Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 43

• 155 778
  • 802
  •   1
Отговори
# 720
Мерси, fusta, ще прочета.
Иначе тук няма злоба, но всички сме видели и чели доста, а и самата тема е доказателство, че много повече хора оцеляват след химия, отколкото след алтернативните методи като глад, веганство, гъби от Китай, отрова от скорпион и подобни. С това не критикувам вашия избор, моята леля също не прави химия и то при мети в лимфите, но е добре вече 6 г.и половина.
Благодаря за разбирането.Здраве на всички в групата желая!Аз не вярвам много в илачи ,в господ и в такива неща.....Просто не вярвам и в ХТ,мисля си че ако си добре помага да живееш,ако си зле помага да умреш.Някъде по средата е истината.Но тя не лекува за съжаление.Мисля си ,че операциите помагат най -много и след това начина на живот,като цяло.И най -важно е да вярваш и да направиш това в което вярваш.

# 721
Да бе. Лично познавам двама души, при които химията направи чудо. Просто на някои влияе на други не. Всеки си има главата на раменете  със сода или да се лекува или с лекарства...

# 722
Извинявам се, че ще повторя въпроса си, но ако горната граница на СА - 125 - ТМ за яйчниците е 35 /ако добре си спомням цифрата/, а резултата е малко над нея 35.78 имам ли основателна причина да ходя на преглед и при какъв специалист - гинеколог или онколог. Питам защото твърде много отсъствам заради проблемите на детето и ако не е притеснителен този резултат бих отложила прегледа за по-нататък във времето. Но ако евентуално това е знак за започнал проблем ще се наложи да отида тъй като станаха твърде много онко болните сред близките ми по майчина, че и по бащина линия и вероятно има някаква предразположеност и тогава фактора време не е за пренебрегване.

# 723
СА - 125 се влияе от много неща, и не е диагностичен, а се използва за проследяване на лечение или за евентуално потвърждение на диагноза. Вместо да правиш излишни тестове и да се притесняваш, отиди на преглед - гинеколог, работил в онкологията или онкогинеколог.

# 724
  • Cherven Bryag

СА 125 или раков антиген (от англ. cancer antigen) е белтък, който се намира в повишени количества в кръвта при състояния и заболявания като: миома, рак на матка, яйчници и тръби, ендометриоза, възпалителни заболявания на тазовите органи, цироза, бременност и нормална менструация. СА 125 не едостатъчно акуратен за скрининг на жени в пременопаузата, тъй като много доброкачествени състояния повишават нивото му в кръвта. От друга страна ракът на яйчниците в началото може да протече и с нормални нива на СА 125

# 725
Благодаря ви за отговорите.
Значи не е спешно посещението при лекар и ще го отложа за след като се погрижим за детето.

ЧЕСТИТ ДЕН НА ЖЕНАТА!
С пожелание да сте все така силни и борбени, обичани и подкрепяни!  Hug

# 726
  • Пловдив
Честит празник, момичета!
Пожелавам ви много, много здраве и късмет!
 bouquet bouquet bouquet

# 727
  • София
Честит празник, момичета!!!
Желая на всички здраве и многооо сбъднати мечти Simple Smile
Скоро ще започнем поредната нова тема и имам молба - хайде да е пак пълна със забавни тъпотии 😜, а не безмислени спорове и нерви
Целувки

# 728
  • София
Няма да ви честита празника пък  Laughing Просто ви желая повече цветя без повод и добро настроение с много поводи.  bouquet

Един въпрос с повишена трудност. Ще се намери ли някой, който да ми преведе на прост език следното:

... сублигавични огнища на панкреасна тъкан, която при изследване с Ki-67 е с пролиферативна активност 1%...

Чак в петък е срещата с доктора, а ми звучи плашещо.
пп Не става дума за мен! Но съм притеснена...

# 729
  • София
Мецанооооооооооооооо, честит празник на еманципираните ЖЕНИ !
Нали си знаеш, че нищо ти няма ? И ако ли го има, ще се справиш с предизвикателството.
Амиии, еманципирана си,  Joy Joy Joy
Честит празник девойки !!!

# 730
  • Ænima/Albuquerque
Честит празник, момичета! Да сте много здрави - за всичко друго сме достатъчно силни!

# 731
  • София
Хулианоооо, написах, че не става дума за мен! За сега! Ама май и мен ме чака гастроскопия   Sad

# 732
  • София
Май нещо не те разбрах, а ? Ама пак ти го казвам - абееее, не човек, а стомана си  Joy

# 733
Честит празник на всички, все така млади и красиви  Laughing
Мама Меца, на повърхностно търсене Ki-67 1% излиза по-скоро като добра новина.

# 734
Здравейте,дами!Случайно минах през тази тема.Желая ви само хубави новини и усмивки.Включвам се,за да направя семпъл превод на цитата на Мецанка,като уточнявам,че съм медицинско лице,но далеч от онкологичната насоченост.Та ще направя малко дословен превод."Сублигавични огнища" означава подлигавични такива,т.е. тъканите,непосредствено под лигавицата."Пролиферативна активност" означава активност на делене,по-точно разрастване на броя им чрез делене,което  е от особена важност за онкологичните заболявания,смятам разбирате защо.Този процент ,който е даден от изследванито ми изглежда нищожен,нисък - тоест - добра новина ( но пак казвам,че не съм специалист в тази област,в съвсем друга медицинска  сфера работя,но терминологията  ми е позната).
Хубава вечер и събудете се със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт