Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 606
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Някой наясно ли е с изследванията за токсоплазма?

На мен ми пускаха такива изследвания вече. Това е ако имаш домашен любимец котка или имаш досег до нея, те са носители на бактерии които вредят само на хората, но не и на самите тях. Вредят на нас и на бебето, лекува се ако ти се окажат положителни резултатите.

# 76
  • София
Ей, най-после ви прочетох. Поне последната тема hahaha
Мен ме нямаше по празниците. Като половин България и ние се изнесохме към Гърция, но поне минахме през Илинден и избегнахме задръстванията. Притесняваше ме пътят, че с миналата бременност не бях въобще пътувала, а и нали съм в началото, нямах представа как ще реагира организмът. Но за щастие, нито ми се гадеше много, нито ми се спеше, и шестте часа път не ги усетих. Бяхме с едни приятели, които се оказаха доста наблюдателни и веднага ме разкриха. Ама то и тоя мой корем е голям издайник. Embarassed Предишният път чак в 5-ти месец се появи, а сега се чудя как да го гълтам, че почти на никого не сме казали още.  Grinning
Ново ми е и ходенето до тоалетна през нощта. Особено сега на вилата така не ми се става, че тоалетната е на долния етаж. В неделя се прибираме в София и вече поне ще ми близо тоалетната  Grinning
На преглед мисля да отида другата седмица. А за изследванията - малко по-нататък. Мисля да пусна и токсоплазмоза, че на вилата една съседска котка почти се е пренесла при нас.
Ааа, и много ми се дояждат разни неща с тази бременност. Много е забавно! Бебчо ще си има претенции явно. С предишната бременност единствено помня, че умирах за печени чушки. Можех нон-стоп да ги ям. И дъщеря ми се роди с мъничко петно във формата на чушка на крачето.  hahaha

# 77
Олеее изпуснала съм, и предната тема е привършила, и нова сме започнали Simple Smile)

Здравейте и от мен, аз не съм от тези които могат редовно да пишат, моля да ме извините, но като имам време чета и наваксвам.

Така прилошаванията, Кари и при мен взеха да са по-редки за щастие само да не прекалям с хвалбите, че предния път ми се върна с тройна сила. Почивните дни ги изкарах на морето да ви кажа там всичко ми минава  hahaha, гадене няма, главоболието спря за първи път от седмици, кръста от цял ден лежане как да не мине, то приятно топло полъхва вятър не ми е жега (по едно време имах и едни вълни такива горещи ме обливаха чееее ..).
За закуските, и аз гледам да е мляко с мюсли или полодове, заради запека се пазя от филии. Но наистина и само с плодове припадам от глад не става.
За изследванията аз направих само тези, които АГ-то ми пусна други не смятам да пускам, освен ако не ми кажат, че има нещо притеснително.
За ходенето до вц и аз ставам през нощта, един път ми е нормално, но ако ям течно или пия много вода става повече. доктора ми го обясни нарастването на матката, която притиска пикочния мехур.
Някой беше писал, че приятелят много се радва на циците хихи, и аз съм в това положение дрехи за бременни не съм купувала нямам проблем с кг, но виж два меки сутиена вече купих другите не се понасят, а лягането по корем става проблем  newsm78.
Кога по принцип спират да наедряват гърдите, имате ли наблюдение ???

# 78
Аз доколкото знам по-задълбочени (генетични) изследвания за съвсметимост се правят когато е налице някакъв проблем - аборти и т.н. както е казала Белинда. Иначе кръвната група да, там може да има проблем с отрицателните фактори.

kate_hecate, за феталните и близнаци - мисля, че се правят. Единствено резултатите от БХС не са показателни, защото се объркват процентите. Реално и заради невъзможността да се направи БХС е още по-важна добрата ФМ, за да се проверят бебетата за вероятни проблеми (не дай си Боже).

Гърдите спират да наедряват след като спреш с кърменето  Laughing Иначе сериозно, не знам, предполагам при всеки е различно. С предишната ми бременност наедряха чак след като родих. Но тогава си имах хубави плътни гърди. После след кърменето... леле мале. И затова сега изглеждат доста по-пълни предполагам.

Аз още се колебая много какво да правя със следенето. Тъкмо се бях навила да се записвам в Токуда (ако се съгласят да ми махнат феталните от пакета) и снощи по нощите четох темата за раждане и следене там и нещо се разубедих. Първо се изнервих, че пакета за изследване на бебето, който дават отделно от цената за раждане и съответно ми изглеждаше като пожелателен, се оказа задължителен. Т.е. цената реално не е 1500 за секцио, а 2100. И това без самостоятелната стая ако искам такава. Не, че не се надявам на кротко бебе, но ако е като първото... няма начин да съм в стая с още 2-3 жени. Второто странно за мен е, че нямат реанимация. Някакси не мога да си представя как от операционната ме пращат директно в стаята, а не в реанимация, където има кой да ме следи постоянно, да не говорим за апаратурата. И накрая, все повече жени се оплакват от отношението на някои сестри, особено тези в неонатологията, което е изключително неприемливо за частна болница според мен. Не, че за държавна е ок, но аз в държавната лошо отношение не съм видяла. И не на последно място пишеше, че откак си смениха собственика нещата вървят на зле. И сега съм в тотален шах и мат. Май накрая ще се върна на варианта със следене по ЗК някъде и просто раждане при определен специалист, който ще избирам по-натам.

