Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 43

• 155 774
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ki-67 е с пролиферативна активност 1%...[/i]

Както m1ma е обяснила, К-67 показва скоростта на делене и разрастване на броя на раковите клетки. 1%  е много добра новина. За сравнение при майка ми К-67 е 80%, което означава много бързо делене и увеличаване на броя на раковите клетки или бързо развитие на заболяването. Не съм медицинско лице, това ми е обяснено от лекар. Дано е от полза и да ви успокои.

# 736
К-67 с какъв метод се изследва?

# 737
Не зная с какъв метод, но се изследват стъклата с т.
Мецанкеее  Hug
1% е наистина нищожен %, преди години на мен ми бяха казали, че над 40% става рисков и то, пак + други показатели. 

# 738
  • София
golden_dust   Как да се успокоя! Дори и 1% каква добра новина е като се отнася за ракови клетки Shocked Това означава ли рак - пепел ми и на мислите, и на думите, и на клавиатурата  Praynig

# 739
От нещата, които погледнах под 2% дават и някои неракови болежки. Но не ми се сваля сега и тухла по вътрешни болести, с гинекологията достатъчно се филмирам Crazy Утре нали ви е прегледа - спокойно Wink

# 740
Мама Меца, стига глупости!
Всичко ще е наред.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 12:13 от novak555

# 741
Здравейте. Мъжът ми има хронични проблеми с кашлица, появява се след заболяване и трае дълго. Днес правихме снимка - в пулмологията, на нея всичко било чисто 'уж'. Има ли смисъл по самоинициатива да направим едни туморни маркери или да търся лекар, който да ги назначи?
Иначе при моята бивша свекърва ХТ помогна, в ремисия е вече 10 години.

# 742
  • София
Според мен търсете отговора при кардиолог.

# 743
Здравейте. Мъжът ми има хронични проблеми с кашлица, появява се след заболяване и трае дълго. Днес правихме снимка - в пулмологията, на нея всичко било чисто 'уж'. Има ли смисъл по самоинициатива да направим едни туморни маркери или да търся лекар, който да ги назначи?
Иначе при моята бивша свекърва ХТ помогна, в ремисия е вече 10 години.

Няма за какво да търсиш някой да ти "назначи" изследване за туморни маркери, всяка лаборатория ще ти ги направи и без това се плащат, няма нужда от назначение. За какво се притесняваш  - за бял дроб ли? Пусни маркери и ПКК, почти винаги има раздвижване на левкоцити, хемоглобин и СУЕ, ако има нещо онко..
 Изключение прави РМЖ-то, то е без никакви симптоми и отклонения никъде, докато не иде коня в реката Grinning Grinning Grinning

За кардиолога не разбрах Хули.   

# 744
Туморните маркери не са гаранция. На майка /с рак на дебелото черво с разсейки в бял дроб/ маркерите са в норма вече година и половина  - преди операцията, след нея и по време на химията. Не знам къде сте ходили на лекар, но едни от най-добрите са в Белодробна болница. Аз съм много доволна от Динко Вълев и от доцента, който завежда Първо отделение.

# 745
  • В царството на игрите:)
Маркерите не показват поти никога нищо при новообразувания. Търсете консултация в белидробната болница. Добри са и ще кажат какви изследвания да пуснете.

# 746
Туморните маркери не са гаранция. На майка /с рак на дебелото черво с разсейки в бял дроб/ маркерите са в норма вече година и половина  - преди операцията, след нея и по време на химията. Не знам къде сте ходили на лекар, но едни от най-добрите са в Белодробна болница. Аз съм много доволна от Динко Вълев и от доцента, който завежда Първо отделение.
Точно там ходихме. Simple Smile
След 10 дни пак ще ходим, благодаря ви, това ми е достатъчно за момента.
Успех.

# 747
К-67 с хистологията ли се прави или трябва изрично да се каже, за да се направи?

# 748
На мен не са мо го правили през 2013 г. Само хормонален статус и от Диспансера пратиха блокчетата в Плевен, защото хер-а беше колеблив. После аз съм си плащала други изследвания, ихх май им казват, но там няма проценти, явно не е изследван тоя Ки67 при мен, ама то по-добре и да не го знам.

# 749
  • на път
Ел Hug, радвам се, че си по-добре. Записвам го този Пантосан.

Hug и аз така!
Аз съм с 3ст (начало октомври 2011), 4 операции, правя 4-та химия. ТМ са ми в норма през цялото време  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт