Ebay 97

• 89 638
  • 878
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Имам ли някакъв шанс да си върна сумата, ако продавачът вече ги е прехвърлил от РР и няма наличност в баланса?
   Да, имаш, разбира се. Парите ти ще бъдат върнати от eBay, които в последствие ще си ги търсят от продавача. От друга страна, смятам, че нямаш основания да се притесняваш на този етап. Peace

И аз да питам нещо. За непродадена стока ибей взима ли някакви такси?
   Не. Peace

# 466
  • София
Благодаря ти The Black Cat.

Притеснявам се, че поръчах техника до превозвач, от фалирала през 2009г. компания за дрехи.
То вече ме избива на смях, де - сумата не е голяма, понеже побързах да напазарувам, та да не се изчерпят четворно по-евтините артикули  Mr. Green  

Сега по-сериозно.
Убедена съм, че е някаква измамна схема, понеже излезе нова обява с 4 сходни артикула на още по-ниски цени. Продавачът този път е фирма за обувки и също е със 100% рейтинг, като от 47134 има само 1 негативен коментар. За последните 6 месеца няма активност.

На втория, докато писах, за втори път му изчезнаха обявите /вероятно ги свалят по сигнал/.
А моят, гледам че вече е продал 41бр. и все 6 му остават.

# 467
Получих съобщение от Ибей, от което разбрах, че предстоят промени свързвани с оформлението на обявите,  не ми стана ясно, обаче какво трябва да направя за да не бъдат премахнати. Не зная какво е JavaScript и Plug-ins or Flash.
Ако някой е наясно, моля да обясни!

Ето го и съобщението:

We're writing to let you know that as of 28 March 2017, at least 3 of your listings on the eBay.com sites contain active content. From June 2017, active content (e.g. JavaScript, Plug-ins or Flash, iFrame and form actions) will no longer display in your eBay listings.

While your listings will still remain active, certain text, images and other elements may not display as intended once active content is disabled. See the table below for specific examples from your listings.

Removing active content from your listings will give you the following benefits:
Improved performance on mobile devices
Faster loading times
A more secure marketplace
Here's a closer look at your listings that contain active content:
eBay.com
Active content type   Number of listings   Sample listing IDs
To ensure the best experience for shoppers, please remove the active content listed above, or replace it with HTML or CSS alternatives, as soon as possible by following our recommended best practices.

As always, thank you for selling on eBay.

Sincerely,
eBay seller team

# 468
  • София
Накратко: След юни месец няма да се показват рамки, движещи се картинки /анимирани, флаш/ и пр. и ако имаш такива, е добре да ги махнеш.

На мен ми направи вчепатление, че интерфейсът при публикуване е променен и доста по-опростен.
Другото което вчера забелязах е, че при наличието на пари в баланса и при плащане чрез РР, вече ги конвертират и дърпат от там автоматично, ако са в друга валута.

# 469
Здравейте!Моля за съвет какво да правя.На 22 март поръчах едни ленти за гимнастички от Ибей.След кореспонденция с продавача относно цветовете на панделките той ме уверява,че ще изпрати различни на цвят ленти.Вчера получих пакета и какво да видя всичките са еднакви и шарени  #Crazy Отгоре на всичко само 2 от 10 светят другите не.Писах на продавача как може при обещание от негова страна, че ще са различни да ги прати еднакви и как може да оправим проблема и днес получавам отговор, че ще ми възстанови 2 лири за недоразумението, а цената на лентите е 15 лири.Много съм разочарована и не знам какво да правя.Тези ленти ни трябват за един танц на деца в края на април нямам много време да чакам да дойдат други/децата трябва да репетират с тях/, а нямаме и финанси за да купим други.Цялата концепция на танца се проваля.Кажете какво да правя да се разбера с него да му върна тези,а той да ми прати други или да изискам да ми върне по-голяма част от парите,с който да купя нови ленти?

# 470
Отиди в resolution центъра и си избери опция not as described, след това избираш листинга от там и искаш пълен рефънд.

Алтернативно отиди на return this item и от опциите си избери not as described, ще трябва да върнеш продуктите, но те после трябва да ти върнат цялата сума + доставката. Ще забрави да се пазари за 2-3 лири.

Но това ще отнеме време, така че помисли за друго място откъдето можеш да купиш. Този магазин за мен е загубена кауза в момента, не бих се доверила да ми пратят каквото трябва, ако след първата уговорка не са си спазили обещанието.

Пробвай да видиш дали няма подобни неща на ebay.co.uk и филтрирай да ти показва резултати за UK и Европа. До края на април ще доставят, но с какво ще тренират децата е друг въпрос, ако решиш да върнеш лентите.

