Ebay 97

• 89 477
  • 878
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Да права си,от скоро е тази промяна.

# 106
Здравейте!

Имам пратка, която вече втори ден е с тракинг статус: customs clearance  в София. Изпратена ми е с USPS priority mail, някой знае ли как става доставката, дали в пощата или с куриер? И съответно как става плащането на митото и ддс?

# 107
  • Варна
Здравейте,
От време на време пазарувам в ибей, предимно английския. Спечелих и платих яке на 12.09.2016г. Срок за доставка беше 16.09.2016г. до адрес в Англия. Тъй като използвам Габко, реших да почакам. Имам и едни обувки от същото време, които пристигнаха миналата седмица. Затова и досега изчаквах, да не би да се е забавила пратката, да е изпратено без име и да го търся в Габко.
Платих 10 лири за доставка и би следвало, ако въобще е изпратено, да се получи. В момента имам 4 неща в превозвача, но няма как предварително да проверя дали въпросното яке е там.

Според вас да пиша ли на пейпал или ибей да неполучен артикул или за видя какво ще получа сега ?

Благодаря ви  bouquet Hug

Здравейте,
След като вчера пуснах диспут в пейпал, тази нощ продавача ми е писал. Жената мислела, че мъжът й е изпратил якето, а той не бил. Според Вас да затворя ли диспута или да изчакам да го получа.
Благодаря и хубав ден!

# 108
  • София
Изчакай да го получиш, затвориш ли диспута, няма да можеш да отвориш нов. Не е твой проблем кой какво е мислел и какво е направил.

# 109
Според Вас да затворя ли диспута или да изчакам да го получа.
Това е равносилно да заявиш, че всичко е приключило добре и нямаш претенции към продавача и съответно той няма задължения към теб.

----------------------------------------

Как да филтрирам продавачите от дадена държава или град в eBay?

# 110
Здравейте,
Поръчах стока от e-bay и когато отворих сайта на следващия ден се оказа, че стоката и продавача са премахнати. Какво трява да предприема, тъй като съм я платила, а се съмнявам да я получа? Желаниято ми е да си върна парите обратно.

# 111
Здравейте наддавах за един артикул на цена от 0.99 лири с безплатна доставка сега влизам и явно провадач ми е анулирал наддаването махнал е обявата и същато обява е качена от друг продавач, предполагам си е същия продавч но с друг профил.
Сега питането ми- мога ли да се оплача на кого и къде? мерси. Бих наддавала отново на другия обаче много ме изнерви.

# 112
  • Sofia
   Да се оплачеш от кое? newsm78 Просто е решил да премахне обявата си (причините може да са десетки), не е против правилата. Peace

# 113
   Да се оплачеш от кое? newsm78 Просто е решил да премахне обявата си (причините може да са десетки), не е против правилата. Peace
от това че е качил същата обява на малко по-висока цена като е анулирал моето наддаване. Това е с единия търг а по другият същата чанта е качена от друг потребител на същата цена.
Аз видях от къде обаче явно не мога да се справя с множеството категории имам и възможност да наддам в последния момент нали и тогава няма да може да махне обявата. не става впърос че я е махнал основателно просто не му е изнасяла цената Бях чела тук че и др потребители са се оплаквали и затова попитах. Явно обаче не е съвсем лесно да се справя с множеството категории, в които да вместя оплакването си.

# 114
Здравейте,
Поръчах стока от e-bay и когато отворих сайта на следващия ден се оказа, че стоката и продавача са премахнати. Какво трява да предприема, тъй като съм я платила, а се съмнявам да я получа? Желаниято ми е да си върна парите обратно.

Всъщност по-вероятно е да получиш стоката. Не съм сигурен, че може да повдигнеш диспут, след като реално срока, в който стоката трябва да ти се достави, не е изтекъл. Ако е коректен и стоката пътува към теб какъв е аргумента ти да се оплачеш?
Това, че е премахнат профилът му, не пречи да си получиш парите с диспут, когато имаш основания за това, та не се притеснявай.

# 115
Здравейте,
Досега не ми се е случвало от премахнат потребител да дойде нещо ако има такива случки нека да се включат бях поръчвала преди време якета изобщо и не пристигнаха и колкото по-навреме ти върнат парите по-добре.

# 116
Досега не ми се е случвало от премахнат потребител да дойде нещо ако има такива случки нека да се включат бях поръчвала преди време якета изобщо и не пристигнаха и колкото по-навреме ти върнат парите по-добре.

На мен ми се случи. Стоката дойде със закъснение и аз вече бях си поискал парите обратно. Това е и единствения случай, в който не открих как да му върна парите.

# 117
Здравейте!
Не ползвам често ибей, пазарувала съм няколко пъти. За това моля за малко помощ - получих имейл, който изглежда съвсем истински. Информират ме, че имали основание да считат, че е извършено неправомерно влизане в моя профил и за това са променили паролата ми. Описани са и инструкции как да я сменя - смяната обаче включва активиране на бутона "forgot password" и съответно след като го направих (направих опит за влизане от сайта им, не съм следвала линкове от имейла) от там ми изпратиха имейл с линк, който трябва да последвам, за да мога да променя паролата. Зная, че това е принципа на смяната при такива случаи, имейлите наистина изглеждат истински, но пък от друга страна не смея да кликна върху изпратения ми линк ... Какво ще ме посъветвате  newsm78
В скрит текст слагам двата имейла. Обръщението към мен в тях е: потребителското ми име в първия (с който ми съобщават, че е извършено неправомерно влизане в акаунта) и първото ми име от регистрацията във втория (с който ми изпращат линка за промяна на паролата).

Благодаря ви предварително  bouquet
Скрит текст:
[/Unauthorized use of your account -- action required
от:   no.reply@ebay.com
Add   дата:   30.10.2016 23:49
до:   xxxxxxxxxxxxxx      

Unauthorized use of your account -- action required

Hello xxxxxxxxxxx, (тук е посочено потребителското ми име)
We have reason to believe that your eBay account has been used fraudulently without your permission. We’ve reset your eBay password. Any unauthorized activity, such as buying or selling, has been canceled and any associated fees have been credited to your account. Any listings that we removed are included toward the end of this email. We assure you that your financial information is securely stored on a server and cannot be seen by anyone.
Although we’ve taken steps to secure your eBay account, your personal email account or third-party listing tools may have also been accessed without your permission. Please change these passwords as soon as possible.

Once you’ve secured your personal email account and third-party listing tools, please change your eBay password:
1.   Select the Sign in link at the top of the eBay home page.
2.   Select the Forgot your password link.
3.   Enter your email or username, and then select the Next button.
4.   Follow the instructions to change your password.
Once your password is changed, we recommend updating your secret questions and verifying that the contact information on your eBay account is correct. For detailed instructions, please visit:
http://pages.ebay.com/help/account/securing-account.html#secure
To learn more about keeping your eBay account secure, please visit:
http://pages.ebay.com/help/account/protecting-account.html
If you have any problems changing your password, please contact us:
http://ocsnext.ebay.com/ocs/eua?domain=Onsite&query=1386& … om=ForgotPassword

We appreciate your understanding and thank you for being part of our community.
Thanks,

eBay

Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.

eBay Document ID: 38337372000
eBay is committed to your privacy. Read our user agreement and privacy notice. Learn how to recognize fake (spoof) emails.
Copyright © 2016 eBay Inc. All Rights Reserved. Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. eBay and the eBay logo are trademarks of eBay Inc., 2145 Hamilton Avenue, San Jose, CA 95125.

*****************************************************************************************
Reset your eBay password
от:   eBay (eBay@ebay.com)
Add   дата:   31.10.2016 09:36
до:   xxxxxxxxxxxxxx       

Did you forget something, xxxxxxxxxxx? (тук е посочено първото ми име от регистрацията)

We want to help you reset your password
Hi xxxxxxxxxxxxx, (тук е посочено първото ми име от регистрацията)
Just click the button or copy and paste the link below into your browser to reset your password. (It's only good for 24 hours.)
(тук е посочен линка)

If you don't want to reset your password or if you didn't request this change, you can ignore this email. No one else can change your password with this link.
Reset your password

eBay is committed to your privacy. Read our user agreement and privacy notice. Learn how to recognize fake (spoof) emails.
We don't check replies sent to this email. If you have questions, we want to help you find an answer.
Copyright ©2016 eBay Inc. All Rights Reserved. Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. eBay and the eBay logo are trademarks of eBay Inc., 2145 Hamilton Avenue, San Jose, CA 95125.
Email reference id: [#3fbf79dac2f4417b9a0a277962045ff6#] spoiler]

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 13:03 от rumy.rci

# 118
  • София
Мисля, че е скам.
Можеш да препратиш писмата за проверка на spoof@ebay.com и веротно ще ти отговорят.

Всички имейли от сайта получавам от ebay@ebay.com /ако e от регионален сайт, след .сом има и държавата - uk, au.../.

# 119
И аз имах същото писмо, което фигурираше и в съобщенията на профила ми. Приех го за действително, именно защото беше еднакво и на двете места  Confused

Общи условия

Активация на акаунт