# 79
Здравейте!
Не мога да ви смогна в новата тема, направо сте фурии! Аз пък основно ползвам РС на работа, вкъщи ако го пусна, и малчо сяда на моето място  Confused Съответно през почивните дни не съм писала, сега да ви споделя...
Изследвания за съвместимост с БЕБЕТО, доколкото аз знам, трябва да си правят жени с отрицателен фактор, ако мъжът е с положителен, т.к. може детето да е с кръвната група на баща си и да стане конфликт с кръвта на майката.
Изследвания на майката се назначават след записването на ЖК, ако всичко върви наред дотогава и няма особени оплаквания. А записването по принцип става след 3-тия месец, защото дотогава рискът за отхвърляне е много по-голям. Изследванията са за кръвна група, ако не се знае, спин и под.болести, и кръвна картина, за да се знае състоянието на майката. Поне така си спомням..
Моите гърди са наедрели, но не особено много, само че са ужасно чувствителни. Успявам да вляза в сутиените, които си купих преди месец. Ама вече си купих и такъв за кърмачки, и си го ползвам и него с удоволствие.
Не само вие сте отнесени... Аз в петък прибрах детето за последно от баба и дядо. Съответно, взех и раницата му, пълна с резервни дрехи за всеки случай. Отидохме на площадка в квартала, поиграхме си, и чак в понеделник се сетих, че не мога да намеря раницата, търсих едно якенце от нея - ами липсваше. По пътя на логиката реших /без да съм сигурна дори в това/, че съм я забравила на площадката, и газ до там. Майките се разсмяха и казаха, че е прибрана в близкия детски магазин. Намерих си я, след 4  дни, как се сетих не знам, бях я отписала направо... Луда работа!
Днес пък се ядосвам на един нов колега. Нов, ама от юни все пак. И не започва да мисли това момче, 3 пъти вече съм му вдигала скандал, че не мисли, той продължава. Яд ме е, че другите колеги са супер, и ще им оставя в "наследство" този. Ще ме намразят направо! То и на него ще му се стъжни, когато стане зор и колежката с най-голям стаж започне да го строява, както мен ме строяваше преди 11 години /днес се навършват толкова, откакто съм в тази фирма  Party /...
Ох, оплаках се  Laughing
А някой да знае лек срещу люто? Вчера ММ реши да прави нещо с люти чушки, и аз му ги изчистих. До вечерта ръцете ми горяха, мих ги 100 пъти, и като си близна пръстите, пак ми люти. Не посмях и детето да бутна, да не го олютя и него. Днес е по-добре, ама ако има лек срещу това, искам да го знам.
И, за последно - чакам с нетърпение прегледа си в петък, дано да видя нещо оформено вече.
 Hug

# 80
  • София
За лек срещу лютивината от люти чушки специално, измий се с прясно мляко, даже покисни малко там, то неутрализира капсаицина.

# 81
  • Бургас
Само да не си говорим за отнесени, че вече ме е срам от мен си.  ooooh!

В Петък прибирам малката от градината и решавам, че ще я заведа да поиграе с децата от градината където се събират всяка вечер повечето с родителите си. Изпихме по един сок с Михаела и изядохме едни работи  Whistling и забравих да си платя сметката. Забравих на детето жилетката. Добре че дружката ми ме знае, обадих й се и ми все дрехата и плати сметката. Направо вече си представях как мъж ми ме навиква  Mr. Green

Забравих, че имам час за маникюр на другия ден.

В Понеделник в закуската трябваше да сложа ванилия и захар, ама съм решила явно, че не е нужно. Абе гледам ги моите ядът и преглъщат едва - едва.
И то не е само това де. Като се оплаквах снощи на една приятелка, погледнах мъжо и викам "С Михаела определено не бях така". А той ме погледна с един влажен поглед "Да, не беше, чак така не беше"  ooooh!

# 82
  • София

Кога по принцип спират да наедряват гърдите, имате ли наблюдение ???

Гърдите наедряват през цялата бременност и евентуално първите дни след раждане.Тогава по-скоро се надуват и втвърдяват от слязлата кърма.
Гърдите не увисват от кърменето , а от силното наедряване по време на бременността и замяната на мастна тълан с жлезиста.Това се случва още по време на бременността, не докато се кърми. След спиране на кърменето жлезистата тъкан се заменя отново от мастна и при някои жени гърдите горе долу се възстановяват.
Това, което реално съсипва гърдите е подготовката на тялото по време на бременността, евентуални стрии и рязко отбиване и спиране на кърменето.  

