Ebay 97

• 89 584
  • 878
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте имам плащане по моя сделка - аз продавам и ми излиза едно часовниче а в пейпал ми пише да не пращам още докато не се одобри плащането. Защо е така? И колко ще чакам още?

Не пращай още, изчакай да мине плащането и да си получиш парите.
Имах веднъж и аз такова часовниче - с някакъв чек май ми бяха платили - седем дни го обработва ПП и така и не мина плащането. Свързах се с ибей - казаха, че така се получава, ако купувачът нямал достатъчност наличност по сметката.
Аз писах на купувача, че има нередност с плащането му и ще изпратя стоката, когато плащането бъде одобрено.

# 556
Да мерси Дидичка  Peace и аз му писах и не ми отговори и това показва че има нещо нечисто. Ще си чакам.

# 557
  • Точно където трябва
Имам разни дребни неща, които ми се иска да продам в ибей. Но тъй като аз не бих могла да се справя сама има ли някой, които би се справил от мое име с това. В смисъл да се ангажира с организирането на търга и изпращането им при покупка. Става въпрос за неща с ниска стойност. Преди време ми бяха казвали за човек, който ги изкупува, в тази връзка питам.

# 558
  • София
Здравейте,

на 11.04.2017г. е извършено плащането от мен. На 12.05.17 писах на продавача, че стоката не е получена. Прати ми tracking номер и каза, че стоката е пристигнала в БГ. Да, но на сайта на БГ пощи пише:

Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина   ATHENS AIR MAIL UNIT (AMU)/ GREECE

Днес ходих до пощенския клон и ми кажаха, че пратката изобщо не е влизала в БГ т.е. това, което пише в сайта им, е вярно. Какво прави пратката в Гърция и защо 3-ти ден няма движение по нея? Кой може да ми даде отговор на тези въпроси, защото според продавачът всичко било наред?

# 559
  • Пловдив
Имам разни дребни неща, които ми се иска да продам в ибей. Но тъй като аз не бих могла да се справя сама има ли някой, които би се справил от мое име с това. В смисъл да се ангажира с организирането на търга и изпращането им при покупка. Става въпрос за неща с ниска стойност. Преди време ми бяха казвали за човек, който ги изкупува, в тази връзка питам.

Посредническата дейност е забранена по правилата на форума, а иначе - неща с ниска стойност аз не бих продавала точно в ибей.
Здравейте,

на 11.04.2017г. е извършено плащането от мен. На 12.05.17 писах на продавача, че стоката не е получена. Прати ми tracking номер и каза, че стоката е пристигнала в БГ. Да, но на сайта на БГ пощи пише:

Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина   ATHENS AIR MAIL UNIT (AMU)/ GREECE

Днес ходих до пощенския клон и ми кажаха, че пратката изобщо не е влизала в БГ т.е. това, което пише в сайта им, е вярно. Какво прави пратката в Гърция и защо 3-ти ден няма движение по нея? Кой може да ми даде отговор на тези въпроси, защото според продавачът всичко било наред?

Кажи му , че Гърция е до България, но не, всичко не е наред и го предупреди, че ще пуснеш кейс за неполучена стока.

# 560
  • София
Скрит текст:

Посредническата дейност е забранена по правилата на форума, а иначе - неща с ниска стойност аз не бих продавала точно в ибей.
Здравейте,

Кажи му , че Гърция е до България, но не, всичко не е наред и го предупреди, че ще пуснеш кейс за неполучена стока.

Писах му. Peace Мерси!

# 561
  • Пловдив
Здравейте, направих си регистрация в Ebay и се опитвам да направя поръчка. Добавям артикулите в кошницата и като дам просиид, ми изписва това съобщение:We were unable to load your basket.Please try again. If the problem persists, contact Customer Service or send us feedback.
Дала съм адрес за доставка на КДшопинг. Имате ли идея какъв може да е проблема? Лошото е, че не мога да намеря как да им пиша. Излиза ми само контакт чрез телефон.

# 562
  • Sofia
   С eBay.com можеш да се свържеш само чрез телефон, да. Peace

# 563
По повод моето проблемно плащане на стоката която продавах и се виждаше пясъчен часовник- та изчаках да мине чека явно е било чек но не мина напривх кейс за неплатена стока и ми изписа че потребителят не е регистрина в ибей вече, което съвсем си показа че е голяма измама.
Но представете си дамата започна да ми пише да съм й пратила нещата че била превела парите и какви ле не - ужас. Цитира ми номер на превода и ми дожаля - викам си то кофти да е дала парите пък аз да не й го пратя нищо че не е скъпо.
Понеже не съм много на ти с пейпал рових четох и така и не видях превода да е минал дори ми стои червен и задрсакн абе тотална нахалница.
Сега вече й отговарям на български , тя си пише на немски. Писна ми от нея.
та внимавайте. Sad

# 564
Не  е толкова трудно да ги продавате и аз в началото имах проблеми но с помощта на форума става. Не мисля че някой ще се навие да ви ги изкупи то няма никаква сигурност кое как и на каква цена ще се продаде. А за евтини неща изобщо не си струва наистина, защото пътните са доста ими и такси и ако ще ви дават по 1лв на нещо по-добре си ги качете в групите на фейсбук или олх.

# 565
Аз с ново питане продадох дефектна стока в немския ибей и отбелязах че е дефкетна в обявата и в заглавието като писах че нямат право да ми я върнат
сега продавача иска да я върне и на мен не ми дава опция да откажа това че ми пише и че трябва да поема доствакта.
Освен това нещото тежи 3кг.

# 566
  • София
Здравейте!
Ще съм благодарна на малко помощ!  Praynig
Спечелих търг в немския ибей. Тъй като плащах няколко неща, не съм забелязала, че търговеца приема само кеш или банков трансфер и си мислех, че всичко е точно, не съм обърнала внимание.
И сега, тъй като не получавам вече трета седмица нещата, реших да пиша на търговеца. Оказа се, че малко по-рано той е отворил кейс за неплатена стока. Дотук добре - обясних му, че мога да платя само през пей пал. Отговора му беше,  че по принцип не приемал пей пал, но може да направи изключение в този случай. Дал ми е мейл, където да преведа сумата, но ми е писал да избера опция " изпращане на пари на приятел", явно да спести от комисионна. Ок, но ще важи ли защитата на парите ми в този случай.. Рейтинга му е 100% positive от 460 птодажби, но все пак...

# 567
Нямаш защита, ако пратиш по този начин

# 568
  • София
И аз, като купувач, имам случай с пясъчен часовник:

Преди повече от седмица спечелих търг и платих веднага. Веднага щом видях часовничето, писах на продавачът /нов/ да добави адреса към ПейПал или да приеме ръчно плащането.
Не ми отговори и от вчера се чудя как да разваля сделката. В ПейПал канселирах плащането, но в Ибей веднага се появи като неплатено. Опитах се да им пиша, но дава, че не може да се изпрати съобщението и първо да се свържа с продавача.
Четох някъде, че след 30 дни парите /дребна сума/ ще се върнат автоматично, но не знам дали в Ибей пак няма да седи като неплатено.

Някой с опит в подобна ситуация?

# 569
  • София
Нямаш защита, ако пратиш по този начин
bouquet

Общи условия

Активация на акаунт