Отговори
# 135
  • София
Аз днес бях на БХС при др. Михова и очаквам да ми се обади за кръвните резултати. Следва ФМ от 16 до 18 седмица, като се броят навършените седмици и се записах за 21.10, че вече е излязъл графика в Надежда.

# 136
На мен АГ ми беше изписала да пия парацетамол и витамин С 3х1 като бях болна така че не мисля че е проблем.

# 137
Аз пък се записах на ЖК най-после, но съм разочарована. Апаратурата е ужасна, на снимката нищо не може да се различи, а мониторът не можеше да се обърне към мен и нищо не видях Crossing Arms
Поне ми даде направления за кръвни и реших да ги направя днес. Питах в лабораторията, те ми викат утре сутринта на гладно. Грешката ми беше, че им казах - ами добре, тогава другаде ще ги направя, че не ми се разкарва пак. И лаборантката като реши, че ще я уволнят ако отида в друга лаборатория и взе да ме гони из коридорите ooooh! Взе ми направленията и ги тикна в ръцете на жената на регистратурата и се прибра. Аз си ги взех обратно обаче и си заминах. Ако действително трябва да е на гладно и резултатът е фалшив заради това каква полза?

Поне записах за ранна ФМ в 18 г.с. в Надежда и тогава ще чакам да си видя бебето, а пък как ще е занапред с тая ЖК не знам Confused Лекарката ми хареса, но всичко останало... пълен цирк...

# 138
  • От Луната
Ако има ПКК трябва да е на гладно, най-добре иди пак утре, за да си сигурна че е достоверен резултата. После да не ги повтаряш... а може и да ги пуснеш на място където ти е удобно.

# 139
Да, аз затова си ги взех. Само че няма да е утре, че нещо много ме изнервиха.
Ама добре де, тези дето сте по здравна каса как са ви снимките от ехографа и виждате ли си бебетата на прегледите?

# 140
Трябва да е на гладно със сигурност те изследват много неща в кръвната картина влияещи се от храна и напитки

# 141
  • От Луната
На моята от вчера нищо не се вижда ... на 4Д-то при Сигридив, всичко се вижда, но на този се чудиш, това петно какво е ... ММ го видя на ехографа, аз не.
Това е положението, чух му сърчецето и ми стига да съм спокойна още 15 дена до прегледа при Сигридов. Чудя се дали да си записвам час за ФМ, или да изчакам още малко Sad
Таз от ЖК, иска да ходя във Фемина, но не съм ОК, ще трябва да я убедя за Сигридов, защото иначе няма да се разберем.

Днес си взех ново направление от ЛЛ ... одисеята продължава  Joy Joy Joy
Имаше 27души за прегледи и направления  Shocked още преди да е започнала смяната ѝ. Меко казано прередих всички без угризения  Mr. Green Crazy hahaha

# 142
На мен снимките от 4 д-то са ми много странни в все едно гледаш извънземно ,а като го гледах на монитора главичката една такава оребрена иначе приближените снимки на обикновения са много сладки

# 143
А
Поне ми даде направления за кръвни и реших да ги направя днес. Питах в лабораторията, те ми викат утре сутринта на гладно. Грешката ми беше, че им казах - ами добре, тогава другаде ще ги направя, че не ми се разкарва пак. И лаборантката като реши, че ще я уволнят ако отида в друга лаборатория и взе да ме гони из коридорите ooooh! Взе ми направленията и ги тикна в ръцете на жената на регистратурата и се прибра. Аз си ги взех обратно обаче и си заминах. Ако действително трябва да е на гладно и резултатът е фалшив заради това каква полза?

На гладно трябва да са кръв и урина. Мен изрично ме питаха да не би случайно нещо да съм яла.
На ехографа виждам бебето при ЖК / Дева Мария - Бургас/, и от лекарката съм доволна и снимки винаги ми дава по 2-3 /хубави са/ - каза са семейния албум Simple Smile  

# 144
  • В чуден свят с четири Слънца
Ама добре де, тези дето сте по здравна каса как са ви снимките от ехографа и виждате ли си бебетата на прегледите?
Аз се записах в кварталната поликлиника по здравна каса, а иначе си ходя във Фемина на прегледи. По здравна каса прегледите са пародия, апаратурата им е допотопна, но като е държавно, явно е така.
Ултразвука в поликлиниката не можел да мери размери, докторката просто гледа има ли сърдечна дейност, пуска да чуе сърцето и това е. Като я попитам колко е голямо бебето, казва, че е колкото трябва  Crazy Сестрата пък ми мери корема и височина на матката и всеки път пита лекарката коя седмица съм, та да нагоди сантиметрите. Пък обиколката на моят корем беше спаднала от миналия път, та още стъкмация - не можело да пишат по-малко см. от предния път...Ми като до скоро имах храносмилателни проблеми и бях надута като балон, какво да направя, нормално е сега да е спаднала обиколката...Но пък за болнични по ЛКК се много точни - искаш ли, ок - получаваш. В частните клиники май има проблеми с издаването на болничните.
За кръвните изследвания на гладно - държали да не съм яла нищо само заради измерването на кръвната захар. Обаче аз като се будя в пет сутринта, не мога да изкарам гладна до 9:30, в колкото ми записаха час за кръвни, аз и без това лесно колабирам. Освен това и пред лабораторията се чака поне половин-един час. Не се виждам да издържа. Ще си ям, пък ако излезе захарта извън норма, както ми е излизала, признавам си, че не съм издържала и съм хапнала.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 21:41 от mama_galka

# 145
Здравейте,
Аз лично съм много доволна от моята лекарка, която ме следи- хем хубава техника, Хем по здравна каса. Аз преди бях писала за нея Катя Венкова.. Изключително внимателна, модерна, точна... Мисля, че още приема по ЖК... Предишната бременност от начало до край с нея, но не изражда. Часът се записва по интернет чрез Superdoc Simple Smile Можете да я проверите Simple Smile..

# 146
  • София
Забравих да кажа - лекарката потвърди, че може боядисване с амонячна боя. Но всякакви козметични процедури трябва да се отложат ако съдържат ток, лазер, ултразвук ( почистване на зъбен камък). Та аз ходя на почистване на лице, но и козметичката ми каза без нещата с ток (дарсонвал, лазер...)  Rolling Eyes

# 147
На държавно само веднъж съм ходила, все още не съм записана. Нищо не се вижда! Naughty Изследванията задължително са на гладно, даже без кафе, особенно ако ще ти пускат за щитовидна, кръвна захар, че дори пкк се влие. За да вземат парите от направлението са готови на всичко тия хора, аман! Но ти си много бойна мадама bouquet браво, радвам ти се максимално. Ако беше някой друг можеше и без изследвания и без направления да остане. #Cussing out

# 148
На мен никой не ми каза, че трябва нагладно да се пускат изследванията... дори АГ не ме пита и директно ме прати в лабораторията да ги пусна. Всичко ми беше в норма, освен неутрофилите... те бяха малко завишени и тр да питам това какво значи.
Иначе да ви питам, случвало ли ви се е да повръщате жълти сокове... мислех, че стомашните са зеленикави?

# 149
Изследванията се правят на гладно. Поне така изрично ме предупредиха.
Иначе относно ЖК по здравна каса много зависи. Моята АГ е със супер модерна апаратура. Всеки път ме гледа на ехо, но пропуска мерене на обиколки, кантари и т. н.

Общи условия

Активация на акаунт