Аз миналият път си пуснах сама изследването за кръвна група и за антитела.За антитела се пускат в определени седмици и лекарите няма как да си оправдаят направлението в друга седмица. Моето следене миналият път започна късно и малко разбъркано, затова някои неща си ги пусках сама.
Ако нямате документ за кръвна група на вас или на таткото, си пуснете изследванията, защото документ е нужен, а и не разчитайте на казано от родители ако никога не сте се изследвали.
Аз съм 0- и детето е взело кръвната група на баща си, но с моят rh.
При сестра ми(същата кръвна група), уж мъжът и бил също отрицателна, не пускаха изследване.И се оказа след раждането, че детето е rh+ и то някъде на втори -трети ден и бързаха да и сложат ваксина, едва ли не последните часове, когато е възможно и действа.
За токсоплазмоза не съм пускала или не помня, макар че имам котка. Но е хубаво да се пусне ако имате контакт.Многорядко има проблем и човек успешно може да си се предпази, няма защо да се притеснявате и да пращате животното някъде.
За рубеола си пуснах преди 2 седмици, защото бяхме в контакт с болно дете.

# 83

Гърдите наедряват през цялата бременност и евентуално първите дни след раждане.Тогава по-скоро се надуват и втвърдяват от слязлата кърма.
Гърдите не увисват от кърменето , а от силното наедряване по време на бременността и замяната на мастна тълан с жлезиста.Това се случва още по време на бременността, не докато се кърми. След спиране на кърменето жлезистата тъкан се заменя отново от мастна и при някои жени гърдите горе долу се възстановяват.
Това, което реално съсипва гърдите е подготовката на тялото по време на бременността, евентуални стрии и рязко отбиване и спиране на кърменето.  

Имам малко по-различно мнение. Да, така е на теория и да, това е вярно за повечето жени. Знам, че мастната  тъкан се заменя с жлезиста. Но при мен нещата бяха различни. По време на бременността гърдите ми не се промениха изобщо, нито наедряха, нито станаха чувствителни като сега, да не говорим за стрии и пр. След като започнах да кърмя от постоянното пълнене и празнене нещата се влошиха. Спрях кърменето много плавно, не съм пила никакви лекарства и т.н. Но е факт, че след кърменето гърдите ми са покрити със стрии. Отчасти се възстановиха като обем около година по-късно, но са доста по-увиснали и с различна форма. В същото време на корема нямам нито една стрия. Предполагам все пак е индивидуално  Peace

# 84
  • София
Това казват консултантите по кърмене и пише в книгите по кърмене. Вече всяка една от нас може да има някакъв отделен опит  Peace
След края на кърменето иначе е нормално да са като мокри чорапи,те първо омекват при регулирането на кърмата, а при спирането на кърменията съвсем и е нужно време да се възстановят поне в някаква степен.
Реално бебето със своето сукане няма какво толкова да причини на гърдите , че да увиснат, нито пълненето им с кърма при ежедневните кърмения.
Моите нараснаха страшно много по време на бременността, бяха по-напред от корема ми и в 9 месец. След това спихнаха към края на първия месец и от тогава са като ...да не казвам какво  Laughing  Там единствено имах стрии, май бяха две, но изчезнаха. По мои впечатления, поне при мен не кожата се е разтеглила, а вече няма пълнеж в горната част, който да ги държи нагоре и пълни.
Ще видя какви ще станат след спиране на кърменето, след някоя и друга година, защото още кърмя големия.

# 85
Бебето нищо не причинява, но според мен пълненето и празненето разтяга кожата. А иначе наистина след спиране на кърменето са ужас  ooooh!

# 86
Момичета, днес видяхме сърчице Heart Eyes
Много хубаво.. И доки каза" Това е вашето бебе" Party Heart Eyes Гледам мъжа ми ухилен до уши Grinning
Дано все така се радваме с хубави новини докрая Praynig bowuu

# 87
Браво Cariie, чувството наистина е страхотно Simple Smile

# 88
Чудесно е Кари нали Simple Smile) Айде честито Официалноо Simple Smile)
и аз за малко да се разплача, хилих се като ряпа на доктора, но за разлика от теб аз бях сама на прегледа.
Таткото ни не е идвал на преглед с мен и се чудя да го взимам ли или да не му давам зор.
Той горкия със всякакви болнични заведения и игли не се разбира и от миризмата се чувства зле... newsm78

# 89
  • София
Ще видя какви ще станат след спиране на кърменето, след някоя и друга година, защото още кърмя големия.
Ако искаш, да ти покажа моите, кърмила съм двамата общо тамън 4 години, ще добиеш представа Mr. Green

Кари Hug Искам и аз Praynig

Сега ме хвърлихте в размисъл с тия котки. Аз нямам, обаче на морето сядахме няколко пъти в Хепи-то  в Бургас, а там в градината има едни супер нахални котки, които всеки път се залепваха за нашата маса, защото винаги поръчвахме нещо с риба или други морски дарове и явно им миришеше. А и синът ми като почне да ги храни... няма отлепяне. Аз все гледах да седя настрана, вече знаех, че съм бременна, ама все пак близичко бяха. А и улични. Дали да не взема и аз да пусна една токсоплазмоза?

Общи условия

Активация на акаунт