Паническо разстройство - 26

• 107 531
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Y_em, мисля, че за 17 дни трябваше да имаш поне малко подобрение. Съдя по себе си. Вярно е, че бавно започват да действат, но чак да не се трае на 17тия ден??? Май ще ходиш на лекар пак, да ти даде нещо друго. При мен само първите 2-3 дни не се траеше,после взе лека по лека да изчезва гадното.
Какво точно пиеш?

# 556
  Ксетанор, пия го заради кризите със сърцето. Имам леко подобрение за него, но тези странични психоефекти са много трудни за издържане.

При мен обратното - първата седмица по се траеше даже нямах почти никакви оплаквания от страна на главата. После стана по-гадно.

Аз по-скоро питам кога минават страничните ефекти, за действието е ясно, че е бавно.

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 21:13 от y_em

# 557
Y_em, какво по точно ти има на главата? Пак казвам, че според мен до 17 ден трябва да са по нарядко неразположенията. Не да не се трае, а обратното. Ходиш ли на работа? Как се справяш в ежедневието. Аз първите дни бях неадекватна, нервна, гадеше ми се ужасно, нямах апетит, неможех да заспя, треперех. Добре, че ми се бяха събрали 3 дни без работа тогава. Тогава отидох пак на лекар да искам успокоителни...

# 558
  • София
Вероника, можеш да посетиш и невролог за твое успокоение. Аз минах и по този път и освен па,  се оказа, че имам и дискови хернии по целия гръбнак, както и шипове, които притискат нервни центрове и оттам идват също главоболия, смущения в зрението и т.н И това в комбинация с останалите симптоми на пр .... знаете всички колко е съсипващо. На мен лично освен, че невролога ме изслуша подробно и разбра веднага за емоционалното ми състояние на психо ниво, ми назначи рентген на гръбнака, от което се видя за снишаването на прешлените  ( на по-късен етап правих и ЯМР, но това е отделно ) и ми прави ЕМГ за проводимост на нервите, че имах ужасни симптоми в ръцете и краката. Но това е по твое желание и ако лекаря прецени, че може да има друга причина за част от състоянията ти.  Hug

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 08:24 от vencho82

# 559
Венчо, какво ти изписа невролога?

# 560
Y_em, какво по точно ти има на главата? Пак казвам, че според мен до 17 ден трябва да са по нарядко неразположенията. Не да не се трае, а обратното. Ходиш ли на работа? Как се справяш в ежедневието. Аз първите дни бях неадекватна, нервна, гадеше ми се ужасно, нямах апетит, неможех да заспя, треперех. Добре, че ми се бяха събрали 3 дни без работа тогава. Тогава отидох пак на лекар да искам успокоителни...

Darcey, горе-долу седмица след като почнах АД се появиха странични ефекти като - ПА ( вечер), деперсонализация ( понякога като легна да спя) и една нестабилност психически все едно всеки момент ще изпусна контрола и ще се срина, ще полудея ( също вечер). Някои дни са по-слаби, имах 2 дни такива и си мислех, че отминават, но вчера отново бях зле, даже взех ривотрил иначе нямаше да издържа.
Вечер не съм същия човек, неспокойно ми е, щурам се насам натам из стаите, опитвам се да "си върна главата отпреди" но нещо не ми се получава.
 Затова питам кога  отминават страничните ефекти, то е ясно че е индивидуално, но все пак има някакъв период, не би трябвало да е постоянно така ( надявам се  Shocked).

Обадих се на пси да и кажа, какво ми се случва, тя каза, че не е възможно да е от АД. Е как да не е възможно, като в листовката са описани такива странични ефекти  ooooh!

# 561
Kakво ти предложи? Да изчакаш още малко или да ти го замени? Ако нищо не е предложила, направо я сменяй тази.

# 562
Каза, че трябва да изчакам  месец, ще го мъча още малко и ако не отминат страничните ефекти ще направя консултация с  друг пси.

# 563
  • София
Гала, трябваше да ходя и на доплер на съдове на глава, но още не съм отишла ... за бой съм. Иначе, пиех доста време Афламил, Мидокалм, Стрезам, Милгамма Н. След Стрезама ми каза да започна с Деанксит, който пих много малко, защото не ми беше ок. Ходих и на озонова терапия с инжекции. Каза ми много йога за разтягане и да си сменя начина на мислене, защото веднага ме разбра, че съм от тези хора, които много се стресират и премислят прекалено много. За съжаление не мога да се променя ... и не на последно място да сваля кг, а имам доста за сваляне Sad в общи линии е това.

# 564
Здравейте,на 18 години съм приятеля ми е на 27,от 3 месеца е със ПА.Ходеше до преди седмица във центъра за Психично Здраве,на Екзарх Йосиф,пие клонарекс и сеталофт,някой ден му е добре друг не,станал е корено различен човек и много се плаша за него,качил е килограми,утреперва се изведнъж,прилошава му,и не знае къде се намира,опитвам се да го разбирам,за 3 месеца сме излезнали 3 пъти,опитвам се да му помогна,но не знам как,мисля да му взема карта за фитнес,но наистина ми идва в повече по някой път,моля за съвет как да му помогна,спорт,излизане разбиране?? Много ми е трудно,искам да е добре и щастлив.

# 565
Надя, след 3 месеца и без подобрение е време да смени лечението, да се нацели правилния АД е много трудно. За кг не се притеснявай, ще ги смъкне. Относно спорта, организма му сам ще покаже дали може, но според мен без големи натоварвания. Но примерно разходки по 3 5 км на чист въздух, когато няма хора, най-вече след природата ЕЖЕДНЕВНО ако може. Не го карай да излиза да пие и да купонясва, и този ден ще дойде, но сега това и имало обратен ефект. Успех от мен.

# 566
Не знам дали го има това "нацелване" на подходящия АД. Simple Smile През тези 3 години съм пила антидепресанти от всички фарм. групи. Като видях, че имам над 30 листа с рецепти на антидепресанти и други хапчета за успокоение направо се шашнах. Каквото и да съм пила ефекта е един и същ. Състоянуето си седи, атаките и всички останали екстри. По рядки са, но ги има. Вече 7 месеца пия Сероксат и установявам, че няма смисъл да го сменям. Не се чувствам толкова добре, има дни и ми е постоянно лошо, но пък има дни и ми е добре. Така със всички лекарства. Единствено преди години като се влюбих и пиех Анафранил влезнах в ремисия за кратко:)) Явно любовта ми помогна тогава, но пък сега след 2 години същата любов ми трови нервите и ми докарва тревожността. Така че лекарствата помагат в много малка част, другото от нас зависи. Сега си търся любовник та да влезна пак в ремисия 😅😅😅

# 567
   Да попитам - някой да е пил (пие) дулодет?

Ходих на консултация с друг психиатър, той ми изписа дулодет, било от най-новите химии и много добро. Каза, ксетанора явно няма да има по-добър ефект и е добре да се смени, тъй като рецепторите в мозъка са станали нечувствителни към него. И сега съм в голяма дилема какво да правя. Ако ще търпя същите странични ефекти и от него..... ooooh!

# 568
Може и да нямаш.

# 569
Момичета,имате ли впечатления за неолексан?

Общи условия

Активация на акаунт