Отговори
# 90
Момичета някой може ли да ми разтълкува тези резултати:
АРТТ                  30,1     ст-ти 23 - 31,9
Фибриноген       3,95    ст-ти  1,8 - 3,5
INR                    1,69     ст-ти  0,8 - 1,2
Протромбиново време  18,2     ст-ти   9,8 - 12,2

Много съм притеснена, а съм на лекар в четвъртък

# 91
  • От Луната
Момичета някой може ли да ми разтълкува тези резултати:
АРТТ                  30,1     ст-ти 23 - 31,9
Фибриноген       3,95    ст-ти  1,8 - 3,5
INR                    1,69     ст-ти  0,8 - 1,2
Протромбиново време  18,2     ст-ти   9,8 - 12,2

Много съм притеснена, а съм на лекар в четвъртък
Слагаш ли хепарин?
Както казах и преди, за бременност стойностите са други, за мен си добре.
Фибриноген е ОК да е завишен, той отговаря за "разбиването" на образували се тромби, по време на Б, има повече кръв, затова е нормално да е завишен.
АРТТ ти е перфектен, аз тук съм зле Sad
не се притеснявай, всичко е наред, нормално е да сме така, все пак Б не е нормално състояние на организма.

# 92
Тъй като на предната страница някой пита за ФМ пру Марков, да си кажа, че с първото ми дете ходих при младия Марков, после сестра ми и друга близка също ходиха. Бях много доволна от прегледа- изключително внимателен и подробен, с лек хумор поднасяше нещата.И сега исках при него, но ще отсъства точно последната седмица на октомври, та сестрата ми препоръча час при Атанасова.
Относно лекарствата, аз пия Пренатал витамини, Биозин мама, а утре спирам Утрогестана.
Днес ми се обади сестрата на моята ЖК, за да ми каже, че резултатите ми от ранен БХС са добри, но чак др. понеделник ще мога да ги видя реално.Моята ЖК настоява и за късния, но не виждам смисъл. Притеснявала я възрастта ми/34/.
Имам аз питане относно серклаж. Заради конизирана шийка с първата бременност, още със записването на ЖК бях уведомена, че ще се прави серклаж в еди коя си болница във Варна, при еди кого си/аз съм от Бургас, за справка/. Сега обаче наблюдаващата ме лекарка е скептично настроена и не вижда смисъл, а аз не знам какво да си мисля. Тя шийката си е скъсена и няма как да е пораснала сега така или иначе. Някоя мама с подобен проблем?

И аз съм с конизация. Още след положителния тест, доктора, при когото правих ин витро ми каза, че ще се наложи серклаж. Преди 2 седмици бях на преглед при него и ми каза, че шийката е добре, но да се консултирам с друг лекар (понеже той е специалист само в областта на ин витрото) и ако има дори и най-малкия риск - да се направи серклаж. Моят лекар, при когото ходя е на мнение, че всичко изглежда ок и все пак в четвъртък ще ходя да се консултирам със специалист и ще стане ясно ще се шием ли или няма. Каквото каже съгласна съм, толкова сме го чакали това бебче. Успех и на теб, каквото и да решиш, но мисля, че повечето лекари правят серклажа до към 15-та или 16-та седмица

# 93
Да, след прегледа ми при д-р Панайотова ми взеха кръв. В същия ден с резултатите от  ултразвуковия  преглед минах и през Майчин дом за БХС.
След няколко дни Панайотова се обади и каза, че съм с нисък риск 1:2996. От Майчин дом резултатите са с висок риск 1:250  Cry
Щом на ултразвука всичко е наред не мисля, че има какво да се притесняваш. Аз по-скоро бих се съмнявала в резултата на МД. И на Панайотова й звънни сега, когато е на работа, за да може да отвори досието ти на компютъра.
Аз също бях при нея. След прегледа (преди да са готови резултатите от кръвния) ми даде документ с рисковете, всички измервания и т.н. Естествено пишеше, че след резултата от хормоните рискът ще бъде преизчислен, но според мен това са подробности.

# 94
Flor@ От Майчин дом си изтеглих резултатите от сайта, от Надежда обаче имам само от ултразвука, а за БХС и крайния резултат ми го казаха по телефона. Искам да го имам и него. Все ще разгадая някак кой бърка...  Sad

Elektra.13 И аз с това се успокоявам!  Hug Искаше ми се да имам черно на бяло и този преизчислен резултат.

Много ви благодаря за вниманието!  bouquet

# 95
  • София
На мен днес ми излязаха и първите кръвни изследвания. Леко занижен хемоглобин, обаче в урината имам белтък и левкоцити, което не е добре. Утре ще пускам пак, дано причината да е замърсяване, а не реален проблем. А и как да я дам тази сутрешна урина, като ставам първо в пет, след това в 7 до тоалетната?

# 96
На мен днес ми излязаха и първите кръвни изследвания. Леко занижен хемоглобин, обаче в урината имам белтък и левкоцити, което не е добре. Утре ще пускам пак, дано причината да е замърсяване, а не реален проблем. А и как да я дам тази сутрешна урина, като ставам първо в пет, след това в 7 до тоалетната?
хах, също се чудех със сутрешната урина...
Нали знаеш, че можеш да си занесеш в стерилна чашка от вкъщи

# 97
Момичета, правили ли сте някакви допълнителни изследвания като за Листерия, Шарка (Рубеола, Варицела) или някакви други? Аз до сега съм пускала само тези, назначени от АГ и за токсоплазмоза, но че чудя дали трябва и други...

А пък за токсоплазмозата се оказа, че нямам имунитет и нз дали не трябва да пусна пак след известно време...

# 98
simonix, и аз нямам имунитет срещу токсоплазмоза, мисля, че АГ ще ни каже ако трябва да повторим изследването. А за другите неща - на мен ми ги пуснаха като се записах на ЖК, не знам дали при вас трябва да си ги поискате специално (не живея в БГ) Wink

# 99
Изследвах се за листериоза и токсоплазмоза по моя си инициатива. От тогава се пазя да не ям неща, от които мога да се заразя, защото и аз нямам имунитет. Ще видя по-нататък дали ще правя пак.
На ЖК не съм ходила още, стискайте ми палци да успея да се запиша утре.

# 100
Момичета и аз ще се записвам при ДР Марков за ФМ, но ми се струва, че е рано. Сега съм в 12 седмица, а до колкото знам се прови в 20 седмица. Вие кога ги направихте и тези които са били при Марков с какво мнение са?

# 101
Аз се записах вчера за края на октомври.Знам,че трудно се записва час и затова побързах Simple Smile

# 102
Аз ще записвам за ранна фетална морфология в началото на октомври - в 18 г.с.

# 103
  • София
хах, също се чудех със сутрешната урина...
Нали знаеш, че можеш да си занесеш в стерилна чашка от вкъщи
Да, взела съм си от аптеката контейнерче,дано резултатът е добър, че не ми се мисли какво следва след това.

# 104
Не мога да повярвам, успях да се вредя и да се запиша за фетална морфология261uu
Записах се при доц. Томова в медицински център " Надежда" (Красно Село), а не клиника " Надежда" ( Красна Поляна) след почти двуседмични опити.

WhiteWabbit, ти за коя дата си записана? И аз съм там на 10.10  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт