Отговори
# 195
Много съм притеснена момичета. Днес получих резултатите от БХС и оцетната е H високо отклонение. Комбиниран риск за болест на ДАУН е 1 от 160. Биохимичен риск за болест на ДАУН 1 от 90. Възрастовият риск за болест на ДАУН 1 от 130. NT 2 mm, но ме мисля че беше измерена много точно, защото бебето скачало като олимпиец каза док.Препоръчва се дородова диагностика. И сега какво следва? Амнио предполагам с тоя висок риск... Никой не ми каза какво да направя, като излезнат резултатите и сега съм в чуденка.

# 196
vanaya, аз бих отишла веднага за второ мнение и чак след това амниоцентеза. Стискам палци!

Къде прави БХС-то?

# 197
Vanaya,
Къде си прави изследванията? По -добре отиди. На късния БХС и бъди спокойна... ако и тогава подобни резултатите може би ще се наложи амнио. Иначе останалите мерки в граница ли са? Т.е. добри ли са... При  майки над 35 редовно се изчислява подобен риск. Но това си е статистическо изследване на база възраст, така че спокойно. Пък и нухалната е 2мм, на моето дете 1.9.. в 12 г.с. + 5дни...А, ако си ги правила в МД - не бих казала, че техниката отчита кой знае колко точно... 

# 198
Vanaya, и аз мисля, че е по добре да отидеш след две седмици на късния БХС и тогава амниоцентеза ако се налага.
В Майчин Дом времето е спряло през 35та. Не знам каква им е техниката. И на мен от там ми е висок риска на БХС за разлика от същите в Надежда. Някаква едва виждаща баба трудно намира вените със супер дебели игли. На момичето преди мен му надупчи и двете ръце на няколко места ...при мен на третия път успя. На регистратурата с мен почти не говориха. Имаше три жени в стаята крещяха и се ядосваха на някой че им била 300лв. заплатата ... пълен ужас е там!  Stop
И при мен нухалната е 2мм, а от второ мнение 1.2. newsm78 ... Толкова кадърно ни мерят! Все пак и двете са в норма и  реших да вярвам на тези резултати, а не на БХС защото съм почти на 35 и предполагам е оказало влияние.
Побъркаха ни да се чудим кой да питаме, да се притесняваме и да ходим на второ и трето мнение ....

# 199
  • От Луната
Vanaya, спокойно само, имам приятелка, която роди здраво бебе, след измерена реална 2мм нухална. Правиха амниоцентеза, но всичко излезе наред.
Аз лично съм за Пренатест!
Аз лично бих отишла на 2-3то мнение, без БХС, само преглед, да кажат колко е реалния риск.
Всичко ще е наред! Вярвам!

# 200
Да, пренатест, но ако не можеш да платиш 2000 за него какъв друг избор имаш?
Иначе ако прегледът е бил в МД и аз не бих му вярвала много...

# 201
Да ви кажа пък аз... тъй като моята лекарка не ми пресмяташе бременността както трябваше , аз съм писала и на вас също, че имаше разминаване.... тя ме убеждаваше, че съм в 11 г.с ,тя пресмята от оплождането, а аз съм била в 13(се оказа по компютъра й после, сметнато от последния цикъл) та не си направих БХС( което си е моя грешка, че се доверих) после тя ми обясни , че не препоръчва този тест, защото отчитал само риска и т.н. това си го знаем. Аз така или иначе не бях сигурна дали да го правя, но сега пък ми е притеснено... то угода няма. Говорих с друг лекар, който ми каза да си направя втория поне и така смятам да постъпя. Ще отида и на ФМ и ще се моля и надявам всичко да е наред с бебче .  
Така или иначе няма да си сменя лекарката, записах се при нея на ЖК и за това ще върши работа, но ще се консултирам и с другия лекар, който съм избрала да ме и изражда  Simple Smile
 bouquet Хубав ден ви желая бъдещи мами  Hug

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 13:21 от GaliaMD

# 202
Здравейте.Имам питане относно акупунктура.Някой правил ли си е по време на бременност?Тук ми я препоръчаха,понеже съм 17 г.с. и още се чувствам все едно в 8..гадане,отпадналост и т.н. Та,моля за съвет..Благодаря ви и хубав ден  Laughing

# 203
  • София
Ваня, и аз бих потърсила второ мнение.Аз например бях 100 процента  сигурна, че ще правя амниозентеза, защото съм над 35, резултатите ме изненадаха положително, но мисълта ми е, че няма страшно от тази процедура.Имам приятелки, които им се наложи да правят и си родиха здрави деца.Не се страхувай.

# 204
Вероника, и аз съм така макар в 14 - та седмица. Една жена ми препоръча акупунктурата, но после говорих и с други хора, които се изказаха скептично, а и се оказа, че акупунктурата не е никак евтина.

# 205
  • От Луната
Писах и по назад, Пренатеста на Малинив е под 1000лв, и честно казано бих се напънала да ги прежаля, но при становище от един кръвен тест не ми се вижда удачно да се взема решение нито за едното нито за другото.
Затова второ мнение трябва 100% ... аз лично бих се доверила само на ехограф и отличен лекар в тази област.

# 206
Благодаря ви за успокоителните думи, дано всичко да е наред. Проблема е първо от годините-39 оттам идва големия риск, но не само. Правих БХС във Варна. Нухалната я измери доктора който ше ме изражда в аг, но доста се измъчи докато го измери защото много мърдаше, а и много бързо приключи. Та си мисля, че тия мерки не са коректни. В тетапията ми направиха изследването и другите неща са в норма. Док. Каза само след 3 седмици ще ги повторим в 16 г.с.

# 207
Знам, че в Малинов е по-евтино, но и 1000 лв не са никак малко, когато ги нямаш. А и не е ли само за Даун, без останалите хромозомни?

# 208
  • От Луната
Така е, за съжаление ... парите вече са определящи и при нас. Няма как Sad
Но преди да се вземе каквото и да е решение, аз бих отишла на поне още едно мнение, даже в София! Знам че и пътуването е разход, но от познати знам, че във Варна няма много специалисти Sad
Електра, нямам много информация, Магнетична, от темата за проблемно прави и мисля, че беше и за трите тризомии, и пол и бяха казали, но е факт, че има различни пакети, другите не знам какво включват.

vanaya, всичко ще е наред, провери още веднъж на друго място и тогава се притеснявай!  Hug

# 209
Vanaya, не се притеснявай. Аз мисля, че това изследване е чиста статистика. Отчита различни фактори, а възрастта е основен. Според мен щом на ехографа всичко е ок, не трябва да се тревожиш. За свое успокоение обаче потърси още едно мнение. Стискам ти палци! Hug

Общи условия

Активация на акаунт