Паническо разстройство - 26

• 106 163
  • 761
  •   2
Отговори
# 120
Утро неолексана антидепресант ли е?  Прочетох листовката онлайн и ми прилича и много се чудя как такива лекарства могат да се продават без рецепта.  newsm78 Сигурно и мн други подобни се продавт така. 

Неолексана не е антидепресант, въпреки че действието му е сходно.

Съдържа 5-хидрокситриптофан (5-НТР) - вещество, което се образува в човешкото тяло от незаменимата аминокиселина триптофан, която постъпва в организма чрез храната.

В мозъка 5-хидрокситриптофанът от своя страна се превръща в серотонин - вещество, което предава нервните импулси между мозъчните клетки.

Допълнителният прием на 5-хидрокситриптофан под форма на таблетки повишава нивата на серотонин в мозъка и по този начин повлиява благоприятно състоянията свързани с ниски нива на серотонина, без да предизвиква странични ефекти, за разлика от останалите лекарствени средства предназначени за тези състояния.

# 121
Утро, благодаря. Сигурно действието му е подходящо за по леки случаи. Дано помогне на дъщеря ти.

Да питам джери и алина, как така пиете АД и алкохол? Няма ли взаимодействие с лекарствата? Или ако е мн малко няма проблем. Аз обичам вино... Но май ще мина на безалк.бира когато ми се допие.  Close

# 122
Относно пиенето аз вечер пия по една бира и към 10 часа пия хапчетата.Не мисля че е толково страшно по една бира или чаша вино.
Момичета искам да споделя с вас какво ми каза моят психиатър. А то е че има голяма връзка между психичното състояние и състоянието на стомаха и червата. Това все повече се доказвало в световната психиатрия. Като препоръка ми каза че трябва да пия пробиотик какъвто си избера, и ми препоръча да прочета книгата "Черва с чар" newsm78 мисля че така се казва.

# 123
Pepi, разбира се, че има връзка. На мен ми ставаше лошо и на стомаха. И без да ги искам ми изписаха и лекарства за болки в стомаха наред с ад и пропранолола за сърце. От безпокойството се образували киселини, който дразнели. Аз обаче не ги взимам,защото не смятам, че ми трябват.

# 124
Дъщеря ми също често се оплаква от болки в корема.  newsm78

Обадих се на психолог. Ако имам късмет, довечера ще ме приеме и ще запиша час на дъщеря ми. Има специализация по EMDR-терапия /Емоционална десенситизация чрез билатерално стимулеране на сетивата – очен, слухов и/или тактилен/.
Някой знае ли какво означава това по-точно???

Не ми се иска да влизаме в омагьосания кръг на антидепресантите....  Cry

# 125
Дъщеря ми също често се оплаква от болки в корема.  newsm78

Обадих се на психолог. Ако имам късмет, довечера ще ме приеме и ще запиша час на дъщеря ми. Има специализация по EMDR-терапия /Емоционална десенситизация чрез билатерално стимулеране на сетивата – очен, слухов и/или тактилен/.
Някой знае ли какво означава това по-точно???

Не ми се иска да влизаме в омагьосания кръг на антидепресантите....  Cry

Моля дай после отзиви тук, utro77. Дъщеря ти имаше и мигрена, нали?  Учудвам се колко млади хора имат здравословни проблеми. Май много хора имаме нужда от личен психолог. "Тревожно е времето ни, тревожни са и хората."

# 126
Ами аз съм в абсолютен шок колко много подрастващи имат такива проблеми. От съучениците, приятелите и познатите на дъщеря ми всяко второ дете е с проблем и то установен. А останалата половина сигурно още са с неустановени....
Направо имам чувство, че сред тях е модерно. Наясно са с диагнози и подробности, които аз като възрастен не съм знаела дори, че съществуват.
И просто не мога да намеря обяснение защо така се получава.
Толкова ли им е стресиращо в училище? Ами нали и ние сме били ученици, пък преживявахме...
Вярно, че дъщеря ми учи два езика в гимназията, че имат гадни учители, които ги унижават и мачкат, но... все пак човек би трябвало да успява да се справи с това ниво на стрес...  newsm78

