Отговори
# 390
Вижте на първа страница бе момичета, и за БХС и за фетална и за фейсбук групата! Няма лошо да не си чела всичкия спам, но поне на първа страница погледнете преди да пишете.

Иначе - добре дошли!  Laughing

# 391
Вижте на първа страница бе момичета, и за БХС и за фетална и за фейсбук групата! Няма лошо да не си чела всичкия спам, но поне на първа страница погледнете преди да пишете.

Иначе - добре дошли!  Laughing
Пуснах още вчера заявка за фейсбук групата, но още нямам мейл.

# 392
Записах си час за ''Щерев'' за 28.09,за съжаление нито един от специалистите няма свободни и ми дадоха за някакъв  Петър Игнатов.Гледам в сайта им го няма попитах я защо,а жената на регистратурата ми отговори,че бил много млад и е от скоро и затова,опита се да ме успокои че бил стажант на д-р Чавева за която исках час..Ще пиша после инфо за младото момче,дано си разбира от работата малко съм притеснена

# 393
Записах си час за ''Щерев'' за 28.09,за съжаление нито един от специалистите няма свободни и ми дадоха за някакъв  Петър Игнатов.Гледам в сайта им го няма попитах я защо,а жената на регистратурата ми отговори,че бил много млад и е от скоро и затова,опита се да ме успокои че бил стажант на д-р Чавева за която исках час..Ще пиша после инфо за младото момче,дано си разбира от работата малко съм притеснена

salvache93, аз имам час за ФМ при д-р Чавеева на 27 Окт в 16:30ч. Но не живея в БГ. Другата седмица съм тук на преглед и ще разпитам дали ще мога ли да пътувам и други подробности и ако няма да идвам до БГ мога да пиша първо на теб и да говорим с регистратура да ти дам часа си? Wink

# 394
Sis-87,много ти благодаря за помощта,но тогава живот и здраве ще съм в 17.г.с и не ми върши работа,сега в 14 като направя ранен БХС(ранна фетална морфология) ще искам час за 21.г.с още при прегледа .Надявам се за тогава да има часове,за сега ми казаха че с месец напред е заета

# 395
Sis-87,много ти благодаря за помощта,но тогава живот и здраве ще съм в 17.г.с и не ми върши работа,сега в 14 като направя ранен БХС(ранна фетална морфология) ще искам час за 21.г.с още при прегледа .Надявам се за тогава да има часове,за сега ми казаха че с месец напред е заета

Ах, ти искаш сега, аз не видях, че е септември. Мислех, че и ти искаш за ФМ 19-23г.с. Дано се уредиш скоро и да си удовлетворена. Аз може би бих отишла при този специалист в Щерев (т.к. нямаш време), едва ли ще си позволят да пуснат някой неподготвен за такъв тип изследвания Wink

# 396
Момичета от вчера съм с ужасен гърлобол и запушен нос. Снощи почти не съм спала. Пия само чай с мед, лимонов сок с мед  и смуча прополки, ама никакъв ефект. Звънях на личната и тя каза да почвам антибиотик, ама аз се отказах. Нито ме е погледнала, а направо изписа. Дайте някакви идеи за домашни или хомеопатични  лекарства?

# 397

Изобщо не се притеснявай даже се радвай за Петър Игнатов, той е страхотен професионалист аз се бях записала при него, но за съжаление за моя час се разболя и минах при Билчев. Та да ти дам малко инфо за него той работеше в клиника Надежда и там е много търсен лекар, нещо като Чавеева в Щерев, много трудно се записваха часове за него бързо свършваха. Той е специалиризал в Англия заедно с Чавеева, не знам да й е бил стажант, аз знам че са учили и специализирали заедно в чужбина, работи и на друго място, в Щерев е от около 2 месеца и все още там не го знаят. За Чавеева само да ти кажа, че аз се записах при нея, но от това което видях когато чаках с други хора аз на преглед при Билчев, другите повечето за нея ами часовете закъсняваха без да преувеличавам с 3-4 часа, отделно имаше хора записали се при нея а ги прегледаха други лекари, така че грам не се ядосвай може би дори по-добре е станало. Аз като се записвах държах часа за Чавеева да ми е от първите сутрин, защото следобедно вечерните часове наистина много изостават.

# 398
Момичета от вчера съм с ужасен гърлобол и запушен нос. Снощи почти не съм спала. Пия само чай с мед, лимонов сок с мед  и смуча прополки, ама никакъв ефект. Звънях на личната и тя каза да почвам антибиотик, ама аз се отказах. Нито ме е погледнала, а направо изписа. Дайте някакви идеи за домашни или хомеопатични  лекарства?

djfeq, знам, че антибиотика те плаши, но ако наистина те е хванала лоша настинка/вирус, не пренебрегай идеята и върви някой да те прегледа, за да си спокойна. С първата бременност настинах, карах на супи и чай, започнах да вдигам температура и предколедно ме вкараха в болницата по спешност. Пак пих антибиотик, но при по-изострени обстоятелства. Алгуметина например е напълно ок за бременни (аз това пих 2 пъти). А и ти вече си минала 3я месец нали? Това е важното. Но те разбирам защо не искаш да го почнеш сега, може ли пък да не те прегледа личната... Rolling Eyes

# 399
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597249;topicrefid=19
За мамите,които си скучаят вкъщи.Мнооого се смях.

# 400
Може Мирчета да не е видяла или да не е имала време да ви добави. Пишете ми на лично мейла, с който сте регистрирани във фб и чакайте на него покана.

Темата за БХС я бистрихме доста преди няколко седмици. Аз ходих преди месец и не съжалявам. Пак ще го кажа - да не отида защото може да ми кажат лоша новина за мен е безотговорно.  Ако си готова да родиш дете с проблем така или иначе - тогава няма за какво да ходиш.

Ранния биохимичен скрининг като метод за предсказване на вероятен проблем е доказано по-надежден от смата фетална морфология. (Асоциацията по фет морфология си прави периодични оценки на надежността на инструментите) Маркерите, които хващат в 12-13 седмица изчезват на по-късен етап, (като гънката на врата). Така че според моя фетален морфолог ако ще пропускам изследване - феталната морфология да пропусна, но не и БХС.
И пак - възрастта на майката оказва влияние върху резултата, но има прагове, които трябва да се гледат.
Ако риска ти излезе 1:200 няма какво да се притесняваш, ако е по-висок от 1:100 тогава може да се вземе второ мнение и в краен случай амнио. Доколкото знам, ако всичко е наред с мерките на бебето, има си нос, нормална гънка и тн вероятността да има проблем е много малка.
Ама да не отидеш щото ще те уплашат - аз не го разбирам .... Naughty

Апропо - абе не излизаме ли от седмиците вече за това бхс? Аз го правих преди месец...

# 401
Може да е малко смешно,но аз също се притеснявам от хаповете а имам хронични болки в гърлото(така да се каже) и освен чая смучам билкови лукчета.А личната може ли така,защо не ходиш да те прослуша или да те прати на специалист.Някъде из темите тук имаше за лимон,мед и сода за мазане на гърлото сега ще погледна,а ти все пак погледни и за билките които може да пиеш

# 402
Може да е малко смешно,но аз също се притеснявам от хаповете а имам хронични болки в гърлото(така да се каже) и освен чая смучам билкови лукчета.А личната може ли така,защо не ходиш да те прослуша или да те прати на специалист.Някъде из темите тук имаше за лимон,мед и сода за мазане на гърлото сега ще погледна,а ти все пак погледни и за билките които може да пиеш

Личната днес е запразнила вече и затова няма как да ме прегледа. По принцип е много свястна, но тези антибиотици винаги ги изписва, сякаш са бонбони.

# 403
цитирам една мама,дано няма против .Ето какво пише:
Таблетките на доктор Таис Анги септ са хубави и безвредни, можеш да си мажеш гърлото със сода и мед, гаргара с лайка и мед.Не допускай висока температура,ако е над 37.4 пии парацетамол, чорапите с оцет вършат много хубава работа.Яж пилешка супа и пии много топли течности,за да ти разреждат секретите в гърлото.Бонбонките Кармолис вършат хубава работа има ги в аптеките, а има и един мехлем Хималая с него си мажа носа за хремата и го втривам на гърлото и увивам найлон и кърпа, усеща се затопляне и мисля ,че помага. Не бързай с антибиотиците, а на Биопарокса пише,че не става за бременни.Сока от лимони с мед, също помага да отхрачваш по-лесно пък и е пълен с вит.С.Бързо оздравяване!  
аз освен личния винаги разпитвам добре и фармацевта преди да купя нещо,особено сега

# 404
цитирам една мама,дано няма против .Ето какво пише:
Таблетките на доктор Таис Анги септ са хубави и безвредни, можеш да си мажеш гърлото със сода и мед, гаргара с лайка и мед.Не допускай висока температура,ако е над 37.4 пии парацетамол, чорапите с оцет вършат много хубава работа.Яж пилешка супа и пии много топли течности,за да ти разреждат секретите в гърлото.Бонбонките Кармолис вършат хубава работа има ги в аптеките, а има и един мехлем Хималая с него си мажа носа за хремата и го втривам на гърлото и увивам найлон и кърпа, усеща се затопляне и мисля ,че помага. Не бързай с антибиотиците, а на Биопарокса пише,че не става за бременни.Сока от лимони с мед, също помага да отхрачваш по-лесно пък и е пълен с вит.С.Бързо оздравяване!  
аз освен личния винаги разпитвам добре и фармацевта преди да купя нещо,особено сега

Благодаря ти. От гаргари и мазане на гърлото повръщам, но другите методи ще ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт