Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 200
  • 525
  •   1
Отговори
# 285
Добре де, защо изкарвате лекарите някакви садисти? Аз съм раждала в държавна болница 4 пъти, без връзки и познанства. И 4-те пъти само ме наблюдаваха, следяха тоновете на бебето и в последния момент се включваха при самото раждане, да поемат бебето. А, и първия път ме позакърпиха. Но бях спокойна, че ме наблюдават компетентни хора. И може би затова и ражданията минаваха леко, защото не се страхувах. Нищо общо с ужасиите по филмите.

Колкото до изпишкването на бебето, правих подобни опити с дъщеря ми. На 4 месеца си пишкаше и акаше в леген, преобличахме се рядко. Но после се разболя и по болниците изгубихме тренинг. Със синовете не постигнах големи успехи, защото не успявах да ги следя, лудницата вкъщи беше по-голяма. Но след кърмене си се изхождаха в легена редовно. А понеже в онези времена се гледахме с пелени, това си беше от значение. Защото е имало дни, в коиго съм ги преобличала по 30 пъти. А снаха ми беше по-упорита и последователна от мен, та и двете й дъщерички от 3-месечна възраст си се изхождаха в легена. На 8 месеца вече не се налагаше да ги преоблича заради напишкани дрехи. Само заради изцапани. И никое от моите 4 и нейните 2 деца няма луксация, запек или проблеми с говоренето.

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 13:46 от цвета

# 286

Някой вижда ли разликата между представата на желащите да раждат у дома и раждането на Людмил и жена му?
  newsm78

smile3501 smile3501 smile3501 зкова ги

newsm78  не съм

# 287
  • Германия
Да ви е живо и здраво бебето и късмет да го съпровожда!

# 288
Май темата мутира в спор - за и против -

Хедра - браво на теб.

Някой вижда ли разликата между представата на желащите да раждат у дома и раждането на Людмил и жена му?
  newsm78
Аз всичко виждам."Всевиждащото око ЙО" ми викат hahaha
Подкрепям твойто мнение Peace
Хедра-ти що не роди у вас? newsm78

"Всевиждащото око ЙО" как не знае?  newsm62  newsm10

# 289
Стоически изчетох всичките 15 страници, за да мога смело да напиша:

ХАЙДЕ СЕГА ЕДИН ЛЕКАР АКУШЕР-ГИНЕКОЛОГ ДА СЕ ИЗКАЖЕ ПО ТЕМАТА!

В Русия е практика жените да могат да раждат у дома ПОД ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ! И реакцията на мойто АГ беше: Аз съм изродил хиляди и хиляди бебета. Минали са през ръцете ми хиляди и хиляди различни раждания. Уж жената ражда нормално, без проблеми и изведнъж от някъде започва да ручи кръв, на пръв поглед неясно от къде... Събира се цял екип от специалисти, техника, инструменти, анастезиолози, за да спасим живота на родилката.... Ама нали се сещаш, че вкъщи има само една акушерка и един лекар... А понякога е въпрос на 3 минути

А ето нещо и от личен опит... Аз тръгнах да раждам нормално, контракции и раждане - час и половина - и накрая бебка ме "сцепи" с лакът... Това си е една непредвидена ситуация...

Както и да е... НЕКА ЛЕКАРИТЕ ДА СЕ ИЗКАЖАТ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ТЕХНИЯ ОРГОМЕН ОПИТ С ЕДИН КУП РАЗЛИЧНИ РАЖДАНИЯ

# 290
дейзи, едва ли някой тук лекар би си признал, че е такъв, особено АГ, щото ги ядем с парцалите Mr. Green
Иначе си абсолютно права.
Но пък аз съм на мнение- който иска- да си поема риска и да си ражда където си иска.
Щом смята, че което е естествено е безопасно, а и по дифолт докторите са зверове- много важно.

# 291
  • София, Младост 2

Хедра - браво на теб.

newsm78
На този въпрос вече отговорих, всевиждащото око май чете на диагонал само Laughing
И да - определено има разлика между начина, който са избрали Людмил и жена му и начина, по който бих подходила аз (и доста от другите желаещи за раждане у дома). Както има огромна разлика и между различните видове раждане у дома - раждане с акушерка, неасистирано раждане, раждане във вода с бавно изваждане на бебето или раждане във вода само до момента на прорязване на главичката, а после извън водата - всеки от тези начини си има доста сериозни разлики в рисковете, но си има и своите привърженици и последователи. Аз си имам глава на раменете да преценя за себе си кое е приемливо - но това е мое лично виждане и не задължава всички да мислят като мен Wink