Хайде, разбирам в семейството да има някакви проблеми, неразбирателство между родителите, раздели и т.н. стресиращи фактори... Но в мнозинството си поне децата, които аз наблюдавам са от съвсем нормални семейства, на средния стандарт на живот, обгрижвани и задоволени във всички отношения / не страдат от някакъв недостиг/.  Rolling Eyes newsm78

# 127
Utro77,  написала си точно това, което ми е  и на мен в главата. Аз имам дете в училищна възраст горен курс. Наистина имат учители, които в прав текст си ги стресират умишлено. Миналата година имахме учителка, която постоянно ги увикваше за щяло и нещяло. Моят син ми сподели веднъж, че като го вдигне на дъската, дори и да знае, ръцете му се изпотяват от страх. А иначе ми изглежда непукист синковеца. Имаше момичета, които буквално се разплакваха. Но не е само това. Очакванията са ни големи. Искаме най-доброто за тях и искаме доста. Отвсякъде ни облъчва негативна информация, която дори и да не ни засяга пряко, ни влияе подсъзнателно. Разделените семейства са утежняващо обстоятелство.  Не знам и аз къде е границата. Доколко е разумно да изисквам. Имате ли училищен психолог? Нашият ни покани да споделим, ако нещо ни тревожи около децата и да не се притесняваме да го търсим.

# 128
Сигурно имаме училищен психолог, но на мен ме си струва, че на този етап ни трябва по-тесен специалист.  Thinking

# 129
Това, че ние възрастните имаме психични проблеми, ми се струва все някак в реда на нещата, но при децата...страшно ми изглежда. Моите наблюдения са, че живеят много стресово и под напрежение и когато са една идея по-чувствителни става страшно. Моята дъщеря , когато е притеснена, го разбирам, защото започва да я боли стомах. Веднъж преди контролно целият клас бяха пили Валидол за успокоение. Аз много й се накарах, че не е редно да приемат лекарства.
Училищните психолози май присъстват само проформа.

# 130
По принцип на всички АД пише, че алкохолът е непрепоръчителен. Аз си общувам постоянно с колеги-психолози и с психиатри  и са ми казали, че совите не са това, което са  Joy На никого не препоръчвам да пие алкохол с АД, защото така пише в упътването  Wink. Аз, обаче си пия умерено, защото това ме отпуска и си спя добре. Като започне да ми вреди ще го спра. Всеки сам си решава.

# 131
Здравейте лекувам се от ПА вече 4 години с Ципралекс и Флуанксол от 2 години се чувствам добре. Сега от 2 месеца спрях да ги пия не умишлено ами постепенно започнах да забравям да ги изпия после все нямах време да отида до аптеката и така. Сега се чудя дали да ги купя и започна да ги пия отново за да се презастраховам да не получа ПА или да пробвам да се справям без тях?

# 132
По принцип на всички АД пише, че алкохолът е непрепоръчителен. Аз си общувам постоянно с колеги-психолози и с психиатри  и са ми казали, че совите не са това, което са  Joy На никого не препоръчвам да пие алкохол с АД, защото така пише в упътването  Wink. Аз, обаче си пия умерено, защото това ме отпуска и си спя добре. Като започне да ми вреди ще го спра. Всеки сам си решава.
E пак щом може да почваме Grinning. След като си сондирала повече от едно мнение значи може Heart Eyes

# 133
Здравейте лекувам се от ПА вече 4 години с Ципралекс и Флуанксол от 2 години се чувствам добре. Сега от 2 месеца спрях да ги пия не умишлено ами постепенно започнах да забравям да ги изпия после все нямах време да отида до аптеката и така. Сега се чудя дали да ги купя и започна да ги пия отново за да се презастраховам да не получа ПА или да пробвам да се справям без тях?
Аз този ципралекс си го спрях сама и се накоприх ама хубаво. Та каквото сам си направиш друг не може дати го направи има една поговорка. Взимай си хапчетата както са ти предписани Naughty

# 134
E пак щом може да почваме Grinning. След като си сондирала повече от едно мнение значи може Heart Eyes

4г. пих Сероксат и понеже не пия нищо друго освен бира, почти всяка вечер пиех по 1л., а имаше вечери / като имаме гости/ и по 2л. Нищо ми нямаше да ви кажа, освен, че спах като къпана, дет се вика  Party

Общи условия

Активация на акаунт