С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 917
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Radhika, разбира се, че няма да се косиш! Това е форум, пълен с непознати, ако може някой да ти помогне е ОК, ако не може изобщо не си заслужава да се натоварваш. Никой не е в живота ти, в обкръжението ти и зад ник или анонимно, смело се хвърля кал!

# 556
Не са епитети, а чиста реалност!
В конкретния случай, не са епитети. Евфемизми са.

Joy  HugЩо сме толкова цинични и двете Simple Smile.

# 557
Деска, учителите не  работят само по половин ден. Това е обществена заблуда. Дори началните учители се прибират най-рано до към 13.30-14 часа с една чанта тетрадки. Освен тях-подготовка на уроци за другия ден, съставяне на  тестове, изготвяне на  презентации и други дидактични  пособия. Вярвай ми, когато  бях още на работа, вечер чак до към 22 ч. приключвах, като прекъсвах около 17 ч.-18 ч. да приготвя нещо за вечеря и после за час да вечеряме. Колко работни  часа стават? За да се разтоваря поне малко за делничните дни, през почивните правех част от нещата. През лятото си пишех разпределенията, които са средно по 60 печатни страници, правех табла и други украси за класната стая, а по време на дежурство- боядисване на  цокли, чистене на паркет и др. подготвителни дейности за следващата учебна година. Ами аз в училище се научих да  боядисвам с латекс и да мажа с  блажна боя. Така  са повечето учители, които  са отдадени на работата си. Затова изобщо не заменяй твоята работа за учителско място. Ако беше толкова прекрасно, към училище щяха да тичат тълпи от учители /а не в обратна посока, както е в действителност./
Иначе казуса на Радика вече съм го коментирала. Моята свекърва е на 84 г. и изобщо не мога да си придставя да гледа дете, дори то да е на 9-10 г., а не бебе.
На Звездичка ще кажа, че още в началото си е вкарала автогол. Сега, ако иска помощ, ще трябва да помоли.
Моята снаха, която неведнъж е коментирана в тази тема, когато роди първото внуче, също смяташе, че ще е супер майка и сама ще се справя . На мен и на майка й казваше, че ще ходим само да му се радваме. Отрезвя много бързо след раждането.
 Просто преди да се роди бебето нещата изглеждат лесни, ама не е точно така.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 16:33 от K.A.G.

# 558
KAG, не отрезвя, а захитря твоята снаха, според мен Wink Кой бяга от хубавото?

# 559
  • където ми харесва
KAG, не отрезвя, а захитря твоята снаха, според мен Wink Кой бяга от хубавото?
Laughing Laughing Laughing Laughing Душица златна.
Може просто да е преценила, че не може да се справи сама и за това се е обърнала към КАГ. Това не значи, че който не търси помощ "бяга от хубавото", нали?

# 560
Чак душица няма нужда, моля!
 На мен никой не ми е гледал децата, така както КАГ гледа внучето си-ежедневно и всеотдайно. И да, естествено, че е хубаво да имаш грижовна баба, че и учителка. Тая грижа пари струва. Искам да имам баба като КАГ и за мен е хубаво. Ти и другите не ме интересувате от какво бягате или не!

# 561
 На мен никой не ми е гледал децата, така както КАГ гледа внучето си-ежедневно и всеотдайно. И да, естествено, че е хубаво да имаш грижовна баба, че и учителка. Тая грижа пари струва. Искам да имам баба като КАГ и за мен е хубаво. Ти и другите не ме интересувате от какво бягате или не!
Да де ама ти си стойш по цял ден при децата и си ги гледаш, за това не ти ги гледа друг. А снахата на КАГ до колкото помня работи. Я ти тръгни на работа, да видим кой ще ти гледа децата докато ти си на работа, а те са свършили ясла, градина? Приеми, че нямаш финансова възможност за детегледачка,  а и в БГ така не се намира толкова лесно, както в Гърция.

# 562
  • където ми харесва
Не си ти душицата, а на КАГ снаха й. Просто не исках да копирам целия й пост.
Не се наежвай, не съм казала нищо лошо. И аз знам с каква любов КАГ си гледа цялото семейство.

# 563
КАГ, разликата между твоето учителство и това на Радка е огромно! Аз съм сигурна, че тя отива и мрънка и там по цял ден, надали седи и се подготвя до посред нощ, боядисва, чисти и украсява, въпреки че е учителка по информатика! За жалост прекалено малко да учителите като теб, особено в днешно време! На Радка й е в кръвта това да се оплаква! Навярно ще изкара живота и на сомалийците по-лесен от нейния, защото 80+ годишната бабка не й гледа почти 10 годишното дете, за да си лакира ноктите или да я нсмете отново пияният й мъж! Иначе семейният й живот е идеален.. с изключение на лошата свекърва според думите й!

