Паническо разстройство - 26

• 106 160
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Darcey, направо като отида при нея я виждам как въздъхва отегчено и дори не слуша какво й казвам и това още повече засилва безпокойството ми. Като изляза от кабинета й и вече не си усещам главата и ръцете ми са изпотени. Ужасно е. Имам приятелка, който дълго време приема различни лекарства, предписани от пихиатър и на моменти е направо неадекватна, все е дно е друг човек. И може би затова ме е страх самата аз да отида при който и да е лекар. Не искам просто да се тъпча с химия , а да разбера какво причинява този непрекъснат страх.

Ако имате възможност посете психотерапевт. Не се притеснявайте от АД, пих ги 4г. и за момент не съм се чувствала зле. Минаха ми всички страхове, ПА, агорафобия и т.н. Чувствах се съвсем нормално. А на вашата приятелка, може би, не са предписани правилните лекарства или дозировка Peace

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 11:24 от viv77

# 106
Маргарита, поговори с друг доктор какви са вариантите на лечение. И двете страни са еднакво важни, според мен. За да ти става така, нещо ти липсва и лекарствата ще ти го набавят и тези симптоми ще изчезнат. От друга страна психо терапията ще ти помогне да се справяш сама с бъдещи пристъпи.  Виж и линка който екс-дес-екс даде по горе с интервюто с психоложката.  За лекарствата и мен ме беше страх да ги почна, особено като прочетох няколко пъти листовката. Казах на съпруга ми за какво става въпрос и да ме наблюдава. Почуствах се и много зле след първите 2 приема на лекарствата, направо парцал, невъзможно ми бе да свърша каквото и да е. Но не се отказвам, искам да съм добре, да съм спокойна и да се радвам на живота. Пожелавам го на всички в тази тема. Трябва ни кураж, подкрепа и надежда  bouquet
Маргарита обърни си внимание за да не стане по - зле  Hug

# 107
Момичета, много ви благодаря. Нямате представа какво облекчение ми донасяте! EmbarassedМоже би наистина трябва да преодолея и този страх-от психотерапевти и да приема, че трябва да направя тази крачка. Листовките на лекарствата са ужасно нещо. Така спрях тези за сърце, като прочетох какви странични ефекти има и се ужасих.

# 108
Момичета, много ви благодаря. Нямате представа какво облекчение ми донасяте! EmbarassedМоже би наистина трябва да преодолея и този страх-от психотерапевти и да приема, че трябва да направя тази крачка. Листовките на лекарствата са ужасно нещо. Така спрях тези за сърце, като прочетох какви странични ефекти има и се ужасих.
Не си спирай сама лекарствата Naughty знам го от опит, само когато лекаря прецени и не чети дългите листовки на АД не всичко ще изпиташ като симптоми. Peace

# 109
Аз когато се почувствах мн зле след 2 прием отидох пак на доктор. Тогава споменах ама какви са тези лекарства с абсолютно всичко като страничен ефект, дори рак има, като много рядък ефект. Доктора ме успокои че тези листовки не се пишат от доктори а от съдебни(законови)  лица(извинете бяга ми думата) . И са длъжни да запишат всеки симптом за който са се обадили пациенти,  но няма доказателство, че точно това лекарство ги е причинило. И ми каза, че щом има толкова дълга листовка, значи работи. Защо билковите нямали такава листовка? Защото не работели  Laughing

# 110
Доста чета за ПР напоследък.
На мен ми се струва, че причините не са само психически/психологически. Твърде вероятно е да се касае за хормонален дисбаланс, от който страдат много жени без да знаят. Или пък на недостиг на някой важен микроелемент - например магнезий.
Потърсете да видите как се припокриват симптомите.

Да напомня, че съм в темата заради дъщеря ми. Аз нямам ПР.

Но съм имала ужасно неприятни епизоди - с безпричинна нервност, избухливост, чувството, че полудявам и изгубвам контрол, безсъние... Всичко, от което се оплаква й дъщеря ми. Аз го отдадох на ужасно тежък ПМС. Поне при себе си аз бях забелязала, че тези симптоми се появяват основно 1-2 седмици преди цикъл. В другото време си бях напълно добре.
По това време започнах да вдигам и кръвно и се наложи да пия хапчета за кръвно.

Четох, рових се и сама си намерих - АГНЕС / билков препарат/, който нормализира хормоналния баланс. Също и масло от вечерна иглика. На много места писах във форума, че страшно много ми помогнаха за тези неприятни състояния. Пия ги от няколко години. В началото по-стриктно, сега от дъжд на вятър или когато усетя, че ме хващат дяволите.
Хапчетата за кръвно спрях, след като ги пих повече от година. Според мен и кръвното беше следствия на някакъв хормонален дисбаланс.

