Отговори
# 120
Аз лично съм доволна от доктор Панайотова. Бях при нея на БХС. Много е внимателна, обяснява подробно, проявява отношение.

# 121
Момичета вие за коя седмица си записвате час за ФМ? Питам защото виждам, че повечето са си записали за октомври, а на мен 22 седмица ми се пада края на ноември, но няма как да ни е толкова голяма разликата.

# 122
simonix аз сега съм в 15+2 , което се води 16-та седмица .
взех си час за 21.10 тогава живот и здраве ще съм 20+5 и мисля че е добре .

ФМ се прави между 18г.с - 23 г.с

# 123
Момичета един въпрос към правилите БХС.Ясно ми е,че трябва да се консултирам с лекаря ми,но имам час след 2седм и все пак за мое успокоение.Днес си взех резултатите от БХС-всичко е ок с изключение на плацентарния протеин PAPP-A-казаха ми,че е под нивото 0.25 и аз се притесних.Никъде не пише реф.стойности и аз не мога да се ориентирам много ли е надолу.Затова исках да попитам при вас как са нещата и дали някой се е сблъсквал с подобен проблем?

# 124
martyyy моя беше 2,61 при норма 1,5 , мисля че нямаш повод за притеснение , но нека други мами със информация да си изкажат мнението

# 125
Аз сега съм в 12, на ФМ ще бъда в 20 седмица

# 126
  • София
Здравейте момичета и честит празник!

desinka8810 голяма част от витамин С се отделя с урината и се усвоява само толкова, от колкото тялото има нужда. За да повлияеш рН (киселинността) трябва да си го вземала много продължително време (10 дни не е достатъчно). С две думи: според мен няма от какво да се притесняваш Simple Smile

ColdEyes страхотно е да нямаш симптоми, аз бях така цели 3 месеца и беше рай  Sunglasses и аз се питах "има ли бебе", но всичко беше наред! Винаги можеш допълнително да отидеш на ултразвук или да поговориш с гинеколога си, той/тя ще ти каже кога има повод за тревоги. А ритането твърдят, че към 18-та седмица вече се усещало, а приятелки твърдят че било забавно само в началото.  Laughing после си било по-скоро дискомфорт. Мисля че пак около 18-20 седмица тоновете на бебето може да се чуят вече и с обикновен стетоскоп ("слушалка" от апарат за мерене на кръвно например) аз си имам и познай кой ще си обикаля като луд корема  през вечер  Mr. Green . Продават се в аптеките и мисля че са по-малко от 20 лева (нещо от сорта на 12-15 лв) Smile. Ако нямат, може да помолите да ви поръчат.

simonix, за моята фетална морфология ще бъде в 20 +1 г.с. (18 окт), мисля че се прави в 17-23г.с.

martyyy сигурна ли си, че няма реф. стойности? В Майчин дом ли е правено изследването? Ако е там, мога да споделя какви реф. стойности има на моята бланка, но само ако са от една лаборатория.
Аз имах РАРР в норма но в към долна граница и от Майчин дом ми препоръчаха БХС 2. Моята лекарка прецени че след като е в норма и няма други отклонения няма да правим БХС 2. Според мен най-вероятно ще ти предложат БХС 2.

# 127
Ами няма референтни стойности със сигурност.Пускала съм го в мед.университет Плевен.Утре освен да звънна да питам...

# 128
  • София
Звучи най-добре да попиташ по телефона какви са реф. стойности, а защо не още сега? Извадих линк с телефони (които предполагам вече имаш) но засега не намирам нищо с референтни стойности- голяма част от лабораториите имат линкове към реф. стойности на сайтовете си. Ще пиша на лични ако открия нещо.

# 129
Сега и аз си погледнах резултатите от БХС и пише РАРРА 0,97, но наистина няма референтни стойности. Между другото и аз почти нямам симптоми и живея от преглед на преглед. Утре съм на лекар за шийката, но ще поискам и ехограф да направим. Не съм ходила от 2 седмици и само си гледам корема дали расте  Simple Smile

# 130
Звучи най-добре да попиташ по телефона какви са реф. стойности, а защо не още сега? Извадих линк с телефони (които предполагам вече имаш) но засега не намирам нищо с референтни стойности- голяма част от лабораториите имат линкове към реф. стойности на сайтовете си. Ще пиша на лични ако открия нещо.
За съжаление работят до 15ч...Затова трябва да изчакам до утре.Много е странно,че нямат реф.стойности,за да може да се ориентира човек.А инъче имам и аз препоръка за късен БХС,за да се види отново резултата.

# 131
Привет и аз успях след дълго чудене и маене успях да си запиша час за ФМ 18.10.16г. (20г.с) при д-р Марков. Стискам палци на всички за ФМ и всичко да е наред. 🤗

# 132
  • София
martyyy в този линк, горе-долу по средата на страницата има  копиран мейл от проф. Кременски от националната генетична лаборатория, в който пише, че не са важни отделните стойности а съотношения които изчисляват и пишат дали са част от медианата( МоМ):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595858.525

Сигурно накрая ще излезе всичко окей, но само ни образуват нерви с тези сметки и теглилки.  #Cussing out

# 133
  • София
Ох, а аз днес се ядосвам с моята урина. Уж се разбрахме да се повтори резултатът, за да се види дали има в урината белтък, те ми пуснали микробиология. Направо съм бясна, утре пак ще правя същото.

# 134
Много ти благодаря за линка  Hug Май наистина тия цифри създават повече притеснение отколкото реална представа за ситуацията.Ще си изчакам търпеливо прегледа,заредена с положително настроение! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт