Отговори
# 405
Забравих да ти кажа и за витамин C,често прибягвам до него и сега съм с херпеси и леко ме боли гърлото и пия,ноо питай как да ги пиеш

# 406
Може и да се повторя но пак ще го напиша с  малко допълнение. Подходящо за нормални хреми и за синузити. В бурканче се сипва 200 мл. вода и в нея по 1 ч.л. сода за хляб и морска сол, всичко това се вари на водна баня за 20 минути. След това леко затоплено се слага по един капкомер във всяка ноздра. Преди него може да се направи промивка с отвара от лайка 1 капкомер в ноздра като първо се слага в едната запушва се и се издухва над чешмата така че да изтече обратно и процедурата се повтаря с другата - не е много приятно но е ефикасно. Този лек може да се прилага и на бебета изпитано е и много помага.

# 407
Записах си час за ''Щерев'' за 28.09,за съжаление нито един от специалистите няма свободни и ми дадоха за някакъв  Петър Игнатов.Гледам в сайта им го няма попитах я защо,а жената на регистратурата ми отговори,че бил много млад и е от скоро и затова,опита се да ме успокои че бил стажант на д-р Чавева за която исках час..Ще пиша после инфо за младото момче,дано си разбира от работата малко съм притеснена

Изобщо не се притеснявай даже се радвай за Петър Игнатов, той е страхотен професионалист аз се бях записала при него, но за съжаление за моя час се разболя и минах при Билчев. Та да ти дам малко инфо за него той работеше в клиника Надежда и там е много търсен лекар, нещо като Чавеева в Щерев, много трудно се записваха часове за него бързо свършваха. Той е специалиризал в Англия заедно с Чавеева, не знам да й е бил стажант, аз знам че са учили и специализирали заедно в чужбина, работи и на друго място, в Щерев е от около 2 месеца и все още там не го знаят. За Чавеева само да ти кажа, че аз се записах при нея, но от това което видях когато чаках с други хора аз на преглед при Билчев, другите повечето за нея ами часовете закъсняваха без да преувеличавам с 3-4 часа, отделно имаше хора записали се при нея а ги прегледаха други лекари, така че грам не се ядосвай може би дори по-добре е станало. Аз като се записвах държах часа за Чавеева да ми е от първите сутрин, защото следобедно вечерните часове наистина много изостават.

Здравейте, относно Петър Игнатов... аз бях на БХС при него в частния му кабинет http://www.orthogyn.com/ignatov/contact.html
Аз го питах дали още работи в Надежда и той ми каза "За щастие не!"... не ми обясни защо е за щастие. Каза ми също, че в момента работи в Шейново, за Щерев нищо не спомена. Но не е толкова млад, както са го описали: http://orthogyn.com/images/3.jpg. А пък да е стажант на Чавеева - абсурд... той е доста по-възрастен от нея.
Много е внимателен и аз останах доволна. Чудя се за феталната дали пак при него или при Марков или Михова да се запиша.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 11:41 от simonix

# 408
Simonix,От регристратурата като попитах защо Петър Игнатов го няма в сайта на Щерев ми казаха,че е нов и сравнително млад затова го нямало(значи е имала предвид за самата клиника,че е млад като стаж в 'Щерев).Отностно че е стажант пак казвам жената ми каза,че е бил при Чавеева,защото за нея исках час.Веднага,щом мина прегледа ще пиша тук подробности отностно прегледа .
И сега се чух с него  на номера,който си дала и ДА той е  Peace

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 12:33 от salvache93

# 409
Здравейте мамчета. Има ли някоя от вас със ниско кръвно?

# 410
Привет отново! Скоро не съм писала тук.
Да ви попитам някоя от вас има ли впечатления от д-р Атанас Чернев, Майчин дом-София?
И изобщо къде се следите?

# 411
Как антибиотик без преглед на втория ден. Това е безотговорно. С АБ се лекува бактериална инфекция, а не вирусна. Едва, ако се усложни т.е. слезе надолу се предписва АБ. Аз също съм хремава и с лек гърлобол, но при рязък спад на температурите това не е изненадващо. Не съм пила дори порацетамол. Щом няма температура не е толкова претеснително.

# 412
Чета и че препоръчвате бонбони Кармолис. Ако съдържат същото, което има и в билков екстрат Кармолис, не са ок за бременни.

# 413
  • В чуден свят с четири Слънца
Момичета, дайте идея от къде може да се купи зимно яке за бременни newsm78 Днес ходих да търся в H&M, но там имат само един модел платнена парка, зелена, която малко на войнишка ми приличаше. Но не това е проблема, а че модела е с много къси ръкави. Или поне на мен ми бяха къси, аз нося размер S, но мерих дори L, и пак ръкавите бяха къси. Аз имам едно шушляково яке от там от преди 3 години, но вече е старичко и исках да го сменя. То ми беше много удобно и след раждането, когато есените, зимите и пролетите си носех бебето на слиг или ергономична раничка и си закопчавах бебо под якето. Така си му беше топличко и ни беше много удобно. Сега си търся пак подобно моделче, да става и за бебе на кенгуру под него, но не мога да намеря. По интернет не семя да купя дреха, точно заради дължината на ръкавите, която няма как да премериш.
А за бонбоните Кармолис, аз ги ползвах няколко пъти, като ме боля гърлото, помогнаха, но не събразих, че не стават за бременни. Слава Богу не съм имала проблеми.

# 414
И аз се чудя за зимно яке...
Ще разгледам почивните дни Simple Smile...
Иначе при настинка моята свекърва не вдига със следния буламач - гаден, безвреден, на много ефективен:
1. Дюля, на едра срязана със семките
2. Една ябълка- по същия начин
3. Липа
4. Червен лук с обелките
5. Спукани орехи с черупките
Това всичко се ссварява в 2л. Вода и се пие... па възможност цялото Simple Smile

# 415
момичета следното сиропче също много помага и е много вкусно Simple Smile

2-3   ябълки (нарязани на кубчета)
4-5  орехи (счукани и с черупките)
1 / 2  кутия локум (нарязан на ситно)
1 изравнена супена лъжица синапено семе и 1 изравнена супена лъжица ленено семе (смлени)
Всичките съставки се заливат с 1 литър вода , вари се докато изври водата на половина и се прецежда.
Сутрин,обед,вечер и преди лягане по една кафяна чашка се пие от сиропа.
Да не се съхранява за дълго време, ако след първата доза няма облекчение да се повтори но  с един ден почивка.

# 416
Здравейте мамчета. Има ли някоя от вас със ниско кръвно?

Здравей.Аз съм с ниско... 78/54 от тази сутрин  Confused

# 417
Здравейте, група!
За ФМ в Щерев бих препоръчала д-р Искилиева, страшно ми допада като лекар, млада , лъчезарна, гледа всичко на бебето не под една, а под две лупи, много изчерпателна в разясненията.
За пол на бебето тя ми каза още в 12+ сед, именно по онази въпросна костица с ъгъл от 30 гр при момчетата. Миналата седмица докторът потвърди. И на мен ми се искаше пак момиченце, но това е едно от нещата в живота, които не зависят от нас. Само да са живи и здрави.
Аз миналата седмица се ровичках в нета за методи за изчисление на пола и попаднах на метода на Рамзи (Ramzi theory). Позагубих 2-3 часа да разгадая как се определя и май се оказва верен при мен. Гледа се по ранна ехографска снимка 7-8 сед.къде е закрепен плодния сак в матката и къде почва да се образува плацентата. Гледа се огледално - дясно е момче, ляво е момиче. Ако ви се занимава и забавлява чукнете го в Гугъл, има много инфо, и снимков материал.
Китайският календар се оказа верен за дъщеря ми, и сега също сочи вярно.
Моето коремче не е много по-голямо отколкото ми беше по това време на бременността с дъщеря ми, просто взех да усещам пърханията по-рано.
Дрехи за бременни никога не съм купувала, взимала си просто малко по широчки дрехи. Любими панталони или дънки ги нося малко поразкопчани, отгоре с по-дълга блуза или риза.

# 418
За гърло и кашлиица - Тавипек. ЛЛ каза, че е със специално разрешително за бременни. Изчисти ми кашлицата за 3-4 дни.

# 419
Здравейте, един ден не съм ви чела и нямате насмогване Simple Smile.
Много хубави рецепти за сиропчета предлагате,ще си ги запиша, тъй като мъжът ми много се разболява и ще вземе и на мен да ми лепне някой вирус.
Относно якетата за зимата вчера ходих до Рени фешън и казаха,че началото на октомври очакват нова колекция якета. Мисля,че имат магазин и в София. Аз си купих много хубав панталон и ватиран клин,тъй като вече всичко ми стяга, качила съм 4кг от трансфера досега, а искам да се чувствам удобно.

Общи условия

Активация на акаунт