Хайде, ЯНУАРЧЕ, покажи колко силно риташ ти - Тема 5

• 66 832
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • гр Шумен
За вкъщи или за родилно Simple Smile

# 121
И за двете места ☺ изобщо не съм наясно с бебешките неща още и неискам да накупя един куп неща които няма да ползвам , че доста майки ми казват недей да купуваш мн неща ... даже незнам като размер 50см. Или 56см. За зимно бебе какео е необходимо  newsm78 ... ако може някакъв списък да погледна и да си пазаря по него

# 122
И за двете места ☺ изобщо не съм наясно с бебешките неща още и неискам да накупя един куп неща които няма да ползвам , че доста майки ми казват недей да купуваш мн неща ... даже незнам като размер 50см. Или 56см. За зимно бебе какео е необходимо  newsm78 ... ако може някакъв списък да погледна и да си пазаря по него
Какво да ти кажа. Малкия за първия месец дръпна 10 см и 56 номер му умаляха за 2 3 седмици, пък когато се роди беше 50 номер. Каката първия месец 3 см, а втория 7 см. Та поне при моите деца бързо умаляха. После се забавя темпото на 2 3 см не месец. Каката се роди юни. Съответно боди за през деня и боди за през ноща след банята. С 10 броя общо без и къс ръкав се справях идеално. Отделно имах и 4 или 5 комплекта ританка с блузка, ако е хладно. Малкия обаче се роди април. Беше още хладно, той се потеше обилно и имах доста пъти повече дрешки за преобличане. Сега съответно имам наистина много за доносване и хич не се притеснявам дали ще ми стигнат.
Ако пишеш във фейса, там една от мамите са качили хубав списък за пазаруване.
П.с. за мен най-удобни си остават дрешките с предно закопчаване. А гащеризоните със закопчаване отгоре надолу до двата крачола включително.

# 123
  • София
Момичета, мина ми прегледа, момиченце ще си имаме  Heart Eyes

# 124

Ей позна! Честита мацка!

# 125
  • гр Шумен
И за двете места ☺ изобщо не съм наясно с бебешките неща още и неискам да накупя един куп неща които няма да ползвам , че доста майки ми казват недей да купуваш мн неща ... даже незнам като размер 50см. Или 56см. За зимно бебе какео е необходимо  newsm78 ... ако може някакъв списък да погледна и да си пазаря по него

Шишета, залъгалка(биба), ако ще даваш, стерилизатор, помпа за кърма(ако мислиш че ще ползваш) ,памперси, кремче за подсичане, шампоан, олио за мазане, пудричка за рани и спирт 70% за пъпчето,
Дрехи: бодита 54 см или от 0-3 мес с дълъг ръкав около 10 бр 2-3 бр с къс ръкав, гащеризончета, ританки,чорапчета, шапчици, панталонки, блузки, ескимос или яке, пелени за постилане под бебето или за завиване.
Аз в родилното за бебето носих:памперси, дрешки с които да го обличам, пелени, козметика и биба
за мен: 2 хавлии, 2 пижами, превръзки, еднократни чаршафи, тоалетни принадлежности,чехли, четка за коса, ластички за коса,подплънки за кърмата, белъо: бикини, боксерки, сутиен за кърмене, дрехи за изписването, чорапки ще ни трябват сега, защото ще е зима.

# 126
  • NE
Дрешки за зимно бебе са бодита с дълъг ръкав, гащеризончета с предно закопчаване, чорапки. Шапчици, ръкавички не съм слагала на баткото, който е февруарче. Дори по спомен малко след изписването носихме 50см. Към месец 56 см и по-дълго следващите номера. За навън, което си беше колкото да отидем за ваксина имах ескимос и шапчица. За къпане хавлийки и трнзухени пелени, че вторите попиват бързо. Козметиката я сменях сто пъти, но никога няма гаранция какво ще повлияе на бебешката кожа. Добре че дават много мостри в родилното.
Кошарата, матраче, протектор и 2-3 спални комплекта плюс одеалце или завивка. Общо взето бебето спеше върху мен и не ми трябваха много от нещата в кошарата.
Аптечката си я напълних от съветите на педи след изписвянето.
Повивалник също бързо се отказах да ползвам, че не ми беше удобно.
Памперси също бързо се сменят номерата - един пакет 1-ца, после 2-ка и на половин година трайно мина на 3-ка.
Количката я ползвах някъде март месец. Догогава духаше, валеше, мъгли и не ми се рискуваше.
Всъщност малко неща трябват защото бебетата растат много бързо. Въпреки това от баткото имам страшно много и за бебето всичко ще ползвам.

# 127
Благодаря ви много момичета още сега сядам и записвам от това което сте ми писали и скоро тръгвам по магазините само да се потвърди че е момиче на фм 😊

# 128
Леле, честито, ще връзваш панделки  stork-girl

Относно дрешките - както са казали, много бързо умаляват, ама много. Моят с 8 см. първия месец дръпна, втория с още 5 и беше минал 62 р-р още втория месец (роди се 51 см.) Така че препоръката ми е да купите много малко 56 см. и повече 62 и 68 см., поне аз така ще направя, а изобщо не съм ползвала 50, 56 имах 3-4 неща, които ползвах 2 седмици май, може и по-малко. 62 ползвах 1 месец и от втория месец минахме на 68, което доста дълго си ползвахме, няколко месеца. А и предпочитам дрешките да са леко големи - стават ли на едно бебе точно дрешките, значи след няколко дена няма да стават Wink
Като вид дрехи да ви кажа, понеже поддържате една Т до 21-22 градуса дори и зимата, (поне ние така, защото над 22 градуса не е ок за едно бебе), ние ползвахме предимно бодита с къс ръкав с блузка или камизолка, жилетка отгоре и ританки с чорапки отдолу или гащеризон с боди с къс ръкав отдолу, а ако ми се стори топло - само боди с дълъг ръкав и ританки, но аз по принцип имах за цел да НЕ претоплям детето и да го науча да не е топлолюбиво и да е калено, както съм и аз. Плюшени и ватирани гащеризони почти не съм ползвала, не видях смисъл да го претоплям излишно, затова само памучни. За навън - ескимос цял с ръкавици, дебела шапка
Относно покупките - трябват си поне 2 биберона, първоначално за всеки случай поне 2-3 шишета с биби с най-малките дупки, чаршафки, 2 хавлии за бебета, козметика (шампоан за тяло, мляко или олио за тяло, крем за подсичане), лигавничета 5-6, че връщат при оригване понякога (а при рефлукс и винаги..), термометър (по възможност безконтактен), кошара, матрак, количка, аз ползвах много шезлонг

# 129
Круела, честита ти мома  Hug

Аз пък да кажа, че бибероните и шишетата бяха най-излишната ми покупка, моята така и не пропи вода като бебе - само кърмата явно ѝ беше достатъчна, после разбрах, че нищо фатално не се случва ако кърмачето не пие. Биба не искаше и да погледне, но нищо не пречи да си имате по 1 брой за всеки случай, за да видите накъде ще завее вятъра.
За мен полезни неща бяха бейбифона, шезлонга /много/, кенгуруто - на по късен етап. Стерилизатор имах, ползвах чат-пат, ама после ме убедиха, че нямало особен смисъл, та си спестих и тази услуга. Всъщност, ако бебето е на кърма, се спестяват доста досадни дейности и покупки, дано всяка от вас, която има желание, да успее  Hug

# 130
Подкрепям Рали, но е хубаво да си имате шишета и биби все пак - мо0ето пък кърмаче, кърмено до скоро, пиеше вода (и до момента пие), а и е хубаво да се плакне поне малко водата, че моят беше хванал млечница (гъбички в устата от застояването на мляко в устата). А и бибоман беше, още понякога си иска бибата..
Нагревател не взимайте, според мен не трябва изобщо, стерилизатор ползвах до 5 м., бебефон пък изобщо не съм ползвала. Има някои покупки, които си зависят от бебето и от майката.  Peace