# 292

Хедра - браво на теб.

newsm78

"Всевиждащото око ЙО" как не знае?  newsm62  newsm10
Дори Всевиждащото око мисли,че трябва да се намесят компетентните органи и да отправят покана към "съвременния татко",и да го отведът където му е мястото.Тоест в лудницата-ама там ще му е скучно-дори на такова място няма да има с кой да си говори на тая тема,защото и най-лудите няма да го разберът и ще направят вътрешноболничен форум да го оплюят hahaha hahaha hahaha

# 293
Да ви е живо и здраво бебчето!  bouquet
И Господ да го пази най-вече от родителите му Praynig!
От АГ специалист съм чувала, че едно раждане може да започне нормално, но няма лекар, който може да гарантира как ще завърши. Понякога въпросът опира до мигновени реакции на обслужващия персонал.
Та който иска да си ражда под шипковия храст сам да си носи кръста и да не очаква аплодисменти!

# 294
Не знаех че като се сведат до минимум посещенията при лекарите се боледува по-рядко ShockedВъв всеки случай няма да пробвам Mr. Green.
То нашта здравна култура че е под нивото на канализацията е ясно....Щом ще срявняваме лекарски грешки и Людмилски грешки....
Хората да вземат да си хвърлят дипломите, за които учат по 7 години, ние майките щом ще лекуваме децата си сами.
И май трябва модераторите да заключат темата, че ще я обърнем на чат...Извинявам се че и аз допринасям за това, ама избеснявам като чета такива неща за всезнаещи и всеможещи родители!

# 295
За каква смелост става въпрос,бе хора!"Ау-у-у колко сте смели-Браво,Ашколсун,Евала!"и се размахват едни букети наляво и надясно.Смелост е да скочиш с парашут от хиляди метри или да сложиш главата си в устата на лъва или да дразниш разярен питбул примерно.Ехо-о-о-о това,което разказва Людмил не е смелост, а безотговорност.Раждането да не е "Риск печели,риск губи" на Къци Вапцаров.А пък да ми сравняна раждането с шофирането #Cussing out беше вече върхът.И не мисля,че е уместно да се дават примери с  държави като Холандия,Германия,ЮАР и незнам си кои още.Там такова раждане не е нелегално и задължително под лекарски контрол.В Бг такава опция не съществува.Да е живо и здраво детето,а Людмил да е благодарен на късмета си,защото сега можеше да пише не в този, а в един друг форум малко по-долу.Интересно ми е само ако се беше случило нещо лошо и ви разкажеше тази история пак ли щяхте да го защитавате.

# 296
Да ви е живо и здраво бебчето!  bouquet
И Господ да го пази най-вече от родителите му Praynig!
От АГ специалист съм чувала, че едно раждане може да започне нормално, но няма лекар, който може да гарантира как ще завърши. Понякога въпросът опира до мигновени реакции на обслужващия персонал.
Та който иска да си ражда под шипковия храст сам да си носи кръста и да не очаква аплодисменти!
Всевиждащото око окончателно мисли,че  тази тема беше пусната,точно за това.Да се изуми публиката и да ракопляска,колко са смели .Е да ама не-повечето са изумени и потресени в лошият смисъл,а аплодисменти има само в подкрепа,че е за Психодиспансера.

# 297
Да родиш вкъщи - да, ако има медицински екип и не си в Бг, щото другаде биха имали готовност да долетят с хеликоптер, ако се наложи спешна хоспитализация.

А мен ме впечатли това с ударната доза желязо - не се прави така, желязото УВЛИЧАВА кървенето, не се дава в острия период на кръвозагуба...

Имали сте късмет, да го наречем... или Божия помощ. Добре, че всичко е минало безпроблемно. А чели ли сте статистика за майчина и детска смъртност в миналото??

# 298
Не знаех че като се сведат до минимум посещенията при лекарите се боледува по-рядко ShockedВъв всеки случай няма да пробвам Mr. Green.
То нашта здравна култура че е под нивото на канализацията е ясно....Щом ще срявняваме лекарски грешки и Людмилски грешки....
Хората да вземат да си хвърлят дипломите, за които учат по 7 години, ние майките щом ще лекуваме децата си сами.
И май трябва модераторите да заключат темата, че ще я обърнем на чат...Извинявам се че и аз допринасям за това, ама избеснявам като чета такива неща за всезнаещи и всеможещи родители!

То твоята не само здравната май, ами въобще е под нивото на канализацията...

# 299
  • София
Извинявайте, ама да се ражда бебе вкъщи, и то без лекарско присъствие - някакви яко сектантски разбирания са това! Ако изобщо е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт