Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 682
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм на срочен трудов договор, който изтича след раждането.От това което проучих ако не ми подновят договора имам право само на 9 месеца майчинство, започващи с 45 дни преди раждане. Закона не защитава по никакъв начин майките, които не са на постоянен договор. Оставаме на добрата воля на работодателя. Внимателно проверете каква е вашата ситуация и се консултирате.

# 541
  • където мечтите се сбъдват
Оказа се също, че температура над 36.9 за 8г.с. говори за проблем, не просто температура от бременността.
Това сериозно ли  Shocked Щото аз вчера имах 37,1,но си мислех,че е от бременността.Да взема да отида на лекар ли?

# 542
  • Вестерос
Аз днес имах 37, 2 за няколко минути  Cry

# 543
А защо си мерите Т? Не се чувствате добре ли? Сега ме е страх и аз да си я измеря.

# 544
  • Бургас
Baby.st.ss Получих боли долу ниско в корема, които после обхванаха целият корем. Отидох до спешния кабинет в Шейново и така откарах 7 дни на венозен антибиотик и инжекции но-шпа. Оказа се също, че температура над 36.9 за 8г.с. говори за проблем, не просто температура от бременността. А лекарите и част от акушерките там буквално се гаврят с психиката и здравето на пациентите. Та за това днес съм седнала да търся друга болница, в която да отида, ако не дай Боже изникне нужда от лекарска намеса. За сега знам само за майчин дом (ужасни отзиви от познати), Шейново (не бих стъпала там вече) и Тина Киркова, за която чета ужасни мнения.
А за какво са ти включили антибиотик  newsm78 Температура малко над 37 е напълно нормална при бременност. Жени, които мерят базалната температура, отчитат покачване над 37 градуса при забременяване. Трайно повишената температура е  признак за бременност. Някои жени поддържат над 37 градуса през цялата бременност. Това въобще не бива да ви притеснява.
 Всичко ми изглежда като да си била средство за източване на здравната каса. И на сестра ми се опитваха да й включват разни лекарства без причина, като например лекарства против повръщане без дори да й се гади.

# 545
frozenka идея си нямам. newsm78 Ще поразпитам,но знам,че се самоосигурява сама,те само я водят на работа.

# 546
  • Вестерос
А защо си мерите Т? Не се чувствате добре ли? Сега ме е страх и аз да си я измеря.
Като ме беше заболяло гърлото мин. седмица си купих термометър и си я мерих. Днес ми стана топло по едно време и затова си я измерих.

# 547
  • София
След 7 дневен престой в болница "Шейново" заради проблем с бременността ми, се замислих дали бих се върнала, ако отново възникне проблем... Леле на какви неща се нагледах там от страна на персонала, ужас  #Crazy ...  Понеже няма 100% сигурност дали в даден момент няма да изникне проблем с бременността (не дай се Боже) мислили ли сте към коя болница да се обръщате за спешна помощ
Сестра ми има фобия от Шейново.
Дано вече си по-добре.
Лежала съм за задържане в патологията в Шейново, там и родих.Та към 2 седмици общо.Много съм доеолна и вероятно пак там ще родя. Единствено при раждането имаше една неприятна санитарка. 
Била съм и в МД и там няма да стъпя повече.Като някой азулум от американски филм на ужасите е.Но има и доволни, таси мисля, че зависи от момента, в който попаднеш някъде.А и личното психическо състояние.
При лежането за задържане ми беше по-скоро скучно, досадни ми бяха непрекъснатите записи на тонове. Ако си стресиран и разтревожен, а от персонала не покажат разбиране и емпатия, естествено оставаш с лоши чувства. 

На мен май започна да ми расте корема  newsm78 Но от това подуване и газове не мога много да преценя.

# 548
  • Варна
Здравейте  Heart Eyes
И аз да се включа - днес ми се гадеше почти целия ден, чак вечерта ми поразмина, но пак имам по няколко минутни гадения. Днес, за разлика от други дни и храната не помага Sick
Спря да ми се пие вода, както преди седмица бях - сега не ща и да си помислям.
Корема ми е подут ... но не знам запек ли имам какво става. Ходя си до ВЦ сутрин, ама малко и имам чувството че червата ми са се затлачили.... и това е така от седмица и нещо  Confused
Сега ме мъчат едни въпроси, пак с моя лекар.
При вас, мами, пуснаха ли ви изследванията по ЗК вече?
Моят лекар нищичко не спомена за изследвания, нито за ФМ, нищо. Само ме извика отново на 1-ви другия месец (гледа ме на 1-ви този месец) а тогава ще съм в 11 г.с. и вече ще е време за ФМ и БС  Thinking Всичко е ок при този лекар докато не минат 1-2- седмици и не ме загложди нещо което не ми е казал  Tired много се притеснявам така #Crazy
Смърфка, дано повече да нямаш никакви проблеми Confused направо си е ужасно това.
И аз често се усещам с температура, чувала съм, по точно, чела съм че температурата може да се вдигне от висок естроген, но предполагам може да се вдигне и от някакво неразположение на организма. Т.е. при някои може да е нормално да имат лека температура през бременноста, а при други да е индикация за проблем ?  newsm78

# 549
Добър вечер на всички bouquetопитвам се и аз да насмогна с четенето  Blush Да се включа и аз относно температурата(поне с това, което аз преживях преди 2 седмици)-бях може би 2 седмици с температура между 37 и 37.8.Първоначално помислих, че съм  хванала летният вирус, който точно в този момент бушуваше.Консултирах се със следящият ме аг и с личния и ми препоръчаха много течности, витамин ц,и ефералган/ лекаратва само с парацетамол.оказа се че след седмица дори след антибиотик, който започнах , защото след 1седмица продължавах ту да вдигам температура, ту да я свалям,  ходих пак при аг-то и той ми каза, че просто явно е от бременността, а не вирус и така ще продължи. За мое щастие обаче след това нещата (след около 1седмица)от само себе си се оправиха и вече не вдигам температура. Надявам се да не се повтаря.  От температурата бях обаче като парцал и тялото ми пламтеше направо. Ако и някой друг се чувства много азле и усеща ,че не спада,може да си позволите един парацетамол. Иначе от неразположенията - вече мн рядко ми се гади , сутрин ставам мн рано до тоалетната, и болките в кръста.  Sad Не видях някой друг да се оплаква от болки в кръста. При мен с мн силни понякога.Мисля да отида на няколло масажа с идеята малко да ме облекчи.доколкото четох не е противопоказно... и мисля да се поглезя  Blush относно ФМ и БХС аз имам час на 20.09-21.09. Simple Smile Реших да направя ранната,но не във Варна,  а в София в клиниката на Марков по препоръки.надявам се всички резултати да са добри.  Peace

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 21:15 от Annett

# 550
  • Вестерос
Само аз не съм си запазила ФМ  Grinning Но при мен средата на октомври се пада

# 551
  • Бургас
Какви са тези АГ-та, които изписват антибиотици за щяло и нещяло.

# 552
Това е от 2013.  newsm78
Чудесно! Звучи успокоително! Още един въпрос имам- избирам втория вариант, направо преди 45 дневния,  две години ли трябва да се водя на работа във фирмата? И какво ще дължа на фирмата за този период?

Да, двете години.Ще дължиш по 20,16 лв. на месец...

# 553
Около 20 лева са здравните осигуровки.
За оформяне на майчинство се взима осигурителният доход две години назад.

# 554
Всичко при мен е наред за сега. Постъпих с 38, която падна след няколко часа и после 5 дни поддържах 37,2-37.5. Казаха, че е лошо това. През ден ми пуснаха ЦРП (показател за възпалителен процес в тялото) и се оказа, че нараства, а температурата ми беше все същата (странно нещо). Последните 2 дни бях с 36.8, с тази температура ме и изписаха, но още на следващият ден качих пак на 37,4 нищо, че приемах същия антибиотик (уназин), но вече през устата. Възможно е да са искали да точат здравна каса, възможно е наистина тази температура да е необичайна - най-добре питайте лекарите си, които ви наблюдават. Аз утре ще питам моята. На 1-ви преглед съм при нея. Ще пиша какво ми е казала, но по-добре предварително да не се притесняваме

Общи условия

Активация на акаунт