Ebay 97

• 89 613
  • 878
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Здравейте! Преди време спечелих един търг и след това зададох въпрос относно артикула. Продавача писа, че въпроси се задават по време на търга, а не като свърши и даде cancel order. Забелязах, че бутоните за поставяне на коментари в случая не са активни. Въпроса ми е, ако продавам нещо на търг и не съм доволен от крайната цена, мога ли да дам cancel order, преди да е платена. Явно като се канселира поръчката, не може да се поставя коментар.
Поздрави

Не, не можеш.В такива случаи тарикат-продавачите казват, че нещото не може да се прати, защото го е надъвкало кучето/котката, детето е изсипало сок и всякакви съчинения.Слагай се по-висока начална цена, близка до желаната от теб, никой не може да ти гарантира как ще завърши търг.
И да, въпроси се задават преди приключването.

# 511
Аз мисля, че мога, в моя случай продавача ми си кенселира продажбата и я релистна отново, а аз нямах опция за коментар, понеже я затвори преди плащането.

# 512
  • Sofia
   Наскоро ми канселираха една покупка, която вече беше платена – продавачът ми прати пълен refund. Да, възможността за оставяне на коментар изчезна точно след канселирането.

# 513
  • София
Може да поставите оценка след канселирането, стъпките са следните:

My eBay --> Summary --> Account
Гледате таблицата вляво, там има Feedback и излизат всички сделки без оценки /от купувачи и продавачи/ - Items Awaiting Feedback.

Наскоро ми се случи за първи път да ми канселират поръчка, като продавачът дори не ми писа.
Артикулът беше "Buy it now" и с около 3-4 паунда по-евтин от другите. Като основание за рефунда беше посочил грешен адрес и толкова. Не му поставих никаква оценка. Разбирам, че му се е видял съмнителен адресът до превозвач, ядосах се, че не драсна два реда, но ми мина и реших да не му развалям хубавият рейтинг.

# 514
  • Sofia
   Здравейте! Имам малко абстрактен въпрос, отправен най-вече към продаващите в eBay. Напоследък обмислям да кача за продажба някои доста скъпи оригинални артикули, но тъй като имам определени притеснения, в мен възникнаха няколко въпроса. На първо място, чудя се дали не е възможно след продажбата да възникне спор с некоректен купувач, който да твърди, да кажем, че полученият артикул не е оригинален или е дефектен. В една такава хипотетична ситуация, какво бих могла да направя, за да се защитя? Знам, че има определени трикчета и чалъми, чрез които можеш да се подсигуриш до известна степен, като това да направиш кратко клипче на стоката, в момента на изпращането ѝ. И все пак, тези методи едва ли дават 100-процентова гаранция. Детайлното описание към обявата също е много важно, това е ясно и винаги се старая в тази насока.

Гледам, че в eBay, като цяло, се продават огромен обем маркови стоки, та не вярвам да са налице кой знае какви проблеми.

Всякакви идеи и съвети са добре дошли! lovekiss

# 515
  • Пловдив
  Здравейте! Имам малко абстрактен въпрос, отправен най-вече към продаващите в eBay. Напоследък обмислям да кача за продажба някои доста скъпи оригинални артикули, но тъй като имам определени притеснения, в мен възникнаха няколко въпроса. На първо място, чудя се дали не е възможно след продажбата да възникне спор с некоректен купувач, който да твърди, да кажем, че полученият артикул не е оригинален или е дефектен. В една такава хипотетична ситуация, какво бих могла да направя, за да се защитя? Знам, че има определени трикчета и чалъми, чрез които можеш да се подсигуриш до известна степен, като това да направиш кратко клипче на стоката, в момента на изпращането ѝ. И все пак, тези методи едва ли дават 100-процентова гаранция. Детайлното описание към обявата също е много важно, това е ясно и винаги се старая в тази насока.

Гледам, че в eBay, като цяло, се продават огромен обем маркови стоки, та не вярвам да са налице кой знае какви проблеми.

Всякакви идеи и съвети са добре дошли! lovekiss

Рисково си е.Преди време една жена беше дала 1500 лева за чанта на Диор, която се оказва менте, но продавачката така и не и върна парите, защото не можа да го докаже с документ от дилър на марката.Та, ако имаш солидни доказателства за автентичност - продавай!

# 516
  • Sofia
   Горгона, мерси за включването! Hug

Точно там е работата – че няма как да предоставя неоспорими доказателства за автентичност. Единственото, на което бих могла да се позова, са белезите на самия продукт, индикиращи оригиналност, плюс евентуалното наличие на аксесоари / принадлежности към продукта.

Забелязала съм, че когато някои блогърки продават скъпа маркова чанта, да речем, прилагат като доказателство за произход на чантата касовата бележка от магазина, от който е закупен артикула (например, Harrods, John Lewis и т.н.). Само че (разбираемо) аз няма как да направя същото, тъй като: 1.) Не пазя касовите бележки; 2.) Какво реално би означавала касова бележка от български бутик, напечатана на кирилица? Confused

А по отношение на разказания от теб случай, не разбрах съвсем – продавачката се е оказала некоректна, продавайки фалшива чанта, а на получателката ѝ се е наложило да докаже това, но не е успяла и не са ѝ върнали парите, така ли? Това реално е обратната ситуация на казуса, за който аз питам?

P.S.: Моите артикули, за щастие, не са чак за хиляди левове / брой; по-скоро – стотици. Simple Smile А и са едва няколко екземпляра.

# 517
  • Пловдив
Cat,  Hug
Да, съвсем правилно си разбрала.Чантата беше реплика, но нямаше как да се докаже по ибейската процедура и купувачката изгоря с въпросната сума.Винаги някой за мръсотията и за да му излезе без пари, може да се заяде, че е получил менте и големи ядове се почват.Според мен - имаш по-голям шанс да ги продадеш в Бг.

# 518
  • Sofia
   Горгона, имаш право, разбира се. Simple Smile В миналото съм продавала някои скъпички неща и в България, но допълнително качвайки обяви в eBay, увеличавам шансовете си за продажба многократно. Това е, което ме блазни. Mr. Green Ако трябва да бъдем реалисти, поради ограничеността и спецификите на нашенския пазар, както и поради ниската покупателна способност на българите, може да ти отнеме месеци, ако не и над година, за да продадеш даден марков артикул на справедливо добра цена. Ясно е, че ако го пуснеш на безценица, ще се отървеш от него, но не това е целта. Не че е невъзможно да се стигне до продажба, разбира се, просто по някой път нещата се протакат изключително дълго, ако изобщо се случат. Rolling Eyes

# 519
  • София
Здравейте,
досега не съм поръчвала от ebay. Не ми стана ясно ако нямам Pay Pal мога ли да плата с карта и ако да - как става?

# 520
  • Sofia
   Да, можеш да платиш директно с карта, но не мога да те упътя как точно става. Просто следвай стъпките в самата платформа. Peace

# 521
Само да добавя, че повечето продавачи предпочитат плащане с ПП, така че първо прочети в обявата какво плащане се приема  Peace

# 522
  • София
Само да добавя, че повечето продавачи предпочитат плащане с ПП, така че първо прочети в обявата какво плащане се приема  Peace
Точно това не ми и ясно. Питах продавача и той ми отговори следното: "You can pay with any credit card via paypal with no need of having a paypal account"
Как да платя през ПП,  като нямам регистрация? newsm78

# 523
  • Sofia
   Спомням си, че назад в темата имаше няколко такива случая – потребители бяха платили директно с картата си, но се оказа, че макар да нямат акаунт в PayPal, пак разполагат със защита от сайта, все едно са направили плащането през него. Това, което ти е казал продавачът, е самата истина.

# 524
  • София
Благодаря на всички за помощта!  bouquetПолучи се без ПП.

Общи условия

Активация на акаунт