Ако в крайна сметка решиш да ги оставиш за тренировки и поръчаш и нови... не забравяй да научиш един продавач на малко повече внимание като му оставиш една хубава негативна оценка. Да му държи влага.

# 471
  • Бургас
Влизам да ви се оплача,спечелих търг с доставка"COLLECTION ONLY"Помолих продавача да ми даде адрес и удобно за него време за да изпратя куриер да прибере продукта,но продавача не е съгласен да се вземе от куриер и отказва да ми даде адрес.Иска лично да взема стоката.Даже не ми отговаря на писмата.А сега на къде? newsm78

# 472
Отиди в resolution центъра и си избери опция not as described, след това избираш листинга от там и искаш пълен рефънд.

Алтернативно отиди на return this item и от опциите си избери not as described, ще трябва да върнеш продуктите, но те после трябва да ти върнат цялата сума + доставката. Ще забрави да се пазари за 2-3 лири.

Но това ще отнеме време, така че помисли за друго място откъдето можеш да купиш. Този магазин за мен е загубена кауза в момента, не бих се доверила да ми пратят каквото трябва, ако след първата уговорка не са си спазили обещанието.

Пробвай да видиш дали няма подобни неща на ebay.co.uk и филтрирай да ти показва резултати за UK и Европа. До края на април ще доставят, но с какво ще тренират децата е друг въпрос, ако решиш да върнеш лентите.

Ако в крайна сметка решиш да ги оставиш за тренировки и поръчаш и нови... не забравяй да научиш един продавач на малко повече внимание като му оставиш една хубава негативна оценка. Да му държи влага.
Много благодаря за мнението, но малко късно ми дойде. Понеже нямаше отговор тук решихме да пишем на продавача, че сме съгласни да ни върне 2 лири и с тези пари да купим сатенена панделка и да преправим част от лентите. Получих и-мейл ,че имам постъпил рефънд от 2 лири, но все още не съм му поставила ценка. Все пак мисля да му оставя негативна оценка.
П.С. Вече е късно за пълен рефънд,но в този случай можеше ли да ни върне цялата сума без да трябва да му връщаме лентите? На мен досега не ми се е случвало така некоректно да се отнесе някой и затова не знам и може би избързах с решението да върне само 2 лири.

# 473
 Здравейте отново.
За сбъркана стока получих от продавач, частичен рефунд. В пейпал обаче, стои на pending. Чудя се защо така? Трябва ли нещо аз да направя?

# 474
Влизам да ви се оплача,спечелих търг с доставка"COLLECTION ONLY"Помолих продавача да ми даде адрес и удобно за него време за да изпратя куриер да прибере продукта,но продавача не е съгласен да се вземе от куриер и отказва да ми даде адрес.Иска лично да взема стоката.Даже не ми отговаря на писмата.А сега на къде? newsm78

Сега искаш да се откаже поръчката и да ти върне парите. Много интересно защо пък да не дойде куриер да вземе пратката, какво толкова? Може да е сериен убиец  Joy

patenceto_, не става и стоката и парите да си задържиш (освен ако продавача не реши така). Трябва да върнеш и най-често разноските са си за твоя сметка, но от тяхна страна са длъжни да върнат парите и за доставка и за стока. Ако става с тези 2 лири да се преправят лентите, тогава ок, но за мен продавача си заслужава лоша оценка.

# 475
Сефте ми се случва да видя такова нещо:

Зеленият надпис твърди, че стоката е пристигнала, но не е.
ПП: Сега видях, че крайният период на доставка още не е настъпил. Предполагам всичко е наред.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 20:22 от vorfax

# 476
  • Sofia
   Личните съобщения, които човек получава в eBay, автоматично се трият след определен период от време, така ли? В Inbox-а ми не са налични никакви съобщения отпреди 18-ти Окт, 2016-та. newsm78 Много неприятно, преди не бях обръщала внимание. Rolling Eyes

# 477
Здравейте.
Искам да попитам по-вещите от мен в продажбите в eBay. Вече трети път ми се случва, при спечелен мой търг, купувача да не плати и съответно аз отварям кейс за неплатена стока. След известно време (незнам точно колко дни) кейса се затваря автоматично, и не мога да оставя отрицателен feedback на купувача. Защо?

# 478
  • Sofia
   В eBay, продавачът никога не може да остави негативен feedback на купувача. Само положителен. Peace

# 479
   В eBay, продавачът никога не може да остави негативен feedback на купувача. Само положителен. Peace
Много благодаря за отговора. Simple Smile
Но така всеки може да спечели търг и да не плати без да му се отрази отрицателно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт