава силна пара, ама премина после. Това нормално ли е?

# 97
Взех вчера готова кайма с подправки за кюфтета. Направих си бройките и директно в кошничката. Почна нормално и в един момент отзад започна такава силна пара, ама премина после. Това нормално ли е?

Предполагам, че е нормално. Все пак има влага, която се изпарява.
Пропуснах да кажа, че понякога слагам половин лимон и малко течност на дъното и включвам уреда. Така се почистват полепналите мазнини.

# 98
Пропуснах да кажа, че понякога слагам половин лимон и малко течност на дъното и включвам уреда. Така се почистват полепналите мазнини.

Зимна утрин - newsm10 smile3525 - и аз така правя; но моята също се чисти много лесно  #Crazy; дори ѝ само с домакинска хартия.

# 99
  • Бургас
това с лимона как го правите - слагате сока от лимона или просто половинка лимон във водата

# 100
това с лимона как го правите - слагате сока от лимона или просто половинка лимон във водата

Аз го режа на филийки и пускам машината на загряване. Но...много рядко ми се е налагало.

# 101
Записвам се и аз. Днес го поръчах и чакам да дойде. В упътването пише че се прави разтвор бакпулвер с вода и се пръска .пуска се да загрее и после се избърсва.
Нямам търпение да го ползвсм

# 102
В упътването пише че се прави разтвор бакпулвер с вода и се пръска .пуска се да загрее и после се избърсва.

Това е идея, но явно този начин зависи от покритието на кошницата и за това го няма във всички упътвания. Аз обаче при необходимост ще го ползвам  newsm78

Момичета, вчера правих руло Стефани - но на единични порции. Яйцето е разрязано на половина по дължина; киселите краставички и морковите са наситнени.
**Пекох два пъти по 20 мин. на 180*

# 103
  • Бургас
а аз правих риба Паламуд, намазах я с измислена от мен марината, в която постоя 1 час и после в уреда

# 104
а аз правих риба Паламуд, намазах я с измислена от мен марината, в която постоя 1 час и после в уреда

Момичета, добре е по възможност да споделяте на каква температура и за колко време е станало дадено ястие

От мен пилешки бутчета - стояли в измислена от мен марината (какта при rosi_030) и готвени на програма птици - температура  180* за 15 мин (първи път) и на 200* за 10 мин (втори път)

*картофите са на фурна

Общи условия

Активация на акаунт