# 131
  • София
И моите бяха заклети кърмачета, но все пак имах по 1-2 биби и 1-2 шишета и с двамата. Предлагала съм вода като се сетя, рядко пиеха, но все пак давах. Стерилизатор никога не купих и не съм изпитала нужда от такова нещо. Нямам кой знае колко място вкъщи и не ми трябват допълнителни уреди, на които да измислям място Simple Smile Към бебефоните съм много резервирана, защото масово са едни китайски на батерии, на които доста бързо им падат батериите, ако се ползват и изведнъж просто спират да работят (а все още светят), много съм им се ядосвала, макар че ползвах. Иначе не го чувах бебето като се разреве в другата стая едно известно време. Така че предпочитам да се включват в контакт.
За дрешките.. Моят "малкия" се роди 4350 и 54 см., комплектът му за изписването едвам го облякохме (едно копче не можахме да го закопчаем Simple Smile и в общи линии веднага минахме на дрешки 3-6 месеца. Памперс размер 1 изобщо не съм ползвала. Бяхме взели направо 2-ка за родилното и първите дни вкъщи, после минахме на 3ка и си ги ползвахме.
За зимните бебета е важно да си имат по един космонавт и шапка за до лекар и обратно или ако искате да мръднете някъде + дрешките за вкъщи. 1-2 по-официални гащеризона и стига толкова. 
Помпа за кърма съм ползвала също, макар и не много често (но след като се прибрах вкъщи, не в болницата).
Шезлонгът е страхотен в началото, особено ако бебето реши да заспи на вибрациите (моите не искаха). Овръзваш го и няма къде да падне, а ти е наблизо в кухня, спалня, детска или където ходиш.
Кантар/Везна за мерене на бебето съветвам най-добросърдечно никой да не си купува и да не взима, ако му подаряват - води до мнооого големи филми в главата, не се хващайте на тази въдица.
Кенгуру и слинг не съм ползвала.
Уред за подгряване на шишета бях поръчала за подарък, но не съм ползвала нито веднъж, накрая го подарих така, чисто нов.

Дано е полезно на някого  bouquet

# 132
Колко много сте изписали, ще се връщам да ви чета  Grinning. Вчера се прибрах от болницата. Чувствам се по-добре. Но трябва да лежа постоянно да става само до тоалетна, което означава, че не мога да пътувам  Cry. А за сметка на това съм се отдала на он лайн шопинг, за момента е само за мен, но разглеждам и разни бебешки неща, че ме предупредиха, че няма да стигна до термин, което прозвуча много песимистично от страна на лекаря ми и ме амбицира и каквото трябва ще го направя. Имам скъсена шийка на матката с 70% не ми е казвал сантиметри, та аз и леглото ще си станем много добри приятели.
Да ви попитам имали някоя от вас с домашен любимец? Имам френски булдог, който е толкова болнав, че се грижим за него като за бебе. Свекърва ми не спря да ни мрънка за кучето и за бременността ми, и в последствие за бебетата, какво ще го правим животното и да сме го били махнели.... А то си има легло, спи си там, супер възпитано животно и добро, по-добро е от нея със сигурност. Та, ако има майка и с животни да споделите как се справяхте.
Айде връщам си да ви чета

# 133
Супер много сте изписали!!
Аз си бях подарила почти всички бебешки дрешки, та преди 2-3 седмици напазарувах, после ненадейно ми дадоха и още малко дрешки, но от тях няма да ползвам много...
Взех 5 бодита с дълъг ръкав, чорапки, няколко гащеризончета плюшени и памучни, 3 пижамки, изплетох одеалце и шапчица и това е. Близките също искат да подаряват, така че съм им оставила възможност. Взех размери 0-3 м. (56-62 см), много бързо растат тия деца, а и таткото както е висок, не очаквам късо бебе.  Laughing
Половината неща взех от H&M, плюшенките неща и пижамките онлайн от Чочко бочко (много сладички неща има там, а с пратката получих и талон за намаление за следваща поръчка).

Шишенца и биберони ще взема по 1, малкото ми дете го кърмих дълго и вода почти не пиеше, когато му давах, му давах с лъжичка, така че шише май изобщо не е ползвал. Като порасна, мина направо на чашка.

В Лидл в момента има промоция на бебешка козметика Бюбхен, аз много я харесвам и ще взема, като пазарувам там следващия път, въпреки че е рано.

Вече направихме основно разчистване и подреждане на апартамента, остава само да купим легло и да чакаме.

# 134
  • София

Вече направихме основно разчистване и подреждане на апартамента, остава само да купим легло и да чакаме.

Ехе, браво на вассс.. Аз ще работя до Октомври, през Ноември ще разчистя и напазарувам всичко, а Декември ще си почивам активно. Такъв ми е плана за сега Simple Smile))
А за дрешките, и аз ще взема дрешки от познати и ще купя каквото е непбходимо, като не мисля да се изхвърлям..
Даже се чудя дали да взимам чувалче, тъй като ще е зимно бебе, но вкъщи държим много топло зимата / около 25-27 градуса/, защото на мен все ми е студено  newsm47 и май ще вземем само грейчица, когато ходим до лекар и тн..

Общи условия

Активация на акаунт