Магнезий пия почти постоянно. Разбира се, в поддържащи дози.

В тази връзка - давала съм и на дъщеря ми АГНЕС и масло от вечерна иглика и й е действало добре. Но не е отговорна да си ги пие редовно, а поне в началото не става без редовно пиене.

Сега е на НЕолексан и Мента, глог, валериана. Плюс Магнерич. От днес пак почна и АГНЕС и Примойл /маслото от вечерна иглика/.
Ако е сериозна и си ги пие редовно, аз съм сигурна, че ще има много добър ефект.

Онази вечер дъщеря ми получи бързопреходна ПА. Според мен причината беше предстоящо на другия ден контролно в училище, въпреки че тя твърди, че не я е притеснявало контролното.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 14:52 от utro77

# 111
Утро, това за недостига на магнезий е доста интересно. Всъщност сега се сещам, че отвреме на време имам крампи, което може и да си е недостиг на магнезий.
Пепи, нямаше да си ги спра сама, но отидох при лекаря, който ми ги беше изписал - оказа се в отпуска, поред кабинета на личната имаше тълпа от грипозни хора и след като почаках час реших, че вместо да се разболявам, по-добре да спра да пия. Пък и при личната, както ви споделих, като отида все се чувствам като натрапник, който й е отишъл на гости и й досажда. Всъщност тя нито веднъж не ме попита какви оплаквания точно имам, само казва - пий деанксит, нормално е на тази възраст да се чувстваш така. Според мен не е нормално на никоя възраст човек да се чувства по този начин и това е ужасяващо състояние.

# 112
Здравейте и от мен. Бях малко по гръцко, че ми се допи узо Grinning

Маргарита, защо ти изписаха хапчета за сърце и какви по-точно? Какво показа изследването на вестибуларния апарат, имаше ли отклонения? Питам, защото ако има отклонения в сърдечните и вестибуларните изследвания и да се съдереш да пиеш АД няма да е достатъчно.

# 113
Гала, здравейте!
Лекарството за сърце беше Корлентор, ако не бъркам името. Причината беше че имам учестен пулс и странното за мен - нестандартна форма на сърцето - прекалено издължено било. Разбира се лекарството нямаше връзка със сърцето. Иначе кардиограмите бяха в норма. Всъщност кардиологът ме изпрати на пулмолог за функционално изследване на дишането. Имаше малки отклонения, макар да не съм пушач, съветът беше - повече чист въздух и разходки. От там ме пратиха на изследване на вестибуларен, което според мен беше доста претупано и ми изписаха Вертиго. Отоневрологичното изследване показа леко намален слух в дясното ухо, но пак без проблеми.За главоболието ме пратиха на очен лекар, който ми каза да си сменя възглавницата. И така...Всъщност липсата на конкретен проблем на мен ми говори, че проблемът ми е психологически, но не съм специалист, няма как да се автодиагностицирам.
Правя си чай от лайка и пия мента глог и валериан. Установих, че когато пътувам извън града се чувствам значително по-добре, по-ведра.

# 114
Утро неолексана антидепресант ли е?  Прочетох листовката онлайн и ми прилича и много се чудя как такива лекарства могат да се продават без рецепта.  newsm78 Сигурно и мн други подобни се продавт така. 

За магнезия и аз прочетох от тук от там и поръчах днес едно шишенце да опитаме. Става и за деца. Мисля да давам и на детето.

# 115
Маргарита, учестеният пулс може да е на нервна почва, може и да е сърдечно всмисъл синусова тахикардия, нищо особено, може е да е свързан с намален обем на дишането. Доколкото разбирам няма увреждане на вестибуларния апарат, което да дава световъртежите. Може би наистана пробвай с АД но предписан от специалист.

# 116
Гала, понеже и аз съм с учестен пулс (около85 гладен - и около 95-100 сит и пил), та ако не е само от нервна почва и всичко ти е ок - тази синусова тахикардия не трябва ли да произтича от някаква обективна физиологична причина?

# 117
Аз спя и пиша, бях по Боровец.
Там басейнчета, коктейчета и други работи Wink

Развалих си режима.
Вчера ходих да ми изпишат нещо за успокоение. Ксаанаксът не ми действа вече, транксена изчезнал по аптеките и съм на лексотан. Иначе съм на аритави.

Искам пак на Боровец Cry

# 118
Крум - не е задължително. Но може и да е от щитовидната също. До 100 пулс много много не му обръщат внимание, но за да е реално състоянието трябва да се направи холтер.

Джериии, ти не си за лексотан за баирите си Simple Smile

# 119
Джери и на мен бързо ми се стопиха 4 дни на Слънчев бряг......ракийки, ромчета, вкусотийки........сега се боря с магнитните бури и един ранноесенен грип.....

Общи условия

Активация на акаунт