# 564
Оф, неграмотна анонимна! Излез, бе жена на светло! Какво се криеш като мишка?
 Не ми прави сметка на мен.

# 565
КАГ, разликата между твоето учителство и това на Радка е огромно! Аз съм сигурна, че тя отива и мрънка и там по цял ден, надали седи и се подготвя до посред нощ, боядисва, чисти и украсява, въпреки че е учителка по информатика! За жалост прекалено малко да учителите като теб, особено в днешно време! На Радка й е в кръвта това да се оплаква! Навярно ще изкара живота и на сомалийците по-лесен от нейния, защото 80+ годишната бабка не й гледа почти 10 годишното дете, за да си лакира ноктите или да я нсмете отново пияният й мъж! Иначе семейният й живот е идеален.. с изключение на лошата свекърва според думите й!
Мушморанка, не става дума само за сега!
Аз тръгнах на работа, когато детето ми беше на 1 годинка.
То много се разболяваше.
3 детегледачки съм сменила. По болници сме оставали за по десетина дни пролет и есен.
Същата тази баба гледаше от..до.. другото си внуче - до тръгване на детска градина, в най-щуравата възраст.
Разликата с другото внуче не е много голяма във възрастта.
Затова се дразня.
И не става въпрос за постоянно гледане, но много често се налага.
Например, навън е сковал студ, аз си бях освободила детегледачката, защото ме пуснаха ненадейно отпуск, а трябва да отида да си купя едни стоки с фактура.
Не говоря само за сега. То вече става все по-лесно с времето.
А въобще от раждането за отношението към мене и детето.
Все пак, ние не си избираме роднините, и човек поне малко следва да се съобразява, защото и той може да допре до помощ, както и допира.
Защото мъжът ми поне няколко пъти в седмицата ходи и и пазарува, помага и т.н.
Не казвам аз, защото винаги съм се детето, което като е било по-малко, едва ли може да се свърши работа, пък и в чужда къща с него.
За сведение, малката възраст на детето съвпадаше и с промяна в профила ми работа и следваше да се пренастройвам, да подготвям нови теми, и т.н.
Ха, направи го с малко дете!
И сега, много често, ставам сутрин рано към 5 часа, за да се подготвям. Не ми време вечер. Сутрешен човек съм.

На работа не се мрънка, а се работи!
И има курсове, повишаване на квалификацията в други градове и т.н., които аз не съм посещавала, защото все няма на кого да го оставя.
За сведение, майката на другото внуче, посещаваше вечерни курсове, и бабата помагаше, гледаше докрай. За това става въпрос.

# 566
Мушмуранке, как наистина реши, че Радика само мрънка на работа?! Чета те напоследък в разни теми, страшни заключения вадиш и си много нападателна. Ти всякакви житейски ситуации ли си преживяла, че така смело имаш мнение и даваш акъл за всичко?
 Радика, разбирам те. Това, което другите не разбраха и се хванаха за възрастта. Когато, ако ще 90-годишната баба реши да гледа по цял ден другото дете, а за твоето няма време, не че възрастта и пречи, сигурно си е дразнещо.
Колежка остави 9 месечното си бебе на 80-годишната си свекърва. Щом се е решила, значи някак се е доверила.
Тук голям разбор на възрастта на бабата и съжаление към нея, но явно има сили да гледа другото дете.

# 567
Да, снаха ми и двата пъти  се връщаше на  работа, когато децата ставаха  на 1г. и 6 м. Сега малкото ще тръгва на градина, а аз страдам, защото така свикнах с него, че денят ми сякаш ще е празен. Добре, че големият вече е ученик и следобед ще  си подготвяме домашните. Освен него, имам и 2 броя частни ученици, които идват по график. Поне следобедите ще са на пълни обороти.
Абе, нали ви казвах, че  аз съм си родена за учителка, за баба и за свекърва.  /Умря ц-та дето ме хвалеше, та аз да си се похваля./

# 568
Добре де Радика де факто бабата е гледала детето на девер ти, нали.Да ама гледа и другия син на съпруга ти.
Ами според мен бабата помага по равно и на двамата си сина.Мъжът ти пък от своя страна помага на майка си която гледа вместо него детето му.

# 569
Добре де Радика де факто бабата е гледала детето на девер ти, нали.Да ама гледа и другия син на съпруга ти.
Ами според мен бабата помага по равно и на двамата си сина.Мъжът ти пък от своя страна помага на майка си която гледа вместо него детето му.

Ако ще смятаме е така - бабата помага на двамата сина, ама има три внучета.
А пък обръща внимание само на две от тях.
Пренебрегнатото внуче за хикс ли го има?
И ако е така, това трето внуче как се чувства като реално има само една баба, тази, която го неглижира newsm78

Общи условия

Активация на акаунт